Schaar Tattoo Betekenis

Van kinderen in de kleuterklas tot mannen en vrouwen die het haar van hun leeftijdsgenoten stylen, scharen worden in vele hoedanigheden gebruikt. Niet alleen wordt een schaar gebruikt om haar en bouwpapier te knippen, scharen worden gebruikt om vlees te knippen, planten te trimmen en als wapen. Een schaar kan een zeer veelzijdig hulpmiddel zijn en wordt in bijna alle culturen over de hele wereld gebruikt. Nu we begrijpen hoe nuttig scharen in ons leven zijn, is het geen verrassing dat deze tool veel symboliek heeft. Als je met symboliek over dingen praat, heb je een geweldig onderwerp om op iemands lichaam te laten tatoeëren.

Mensen die tatoeages laten zetten hebben veel keuze en wanneer iemand een schaar kiest om te laten tatoeëren, kun je je voorstellen dat het enige betekenis voor die persoon moet hebben. Er kunnen veel redenen zijn waarom iemand een schaartattoo krijgt en we zijn van plan om te praten over waarom dat is. Of het nu uit een droom kwam of een hobby vertegenwoordigt, de schaartattoo begint een behoorlijk coole tatoeage te worden om te hebben.

In deze post gaan we het hebben over waar de schaar vandaan kwam en een deel van de geschiedenis erachter. We zullen het ook hebben over de symboliek die aan de schaartattoo is bevestigd en wat het betekent voor de mensen die ze krijgen. Houd er rekening mee dat de schaartattoo iets voor de ene persoon kan vertegenwoordigen en iets heel anders dan de volgende, dus we zullen het hierover en de verschillende variaties van deze tatoeage hebben. Tegen het einde van dit bericht hopen we dat je een beter begrip hebt van de betekenis van de schaartattoo en dat je misschien een beetje dichter bij het krijgen van je eigen bent.

Over Scissors

We kunnen een schaar zo’n drie- tot vierduizend jaar geleden traceren in Mesopotamië. Wat je toen zag, stond bekend als een veerschaar en het was gemaakt van twee messen gemaakt van brons verbonden aan een handvat door een flexibele, dunne strook brons die gebogen is, en het doel was om de messen in een positie te houden waar ze samen konden worden geperst en wanneer je loslaat, ze komen weer uit elkaar.

Tot in de 16e eeuw werd in Europa een lenteschaar gebruikt. De Romeinen vonden echter rond 100 na Christus een draaibare schaar van ijzer of brons uit. Deze scharen hadden messen die op een punt tussen de handgrepen en de uiteinden werden gedraaid en ze waren waarschijnlijk de dichtstbijzijnde voorouder van wat we vandaag kennen van de moderne schaar.

Schaar Tattoo Betekenis

Als je iemand met een schaar op zijn lichaam vraagt wat de betekenis is, krijg je misschien een andere dan iedereen die je het vraagt. Zoals met de meeste tatoeages, hebben veel van de afbeeldingen die worden getatoeëerd een unieke betekenis voor die persoon. Er zijn echter enkele eigenschappen en symboliek verbonden aan de schaartattoo.

Qua symboliek zijn er een paar dingen over gehoord. Allereerst kan de schaartattoo het wegsnijden van het afval in ons leven vertegenwoordigen. Dat kan verschillende dingen voor je betekenen. Als het iets algemeens zou kunnen betekenen, zoals het schrappen van de niet-essentiële dingen uit ons leven, maar het kan ook specifieker zijn. Misschien wil je negatieve mensen of ideeën uit je leven verwijderen. Misschien wil je ook een schone lei van oude relaties. Het idee achter dit symbolische beeld is om jezelf te ontdoen van iets dat je heeft tegengehouden.

Je kunt ook een tatoeage krijgen van het slijpen van scharen waarvan wordt gezegd dat het een betere communicatie met iedereen symboliseert. Het aanscherpen van uw gereedschap is het verbeteren van die tool en voor het grootste deel proberen we altijd te verbeteren als mensen.

De betekenis van de schaartattoo is misschien meer voor de hand liggend dan dat. Misschien vind je het leuk om haar te knippen of misschien ben je een kok en gebruik je een schaar om gemeen en kruiden te knippen. De symboliek van de schaartattoo kan heel duidelijk zijn, of het kan iets veel diepers zijn.

