Feather Tattoo Betekenis

Veren tatoeages zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Veel mensen vinden ze leuk, simpelweg omdat het eenvoudige maar mooie ontwerpen zijn die overal op het lichaam kunnen worden geplaatst. Anderen kiezen ervoor om verentattoos te krijgen boven alle andere opties omdat er zoveel betekenissen zijn die aan deze ontwerpen kunnen worden gehecht. Men denkt dat ze staan voor vrijheid, waarheid, vlucht, snelheid, lichtheid en ascensie, onder andere.

De symboliek voor de ascensie van de veertattoo is afgeleid van de Indiaanse cultuur. Vogels staan hoog aangeschreven in die cultuur, dus het is geen verrassing dat de veer al zo lang zoveel voor hen betekent. Je zult veren zien in zowat alles wat sommige Indiaanse stammen dragen, inclusief hun sieraden, hun hoofdtooien, hun wapens en nog veel meer items.

De stamhoofden van de stam droegen veren als symbool van hun communicatie met de geest en hun hemelse wijsheid. Deze betekenis komt voort uit het zien van de veren als vallend van de goden, die veel krachten met zich meebrengen. Daarom werd het altijd als de hoogste eer gezien wanneer krijgers veren als geschenk van hun leiders ontvingen. Nog steeds heeft de veer veel van deze betekenissen voor indianen en veel mensen die besluiten een veertattoo te laten zetten.

Veren in de Indiaanse cultuur werden ook gebruikt om de kracht van wind en lucht weer te geven. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, kunnen macht en lucht de meerderheid van belangrijke dingen in iemands leven vertegenwoordigen. Op deze manier kan een verentattoo die de wind en lucht betekenis vasthoudt, iets nieuws vertegenwoordigen voor de eigenaar elke dag dat ze het op hun huid hebben.

In de Keltische cultuur werd de veer gedragen door druïden. Druïden droegen sierlijke gevederde gewaden in ceremonies die bedoeld waren om de hemelgoden aan te roepen. Het gebruik van deze gewaden werd verondersteld de druïde in staat te stellen een etherisch rijk binnen te gaan. Het is niet verwonderlijk dat dit een extreem diepe betekenis is voor de veertattoo, daarom zullen mensen met en zonder Keltisch bloed erin de tatoeage krijgen en die betekenis gebruiken.

De Keltische godin Morrigan droeg ook een mantel van veren om zichzelf in een vogel te veranderen. Het vermogen om in een vogel te veranderen betekende dat ze een “vogelperspectief” had op spiritualiteit en ook gemakkelijk mensen kon bespioneren. Evenzo kunnen veel moderne mensen die een veertattoo krijgen, de tat gebruiken om te laten zien dat ze uitkijken naar degenen van wie ze houden. Natuurlijk is dit geen “spion” betekenis, maar het betekent wel dat de persoon de mensen van wie ze houden en de mensen die proberen dicht bij hen te komen nauwlettend in de gaten houdt.

In het christendom werden veren gebruikt om deugdzaamheid te vertegenwoordigen. Ze gebruikten een afbeelding van drie veren die werd gemaakt in zegelringen. De drie veren symboliseerden naastenliefde, hoop en geloof. De ringen zouden in hete was worden geperst en als afdichting op documenten worden gebruikt. Velen geloofden dat als een document het drieverenzegel had, het van een deugdzaam man moest zijn gekomen. Datzelfde verensymbool wordt tegenwoordig in sommige veertattoos gebruikt, maar het is gewoon om naastenliefde, hoop en geloof te vertegenwoordigen, die door velen nog steeds door velen aan mensen worden beschouwd als drie van de belangrijkste dingen in het leven.

Veren zijn door de jaren heen in veel landen ook als statussymbolen gebruikt. Ze stonden ooit symbool voor een hogere klasse van dapper hart of degenen die geestelijk in harmonie waren. Dit is tegenwoordig niet zo gebruikelijk, maar iedereen kan nu een veertattoo laten zien dat ze denken dat ze krachtig zijn in hun gemeenschap.

Een van de bekendste verenontwerpen die er zijn, is de dromenvanger. De veren zelf vertegenwoordigen dromen, daarom gebruiken mensen die dromenvangers voor zichzelf maken meestal de veren die ze in hun droomtoestand zagen. Op deze manier kan iemand die specifieke veer als tatoeage krijgen of ze kunnen een droomvangertattoo krijgen.

Een zeer eenvoudige maar populaire verentattoo die tegenwoordig ‘schoonheid’ betekent. Hoewel er honderden ontwerpen zijn die kunnen worden gebruikt om schoonheid te vertegenwoordigen, is de veer een van de meest populaire omdat het gemakkelijk is om dit ontwerp uniek te maken. Je kunt het uniek maken door verschillende kleuren toe te voegen, en je kunt het zelfs uniek voor je maken door het op een ongewone plaats op je lichaam te plaatsen. Mensen hebben de schoonheidsbetekenis voor verentattoos gebruikt door ze in hun oren, langs de zijkant van hun lichaam, op hun onderarmen en zowat overal elders te krijgen.

