Dragon Tattoo Betekenis

Er zijn veel mythologische wezens die een aanhang hebben. Van de films tot boeken, het fantasy-genre heeft een gigantische fanbase voor deze wezens gecreëerd. Draken zijn misschien wel de meest populaire van alle mythologische wezens. Er zit zoveel overlevering en geschiedenis achter dat we het mensen niet kwalijk kunnen nemen dat ze van ze houden. Mensen zijn zo’n grote fans dat ze ervoor kiezen om het beeld op hun lichaam te laten tatoeëren.

De dragon tattoo is enorm populair, niet alleen omdat het er geweldig uitziet op de huid, maar ook omdat er tal van dragon tattoo betekenissen zijn om uit te kiezen. Je kunt een drakentattoo in zowat elke kleur en elke maat krijgen, wat betekent dat het een van de meer aanpasbare tatoeages is. Ze zijn geschikt voor elke stijl van tatoeëren en werken op elke huidskleur.

In deze post gaan we het hebben over de draak en de betekenissen achter de drakentattoos. Zoals we al zeiden, zijn er veel variaties van deze tatoeage met een veelheid aan verschillende betekenissen. We zullen het hebben over die variaties en of het de symboliek anders maakt. Aan het einde van dit bericht hopen we dat je een beter begrip hebt van wat het betekent om een drakentattoo te hebben.

Over de Draak

De draak is een mythisch wezen waarvan de naam is afgeleid van een Grieks woord dat “enorme slang” betekent. Dit wezen heeft banden met verschillende culturen, van Europese folklore en mythologie uit het Midden-Oosten tot Aziatische invloeden. Hoewel niet iedereen deze oudere dragon tattoo-betekenissen zal gebruiken, vinden sommigen het leuk dat ze deze verhalen kunnen koppelen aan de drakenafbeeldingen die ze kiezen om te krijgen.

In de Europese cultuur werden draken gezien als wezens van het kwaad die gedood moesten worden door een nobele ridder. De boze draken die te zien zijn in de huidige boeken, tv-programma’s en films halen hun invloed vaak uit die klassieke Europese verhalen. Een gemakkelijke manier waarop mensen kunnen laten zien dat hun drakentattoos van de meer kwaadaardige variëteit zijn, is door vuur te laten zien dat uit de mond van de draak komt of om het “uit de huid te laten komen”. Zelfs mensen die geen kwaadaardige draak tattoo-betekenis willen gebruiken, kunnen in de verleiding komen om een van deze ontwerpen te kopen, simpelweg omdat ze de manier waarop de draak eruit ziet leuk vinden.

Drakenfolklore verscheen in joodse en christelijke verhalen als een slang en ze beschouwen het doden van een draak als het verslaan van Satan. Er zijn veel drakendoders/slangenmoordenaars die legende zijn geworden, zoals een Beowulf, Aartsengel Michaël en Tristan. Wanneer iemand ervoor kiest om een drakentattoo te laten zetten op basis van een van die legendes, krijgen ze ofwel het exacte ontwerp uit de oude boeken, of ze zullen een van die beroemde personages opnemen om duidelijk te maken welke draak ze hebben. Natuurlijk kan iemand er ook voor kiezen om een van deze draken te laten zien dat ze beschermd zijn tegen het kwaad.

Dragon Tattoo Betekenis

In de Aziatische cultuur kan de draak veel dingen symboliseren, waaronder meditatie, kracht, kracht, mannelijkheid en het onderbewuste. Wat geweldig is aan deze draken tattoo-ontwerpen, is dat ze zoveel betekenissen tegelijk hebben. Je kunt ervoor kiezen om slechts één van hen te gebruiken, of je kunt meerdere betekenissen gebruiken als ze met je persoonlijkheid werken. Als je bijvoorbeeld meditatie een van de belangrijkste oefeningen in het leven vindt, kun je een aangepaste drakentattoo krijgen om dat uit te drukken. Als je later de tatoeage wilt gebruiken om een symbool van kracht te zijn, kun je dat ook doen!

