Scorpion Tattoo Betekenis

De schorpioen is misschien wel een van de meest gevreesde spinachtigen op de planeet en met goede reden. Als je ernaar kijkt, zie je alleen acht poten, grote knijpers aan de voorkant en een grote staart met een angel erop. Voor iedereen die niet beter wist, is de schorpioen een moordenaar. Daarnaast zijn er meer dan 1,2 miljoen schorpioensteken per jaar, wat heeft geleid tot 3.250 jaarlijkse sterfgevallen. Ter vergelijking: voor elke persoon die wordt gedood door een giftige slang, worden 10 mensen gedood door schorpioenen. Het is geen verrassing dat mensen doodsbang zijn voor deze kleine man.

Er zijn echter mensen die houden van de duisternis die de schorpioen vertegenwoordigt of ze houden gewoon van hoe ze eruit zien. In deze gevallen laten mensen graag hun liefde voor de schorpioen zien door een schorpioentattoo te laten zien aan hun vrienden. Schorpioen tatoeages zijn niet zo gebruikelijk in de tattoo wereld, dus het krijgen van de schorpioen tattoo geïnkt op je lichaam zou je wat aandacht moeten brengen en je een vrij unieke tatoeage laten rocken.

In deze post gaan we het hebben over feiten over de schorpioen en wat ze zo fascinerend maakt. We zullen ook praten over wat schorpioenen symboliseren en wat ze betekenen voor de mensen die ze als tatoeages krijgen. We zullen het ook hebben over een paar variaties over deze tatoeage en of de betekenis verandert wanneer andere afbeeldingen aan de tatoeage worden toegevoegd. We hopen dat je je meer geïnformeerd voelt over de schorpioen tattoo betekenis wanneer je klaar bent met het lezen van dit.

Scorpion Tattoo Betekenis

Een deel van de oude spinachtige familie, de schorpioen heeft bekende kenmerken zoals voorklauwen en de veelbetekenende angel die hebben geresulteerd in massale fobie voor het wezen. Er zijn tientallen soorten schorpioenen, die in de loop van honderden miljoenen jaren op aarde zijn geëvolueerd om een verscheidenheid aan bedreigende wezens te creëren. Een schorpioentattoo kan veel symbolische betekenissen hebben voor degenen die ervoor kiezen om het te dragen, waarvan er veel worden geassocieerd met de onvriendelijke eigenschappen en kenmerken van de schorpioen. Schorpioenen staan bekend als giftige en gevaarlijke spinachtigen die met respect en grote voorzichtigheid moeten worden behandeld. Ze maken ook deel uit van de Westerse Dierenriem en vertegenwoordigen het Schorpioen (geboren van 23 oktober tot 21 november) teken dat wordt toegeschreven als iemand die wordt geregeerd door hun passies en verlangens.

Schorpioen is een waterteken dat controversieel is voor de woestijnbewonende schorpioen. Schorpioen tattoo die golven, water of oceaanbeelden bevat, is vaak representatief voor het astrologische teken. Het symbool voor Schorpioen komt ook vaak voor in deze ontwerpen en kan worden opgenomen in het lichaam van de schorpioen.

De schorpioen werd geassocieerd met het Schorpioenteken na de ontdekking van het sterrenbeeld Schorpioen. De Griekse mythologie onthult dat Orion dreigde alle dieren op aarde te vernietigen, maar werd tegengehouden toen Artemis, gezworen alle dieren te beschermen, een schorpioen stuurde om tegen hem te vechten. Orion en de schorpioen vochten tot Orion werd gedood. Zeus stuurde de schorpioen naar de hemel voor zijn dappere inspanningen. Vanwege deze mythe staat de schorpioen sindsdien bekend om zijn fysieke bekwaamheid en is hij een symbool van kracht en uithoudingsvermogen.

Een voorbeeld van schorpioen’s door verlangen gedreven geest wordt weerspiegeld in de manier waarop de schorpioen paart. Het mannetje zal een verleidingsdans doen om indruk te maken op het vrouwtje, waardoor het schorpioenbeeld seksualiteit en opwinding vertegenwoordigt. De schorpioen wordt op deze manier een symbool van liefde en sensualiteit, evenals verlangen en wordt vaak geplaatst op erotische lichaamsplaatsen zoals rond de bovenbeen en onder de heupen. De schorpioen is een conflictueus symbool vanwege zijn erotische ondertoon en zijn giftige mogelijkheden.

