Oorpiercings & Sieraden in Newmarket

Pierced is Newmarket’s nieuwe bestemming voor oorpiercings en sieraden. Oorpiercings zijn de meest populaire piercingcategorie voor alle leeftijden en geslachten. Maar binnen deze categorie is er een enorme verscheidenheid aan opties.

Cultiveer de stijl die bij je past met oorpiercings en sieraden die bij je unieke persoonlijkheid passen. Maak jezelf vertrouwd met de coolste oorbellen en piercings in Newmarket.

Wat zijn de soorten oorpiercings?

Oorpiercings behoren tot de oudste lichaamsaanpassingen ter wereld. Daterend uit minstens 1500 v.Chr., is er genoeg tijd geweest om allerlei nieuwe soorten oorpiercings te creëren. Van lobben tot tragus, er zijn tal van opties voor oorpiercings.

Kwab Piercing

Oorlel Piercings

Lobpiercings zijn de klassieke oorpiercing. In Noord-Amerika hebben 4 van de 5 mensen hun oorlel laten doorboren. De oorlel is een groot gebied en een van de veiligste om te doorboren. Het is het minst pijnlijk en het gemakkelijkst te verzorgen voor piercings.

Het is een van de weinige piercings die op jonge leeftijd kan worden gedaan, waarbij zelfs baby’s ze kunnen krijgen. De bijbehorende pijn is kortstondig en doet minder pijn dan een bijensteek. Genezing gaat vrij snel, de meeste mensen kunnen de eerste sieraden al na 6 weken vervangen.

Kwabpiercings zijn voor de meeste mensen de eerste piercing.

Transversale Kwab Piercings

Een transversale kwabpiercing (de onderste piercings in de bovenstaande afbeelding) is ook een pijnarme piercing. In plaats van van voor naar achter te prikken, wordt de piercing horizontaal gedaan, langs de lob. Het doorboort alleen de huid, niet het kraakbeen. Hoewel lobpiercings veel voorkomen, blijft de dwarskwab uniek.

Bij dwarse kwabpiercings zijn alleen de uiteinden van de sieraden zichtbaar en lijken de ballen bij elk bijna op hun plaats te zweven. Ze doen er iets langer over om te genezen dan standaard kwabpiercings, vanwege het langere gat. Maar uiteindelijk zijn ze gemakkelijk te verzorgen.

Daith

Daith Piercings

Daith piercings bevinden zich in de binnenste kraakbeenplooi van het oor. Ze zijn onlangs populair geworden vanwege niet-geverifieerde beweringen dat het de ernst en frequentie van migraine kan voorkomen of verminderen. Hoewel er geen bewijs is dat daiths iets genezen, kunnen we vol vertrouwen stellen dat het een coole en unieke piercing is.

Het beste type sieraden voor daith piercings wordt bepaald door de vorm van je oor, dus het is het beste om je piercer om aanbevelingen te vragen.

Hoewel sieraden al na 8-12 weken kunnen worden verwijderd, is het het beste om te voorkomen dat u het voor langere tijd verwijdert. Volledige genezing kan 6 tot 12 maanden duren.

Industrieel

Industriële Piercings

Het lijdt geen twijfel dat industriële piercings opvallen. De piercing loopt door twee gaten die verbonden zijn door een halter, zoals een gordijnroede die door het oor loopt. Meestal loopt het horizontaal door het bovenoor, maar verticale industriële piercings zijn ook mogelijk.

Hoewel ze er intens uitzien, hebben industriële piercings weinig pijn, omdat er weinig zenuwuiteinden in het kraakbeen zitten. De individuele genezingstijd kan sterk variëren voor deze piercing, overal van 3 weken tot 6 maanden.

Tragus Piercing

Tragus Piercings

Tragus piercings bevinden zich aan de andere kant van het spectrum van lobpiercings. Niet veel mensen hebben ze, sterker nog, niet iedereen kan ze krijgen. Het zijn coole en unieke piercings op het kraakbeen over de bovenkant van je gehoorgang.

Hoewel de meeste mensen veilig een traguspiercing kunnen krijgen, moet je eerst je piercingkunstenaar raadplegen. Als de tragus te dun is, kan hij de sieraden niet ondersteunen.

De genezingstijd voor deze piercing kan variëren, waarbij sommige mensen slechts 6 maanden nodig hebben en anderen tot 8 maanden nodig hebben om volledig te genezen. Dit is afhankelijk van je lichaam en het volgen van de juiste nazorg.