Drakentattoos kunnen ook creatie en vernietiging vertegenwoordigen, meester van natuurlijke elementen, wijsheid, welvaart, verlangen en seksuele passie. De “creatie en vernietiging” dragon tattoo betekenis is een van de meest populaire in de buurt. Veel mensen hebben het gevoel dat zij de types zijn die het moeilijk hebben om hun leven intact te houden en zullen de drakentattoo krijgen om dat uit te drukken.

Elke betekenis van een draaktattoo heeft de neiging om te variëren op basis van de elementen in het ontwerp. Een drakentattoo in de vorm van een kruis zal heel andere betekenissen hebben dan een tatoeage die een slechte uitstraling heeft en in de aanval is. Je moet niet alleen alle verschillende betekenissen van drakentattoo’s kennen, je zult ook willen nadenken over wat je in het ontwerp kunt opnemen om elke betekenis een beetje duidelijker te maken.

Zoals met alle tattoo-ontwerpen zijn er een overvloed aan variaties van de draak.

Aziatische Dragon Tattoo

Deze draken lijken meer op slangen en missen de vleugels die vaak in veel uitvoeringen worden afgebeeld. Deze draken symboliseren wijsheid, geluk, een lang leven, macht en welvaart. Niet veel mensen denken aan de draak als een geluksbrenger, maar dat is precies de betekenis die je aan je drakentattoo kunt geven als je een van de klassieke Aziatische ontwerpen krijgt.

Ouroburos Tatoeage

Ook bekend als de “drakencirkel” -tatoeage, vertegenwoordigt deze versie de cirkel van het leven en als iets dat zichzelf vernietigt en tegelijkertijd wordt vernieuwd. Dit symbool verscheen voor het eerst in de graftekst van Toetanchamon. Mensen die zichzelf hebben moeten “vernieuwen” na moeilijke tijden te hebben doorgemaakt, kunnen deze drakentattoo perfect voor hen vinden.

Slapen Dragon Tattoo

Dit symbool geeft aan dat er niet met de drager mag worden geknoeid. De slapende draak symboliseert kracht en kracht die slapend is, maar klaar om te ontwaken wanneer dat nodig is. Dit geldt zelfs voor de boeken en films. Vaak, wanneer een draak zijn schat heeft en zijn horde goud bewaakt, is de draak tevreden. Wanneer iemand binnenkomt en de slapende reus wakker maakt, zullen ze problemen krijgen en de draak is niet iemand om mee te doen.

Dragon Klauw Tattoo

De dragon claw tattoo is een geweldige manier om de draak te vertegenwoordigen zonder een enorme tatoeage op je lichaam te hebben. Vaak krijgen mensen de drakenklauwtattoo uit de huid alsof er een innerlijke draak wacht om uit je lichaam te komen. Dit is een geweldige manier om anderen te laten zien dat je een innerlijk wezen hebt en misschien maakt het het gemakkelijker voor de persoon om de eigenschappen van de draak op te roepen. De klauw vertegenwoordigt een verovering van het kwaad en vernietiging. Het wordt beschouwd als een teken van macht en onverschrokkenheid.

Stijgende Dragon Tattoo

Dit wordt afgebeeld als een draak die oprijst in de zon. Dit ontwerp wordt gezien als een progressie van het leven en staat voor ascensie en vooruitgang. Als je echt een drakentattoo wilt en niet weet welke betekenis je moet gebruiken, is de stijgende draak een goede om voor te gaan, omdat de betekenis voor zowat iedereen logisch is.

Het ziet er niet alleen goed uit, het is ook een geweldig stuk om veel ruimte in te nemen. Als je op zoek bent naar een groot achterstuk en niet zeker weet welke richting je op moet, ziet deze er geweldig uit en heeft hij veel positieve symboliek.