De angel van een schorpioen kan een hallucinogene werking veroorzaken en maakt zo een schorpioentattoo symbolisch voor een veranderde bewustzijnsstaat en grenzeloze waarneming. Het kan ook een symbool zijn van een vrijheid van beperkende overtuigingen over de dood. Bovendien gebruikten veel oude sjamanen het gif van de schorpioen tijdens hun spirituele reizen. In deze tattoo-ontwerpen kan de schorpioen worden gekleurd of weergegeven op een manier die het realistische uiterlijk transformeert. Een patroon of tribal-stijl ontwerp kan worden gebruikt binnen de omtrek van een schorpioen of het stuk kan lijnwerk op de achtergrond bevatten.

De Egyptenaren geloofden dat het einde van het ene leven het middel was van het begin van een ander. De Egyptische schorpioengodin Serqet was de godheid van vruchtbaarheid, natuur, geneeskunde, dieren en de genezing van steken. Ze wordt afgebeeld als een vrouw met een schorpioen die op haar hoofd rust als een kroon die de schorpioen leidt om op deze manier macht en vorstelijkheid te vertegenwoordigen. Vanwege de giftige en dodelijke steek van de schorpioen werd Serqet ook geassocieerd met de dood en was hij een beschermer van zielen en degenen die de doden balsemden en kleedden. Schorpioenontwerpen met Egyptische iconografie verwijzen naar Serqet en kunnen ook vrouwelijk van ontwerp zijn of de vrouwelijke vorm hebben.

In andere Afrikaanse folklore werd de schorpioen ook gekoppeld aan het idee van leven en dood. Ze geloofden dat een schorpioensteek intense helende eigenschappen had, hoewel één steek ook dodelijk kon blijken te zijn. Afrikaanse flora kan worden opgenomen in de schorpioen tattoo zoals woestijnrozen of woestijnlandschap zoals zandduinen.

Vrouwelijke schorpioenontwerpen bevatten ook vaak wervelend lijnwerk of ontwerpen die het wezen omringen. De wervelende lijnen kunnen het lichaam van de schorpioen vormen, zodat de vorm delicater en aantrekkelijker lijkt in plaats van realistisch. Vrouwelijke ontwerpen kunnen geanimeerd en cartoonesk zijn, met behulp van helderdere of zachtere kleuren. Ze kunnen ook heel eenvoudig worden gedaan met weinig markeringen of worden gemaakt om eruit te zien als sieraden, kant of paisley. Vrouwelijke ontwerpen kunnen ook wijzen naar de godin Serqet en een symbool van macht zijn.

De schorpioen is ook verbonden met de zon en tatoeages van deze aard verbeelden zonachtige kwaliteiten zoals energie, uitstraling, focus, helderheid en vitaliteit. Veel schorpioenontwerpen bevatten een rode of oranje cirkel die de zon vertegenwoordigt en op de achtergrond van het stuk kan rusten. Lichtstralen of wolken zijn ook inbegrepen om de natuur weer te geven.

Vaak is de schorpioen een symbool van de dood en bevat hij wapens zoals zwaarden en andere messen en doodsbeelden zoals schedels om de deadlines van het wezen te benadrukken. Andere populaire betekenissen verbonden aan de schorpioen zijn; waarschuwing, overleving, energie, genezing, mysterie, bescherming, rebellie, agressie, zelfverdediging en transitie.

Scorpion Tattoo Variaties

Zoals je van bovenaf kunt zien, zijn er veel verschillende manieren waarop je een schorpioentattoo kunt krijgen en hieronder zijn een paar andere voorbeelden van schorpioentattoos die we hebben gezien waar we van genieten.

Realistische Schorpioen Tattoo

De realistische schorpioen tattoo is er een die angst zal zaaien bij mensen die naar de tatoeage kijken. Het heeft niet noodzakelijkerwijs een andere betekenis dan elke andere versie van de schorpioen. Het is echter een zeer populaire manier om dit te laten tatoeëren. Het idee achter de realistische schorpioen tattoo is om het te laten lijken alsof de schorpioen op het lichaam van de tattoo-liefhebber kruipt, wat voor wat ongemak zorgt bij de mensen die het zien.

Schorpioen op de woestijnvloer

In veel gevallen is de schorpioen in hun thuisomgeving een symbool van overleven. We hebben het over veel andere dingen gehad die de schorpioentattoo vertegenwoordigt, maar duurzaam zijn en in staat zijn om alles te overleven is een van de sterkere betekenissen die we hebben gehoord. Schorpioenen hebben zich miljoenen jaren aangepast aan hun omgeving en de persoon die deze tatoeage draagt, heeft misschien ook een aantal moeilijke tijden overleefd. De schorpioentattoo voor deze persoon is geen manier om mensen ongemakkelijk te maken, maar meer een symbool van hun taaiheid.