Antitragus Piercing

Anti-Tragus Piercings

Anti-tragus piercings worden tegenover tragus piercings geplaatst. De vorm van de anti-tragus varieert van persoon tot persoon, maar de meeste oren kunnen deze piercing ondersteunen. Overleg eerst met een piercing artist. Sommige oren kunnen zelfs een dubbele anti-tragus piercing ondersteunen.

Waar traguspiercings afhankelijk zijn van het hebben van een dik genoeg gebied om te doorboren, moeten anti-traguspiercings voldoende oppervlak hebben. Als de anti-tragus te klein is, is deze piercing misschien geen optie.

De genezingstijd voor deze piercing kan zelfs meer variëren dan traguspiercings die ergens tussen de 3 maanden en 9+ maanden nodig hebben om volledig te genezen.

Helix Piercing

Helix Piercings

Helix piercings zijn cool piercings langs het boven- en buitenoor. Ze hebben weinig pijn omdat de helix geen zenuwuiteinden bevat. De helix is een groot gebied, waardoor veel verschillende plaatsingen voor piercings mogelijk zijn. Meerdere helix piercings komen ook vaak voor.

De helix is zeer geschikt voor dubbele en driedubbele piercings. Zelfs de voorwaartse helix kan meerdere piercings ondersteunen. Voorwaartse helixpiercings worden op de helix geplaatst naar de voorkant van het hoofd (de linker piercing in de afbeelding).

De genezingstijd voor helix piercings is ongeveer 6 tot 9 maanden.

Rook Piercings

Rook Piercings

Rook piercings zijn het afgelopen decennium in populariteit gegroeid. Een deel van deze populariteit is te wijten aan beweringen dat rook piercings migraine en hoofdpijn kunnen behandelen. Net als Daith-piercings zijn deze beweringen niet geverifieerd. Rook piercings bevinden zich langs de binnenste richel van het middenoorkraakbeen.

De anatomie van je oor beïnvloedt de moeilijkheidsgraad van deze piercing. Over het algemeen geldt dat hoe dikker de richel, hoe gemakkelijker het is om te doorboren. Dunne, smalle richels vormen meer een uitdaging.

Voordat een rook piercing volledig geneest, kan het 8 maanden tot 12 maanden duren.

Schelp Piercing

Schelp Piercings

Schelppiercings zijn piercings door het kraakbeen in de binnenste schil van het oor. De binnenste schelp is hogerop, de buitenste schelp is lager en loopt terug naar de buitenkant van het oor. Het is vernoemd naar de gelijkenis van dit gebied met een schelp.

Het proces en de verzorging voor zowel binnenste schelp- als buitenste schelppiercings zijn in wezen hetzelfde. De binnenste schelp dient om geluid in de gehoorgang te leiden. Als gevolg hiervan kan deze piercing een lichte verandering in het gehoor veroorzaken, hoewel de meeste mensen het niet merken.

Het uitrekken van dit gebied is moeilijk, dus het bereiken van een piercing met grote meter wordt over het algemeen gedaan met een dermale stoot. Dit komt vaker voor buitenste schelppiercings en zorgt voor een grotere verscheidenheid aan sieradenopties.

Knus Piercing

Knus Piercings

Knusse piercings zijn eenvoudige, opvallende piercings. Ze prikken door het binnen- en buitenoor langs de anti-helix. De exacte plaatsing is afhankelijk van de unieke vorm van je oor.

Ze zijn niet zo gebruikelijk voor je eerste piercing. Dit komt omdat knus piercings pijnlijker zijn dan de meeste piercings (hoewel nog steeds beheersbaar) en meer moeite hebben met genezing.

Om een goede piercing volledig te genezen kan het wel 8 tot 12 maanden duren. Daarom is het goed om enige ervaring te hebben met een goede nazorg voor oorpiercings.

Orbitale piercing

Orbitale Piercings

Orbitale piercings zijn een enkele ring die door twee afzonderlijke oorpiercings gaat. Ze kunnen langs het grootste deel van het oor worden geplaatst, meestal op dezelfde locaties als schelp-, helix-, rook- en lobpiercings. De verbonden ring creëert de illusie van een baan – een eenvoudige piercing met een uitstekend uiterlijk.

Deze oorpiercing duurt ongeveer 8 tot 12 maanden om volledig te genezen, maar we raden meestal aan om de piercings afzonderlijk te krijgen en ze te laten genezen, voordat ze worden verbonden met de orbitale ring.

Je kunt bijvoorbeeld twee helixpiercings krijgen die je van plan bent een orbitale piercing te maken. De eerste sieraden voor elke piercing zouden twee afzonderlijke stukken zijn. Zodra ze allebei genezen, dan zou je de sieraden vervangen door een orbitale ring.

