Nieuwe (en oude) tattoo jeuk – Oorzaken en hoe het te stoppen? ()

Getatoeëerd worden is slechts het halve werk. De echte test van je geduld begon nadat je de wrap van je gloednieuwe tatoeage had verwijderd.

Een van de grootste afknappers bij het laten tatoeëren is de irritante jeuk waarmee je na de eerste week te maken krijgt.
Hoewel het volkomen normaal is dat een nieuwe tatoeage jeukt, is de kans groot dat je oude tatoeage ook jeukt. Om nieuwe en oude tattoo jeuk te stoppen kun je verschillende tips volgen die we hieronder gaan bespreken.

De redenen achter tattoo jeuk –

Allereerst moet je weten waarom je tatoeage jeukt. Hoewel schuren de meest voorkomende oorzaak is achter tattoo-jeuk, zijn er ook andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat je tatoeage jeukt.

Tattoo Peeling –

Wanneer je tatoeage de korstjes van de huid begint weg te schilferen, zal deze plaatsmaken voor de nieuwe extra gevoelige huid die onder de tatoeage ligt. Deze gevoelige huid is erg kietelend en door hem open te houden in de lucht (of onbewust te wrijven) kan de tatoeage jeuken.

Dit is de meest voorkomende reden achter tattoo jeuk en je hoeft je er niet veel zorgen over te maken.

Huidproblemen –

Elke goede tatoeëerder zal je vragen naar je huidconditie en reacties voordat je gaat tatoeëren. Als u al te maken heeft met huidgerelateerde problemen, moet u een arts raadplegen voordat u zich laat tatoeëren.

hoe tattoo jeuk te stoppen
Het raadplegen van een dermatoloog kan u ook helpen om verborgen huidproblemen te kennen. Als je huid gevoelig is, wees dan voorbereid om de toorn van Jeukgod na de eerste week onder ogen te zien.

Ingegroeide Haren –

Het scheren van het gebied van de huid voordat het wordt doorboord met een tatoeagemachine is een veel voorkomende praktijk. Er zijn echter nog maar weinig kunstenaars die het niet volgen.

Als je je haren niet scheert voordat je getatoeëerd wordt, geef je een uitnodiging voor tatoeage-infectie.
De tatoeagemachine zal de haren in de huid verwijderen of het ingegroeide haar naar buiten duwen. Beide zijn pijnlijk en gevaarlijk.

Wanneer de kunstenaar je haar scheert, beginnen ze meestal tegen het einde van de tweede week terug te groeien. Hun hergroei is ook een van de belangrijkste redenen voor tatoeage jeuk.

Keuze van inkt –

Weet je waarom de meeste tatoeages zijn geïnkt in zwarte en grijze inkt? Dit komt omdat de zwarte inkt is gemaakt van chemische verbindingen die veilig zijn om op de huid te gebruiken.

Andere kleuren inkt (vooral groen en rood) worden echter gemaakt met behulp van verbindingen die hard kunnen zijn voor bepaalde huidtypen.
Populaire ontwerpen van Anime Tattoos
Dus als u kiest voor een gekleurde tatoeage, raadpleeg dan een dermatoloog om kennis te krijgen over uw huidtype en -conditie.

Hoe zich te ontdoen van Tattoo Jeuk?

Je nieuwe tatoeage is als een open wond die net als elke andere wond moet worden verzorgd. Als je nieuwe tatoeage groot is, zal het nog meer speciale aandacht van je vragen.

Een veelgestelde vraag van onze klanten is dat als ze een nieuwe tatoeage (of zelfs een oude tatoeage) kunnen jeuken?

NEE.

hoe tattoo jeuk te stoppen

Het maakt niet uit of je tatoeage oud of nieuw is, jeuk Het zal verschillende problemen veroorzaken. Als je tatoeage nieuw is, zal jeuk de inkt uit de dermis (de tweede laag huid) trekken en dus zal het hele ontwerp het verknoeien.
Als je tatoeage oud is, moet je hem in plaats van jeuken, hydrateren met een goede lotion.

Tips om tattoo jeuk te stoppen?

Je kunt niet voorkomen dat een tatoeage jeukt. Er zijn echter bepaalde tips die u kunt volgen om uzelf te verlichten van tatoeage-jeuk.

Tip 1 – Gebruik vochtinbrengende lotion

De belangrijkste tip om je tattoo jeuk onder controle te houden, is om het zo veel mogelijk te hydrateren.

Laat je huid niet uitdrogen. Houd jezelf gehydrateerd en breng 3 keer per dag vochtinbrengende lotion aan op je getatoeëerde huid.

Ga niet voor een goedkope vochtinbrengende lotion. Een van de meest aanbevolen lotions in de tattoo-industrie is de Hustle Butter.

Veel artiesten vonden het de meest effectieve lotion die tattoo-jeuk kan stoppen en ook je tattoo-genezing kan versnellen.

Er zijn ook andere opties, maar ik zal aanraden om alleen de beste te proberen, d.w.z. Hustle Butter.

Tip 2 – Houd je tatoeage schoon

Hoewel het niet wordt geadviseerd om je gloednieuwe tatoeages lang in water te houden, helpt het voorzichtig schoonmaken van je tatoeage met lauw water bij het genezen van tatoeages.

Hoe meer je plasma uit je tatoeage reinigt, hoe minder korstje het zal vormen en daardoor jeuk zal verminderen.

Je kunt ook 2-3 minuten douchen in lauw water om jezelf te verlichten van jeuk. Gebruik er echter geen zeep op.

Dep het in plaats daarvan met een papieren handdoek.

Tip 3 – Verlaag de temperatuur

Koude temperatuur helpt bij het verlichten van tattoo jeuk. Als je in de winter bent getatoeëerd, zul je niet veel verleiding hebben om te jeuken.

Als je echter in de zomer bent geïnkt, probeer dan in een koele kamer te blijven. Het gebruik van ijs op getatoeëerde huid wordt afgeraden.

Het plaatsen van een licht natte doek kan echter helpen. Maar vergeet niet dat de doek schoon en bacterievrij moet zijn.

Tip 4 – Focus

Ken jij de beste mantra van Dwayne Johnson? Het is – FOCUS.

In plaats van je te concentreren op je tatoeage jeuk, probeer je te concentreren op je werk en een ander belangrijk deel van je leven.

Afleiding is hard nodig in de tweede en derde week van het tattoo genezingsproces. Daarom zou ik je willen aanraden om activiteiten te doen die je in deze periode vermakelijk vindt.

Tip 5 – Blijf uit de buurt van de zon

Hoe meer je onder de zon blijft, hoe groter de kans op tattoo jeuk. Zweet en vochtig weer zijn twee grote vijanden van een nieuwe tatoeage. Houd je verse tatoeage tegen hen beschermd.

Kleine en eenvoudige tatoeages van Pokemon

Uiteindelijk komt het allemaal om je wil en vastberadenheid. Als je een wilskrachtig persoon bent, zul je niet veel last hebben van tatoeage jeuk.

Als je voor je eerste tattoo-ontwerp gaat, zou ik je adviseren om klein te gaan en een lichaamsdeel te kiezen dat voor jou zichtbaar is. Ook is het beste seizoen om je eerste tatoeage te krijgen de winter.

Ik hoop dat deze gids je heeft geholpen bij het geven van kennis over tatoeage jeuk. Als u vragen heeft, mail ons dan in de contact sectie.