Pocket Watch Tattoo Betekenis

In de negentiende en twintigste eeuw was het zakhorloge een persoonlijk uurwerk dat meestal door mannen werd gedragen om de tijd bij te houden. Zakhorloges werden vaak gegeven als speciale geschenken of doorgegeven als erfstukken door de patriarchale lijn van de familie. Ze maakten belangrijke geschenken omdat ze sierlijk konden worden ontworpen en gemaakt van kostbare materialen zoals zilver of goud. Ze waren ook een symbool van sociale status, vaak een accessoire van een meerdelig pak, een outfit die een heer portretteert. Het zakhorloge is een centraal accessoire geworden van de steam punk-trend en ontwerpen worden vaak weergegeven in de vintage-maar-futuristische stijl. Het is een mix van verleden en toekomst die spreekt tot iemand die sciencefiction waardeert.

Het zakhorloge is natuurlijk een symbool van tijd, de meting van alle actie en gebeurtenissen waarmee alle belangrijke herinneringen kunnen worden vastgelegd. Het beeld van een zakhorloge is ongelooflijk persoonlijk en dient als een weergave van het leven van hem of haar die het draagt. Omdat dit type horloge zo persoonlijk was in zijn tijd van gebruik, kan het zakhorloge als symbool veel verschillende aspecten aangeven.

Lewis Carroll’s Alice in Wonderland heeft gediend als basis voor veel zakhorloge tattoo-ontwerpen die het horloge repliceren dat wordt gedragen door het witte konijn dat berucht altijd te laat is. Het contrast van het uurwerk en de voortdurende laattijdigheid van het konijn wordt benadrukt door de gebruikelijke snelheid van konijnen. In sommige ontwerpen bevat het horloge een konijnenembleem om het witte konijn aan te duiden in plaats van een echt konijn in het ontwerp op te nemen.

Als de wijzerplaat van het horloge zichtbaar is, wordt de weergegeven tijd belangrijk voor de betekenis van de afbeelding. Meer nog, de cijfers die verschijnen zeggen ook iets. Traditioneel worden Romeinse cijfers gebruikt, die teruggrijpen naar de oorspronkelijke tijdwaarnemer, de zonnewijzer. De tijd kan elke belangrijke situatie weergeven die zich heeft voorgedaan, of er kan een afwezigheid van handen zijn, wat duidt op een veronachtzaming van het verstrijken van de tijd. Het kan op deze manier dienen als een eerbetoon of herdenkingstattoo, wat een tijdstip van geboorte of dood aangeeft of het ontbreken van handen kan het grote gevoel van verlies vertegenwoordigen dat wordt gevoeld door de dood van een geliefde.

Als de wijzerplaat niet zichtbaar is, kan de betekenis van het beeld worden gevonden in het materiaal waarvan het horloge is gemaakt. Goud is een duidelijk symbool van belang of rijkdom, een rijkdom die niet noodzakelijkerwijs monetair is. Een gouden zakhorloge kan de waarde van het eigen leven vertegenwoordigen, een geschenk op zich. De ontbrekende wijzerplaat kan ook wijzen op een verborgen persoonlijkheid, een die moet worden geopend om te worden bekeken. Een embleem of ander symbool kan worden opgenomen en gemaakt om geëtst te verschijnen in de cover van het zakhorloge, waardoor slechts een klein deel van het individu wordt onthuld in plaats van het hele gezicht. Religieuze symbolen, initialen of woorden of zinnen kunnen op de voorkant van het horloge worden weergegeven wanneer de wijzerplaat niet wordt weergegeven.

De nummers op de klok kunnen worden opgenomen in het ontwerp, maar niet op de wijzerplaat worden geplaatst. In plaats daarvan kunnen de cijfers rond het zakhorloge cirkelen of lukraak rond het ontwerp worden geplaatst. Dit is een weergave van waanzin of chaos, een plaats waar tijd niet lineair of exact is. Dit ontwerp onthult een alternatieve perceptie van tijd, of een individu dat niet gebonden is aan de beperkingen van ruimte en tijd. In overeenstemming met dit thema kan het horloge op de een of andere manier vervormd of kromgetrokken zijn of kan het worden gebroken. Het gebroken, gebarsten of zelfs exploderende zakhorloge duidt op een minachting voor tijd of een verbrijzeling van de perceptie van het individu, met de nadruk op een tijd in hun leven van grote verandering.

