Russische Tattoo Betekenissen

Rusland staat bekend als een enorm land. Zo groot zelfs, het is het grootste land ter wereld. Met een uitbreiding van meer dan 6,6 miljoen vierkante mijl, heeft het elk land verslagen in termen van landmassa, de runner-up is Canada met 2,8 miljoen vierkante mijl. Met maar liefst 9 verschillende tijdzones verspreid over het land, deelt het grenzen met 14 andere buurlanden. Met al dit land is het geen wonder dat Rusland een grote weergave van tatoeages heeft. Bij het opzoeken van Russische tatoeages, zul je merken dat veel van hen gevangenistattoos zijn. Hoewel er een aantal mensen opgesloten zitten in Russische gevangenissen die in de gevangenis worden getatoeëerd, is dit niet de hele populatie van de Russische tattoo-enthousiastelingen.

Geloof het of niet, het meest voorkomende type tatoeages dat uit Rusland komt, heeft allemaal zeer religieuze betekenissen. De Russisch-orthodoxe kerk heeft meer dan 150 miljoen leden en sinds veel Russen moesten emigreren vanwege hun liefde en geloof in hun religie, zijn tatoeages een herinnering aan die individuen wat ze hebben gedaan en doorgemaakt om hun geloof te behouden. Hieronder in dit artikel staan voorbeelden van zowel religieuze Russische tattoo-ontwerpen als Russische gevangenistattoos. Plaatsingen en betekenissen gaan samen met deze ontwerpen.

Russische Tattoo Ontwerpen

Russische tatoeages hebben vaak een zeer donkere kant, zoals degenen die zijn gedragen door veroordeelden en criminelen. Dit is echter niet altijd waar. Rusland is een groot en mooi land gevuld met een groot erfgoed en kunstgeschiedenis. Hoewel Russen niet altijd tatoeages krijgen met betrekking tot patriottisme, zijn er andere dingen in de kunst van Rusland die vrij vaak worden gebruikt.

Khokhloma Tatoeage

Khokhloma is een populair ontwerp in Rusland. Voor het eerst verschenen ergens in de 17e eeuw, werd deze kunstvorm gecreëerd toen degenen die de vervolging van ambtenaren zouden ontvluchten, hun toevlucht namen tot het schilderen en ontwerpen van verschillende displays op dingen zoals zacht houten gebruiksvoorwerpen, borden, potten, pannen en ander keukengerei. Van deze vorm van kunst is bekend dat ze patronen gebruiken zoals felgekleurde bloemen, meestal met kleuren zoals groene, rode en gouden kleuren over een zwarte achtergrond.

Deze ontwerpen en kleuren geven de lichte, zachte houten sculpturen /servies het effect dat ze er zwaarder uitzien dan ze zijn, bijna alsof ze zijn gemaakt van een metalen substantie. Dit concept en bloemontwerp is geïmplementeerd in veel dingen in de Russische cultuur, waaronder tatoeages. Veel mensen in Rusland met tatoeages krijgen dieren, zoals beren, vogels, wolven en andere boswezens. Kortom, alles wat je wilt als tatoeage, maar binnenin het frame van de tatoeage is dit Khokhloma-ontwerp. Het Khokhloma-ontwerp heeft een scala aan bloempatronen en dikke wijnstokken in het hele stuk. Tatoeages zoals deze worden vaak gedaan met de Khokhloma-kleuren, rood, groen, goud en zwart. Een Khokhloma-ontwerp zonder deze kleuren wordt ook gezien, maar is lang niet zo opvallend en houdt niet vast aan de wortels van de Khokhloma-kunst.

