Rope Tattoo Betekenis

De gemiddelde persoon denkt niet veel aan touwen op de dagelijkse basis. Dit is echter niet waar voor zeilers. Of je nu een zeeman bij de marine bent of een zeeman die de zee op gaat voor een dagje vissen, je maakt veel gebruik van een van de beste gereedschappen die je op open zee hebt, namelijk het touw. Touwen houden de boot niet alleen dicht bij het dok, ze worden ook gebruikt voor talloze dingen op de boot zelf. Het hebben van een touw aan dek is uiterst belangrijk voor zeilers; van degenen die werken op een olietanker van 130 duizend pond tot degenen die gewoon hun zeilboten meenemen voor een dag op het meer, het touw is een pure noodzaak.

Als het om touwen gaat, zijn knopen een tweede natuur. Een sterk en stevig touw moet in staat zijn om elke knoop waarin je het vastbindt vast te maken. Er zijn letterlijk duizenden verschillende knopen die uit een touw kunnen komen. Hieronder staan voorbeelden van touwtattoo-ontwerpen, stijlen, plaatsingen en de betekenis en symboliek van een dergelijke tatoeage.

Touwen en knopen

Zeilers staan erom bekend dat ze een heleboel verschillende knopen gebruiken als het gaat om het vasthouden of bevestigen van objecten aan de boot, zodat het heen en weer schommelen van de golven het genoemde object niet van de zijkant laat vliegen. Touwen en knopen zijn niet alleen de beste manier om lading op een schip vast te houden, ze kunnen ook om tal van andere redenen worden gebruikt. Het gebruik van touwen als een manier om het schip aan het dok te houden, is de beste en oudste manier geweest om dit te doen.

Het gebruik van touwen terwijl de matrozen en bemanning aan het schip werken, is een ander belangrijk kenmerk van het touw. Het doorgeven van gereedschap aan andere bemanningsleden als een bemanningslid zich op een plek bevindt waar het moeilijk is om bij het gereedschap te komen, is een andere manier waarop touwen en knopen worden gebruikt. Het knopen van een knoop rond een gereedschapstas bijvoorbeeld en deze in de lucht hijsen naar de volgende persoon maakt het werk een stuk handiger en veiliger. Hoewel touwen er misschien niet uitzien alsof ze erg sterk zijn, is de kracht ervan ongelooflijk. Verschillende knopen kunnen ook een rol spelen in de sterkte van het touw. Als de knoop die wordt vastgebonden niet sterk genoeg is, zal de knoop uiteindelijk losbreken en zichzelf ontwarren of draad voor draad uit elkaar halen totdat deze knapt. Een knoop die sterk genoeg is, zal het echter moeilijk maken om dit te laten gebeuren. Daarom worden zeilers en vissers getraind in het knopen met touw. Het is een middel van leven of dood als het gaat om weten hoe je een goede knoop op zee moet knopen. Het onvoorspelbare kan daar in de middle of nowhere gebeuren en je hebt misschien niets meer om je te redden, behalve een touw en een goede knooptechniek. Padvinders zijn ook een andere groep die gespecialiseerd is in het gebruik van touwen en knopen om soortgelijke redenen.

Symbolisme

De symboliek van een touwtattoo lijkt veel op het doel ervan, om dingen bij elkaar te houden. Het hebben van een touwtattoo kan een aantal verschillende dingen betekenen, afhankelijk van het verhaal dat de persoon erin moet meenemen. Meestal zijn degenen met touwtatoeages bij de marine geweest als matrozen of zijn ze vissers. Niet alleen kan het touw je redden, het is een hulpmiddel dat veelzijdig en goed nodig is. Een touw kan symboliseren hoe belangrijk het is dat dingen bij elkaar en veilig blijven. Net als het leven kunnen we dit gebruiken als een manier om de sterke band en eeuwige loyaliteit aan wat dit touw ook zo dichtbij houdt, te vertegenwoordigen. Hoewel iedereen deze tatoeage kan krijgen, kan bij de marine een tatoeage van touw om de pols betekenen dat je een deckhand bent, wat betekent dat jij degene bent die de controle heeft over het vastmaken van de lading en uitrusting op de schepen.

