Romeinse numerieke tattoo betekenis

Romeinse cijfers werden ontwikkeld in het oude Rome door de eeuwen heen met behulp van de letters van het Latijnse alfabet, I, V, X, L, C, D en M. Dit numerieke systeem werd uitsluitend in West-Europa gebruikt tot de aanpassing en ontwikkeling van het huidige hindoe-Arabische systeem.

Dus waarom zijn Romeinse cijfertattoos zo populair? Nou, om een heleboel redenen. Ten eerste zien ze er in de meeste gevallen een stuk beter uit dan cijfers. Ze hebben ook een beetje meer een mysterieuze uitstraling dan traditionele nummers, die een beetje meer betekenis aan een tatoeage kunnen toevoegen. Iemand wil misschien een Romeinse cijfertattoo laten zetten omdat het heel persoonlijk voor hem is en hij niet wil dat de betekenis voor anderen duidelijk is.

In dit bericht zullen we het hebben over de geschiedenis achter het Romeinse cijfer en wat het betekent voor degenen die Romeinse cijfertatoeages krijgen. Het kan voor iedereen iets anders betekenen en er zijn allerlei variaties. We zullen enkele van de verschillende manieren bekijken waarop we de Romeinse cijfertattoo hebben gezien en praten over de betrokken betekenis. Tegen het einde van dit bericht hopen we dat je je meer op je gemak voelt bij het krijgen van je eigen Romeinse cijfertattoo.

Over Romeinse cijfers

Het Romeinse systeem vertrouwt op het toevoegen van letters, elk toegewezen een waarde, om grotere cijfers te creëren. In werkelijkheid kunt u Romeinse cijfers gebruiken om elk type getal weer te geven, zoals een datum of een tijd die belangrijk voor u is. Sommige mensen zullen zelfs Romeinse cijfers gebruiken om letters weer te geven en zullen een citaat of de naam van een persoon met de symbolen “spellen”.

Interessant is dat vanwege de ontwikkeling van Romeinse cijfers uit oude benodigdheden zoals handel en mercantilisme, er geen symbool is voor ‘0’. Wanneer getallen werden gebruikt, was het om waarde toe te kennen aan iets en dus was nul niet nodig. Natuurlijk worden factoren van 10 weergegeven in Romeinse cijfers, dus absoluut elk ander getal kan worden gebruikt bij het krijgen van een Romeinse cijfertattoo.

Romeinse cijfers worden nu gebruikt in situaties waarin respect of waardigheid verschuldigd is. Ze betekenen belang en lenen waar ze voor staan om een waardige kwaliteit van de gevestigde oude cultuur te vertegenwoordigen. Hoewel veel mensen meer moderne betekenissen aan hun Romeinse cijfertattoos zullen toevoegen, is het niet ongebruikelijk dat iemand er een krijgt om meer klassieke betekenissen te hebben. U kunt bijvoorbeeld een Romeinse cijfertattoo laten zetten om een belangrijke datum in het verleden te symboliseren, zoals de geboortedatum van een grootouder.

Vaak worden deze cijfers gebruikt om een oude traditie aan te duiden, zoals de afstamming van monarchieën (Henry VII, VIII, enz.) of sporttradities zoals de Super Bowl. Een enorme voetbalfan kon het Super Bowl-nummer krijgen van toen hun favoriete team de grote wedstrijd won. In die gevallen zal de eigenaar meestal een helm of een andere afbeelding toevoegen om de betekenis een beetje duidelijker te maken.

De toewijzing van Romeinse cijfers om visueel een datum van persoonlijke betekenis weer te geven, geeft die gebeurtenis een lange levensduur en een gevoel van vestiging. Dit wordt vaak gebruikt om een geboortejaar weer te geven, hetzij het eigen jaar of de geboorte van het jaar van een geliefde. De datum kan ook een heel andere betekenis hebben, zoals de dag dat iemand de gevangenis in ging. Mensen kunnen deze datums gebruiken om hen te herinneren aan een goede of een slechte tijd, maar het is altijd een datum die ze niet willen vergeten.

Romeinse cijfers kunnen meer dan een datum overbrengen. Het dierenriemsymbool tweelingen wordt vertegenwoordigd door het Romeinse cijfer II, dat de dubbele aard van het astrale teken aangeeft. In deze situaties kan de Romeinse cijfertattoo meerdere betekenissen hebben voor de eigenaar. Wat het Romeinse cijfer vertegenwoordigt, draagt bij aan de betekenis van de tatoeage, die eruit zou kunnen zien als een eenvoudig Romeins cijfersymbool voor mensen die hun alternatieve betekenissen niet kennen.

Het numerieke systeem wordt ook gebruikt voor het toewijzen van namen aan meervoud manen en andere astronomische lichamen, evenals andere wetenschappelijke aanduidingen. Iemand die van astrologie houdt, wil misschien een Romeinse cijfertattoo laten zetten om hun favoriete manen te vertegenwoordigen. Het is duidelijk dat dit niet het soort betekenis is dat andere mensen meteen zullen krijgen, waardoor de tatoeage veel persoonlijker wordt.

Romeinse cijfers geven een gevoel van adel, eer en een vraag naar respect. Dit zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen zich tegenwoordig aangetrokken voelen tot Romeinse cijfertattoos. Ze weten dat ongeacht de betekenis die ze aan hun tatoeages geven, ze belangrijk zullen overkomen voor externe waarnemers.

