Piercing Aftercare: de officiële gids

Je piercing eindigt niet als je uit de stoel van de kunstenaar komt. Zodra je lichaam is doorboord, begint het nazorgproces. Ijverige piercing nazorg zorgt ervoor dat je goed, sneller en comfortabeler geneest.

Deze gids doorloopt de basisstappen, tips en producten die u moet kennen voor een gezonde en effectieve genezing. Eerst kijken we waarom je piercing nazorgroutine belangrijk is.

Wat gebeurt er als ik mijn piercing nazorgroutine niet volg?

Piercings zijn geweldig, maar ze zijn een verantwoordelijkheid. Als u uw piercing nazorgroutine niet volgt, brengt u uw piercing en uw gezondheid in gevaar.

Wanneer je doorboord wordt creëer je een wond in je lichaam, nazorg is hoe je ervoor zorgt dat de wond geneest zoals jij dat wilt. De belangrijkste factor hierbij is het voorkomen van een infectie. Als een nieuwe piercing is geïnfecteerd, kan de huid genezen over de infectie, wat een ernstig probleem kan worden.

Ook zorgt een nazorgroutine ervoor dat je piercing uitpakt zoals jij dat wilt. Het vermindert het risico dat je lichaam de piercing afstoot en zorgt ervoor dat deze niet scheef geneest.

Je nazorgroutine helpt ook om het genezingsproces comfortabeler te maken. Het versnelt het proces, zodat u uw sieraden kunt veranderen of het volgende deel van uw samengestelde oorpiercingproject eerder kunt krijgen. Ook helpt het u om zwelling en pijn tijdens het proces zelf te beheersen.

Gelukkig is een piercing nazorgroutine goed te volgen. Het vereist gewoon consistentie.

Piercing Aftercare Steps: een basis nazorgroutine

Stap 1: Dagelijkse schoonmaak

Je moet je piercing één keer per dag schoonmaken. Verwijder de sieraden niet tijdens het schoonmaken. Het sieraad moet in de piercing worden achtergelaten totdat deze volledig is genezen. Het verwijderen en opnieuw plaatsen van sieraden zal de piercing irriteren. Ook loopt het risico dat de piercing sluit als het sieraad te lang uit is.

Begin met het wassen van je handen en breng vervolgens voorzichtig een antimicrobiële zeep aan op de in- en uitgangsgaten van de piercing. Reinig ook alle zichtbare delen van het sieraad zonder erop te duwen of te trekken. Besteed ongeveer 30 seconden aan het schoonmaken van de zeep in het gebied.

Spoel na grondig gereinigd alle zeepresten weg en dep droog met een papieren handdoek of laat aan de lucht drogen. Doeken handdoeken kunnen bacteriën bevatten en moeten worden vermeden.

Vermijd overreiniging. Als uw piercer aanbeveelt om eenmaal per dag te reinigen, mag u niet overschrijden. Extra reinigingen kunnen de piercing uitdrogen of irriteren.

Stap 2: Zeezout doorweekt

Gebruik een steriele zoutoplossing om de piercing minstens één keer per dag te weken. Week een gaasje, of papieren handdoek, in de oplossing en breng het zachtjes aan op beide zijden van de piercing. Laat 5-10 minuten intrekken voordat u afspoelt met warm water.

In tegenstelling tot schoonmaken, kan weken meerdere keren per dag worden gedaan.

Stap 3: Bescherm de piercing

Tijdens de nazorg wilt u ervoor zorgen dat u eventuele irritatie aan de piercing minimaliseert. Het grootste aspect, stop met het aanraken van je piercing.

We snappen het, een nieuwe piercing is spannend en het gebied voelt anders aan. Het kan in het begin zelfs jeuken. Maar hoe meer je het aanraakt, hoe langzamer het zal genezen.

Je wilt ook iets anders voorkomen dat erop duwt of trekt. Voor een oorpiercing wil je bijvoorbeeld hoeden vermijden en proberen niet aan die kant van je hoofd te slapen.

Je wilt het ook droog houden, behalve bij het schoonmaken. Het is het beste om activiteiten zoals zwemmen te vermijden, en niet toe te staan dat het speeksel van andere mensen in contact komt met de piercing (bijvoorbeeld zoenen).

