Rose Tattoo Betekenis

Wanneer u op zoek bent naar een geweldige tatoeage met veel betekenis en een overvloed aan opties, is de bloementattoo de juiste keuze. De sleutel tot het vinden van de juiste bloementattoo is om de betekenissen van de verschillende bloemen te vinden en erachter te komen wat het meest voor u betekent. Ontdek welke bloem symbool staat voor het soort persoon dat je bent of het soort persoon dat je wilt zijn. Het mooie van de bloem is dat je iets zult vinden dat de eigenschappen vertegenwoordigt die je bezit. In dit geval ben je hier gekomen om de betekenis van een specifieke bloem te vinden en die is de roos.

De tatoeage van de roos is voor veel mensen zeer betekenisvol. En we willen ervoor zorgen dat je een goed idee krijgt over de betekenis van de rozentattoo en wat het symboliseert voor degenen die deze tatoeage hebben. In dit bericht zullen we het hebben over de symboliek van de rozentattoo en ook enkele van de verschillende variaties van de rozentattoo bespreken. Tegen het einde van dit bericht hopen we dat je een beter begrip hebt van wat de rozentattoo betekent en je de boost geeft die je nodig hebt om je eigen rozentattoo te krijgen.

De roos is een populaire tattoo-keuze die teruggaat tot de jaren 1930. Ze kunnen worden gebruikt om veel dingen te symboliseren, waaronder liefde, vrouwelijkheid, opoffering en zelfs de dood. Hoewel er vroeger weinig rozenontwerpen waren om uit te kiezen, kunnen mensen tegenwoordig kiezen uit een aantal rozentattoo-ontwerpen en nogal wat rozentattoo-betekenissen.

Rose Tattoo Betekenis

Zeelieden gebruikten vaak een roos om een vrouw, vriendin of moeder te eren om hen vrede te brengen terwijl ze op zee waren. Op deze manier symboliseerde de rozentattoo een zeer specifiek type liefde. Hoewel deze rozentattoo-betekenis niet zo vaak wordt gebruikt als vroeger, krijgen sommige moderne zeilers nog steeds de rozentattoo, hoewel meestal met een ander tattoo-ontwerp of twee eromheen.

De roos is ook in verband gebracht met Aphrodite, de godin van de liefde. Volgens de legende groeide een rozenstruik uit een plas bloed van haar minnaar Adonis en dat de witte bloemen rood werden toen ze haar vinger op hun doornen prikte. In dit geval symboliseerde de roos een liefde die bestand is tegen tijd en dood. Iemand die een grote fan is van mythologie en een tatoeage wil om liefde te symboliseren, zal geen beter tattoo-ontwerp kunnen vinden dan de roos. Sommige mensen die deze mix van betekenissen willen, kunnen zelfs besluiten om een rozentattoo te laten zetten met een Aphrodite-tatoeage erin of eromheen.

De roos wordt ook beschouwd als een symbool van evenwicht in tarot. Het geloof is dat deze bloem een nieuw begin en hoop uitdrukt, wat in tegenstelling staat tot de doornen die verlies en verdediging vertegenwoordigen. Dit is een uitstekende rozentattoo betekenis, omdat zowat iedereen een soort balans in hun leven wil. HET is het type tattoo-ontwerp waar een persoon naar kan kijken en zich kan realiseren dat goede dingen om de hoek liggen als ze door moeilijke tijden gaan.

Van het aantal bloemblaadjes op elke bloem wordt gezegd dat het een sterke band heeft met numerologie (het geloof dat getallen gebonden zijn aan relaties of gebeurtenissen). Voorbeelden hiervan zijn het geloof in de kunst dat 8 bloemblaadjes wedergeboorte betekenden en alchemie die een roos met 7 bloemblaadjes verbond om een symbool van inclusie en orde te zijn. Wanneer iemand een rozentattoo krijgt, is het een goed idee om na te denken over de betekenis achter het aantal pedalen om nog meer betekenis aan de tatoeage toe te voegen.

Rose Kleur Betekenissen

Rozen zijn er in verschillende kleuren en er wordt gezegd dat verschillende kleuren rozen verschillende betekenissen hebben:

Gele Roos Tattoo

Geel staat voor geluk, daarom is het een van de meest populaire roze tattoo kleuren. Deze roze tatoeage kan op iemand zijn die een zeer positief persoon is of het kan op iemand zijn die meer geluk in zijn leven wil.

Witte Roos Tattoo

Witte rozen symboliseren zuiverheid en jeugd, daarom komt het vaker voor dat een jongere persoon een witte roze tatoeage krijgt. Natuurlijk kan iemand die jong van hart wil blijven een witte roos krijgen om zichzelf er voortdurend aan te herinneren avontuurlijk te zijn.

Rode Roos Tattoo

Rode rozen, de meest populaire van allemaal, vertegenwoordigen een ware, gepassioneerde liefde en kunnen ook staan voor opoffering. De meerderheid van de rozentattoos die je zult zien, zijn rood omdat ze een van de meest klassieke symbolen voor liefde zijn.