Schaar Tattoo Variaties

Sommige van de bovenstaande verklaringen hebben het over de betekenis van de schaartattoo wanneer de schaar op zichzelf wordt weergegeven. Je kunt echter heel creatief worden met de schaartattoo en afbeeldingen toevoegen die logisch kunnen zijn of zelfs in een andere stijl laten tatoeëren om de betekenis van de tatoeage te veranderen. Hieronder staan een paar voorbeelden van verschillende schaartattoos die we leuk vinden, en de symboliek die eraan vastzit.

Traditionele Schaar Tattoo

Een schaar is een populaire tatoeage om te hebben gedaan in een Amerikaanse traditionele stijl. Je vraagt je misschien af waarom deze afbeelding vaak in de traditionele stijl wordt getatoeëerd. Dit is een van die voorbeelden wanneer je het de persoon moet vragen. De Amerikaanse traditionele stijl werd echter beroemd gemaakt door Sailor Jerry en veel van zijn tatoeages zijn zeer eenvoudige afbeeldingen met bijlagen bij het zeilen op open zee. De schaar heeft misschien geen directe verbinding met de zee, maar het kan ook het verbreken van banden vertegenwoordigen met wat je kent als je normale leven. Op zee konden zeelieden weg zijn maanden achtereen, dus het is logisch dat ze hun ideeën over familie en huis een tijdje willen vergeten om het gemakkelijker te maken om door hun werk te komen.

Schaar en Kam Tattoo

Schaar- en kamtattoos vertegenwoordigen meestal iemand in het beroep van haar. Velen associëren een schaar met het knippen van haar, dus als je een tatoeage van een schaar ziet in combinatie met een kam, kapperspaal of een salonitem, kun je aannemen dat deze persoon in het vak zit om mensen mooi te maken door die dweil te knippen.

Schaar Knippen Lint Tattoo

Het doorknippen van een lint kan veel symboliek hebben, afhankelijk van hoe het lint eruit ziet. In combinatie met het kankerlint vertegenwoordigt de schaartattoo de strijd tegen kanker. Veel mensen vechten deze strijd elke dag, dus iemand die betrokken is bij het gevecht of die heeft meegemaakt dat hij een geliefde heeft verloren, kan deze tatoeage ook hebben.

Je kunt ook zien dat een lint wordt doorgeknipt als een grote opening. Deze tatoeage symboliseert een nieuwe kijk op het leven of een nieuw hoofdstuk. Wanneer je een grote opening hebt, is die plek open voor zaken of staan ze op het punt om grond te breken, dus in spirituele zin betekent deze tatoeage hetzelfde.

Schaar Tattoo Betekenis 1
Schaar Tattoo Betekenis 2
Schaar Tattoo Betekenis 3
Schaar Tattoo Betekenis 4
Schaar Tattoo Betekenis 5
Schaar Tattoo Betekenis 6
Schaar Tattoo Betekenis 7
Schaar Tattoo Betekenis 8
Schaar Tattoo Betekenis 9
Schaar Tattoo Betekenis 10
Schaar Tattoo Betekenis 11
Schaar Tattoo Betekenis 12
Schaar Tattoo Betekenis 13
Schaar Tattoo Betekenis 14
Schaar Tattoo Betekenis 15
Schaar Tattoo Betekenis 16
Schaar Tattoo Betekenis 17
Schaar Tattoo Betekenis 18
Schaar Tattoo Betekenis 19
Schaar Tattoo Betekenis 20
Schaar Tattoo Betekenis 21
Schaar Tattoo Betekenis 22
Schaar Tattoo Betekenis 23
Schaar Tattoo Betekenis 24
Schaar Tattoo Betekenis 25
Schaar Tattoo Betekenis 26
Schaar Tattoo Betekenis 27
Schaar Tattoo Betekenis 28
Schaar Tattoo Betekenis 29
Schaar Tattoo Betekenis 30
Schaar Tattoo Betekenis 31
Schaar Tattoo Betekenis 32
Schaar Tattoo Betekenis 33
Schaar Tattoo Betekenis 34
Schaar Tattoo Betekenis 35
Schaar Tattoo Betekenis 36
Schaar Tattoo Betekenis 37
Schaar Tattoo Betekenis 38
Schaar Tattoo Betekenis 39
Schaar Tattoo Betekenis 40
Schaar Tattoo Betekenis 41
Schaar Tattoo Betekenis 42
Schaar Tattoo Betekenis 43
Schaar Tattoo Betekenis 44
Schaar Tattoo Betekenis 45
Schaar Tattoo Betekenis 46
Schaar Tattoo Betekenis 47
Schaar Tattoo Betekenis 48