Ongeacht hoe ze worden gebruikt, Romeinse cijfers brengen betekenis en de authenticiteit van traditie over. De cijfers verbeelden een datum van oprichting, een fundament waarop een erfenis moet worden gebouwd. Dit maakt dat deze eenvoudige symbolen veel meer betekenis hebben dan veel andere tattoo-ontwerpen. Ze kunnen meerdere betekenissen hebben, maar in veel gevallen hebben ze een zeer speciale betekenis voor de Eigenaren.

Zoals je kunt zien, zijn Romeinse cijfertattoos uiterst betekenisvol, zelfs als ze niet altijd voor de hand liggende of diepe betekenissen hebben. Ze zijn ook het type tatoeages dat in elke vorm en grootte kan komen, waardoor ze handige ontwerpkeuzes zijn. Veel mensen besluiten om de Romeinse cijfers zelf te krijgen, maar dit is ook een geweldige tatoeage om met een andere afbeelding te krijgen om een beetje meer betekenis toe te voegen.

Romeinse numerieke tattoo plaatsing

De Romeinse cijfertattoo is het soort inkt dat bijna overal kan worden geplaatst. Het kan klein genoeg zijn om op een vinger of achter je oor te gaan. Het kan ook groot genoeg zijn om je hele arm te bedekken. Omdat de meeste van deze tatoeages erg lineair zullen zijn, passen ze op de meeste plaatsen en kunnen ze worden gemaakt om andere plekken op te vullen.

Romeinse numerieke tattoo variaties

Wanneer u uw Romeinse cijfertattoo krijgt, moet u beslissen wat het zal vertegenwoordigen. De meeste dingen die je zult zien hebben te maken met een getal, omdat de Romeinse cijfers getallen vertegenwoordigen. Er zijn verschillende manieren waarop je deze tatoeage kunt krijgen en het kan worden geassocieerd met verschillende afbeeldingen om de betekenis te veranderen.

Romeins cijfer Geboortedatum Tattoo

De Romeinse cijfertattoo kan worden gebruikt om een geboortedatum te identificeren en veel mensen kiezen ervoor om het op deze manier te doen. Het kan je eigen verjaardag zijn, maar meestal is het de geboortedatum van een geliefde die je markeert. We zien veel geboortedatums van kinderen die in Romeinse cijfers worden getatoeëerd

Romeins cijfer Trouwdatum Tattoo

De trouwdatumtattoo met Romeinse cijfers is ook een andere manier om een speciale dag in je leven weer te geven met Romeinse cijfers. Dit is gewoon een andere unieke manier om een date op je lichaam te laten zetten. Naast dat het een speciale datum is, ziet deze tatoeage er ook cool uit. Het kan zijn dat mensen je vragen wat het betekent.

Klok Tattoo met Romeinse cijfers

Enkele van de beroemdste klokken ter wereld zijn krijt vol Romeinse cijfers. De Big Ben, die zich in de klokkentoren van het Palace of Westminster bevindt, gebruikt Romeinse cijfers als numerieke indicatoren. Dit is waarschijnlijk de beroemdste klok ter wereld en het is waar de Houses of Parliament voor het Verenigd Koninkrijk zich bevinden. Veel ouder uitziende, grootvader(ish) klokken gebruiken Romeinse cijfers. Het is een symbool van articulatie.

Romeinse Numerieke Warrior Tattoo

Vaak zie je ergens op de foto een Romeinse krijgertattoo met de Romeinse cijfers. Deze cijfers kunnen een historische datum zijn. Ze konden wanneer een belangrijke veldslag plaatsvond, of het kon zelfs een aantal gesneuvelde soldaten of doden zijn. Je kunt creatief worden met deze tatoeage, maar als we het gekoppeld zien aan Romeinse soldaten, denken we dat het aantal in de een of andere zin historisch moet zijn.

Zoals je kunt zien, zijn er veel redenen om je eigen Romeinse cijfertattoo te laten zetten. Het aantal dat wordt getatoeëerd is op de een of andere manier belangrijk voor je, dus wat is een betere manier om het te laten zien dan een tatoeage. Zorg er echter voor dat je dit een datum bent die je altijd wilt onthouden, want als je het toevallig uitmaakt met iemand en je hebt hun verjaardag op je lichaam laten inkten, zal het geen leuk proces zijn om het te verwijderen.

Wanneer je op zoek gaat naar een artiest om je Romeinse cijfertattoo te doen, zorg er dan voor dat je je op je gemak voelt bij de artiest. Ze moeten je vragen om binnen te komen en een consult te hebben, zodat je kunt gaan zitten en praten over wat je zoekt en om te zien of ze iets creatiefs kunnen toevoegen. Zorg ervoor dat ze wat werk in hun portfolio hebben met betrekking tot Romeinse cijfers. Ze moeten rechte en gedurfde lijnen kunnen maken om er goed uit te komen. Als je je daar comfortabel bij voelt, ga er dan voor.

Als je problemen hebt met het vinden van een artiest bij wie je je op je gemak voelt, neem dan contact met ons op. Wij hebben veel ervaring in het matchen van klanten aan tatoeëerders. We willen ervoor zorgen dat we u matchen met iemand die uw visie waarmaakt.

Romeinse numerieke tattoo betekenis 8
Romeinse numerieke tattoo betekenis 10
Romeinse numerieke tattoo betekenis 11
Romeinse numerieke tattoo betekenis 17
Romeinse numerieke tattoo betekenis 21
Romeinse numerieke tattoo betekenis 27
Romeinse numerieke tattoo betekenis 29
Romeinse numerieke tattoo betekenis 41
Romeinse numerieke tattoo betekenis 45
Romeinse numerieke tattoo betekenis 51