Matroesjka Pop Tattoo

De Matroesjka-pop is er een die velen hebben gezien, of je nu Russisch bent of niet, deze poppen zijn over de hele wereld bekend. Misschien herken je ze aan hun meer populaire naam, de ‘Stacking Dolls’ of de ‘Russian Nesting Doll’. Deze poppen zijn gemaakt van hout en worden op elkaar gestapeld. Elke pop heeft een pop die kleiner van formaat is en in de andere kan passen. Meestal komen deze poppen in groepen van 5, wat betekent dat er een grote is, die vergezeld gaat van een kleinere, die in een andere kleinere pop past, enz … Sinds 1890 zijn deze poppen populair in heel Rusland en sinds kort zijn ze het middelpunt geworden onder Russische tattoo-enthousiastelingen! Deze poppen hebben meestal de vorm of figuur van een oude vrouw, hoewel dit het originele en meest gewilde ontwerp was, kunnen deze beeldjes virtueel worden ontworpen als wie dan ook, of wat je maar wilt. Wat tatoeages betreft, aangezien het ontwerp van de oude vrouwenpop het meest opvallend is, worden tatoeages van dit ontwerp onmiddellijk herkend als Matroesjka-poppen. Deze poppen hebben zeer levendige kleuren en ontwerpen in de hele pop. Een tatoeage hiervan zou kunnen bestaan uit de pop, misschien staand naast een kleinere pop, met bloempatronen door het hele frame. Een tatoeage als deze ziet er zowat overal op het lichaam geweldig uit en is normaal gesproken te zien op de bovenarm.

Sint-Basiliuskathedraal Tattoo

De Sint-Basiliuskathedraal is een bekende kathedraalwoning op het Rode Plein in Moskou. Deze kathedraal is er een die velen koesteren als onderdeel van de Russische geschiedenis. Met zijn unieke en extravagante bouwstijl is het geen wonder waarom zovelen een kunstwerk als dit als tatoeage op hun lichaam zouden willen. Aangezien dit een grote graphi isc om op zichzelf geïllustreerd te worden, zou het kiezen van een voldoende grote plek voor deze tatoeage de eerste orde van zaken zijn. Dit stuk wordt meestal gedaan als een grote rug, of borststuk. Een tatoeage zoals deze betekent dat de eigenaar van deze tatoeage een sterk geloof heeft in zijn religie. Omdat deze tatoeage van een populaire kathedraal is, zullen degenen die deze tatoeage zien, vooral in Rusland, aannemen dat je een persoon van God bent en een sterk geloof hebt. Deze tatoeage wordt normaal gesproken gedaan met kleur, omdat er zoveel levendige kleuren zijn in het architecturale ontwerp zelf. Hoewel de meeste tatoeëerders bekend zijn met concepten als deze, is het het beste om een tatoeëerder te vinden die een achtergrond heeft in het schetsen van gebouwen als tatoeages.

Rusland heeft een grote geschiedenis en de kunst is verbazingwekkend. Wat je ook besluit te krijgen als een Russische tatoeage, het zal zeker vragen oproepen en hoofden doen draaien. Rusland heeft een unieke stijl en gevoel voor het hele land, dus het is geen schande om je erfgoed te laten zien met een Russische tatoeage! Zorg er echter voor dat, om de correlerende kleurpatronen te krijgen zoals beschreven, de verkeerde kleuren een heel ander land kunnen betekenen.

Russische Tattoo Betekenissen 6
Russische Tattoo Betekenissen 7
Russische Tattoo Betekenissen 8
Russische Tattoo Betekenissen 9
Russische Tattoo Betekenissen 10
Russische Tattoo Betekenissen 11
Russische Tattoo Betekenissen 12
Russische Tattoo Betekenissen 13
Russische Tattoo Betekenissen 14
Russische Tattoo Betekenissen 15
Russische Tattoo Betekenissen 16
Russische Tattoo Betekenissen 17
Russische Tattoo Betekenissen 18
Russische Tattoo Betekenissen 19
Russische Tattoo Betekenissen 20
Russische Tattoo Betekenissen 21
Russische Tattoo Betekenissen 22
Russische Tattoo Betekenissen 23
Russische Tattoo Betekenissen 24
Russische Tattoo Betekenissen 25
Russische Tattoo Betekenissen 26
Russische Tattoo Betekenissen 27
Russische Tattoo Betekenissen 28
Russische Tattoo Betekenissen 29
Russische Tattoo Betekenissen 30
Russische Tattoo Betekenissen 31
Russische Tattoo Betekenissen 32
Russische Tattoo Betekenissen 33
Russische Tattoo Betekenissen 34
Russische Tattoo Betekenissen 35
Russische Tattoo Betekenissen 36
Russische Tattoo Betekenissen 37
Russische Tattoo Betekenissen 38
Russische Tattoo Betekenissen 39
Russische Tattoo Betekenissen 40
Russische Tattoo Betekenissen 41