Touwontwerpen

Voordat je de tatoeage van een touw krijgt, wordt voorgesteld dat je een beetje weet over knopen en hoe ze werken. Dit komt omdat als je een tatoeage van een touw gaat krijgen, je het er legitiem uit moet laten zien. Er zijn tal van verschillende knopen waaruit je kunt kiezen, als je een zeeman of zelfs een padvinder bent, zullen sommige van deze knopen meer opvallen dan andere. Het is handig om knopen te kunnen identificeren, het toevoegen van een knoop aan de touwtattoo draagt bij aan de creativiteit van de tatoeage in het algemeen.

Paalsteek

De bowlineknoop lijkt een favoriet van de fans te zijn. Het is ook een van de handigste knopen die je kunt leren knopen als je op een boot zit. De bolknoop lijkt op een strop, deze strop zal echter niet afglijden en rennen. Het mooie dat zoveel mensen leuk vinden aan deze specifieke knoop is dat het niet uitmaakt hoe strak de knoop wordt, deze kan gemakkelijk worden losgemaakt en ongedaan gemaakt.

Blad buigen

Een bladbuigknoop is een andere nuttige en praktische knoop die wordt gebruikt in het dagelijks leven van zeelieden. Dit is een knoop die twee verschillende touwen verbindt, om zich als één te vormen en het touw indien nodig nog langer te maken. Deze knoop is handig wanneer iets dat wordt vastgezet een grote en ongelijke diameter heeft. Dit illustreren als een tatoeage kan interessant zijn. Met deze knoop zou je de twee verschillende touwen met elkaar kunnen laten verweven.d samen, misschien heeft het ene touw een andere kleur dan het andere, zodat het gemakkelijker te onderscheiden is. Het hebben van deze knoop om de pols of arm kan zorgen voor een nette tatoeage en bijna lijken op een armband van een soort.

Anker en knoop

Een ander idee voor een touwtattoo is om het touw aan een anker te bevestigen. Dit toont niet alleen de band tussen het bij elkaar houden van dingen, het kan stabiliteit symboliseren en het vermogen om je mannetje te staan. Omdat de meeste touw- en knooptattoos om de pols of arm zijn gewikkeld, kan deze tatoeage van een anker en touw worden afgebeeld langs de arm, het been, zelfs de zijkant of borst.

Welk touwontwerp u ook kiest, het is optioneel om de knoop erin te hebben. Natuurlijk, zonder de knoop, kan de touwtattoo een beetje moeilijk zijn om te onderscheiden wat het is. Door het touw een knoop te geven, kan het onderscheiden wat het echt is en voegt het meer doel toe aan het object. Deze tatoeages worden vaak gezien als gewikkeld om de pols bijna alsof het armbanden zijn. Kleur kan ook aan deze tatoeages worden toegevoegd. Een andere populaire kleur dan de old school zwarte inkt kan blauw of zelfs goudgeel zijn.

Rope Tattoo Betekenis 1
Rope Tattoo Betekenis 2
Rope Tattoo Betekenis 3
Rope Tattoo Betekenis 4
Rope Tattoo Betekenis 5
Rope Tattoo Betekenis 6
Rope Tattoo Betekenis 7
Rope Tattoo Betekenis 8
Rope Tattoo Betekenis 9
Rope Tattoo Betekenis 10
Rope Tattoo Betekenis 11
Rope Tattoo Betekenis 12
Rope Tattoo Betekenis 13
Rope Tattoo Betekenis 14
Rope Tattoo Betekenis 15
Rope Tattoo Betekenis 16
Rope Tattoo Betekenis 17
Rope Tattoo Betekenis 18
Rope Tattoo Betekenis 19
Rope Tattoo Betekenis 20
Rope Tattoo Betekenis 21
Rope Tattoo Betekenis 22
Rope Tattoo Betekenis 23
Rope Tattoo Betekenis 24
Rope Tattoo Betekenis 25
Rope Tattoo Betekenis 26
Rope Tattoo Betekenis 27
Rope Tattoo Betekenis 28
Rope Tattoo Betekenis 29
Rope Tattoo Betekenis 30
Rope Tattoo Betekenis 31
Rope Tattoo Betekenis 32
Rope Tattoo Betekenis 33
Rope Tattoo Betekenis 34
Rope Tattoo Betekenis 35
Rope Tattoo Betekenis 36
Rope Tattoo Betekenis 37
Rope Tattoo Betekenis 38
Rope Tattoo Betekenis 39
Rope Tattoo Betekenis 40
Rope Tattoo Betekenis 41
Rope Tattoo Betekenis 42
Rope Tattoo Betekenis 43
Rope Tattoo Betekenis 44
Rope Tattoo Betekenis 45