Als je wat dieper wilt gaan met je veertattoo betekenis, dan is het een goed idee om een specifieke vogelveer te krijgen. Als je bijvoorbeeld de Amerikaanse zeearend leuker vond dan welke andere vogel dan ook, kun je de symboliek van de vogel (nationale trots, enz.) en de hierboven genoemde basisveerbetekenissen gebruiken als een completere veertattoo-betekenis. Wat geweldig is, is dat zowat elke vogel die er is een extra betekenis heeft eeneraan vastgemaakt, zodat je er een kunt vinden die overeenkomt met je persoonlijkheid en dat type veer op je huid kunt laten tatoeëren.

De meest populaire verenkeuzes voor tatoeages zijn die van: de uil – die wijsheid of mysterie vertegenwoordigt; de feniks – die staan voor vuur, creativiteit en onsterfelijkheid; de pauw – deze worden meestal gekozen vanwege hun felle kleuren en exotische uiterlijk en vertegenwoordigen mededogen en onsterfelijkheid; de meeuw- deze vertegenwoordigen een liefde voor de oceaan en stijgen boven de getijden van het leven; en de adelaar- deze vogelveer symboliseert kracht en moed.

Waar je ook aan wilt denken bij het krijgen van een verentattoo, is hoeveel veren je wilt. Het is waar dat de meeste mensen een enkele veer krijgen, omdat één veer over het algemeen evenveel betekenis heeft als veel, maar er kan een goede reden zijn om meerdere veren te krijgen. Als jij en een vriend bijvoorbeeld allebei bijpassende verentattoos wilden laten zetten om je vriendschap te vertegenwoordigen, kon je elk twee veren krijgen. Je kunt ook meerdere veren krijgen om je familie te vertegenwoordigen. Het is helemaal aan jou!

In veel gevallen maakt het type veer dat je in je verentattoo krijgt niet zoveel uit als de kleur ertoe doet. Zowat elke kleur in het bestaan heeft veel verschillende betekenissen, dus je zou een basisveerontwerp kunnen krijgen en vervolgens de kleur het grootste deel van de betekenis laten dragen. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer mensen rode veren tatoeages krijgen, die liefde en passie vertegenwoordigen. In dat voorbeeld heeft de veer zelf heel weinig betekenis, maar de eigenaar kan dol zijn op het ontwerp en ze willen zoveel mogelijk betekenis in een eenvoudig ontwerp verpakken als ze kunnen.

Een van de belangrijkste redenen waarom de verentattoo de afgelopen jaren in populariteit is gestegen, is omdat hij er geweldig uitziet, ongeacht hoe groot hij is. Dit maakt het een van de meest veelzijdige tatoeages die er tegenwoordig zijn. Je kunt een enorme set veren over je rug krijgen, of je kunt zelfs een enkele veer op je voet krijgen. Het kan de grote, meest betekenisvolle tatoeage zijn die je ooit zult krijgen, of het kan worden gebruikt om een andere tatoeage te complimenteren. Wat vooral geweldig is aan de veertattoo, is dat het er fantastisch uit kan zien, ongeacht de grootte.

Zoals je kunt zien, is er genoeg om over na te denken wanneer je neigt naar het krijgen van een verentattoo. Er is veel geschiedenis achter verentattoos, maar waar het echt op neerkomt, is wat je wilt dat de tatoeage betekent. Je kunt een aantal van de betekenissen op deze pagina combineren, of je kunt iets gloednieuws en persoonlijks bedenken. We raden zeker aan om door een aantal verentattoo-ontwerpen te kijken en tattoo-betekenissen op te zoeken voordat je de jouwe krijgt, maar aan het einde van de dag is het enige dat belangrijk is dat je een verentattoo krijgt die bij je past.

Veer Tattoo 1
Veer Tattoo 2
Veer Tattoo 3
Veren Tattoo 4
Veer Tattoo 5
Veren Tattoo 6
Veren Tattoo 7
Veren Tattoo 8
Veren Tattoo 9
Veren Tattoo 10
Veer Tattoo 11
Veer Tattoo 12
Veer Tattoo 13
Veren Tattoo 14
Veer Tattoo 15
Veer Tattoo 16
Veren Tattoo 17
Veer Tattoo 18
Veer Tattoo 19
Veren Tattoo 20
Veren Tattoo 21
Veren Tattoo 22
Veren Tattoo 23
Veren Tattoo 24
Veer Tattoo 25
Veren Tattoo 26
Veren Tattoo 27
Veren Tattoo 28
Veren Tattoo 29
Veren Tattoo 30
Veren Tattoo 31
Veer Tattoo 32
Veer Tattoo 33
Veer Tattoo 34
Veren Tattoo 35
Veren Tattoo 36
Veer Tattoo 37
Veer Tattoo 38
Veer Tattoo 39
Veren Tattoo 40
Veren Tattoo 41
Veren Tattoo 42
Veren Tattoo 43
Veren Tattoo 44
Veren Tattoo 45
Veer Tattoo 46
Veer Tattoo 47
Veer Tattoo 48
Veren Tattoo 49
Veren Tattoo 50