Neuspiercingbulten – Wat zijn ze en hoe zich ervan te ontdoen?

Je hebt eindelijk de moed verzameld om je neus te laten doorboren, maar nu heb je een rare bult waar je piercing zit. Onnodig te zeggen dat je je net op tijd voelt als toen je eerste puistje net op tijd naar buiten kwam voor galafoto’s.

Geen paniek! Het team van Pierced heeft u gedekt. Deze gids zal onderzoeken wat de bult is, de manieren om er vanaf te komen en zal je helpen begrijpen waarom sommige neuspiercings in de eerste plaats bultjes ontwikkelen.

Neus piercing bult

Tijd heelt alle wonden, zelfs neuspiercings!

Neuspiercings kunnen tot zes maanden duren om te genezen. We weten het, het is een lange tijd. Maar zeker het wachten waard. En je blijft achter met een piercing waar je jarenlang plezier van kunt hebben!

Gedurende deze tijd kunt u echter een paar problemen onder ogen moeten zien.

U kunt het volgende tegenkomen:

 • Zwelling
 • Pus
 • Korstigheid
 • Bloeding
 • Een grote hobbel

Neuspiercingbulten vallen meestal onder een van de drie categorieën

1) Puisten

Net als bij een puistje of een blaar zijn puisten rood. Deze zitten vol met pus en kunnen al dan niet pijnlijk zijn. Symptomen van een puist kunnen zijn:

 • Jeuk
 • Pijn
 • Branderig gevoel
 • Irritaties

Als uw puist u pijn doet, ga dan naar een arts of uw piercer voor behandelingsopties.

Puisten kunnen meerdere oorzaken hebben, waaronder:

 • Trekken of trekken aan je piercing
 • Infecties
 • Trauma – zoals het spelen van een contactsport en het per ongeluk raken van je piercing of het vangen op iets

Als u een rode bult op uw piercingsite ziet, wilt u deze misschien laten controleren voordat het erger wordt.

Neus Piercing Pustule

2) Granulomen

Een granuloom neuspiercing bult zal pas enkele weken of maanden na je piercing optreden, wat een manier is om het te onderscheiden van andere piercingbulten. Deze kunnen voorkomen in het piercinggat of er vlak naast.

Granulomen zijn een reactie op trauma. Ze worden veroorzaakt doordat je weefsel overgroeit in een poging het nieuwe gat in je neus op te vullen.

Neuspiercing Granuloom

Dit is een automatische ontstekingsreactie. Je hebt niet per se een infectie met een granuloom, maar er kan wel eentje ontstaan door het granuloom.

Er zijn een paar basisstappen die u kunt nemen om uw granuloom te helpen genezen zonder dat het geïnfecteerd raakt.

3) Keloïden

De laatste mogelijkheid dat een neuspiercing bult zou kunnen zijn, is een keloïde. Een keloïde is in feite een agressief litteken dat zich over de piercingplaats vormt. Sommige mensen krijgen ze, terwijl anderen dat niet doen.

Hoewel er geen manier is om keloïden te vermijden als je er aanleg voor hebt, kun je dit als een overweging gebruiken voordat je een andere piercing krijgt. Als je een keloïde op je neus vormt, is de kans groot dat je ze vormt met andere piercings. Je piercing artist kan je vertellen of je neusbult een keloïde is.

Als uw lichaam reageert op trauma door keloïden te ontwikkelen, kunt u ze laten verwijderen bij een arts of een dermatoloog. Hoewel het je een beetje extra kost, zal het je in staat stellen om van je piercing te blijven genieten.

De vele oorzaken van neuspiercingbulten

Neuspiercing bultjes kunnen door veel verschillende redenen worden veroorzaakt. Net zoals de bult zelf een ander type kan zijn, kunnen de redenen ook variëren.

Gebruikte piercingtechnieken

Een gebied waar je krijgt waar je voor betaalt, is in piercings. Naar een goedkopere winkel gaan, loopt het risico van een minder ervaren piercer die bijvoorbeeld oorpiercingpistolen probeert te gebruiken op piercinggebieden die beter zijn met naalden.

Piercing Omgeving

Zorg ervoor dat je naar een gerenommeerde salon gaat en dat je piercing artiest ervaren is in het type piercing dat je wilt. Anders krijg je misschien een lelijke bult… of erger.

Onjuiste nazorg

Niet alleen is het belangrijk om je piercing nazorg instructies tot op de letter te volgen, maar het is ook belangrijk om het juiste type nazorgproducten te gebruiken. Zorg ervoor dat je de aanbevelingen van je piercingkunstenaar begrijpt en wees niet bang om hem te bellen met vragen.

Dit is een ander gebied dat het belang van het gebruik van een ervaren piercer laat zien. Iemand die niet zo goed geïnformeerd is, kan je per ongeluk slecht advies geven op dit gebied.

Onze favoriete piercing nazorgproducten

Je piercing aanraken met vuile handen

Was altijd je handen voordat je je gezicht aanraakt, zelfs als je je niet herinnert dat je vies bent geworden van de laatste keer dat je je handen waste. Het nemen van deze extra stap wziek helpen je te voorkomen dat je piercinggebied geïnfecteerd raakt.

Allergische reacties en trauma

Soms gebeuren er ongelukken. Andere keren reageert ons lichaam op de sieraden of op de piercing zelf. In geval van allergische reacties kan het overschakelen van uw sieraden naar titanium noodzakelijk zijn. Zorg ervoor dat u situaties vermijdt die trauma aan uw neuspiercing kunnen veroorzaken totdat deze volledig is genezen.

Onze favoriete neuspiercing sieraden

Hoe u uw neuspiercingbult kunt verwijderen

Als u een infectie heeft, ga dan naar uw arts. Anders kunt u proberen het thuis te behandelen met behulp van:

 • Kamille thee persen
 • Verdunde tea tree olie
 • Zoutoplossing en/of zeezoutoplossing

Wat je ook doet, haal de sieraden niet zelf tevoorschijn! Reinig er in plaats daarvan goed omheen, anders sluit de piercing zich. Hoewel puisten thuis kunnen worden behandeld, vereisen een keloïde of een granuloom vaak medische interventie.

Negeer de hobbel niet

We hebben je geleerd hoe je hobbels kunt herkennen, wat ze kunnen zijn en wanneer je een behandeling moet zoeken. Als uw neuspiercingbult weigert weg te gaan, ga dan naar uw arts om de mogelijkheid van infectie te elimineren.

Heeft u vragen? Hulp nodig?

Het team van Pierced staat klaar om je te helpen met alles wat piercings zijn, van neusbulten en de juiste nazorg tot het vinden van de perfecte piercing sieraden en het krijgen van je volgende piercing. Neem vandaag nog contact met ons op of kom langs bij een van onze gunstig gelegen winkels om een piercing te krijgen waar je nog jaren van zult houden.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.