Stap 4: Gezonde levensstijl

Hoe je je lichaam behandelt, beïnvloedt hoe het zal genezen. Activiteiten zoals roken en drinken vertragen het genezingsproces en moeten worden vermeden, vooral in de eerste paar dagen na de piercing. Ook zal het krijgen van voldoende rust je lichaam helpen om veel sneller te genezen.

Hoe beter je voor jezelf zorgt tijdens de healing, hoe beter je lichaam de piercing kan beheren. Hoewel je de rust de eerste paar dagen wilt vergroten, zal regelmatige lichaamsbeweging voor het grootste deel van het proces de genezing bevorderen. Ook zal een gezond dieet je lichaam klaar houden om schadelijke bacteriën te bestrijden.

Piercing Nazorg Tips

  • Overleg altijd met je piercing artist voor het beste nazorgprogramma voor jou. Ze kunnen helpen een nauwkeurigere tijdlijn voor je genezing te geven en piercingspecifiek advies te geven.
  • Je hoeft je piercing niet te draaien, draaien of draaien tijdens het schoonmaken. Minimaliseer hoeveel uw sieraden bewegen.
  • Voor sieraden met schroefdraad, controleer kralen dagelijks en indien nodig aanspannen.
  • Was altijd de handen voordat je je piercing aanraakt.
  • Gebruik nooit ontsmettingsalcohol of waterstofperoxide. Deze zijn te sterk en zullen je piercing irriteren.
  • Kies de eerste piercing sieraden die niet bewegen of vangen. U kunt de sieraden na genezing vervangen.
  • Mild ongemak, zwelling, roodheid en jeuk zijn normaal. Bloeden, schuren en zelfs heldere / witte pus komt vaak voor tijdens de eerste week.
  • Breng geen make-up of geurstoffen rechtstreeks op de piercing aan.

Piercing Nazorg Producten

Bij Pierced hebben we specifieke producten en merken die we aanbevelen voor nazorg vanwege hun succes en betrouwbaarheid. Hoewel we het gebruik ervan aanbevelen, bieden we ook waar u op moet letten als u een alternatief kiest.

Reiniging

Voor het reinigen raden we aan pursan te gebruiken. PurSan is een antimicrobiële zeep van medische kwaliteit die speciaal is gemaakt voor piercings Het is parabenen- en geurvrij en is te vinden bij de meeste piercingwinkels.

Als alternatief voor PurSan kunt u zeep kopen bij uw apotheek. Zoek naar duidelijke, ongeparfumeerde repen glycerinezeep. Zorg ervoor dat u zepen vermijdt die triclosan bevatten. Triclosan is een veel voorkomend ingrediënt in huishoudelijke zepen.

Zeezout Weken

We raden aan NeilMed te gebruiken voor zoutbaden. NeilMed is een voorverpakte steriele zoutoplossing die wordt gemengd met water.

Voor alternatieve merken, controleer de apotheek voor “Saline Wound Wash” -producten die alleen zeezout (natriumchloride) en water bevatten.

U kunt ook uw eigen oplossing maken door 1/4 theelepel niet-gejodeerd zeezout te mengen in 1 kopje warm, voorgekookt water. Roer tot het is opgelost en gebruik de oplossing niet opnieuw als het klaar is, omdat het gemakkelijk verontreinigd is als het wordt toegestaan om te zitten. Voeg ook geen extra zout toe, want dit zal de piercing irriteren.

Overleg met een piercing artist

Als je vragen of zorgen hebt tijdens je piercing nazorg neem dan contact op met je piercing artiest. Zij helpen u graag en hebben ervaring met de meest voorkomende problemen.

Ook wanneer je wordt doorboord, zal je piercer met je gaan zitten om je piercing-nazorg uit te leggen. Hoewel deze gids algemeen advies biedt, geeft uw piercer instructies die specifiek zijn voor uw lichaam en piercing.

Op zoek naar een nieuwe piercing in Newmarket? Plan een piercing afspraak of bezoek ons in de Upper Canada Mall in Newmarket.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.