Als alternatief kan het zakhorloge een symbool zijn van loyaliteit aan een vorige keer, vóór de moderne technologie. Het zakhorloge, in een meer geslachtsspecifieke periode, was het symbool van een heer. Eeuwenlang bracht het tijdstuk, uiteindelijk het zakhorloge, sociale status of betekenis over totdat het gemakkelijker werd om ze te vervaardigen. Na de achttiende eeuw werden ze alomtegenwoordig en werden veel verschillende soorten gemaakt om verschillende klassen en beroepen aan te passen. Het zakhorloge kan ook loyaliteit aan de tijd afbakenen en een punctueel persoon symboliseren. Stiptheid is een teken van respect, een andere code van de heer.

Sommige zakhorlogeontwerpen tonen de tandwielen van de klok en vertegenwoordigen de innerlijke werking van het individu. Tandwielen en tandwielen zijn vaak een symbool voor de geest en zijn complexe processen en ze kunnen worden gebruikt als een representatie van intelligentie. Het kan ook een representatie zijn van technologie en het veranderen en verstrijken van de tijd. De tandwielen kunnen worden weergegeven in de klok en achter of binnen de wijzerplaat die de volgorde aanduidt of projecteert vanaf de klok, wat wanorde aangeeft.

Het tattoo-ontwerp van het zakhorloge kan op verschillende manieren worden gedaan. Zoals hierboven vermeld, kunnen deze ontwerpen een ongelooflijke hoeveelheid symboliek voor de persoon die de tatoeage vasthoudt. Voor velen van ons is tijd een vitaal en belangrijk ding, het is het enige in deze wereld en universum dat constant is. We kijken naar tijd als voortdurend vooruitgaand, omdat dat precies is hoe wij mensen en wezens van het menselijk ras de dingen zien. Elke minuut, elk uur, elke dag en week worden we ouder en dichter bij het einde van onze tijd. Voor elk individu kan tijd iets anders betekenen. Eén ding is duidelijk over de tijd, maar we hebben allemaal specifieke tijden dat we bepaalde dingen voor elkaar moeten krijgen. Of het nu is om op tijd wakker te worden voor je werk, of om je kinderen op te halen van een voetbalwedstrijd, de betekenis van tijd is het meest relevante op deze aarde. Hieronder staan niet alleen voorbeelden van andermans zakhorloge-tatoeages, maar ook betekenissen en de symboliek erachter.

Het zakhorloge maakt deel uit van de geschiedenis sinds het tot stand kwam. Het leek erop dat toen het zakhorloge, de eigenlijke handbediende tijdverklikker, tot stand kwam, iedereen er zijn handen op moest hebben. Deze uitvinding was zo’n doorbraak omdat de mensen niet naar een bepaald deel van de stad hoefden te racen om te kunnen zien hoe laat het was, in plaats daarvan moesten ze gewoon in hun zakken reiken om een miniatuurklok tevoorschijn te halen. Meestal hadden deze handheld klokken een soort ketting bevestigd, zodat het vasthouden van de klok gemakkelijker zou worden. Het maakte de klok niet alleen gemakkelijker vast te houden, het maakte hem ook veiliger om niet te verdwalen. De ketting zou worden bevestigd rond een riemlus van de broek, of een ander deel van de kleding waaraan het zou kunnen worden bevestigd. Hierdoor zou het zakhorloge door de ketting kunnen worden gepakt voor het geval het horloge per ongeluk uit de zak glijdt. In plaats van op de grond te worden geslagen of verloren te gaan, zou de ketting voorkomen dat dat allemaal samen gebeurt. Hoewel niet iedereen een ketting voor zijn zakhorloge had, als je de zakhorloge-tatoeage krijgt, kan dit bijdragen aan de creativiteit en symboliek van het stuk.

