Rook Piercing Q&A: Alles wat u moet weten

Een rook piercing is een van de meest veelzijdige kraakbeenpiercings die er zijn. Het heeft verschillende soorten sieraden beschikbaar, van hoepels tot halters. De roeken maakt een statement, zowel op zichzelf als als accent op andere oorpiercings.

Rook-Halter

Wat is een Rook Piercing?

Een rook piercing is een verticale piercing van het kraakbeen van de antihelix van het oor. Simpel gezegd, het is een piercing van de bovenste binnenste richel van het oor. Een rook piercing blik is meestal 14 of 16 gauge, gebaseerd op de prominentie van je antihelix. Rook piercings komen veel voor en een ervaren professional kan de piercing veilig uitvoeren in minder dan tien minuten.

Hoeveel doet een Rook Piercing pijn?

Een rookpiercing moet door twee lagen kraakbeen heen dringen, waardoor het meer pijn kan doen dan andere kraakbeenpiercings. Zoals altijd is pijn subjectief en onze piercing pijnschaal, mensen beoordelen rook piercings met een 5 tot 6 uit 10. Gelukkig is het proces snel en dooft de angel snel als hij eenmaal is voltooid.

Hoe lang duurt het voordat rookpiercings genezen?

Primaire genezing van het kraakbeen voor rook piercings is ongeveer 6 maanden. Volledige genezing van het gebied kan tussen de 12 en 18 maanden duren. Dit hangt af van je individuele lichaam en hoe attent je bent met je piercing nazorg en reiniging.

Door je handen van je nieuwe piercing af te houden, genees je snel. Het aanraken, trekken of indrukken van de piercing kan ontstekingen en langzaam herstel veroorzaken. Gelukkig is het roeren of verdringen van deze piercing moeilijker dan andere oorpiercings omdat deze dieper in het oor rust.

Hoe reinig ik mijn kraakbeenpiercing om infectie te voorkomen?

Rook piercings kunnen geïnfecteerd raken, maar regelmatig schoonmaken verlaagt het risico. Hier zijn de stappen die je moet nemen om je piercing schoon te houden:

  • Maak een steriele zoutoplossing door niet-gejodeerd zout op te lossen in gedestilleerd water.
  • Warm het mengsel op het fornuis of in je magnetron op tot het lauw of lichaamstemperatuur is.
  • Neem de oplossing op met een watje of schone doek en breng gedurende enkele minuten aan op beide uiteinden van de piercing.
  • Veeg voorzichtig alle korst, bloed of pus weg met je kompres. Verplaats anders de piercing niet.

Om het risico op infectie te minimaliseren, reinigt u het gebied de eerste maand of twee keer per dag en vermindert u het vervolgens tot één keer in de ochtend en avond totdat het volledig is genezen.

Wat zijn de verschillende soorten Rook Piercing Sieraden?

Rook piercing sieraden zijn er in verschillende stijlen die bij elke stijl passen, of je nu subtiel wilt gaan of een statement wilt maken. De soorten sieraden omvatten:

  • Hengsten
  • Ringen
  • Hoepels
  • Kogelringen
  • Kraalringen
  • Barbell

Elk van deze variëteiten is er in een eindeloos aantal stijlen in zowel 14 gauge als 16 gauge. Hoewel de piercing geneest, raden de meeste piercers aan om een eenvoudige halter te dragen, maar daarna is the sky the limit!

Zoals bij alle oorjuwelen is het belangrijk om kwaliteitsmaterialen te kiezen. Kies voor comfort en veiligheid voor lichte en hypoallergene piercing sieradenmetalen zoals chirurgisch titanium of goud.

Koop een kraakbeenpiercing in Newmarket

Of het nu je eerste piercing is of een van de vele, een rook piercing is een geweldige optie voor elk oor. Bij Pierced bieden onze deskundige piercers professionele piercings in een veilige en hygiënische omgeving. Boek vandaag nog een piercing, of bezoek ons in Newmarket in de Upper Canada Mall.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.