Over Scorpions

Veel mensen denken dat schorpioenen insecten zijn, maar een ding dat hen onderscheidt, is dat insecten hun eieren buiten hun lichaam leggen terwijl schorpioenen levende baby’s hebben, en het proces staat bekend als vivipariteit. Veel van de baby’s bevinden zich in een membraan waar ze voeding krijgen van een juk in dat membraan, terwijl anderen niet in het membraan zitten en hun voedsel rechtstreeks van de moeder krijgen. De zwangerschap van de baby’s kan zo lang duren als 18 maanden, maar kan zo kort zijn als twee maanden. Pasgeboren baby’s rijden op de rug van hun moeder totdat ze door hun eerste ruiperiode gaan.

Schorpioenen leven lang in vergelijking met andere dieren. Veel insecten leven maanden of zelfs weken. Van meivliegen is bekend dat ze slechts een paar dagen leven. In gevangenschap kunnen sommige schorpioenen tot 25 jaar oud worden, terwijl schorpioenen in het wild gemiddeld een levensduur van 2 tot 10 jaar hebben.

Het is niet verwonderlijk dat schorpioenen hebben geleerd om zo lang te leven als ze meer dan 300 miljoen jaar geleden waren. Er zijn aanwijzingen in fossielen die aantonen dat schorpioenen sinds het Carboon bijna hetzelfde zijn gebleven. Van de voorouders van de schorpioenen van vandaag wordt gezegd dat ze in de oceanen hebben geleefd en waarschijnlijk kieuwen hadden, maar tegen de tijd dat de Silurische periode tot stand kwam, hadden die schorpioenen hun weg naar het land gevonden vanaf het water.

Schorpioenen hebben niet geleerd om zo lang te leven van het niet overleven. Geleedpotigen zijn al meer dan 400 miljoen jaar op het land. Schorpioenen zijn de epidemie van survivalisten omdat ze 25 jaar oud kunnen worden. Ze kunnen een heel jaar gaan zonder voedsel te hebben en ze kunnen tot 48 uur onder water blijven omdat ze boekenlongen hebben zoals degenkrabben. Schorpioenen staan erom bekend dat ze in barre, droge omgevingen leven en ze overleven om vele redenen, maar een reden is dat ze kunnen overleven van het vocht uit het voedsel dat ze eten. Hun stofwisseling is erg laag, wat betekent dat ze slechts ongeveer een tiende van de hoeveelheid zuurstof nodig hebben die andere insecten nodig hebben. Als je denkt dat kakkerlakken alles kunnen overleven, heb je nog niets geleerd over de scorpion nog.

Een leuk weetje over de schorpioen (en iets waarvan ik bekend ben dat ze dat doen) is dat ze dansen voordat ze paren. Er is een ingewikkeld paringsritueel waarin schorpioenen plaatsvinden, de promenade à deux, of een wandeling voor twee. Dit ritueel begint met de vrouwelijke en mannelijke ontmoeting. Het mannetje zal haar dan bij haar knijpers of pedipalps grijpen en het gehoor op een sierlijke wandeling leiden totdat hij een plek vindt om zijn spermatofoor te laten vallen. Zodra hij die plek heeft gevonden, leidt hij het vrouwtje naar die plek en zet haar er direct overheen, zodat ze in haar kan nemen. Hierna zal het mannetje meestal snel vertrekken, omdat het vrouwtje in gevangenschap bekend staat om het eten van het mannetje als ze klaar zijn, omdat ze eetlust heeft gekregen na al het bewegen.

Voordat je je schorpioentattoo krijgt, moet je ervoor zorgen dat je het portfolio bekijkt van de artiest die je overweegt te zien om ervoor te zorgen dat ze tatoeëren in de stijl die je dacht. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een artiest, laat het ons dan weten zodat we je kunnen helpen.

Scorpion Tattoo Betekenis 1
Scorpion Tattoo Betekenis 2
Scorpion Tattoo Betekenis 3
Schorpioen Tattoo Betekenis 4
Scorpion Tattoo Betekenis 5
Scorpion Tattoo Betekenis 6
Schorpioen Tattoo Betekenis 7
Scorpion Tattoo Betekenis 8
Scorpion Tattoo Betekenis 9
Scorpion Tattoo Betekenis 10
Scorpion Tattoo Betekenis 11
Scorpion Tattoo Betekenis 12
Scorpion Tattoo Betekenis 13
Scorpion Tattoo Betekenis 14
Schorpioen Tattoo Betekenis 15
Scorpion Tattoo Betekenis 16
Scorpion Tattoo Betekenis 17
Scorpion Tattoo Betekenis 18