Roze Roos Tattoo

Roze rozen staan voor zachtheid en elegantie. Zoals je zou verwachten, kan iemand die erg “ladylike” is, een geweldige kandidaat zijn voor een roze roze roze tatoeage.

Blauwe Roos Tattoo

Blauwe rozen vertegenwoordigen fantasie of het onmogelijke. In sommige gevallen zullen mensen slechts één van deze twee blauwe roos tattoo betekenissen gebruiken, maar sommigen zullen ze zien als twee helften van een geheel.

Zwarte Roos Tattoo

Zwarte rozen zijn gaan staan voor dood en duisternis. Een persoon die een geliefde heeft verloren, krijgt vaak een zwarte rose tattoo om ze te onthouden. Degenen die gewoon willen dat hun zwarte rozentatoeages duisternis vertegenwoordigen, zullen soms andere afbeeldingen gebruiken, zoals schedels, om de betekenis duidelijker te maken.

Oranje Roos Tattoo

Oranje rozen stralen opwinding en levenslust uit. De meest avontuurlijke mensen zijn misschien goede kandidaten voor oranje rozen tatoeages. Het mooie van deze kleur is dat de betekenis mensen vaak meteen raakt als ze het zien.

Perzik Rose Tattoo

Perzikrozen vertegenwoordigen vriendschap, iets dat veel mensen niet weten. Een perzikroze tattoo is een geweldig ontwerpidee voor twee mensen die bijpassende rozentattoos willen krijgen. Het onderscheidt zich van andere rozentattoos en het is absoluut uniek.

Paarse Roos Tattoo

Paarse roos tatoeages vertegenwoordigen betovering of liefde op het eerste gezicht. Sommige mensen besluiten om rode en paarse rozen in hun tatoeage te krijgen om alle “liefde” -betekenissen te bedekken, maar het is niet extreem ongebruikelijk om iemand te zien met alleen paarse rozen.

Rose Tattoo Variaties

Of de roos nu alleen is in een tatoeage of gepaard gaat met een andere afbeelding, deze tatoeage heeft veel betekenis. Hieronder staan een paar voorbeelden van verschillende variaties in rozentattoo’s en wat ze betekenen.

Aquarel Rose Tattoo

De betekenis van de aquarelroos komt overeen met de symboliek van de roos. Het enige verschil is de stijl van deze tatoeage en de aquarel laat weinig te wensen over voor zover het esthetisch aantrekkelijk is. De aquarel past prachtig bij de roos en ziet er heel passend uit voor een natuurlijke bloemtattoo. Het grillige gevoel van de aquarelstijl geeft je gewoon het gevoel van schoonheid.

Roos en Schedel Tattoo

De roos en schedel tattoo is een populaire tatoeage en symboliseert beide kanten van het spectrum. De schoonheid van het leven met de roos en de finaliteit van de dood. Je krijgt een beetje van beide in deze tatoeage die wordt vertegenwoordigd in deze tatoeage. Bovendien hebben sommigen ons verteld dat de dood mooi kan zijn, dus de roos met dit beeld is een manier om de mooie delen van het doorgeven aan het volgende leven weer te geven.

Rose en MuziekNoot Tattoo

De roos en muzieknoot tattoo zijn gebruikelijk bij muziekliefhebbers. Van de mensen die we met deze tatoeage hebben gesproken, vertellen ons een verhaal over de schoonheid van muziek. Muziekliefhebbers willen laten zien hoe ze over muziek denken en wat is een betere manier dan hiermee een roos te laten tatoeëren om de schoonheid van de muziek en de liefde die ze ervoor hebben te symboliseren.

Of het nu een van de hierboven beschreven opties is of iets totaal anders, de belangrijkste keuze bij het selecteren van een rozentattoo is wat het voor u betekent.

Roos Tattoo 1
Roos Tattoo 2
Roos Tattoo 3
Roos Tattoo 4
Roos Tattoo 5
Roos Tattoo 6
Roos Tattoo 7
Roos Tattoo 8
Roos Tattoo 9
Roos Tattoo 10
Roos Tattoo 11
Roos Tattoo 12
Roos Tattoo 13
Roos Tattoo 14
Roos Tattoo 15
Roos Tattoo 16
Roos Tattoo 17
Roos Tattoo 18
Roos Tattoo 19
Roos Tattoo 20
Roos Tattoo 21
Roos Tattoo 22
Roos Tattoo 23
Roos Tattoo 24
Roos Tattoo 25
Roos Tattoo 26
Roos Tattoo 27
Roos Tattoo 28
Roos Tattoo 29
Roos Tattoo 30
Roos Tattoo 31
Roos Tattoo 32
Roos Tattoo 33
Roos Tattoo 34
Roos Tattoo 35
Roos Tattoo 36
Roos Tattoo 37
Roos Tattoo 38
Roos Tattoo 39
Roos Tattoo 40
Roos Tattoo 41
Roos Tattoo 42
Roos Tattoo 43
Roos Tattoo 44