Zakhorloge met ketting

Wanneer u denkt aan een zakhorloge, stelt u zich normaal gesproken een ketting voor die aan het apparaat is bevestigd. Als je een tatoeage van een zakhorloge laat zetten, is de kans groot dat je er al een beetje van weet. Als je al weet van zakhorloges, dan weet je al dat de ketting een essentieel onderdeel van het horloge is. De ketting is de veiligheid, het is het comfort om te weten dat als je horloge per ongeluk valt of iemand je probeert te zakkenrollen, dat de ketting dergelijke gebeurtenissen zal stoppen. Met dit gezegd zijnde en in gedachten, kan het toevoegen van een ketting aan je zakhorloge tattoo veel meer symboliseren dan je zou denken. Het toevoegen van een ketting aan het ontwerp van het zakhorloge laat niet alleen zien dat u voor uw waardevolle items zorgt, maar het zegt ook dat u die extra stap zet om ervoor te zorgen dat uw item veilig is. Het voegt ook een gevoel van verfijning toe aan het algehele gevoel van het horloge. In plaats van het zakhorloge losjes in je zak te laten rondspringen, voegt de ketting dat vleugje klasse toe aan het zeggen dat je niet het risico loopt zo’n belangrijk stuk te verliezen, het zorgt er ook voor dat het zakhorloge niet volledig wordt bekrast door de losse items in de buurt.

Zakhorloge en Schedel

Tijd is een constante herinnering dat de dood voor ons allemaal om de hoek staat. Hoewel het een grimmige gedachte is, is de tattoo-gemeenschap gevuld met beelden van de dood. Skeletten en schedels zijn een populair item om als tatoeage te krijgen, om veel redenen die ze hebben, kunnen deze anders zijn. Sommigen zeggen dat het hebben van schedels en afbeeldingen van Magere Hein de boze geesten afweert en dat die beelden eigenlijk nuttig zijn om onze geest te beschermen. Of je dit nu gelooft of niet, het idee erachter is bitterzoet. Een bepaald ontwerp dat je voor je zakhorloge kunt krijgen, is om het feit op te nemen dat de tijd ons altijd tot onze laatste ademtocht duwt, en wat is een betere manier om dit af te beelden dan met een schedel of Magere Hein? Dit idee kan op veel verschillende manieren worden gedaan. Het hebben van een schedel of de maaier in het horloge zelf is een optie. Je zou zelfs skeletwijzers, of een zeis, aan het horloge kunnen toevoegen door de botten te gebruiken voor de wijzers van de klok. Met het beeld van een schedel of maaier aan de binnenkant van het horloge, draagt het echt bij aan het gevoel dat tijd kostbaar is. Een ander geweldig idee voor een afbeelding zou zijn om een skelet of magere heinfiguur met capuchon op het horloge zelf te houden. Dit kan uitdrukken dat je tijd misschien voorbij is en dat de reaper hier is om je naar je eindeloze slaap te brengen.

Hypnotiseren

Swirls zijn een populair tattoo-concept. Spiralen en wervelingen passen echter perfect bij het idee van tijd. Dit komt door het spiraaleffect dat de tijd zelf heeft. Naarmate we ouder worden, kijken we terug op het verleden en het lijkt erop dat onze herinneringen in de loop der jaren uit de hand zijn gelopen, ons afvragend waar de tijd zelfs is gebleven. Dit afschilderen als een tatoeage is een stuk eenvoudiger dan het klinkt. Deze afbeelding kan op verschillende manieren worden geïllustreerd. Een manier waarop dit kan worden aangetoond, is door spiralen in de wijzerplaat van de klok zelf te hebben. Het tonen van de armen van de klok op elk gewenst moment, maar net daarbuiten zullen de wervelingen zich vormen, waardoor het effect ontstaat dat de tijd uit de hand loopt om je misschien naar een andere tijd en dimensie te brengen. Dit is natuurlijk een idee dat populair is onder degenen die een liefde voor sciencefiction hebben. Een andere manier waarop dit kan worden gedaan, is door het horloge bovenop een spiraalvormige achtergrond weer te geven, misschien is het horloge zelfs ondersteboven en vertegenwoordigt het tijdverlies.

Zakhorloge Tattoo Betekenis 19
Pocket Watch Tattoo Betekenis 25
Zakhorloge Tattoo Betekenis 27
Zakhorloge Tattoo Betekenis 38
Pocket Watch Tattoo Betekenis 40
Zakhorloge Tattoo Betekenis 44
Zakhorloge Tattoo Betekenis 47