Oorbellen kiezen

Oorpiercings hebben enkele van de meest uiteenlopende sieradenopties. Er is niet één beste type oorbellen, maar er zijn de beste opties voor jou. Deze opties worden over het algemeen bepaald door uw specifieke piercings, uiterlijk en persoonlijkheid.

We bekijken enkele van de meest populaire soorten oorbellen en de piercings waarvoor ze worden gebruikt.

Ringen voor oorpiercings

Ringen zijn enkele van de meest voorkomende sieraden voor oorpiercings. Het zijn circulaire sieraden die bij de meeste piercings werken. Oorpiercings gebruiken vaak lichaamspiercingjuwelen zoals kraalringen en ronde halters.

Captive bead ring, of ball closure rings, zijn cirkelvormige sieraden die de ring afsluiten met een kleine kraal. De kraal wordt op zijn plaats gehouden door de spanning van de ring, waardoor de kraal lijkt te zweven. Captive kraalringen creëren ook een complete 360°cirkel.

Captive Kraal Oorbel

Ronde halters daarentegen sluiten de cirkel niet helemaal af. Er is één kraal permanent bevestigd kraal aan het ene uiteinde en een draadkraal aan het andere uiteinde. Hoewel het niet de volledige ronde look van een gevangen kralenring krijgt, is het gemakkelijker in te brengen en te verwijderen. Ook komt het minder vaak voor om de kraal te verliezen.

Circulair Halter Oorring

Voor oorpiercings worden ronde halters en kraalringen vaak gebruikt voor:

 • Rook Piercings
 • Helix Piercing
 • Voorwaartse Helix Piercings
 • Tragus Piercings
 • Anti-Tragus Piercings
 • Daith Piercings
 • Knus Piercings
 • Orbitale Piercings

Barbells voor oorpiercings

Een halter is een rechte metalen staaf die door de oorpiercing gaat. Het ene uiteinde heeft een permanente kraal, het andere heeft een interne kraal met schroefdraad die de sieraden afsluit zodra deze in de piercing zijn geplaatst.

Barbell Oorbel

Er bestaan barbells met uitwendig geregen, maar ze worden sterk afgeraden omdat ze irritatie kunnen veroorzaken. Ze zijn schadelijk en van lage kwaliteit. In plaats daarvan maakt elk hoogwaardig sieraad gebruik van interne threading.

Voor oorpiercings worden barbells vaak gebruikt voor:

 • Transversale Kwab Piercings
 • Industriële Piercings
 • Tragus Piercings
 • Anti-Tragus Piercings
 • Schelp Piercings

Studs voor oorpiercings

Stud oorbellen zijn decoratieve studs aan het uiteinde van een paal die door de oorpiercings gaat en wordt vastgehouden door een koppeling of schroefdraad aan de achterkant. Dit geeft de stud het uiterlijk van zweven op het oor.

Stud Oorbellen

De stijlen van stud oorbellen zijn er in verschillende stijlen. Er zijn eenvoudige baluiteinden gemaakt van titanium of goud, of edelstenen en diamanten. Ook kunnen oorbellen in verschillende vormen komen voor stijl of plezier. De diversiteit aan noppen biedt een geweldige manier om eenvoudige elegantie te tonen of persoonlijkheid uit te drukken.

Stud oorbellen worden vaak gebruikt voor:

 • Kwab Piercings
 • Tragus Piercings
 • Rook Piercings
 • Schelp Piercings
 • Helix Piercings

Pluggen en vleestunnels voor oorpiercings

Pluggen en vleestunnels komen het meest voor bij piercings met een grote gauge. Ze zijn cilindrisch en gaan in de piercing. Het belangrijkste verschil tussen hen is dat pluggen stevig zijn en vleestunnels een hol midden hebben.

Vlees Tunnel PiercingPlug Oorbel

Hol zijn maakt vleestunnels een superieure optie voor vooral piercings met een groot spoor – als de drager zich zorgen maakt over het gewicht van een plug. Maar de meeste mensen kiezen tussen hen op basis van esthetische voorkeuren.

De meest voorkomende oorpiercings voor pluggen en vleestunnels zijn:

 • Kwab Piercings
 • Schelp Piercings

Koop Oorpiercings & Sieraden in Newmarket

Onze gloednieuwe winkel is waar Newmarket naartoe gaat om Pierced te krijgen. Wij voeren alleen hoogwaardige sieraden en oorbellen. Onze piercings worden met de hand gedaan door professionele piercers in een veilige, steriele omgeving. Uw gezondheid is altijd onze eerste prioriteit.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.