Smaug Dragon Tatoeage

Smaug is de angstaanjagende draak van het fictieve verhaal, The Hobbit, van J.R.R. Tolkien. Dit verhaal werd geschreven in 1937 maar maakte een sterke comeback met de films die in 2011 begonnen. Smaug is een geestige, hamsterende draak die in de berg leeft met al zijn goud en juwelen. Alleen gelaten en het gaat goed met hem. De dwergen wilden echter hun schat terugkrijgen nadat Smaug 150 jaar eerder hun koninkrijk erebor was binnengevallen. Wanneer de dwergen verschijnen om tegen dit monster te vechten, zet het hem uiteindelijk op een vlucht en gaat hij naar de nabijgelegen stad Laketown. Bilbo vindt echter een zwak in zijn bijna ondoordringbare harnas tijdens hun gesprek in de berg en Bard the Bowman is in staat om een pijl op die plek af te schieten en hem te doden.

Misschien zie je een fan van de Hobbit-trilogie met de Smaug-tatoeage. Mogelijk ziet u ook andere leden van de film in de afbeelding getatoeëerd. Het leuke van de Smaug-tatoeage is dat als je deze combineert met andere leden van de film, je precies weet wie deze draak is.

Tribal Dragon Tatoeage

Als het gaat om tatoeagestijlen, is de tribale stijl een van de oudste ter wereld. Het werd duizenden jaren geleden voor het eerst ontdekt en verschillende variaties werden door veel stammen gebruikt. Deze stijl van tatoeëren kwam het meest voor in Azië, Europa, de Stille Oceaan en Afrika. In die tijd maakten de stammen sneden op de huid en wreef roet of as in de sneden om de tatoeages te maken. Hoewel dit is hoe het oorspronkelijk werd gedaan, hoeft u dit niet te doen om dezelfde boodschap te krijgen.

Wat je ook besluit om mee te gaan, we raden je aan om de tijd te nemen en je onderzoek te doen naar de kunstenaar of winkel waar je naartoe gaat. Zodra je een idee hebt, ga je met de kunstenaar zitten en praat je over je plannen en kijk je of ze iets willen voorstellen. Als je je niet op je gemak voelt bij je artiest, ga dan naar een andere winkel. Als je hulp nodig hebt met een aanbeveling, kan het team van Tattoo SEO dit doen, dus neem contact op.

Draak Tattoo 1
Dragon Tattoo 2 |
Dragon Tattoo 3 Zoekertjes
Draak Tattoo 4
Dragon Tattoo 5 Zoekertjes
Dragon Tattoo 6 Zoekertjes
Dragon Tattoo 7 Zoekertjes
Dragon Tattoo 8 Zoekertjes
Dragon Tattoo 9 Zoekertjes
Dragon Tattoo 10 |
Draak Tattoo 11
Draak Tattoo 12
Draak Tattoo 13
Draak Tattoo 14
Draak Tattoo 15
Draak Tattoo 16
Draak Tattoo 17
Draak Tattoo 18
DraGon Tattoo 19
Dragon Tattoo 20 |
Draak Tattoo 21
Draak Tattoo 22
Draak Tattoo 23
Dragon Tattoo 24 Zoekertjes
Draak Tattoo 25
Draak Tattoo 26
Dragon Tattoo 27 Zoekertjes
Dragon Tattoo 28 Zoekertjes
Draak Tattoo 29
Dragon Tattoo 30 Zoekertjes
Draak Tattoo 31
Draak Tattoo 32
Draak Tattoo 33
Draak Tattoo 34
Dragon Tattoo 35
Dragon Tattoo 36
Dragon Tattoo 37 Zoekertjes
Dragon Tattoo 38 Zoekertjes
Dragon Tattoo 39
Dragon Tattoo 40 |
Dragon Tattoo 41 |
Dragon Tattoo 42 |
Dragon Tattoo 43
Dragon Tattoo 44 |
Dragon Tattoo 45 |
Dragon Tattoo 46
Draak Tattoo 47
Dragon Tattoo 48
Dragon Tattoo 49 |
Dragon Tattoo 50 |
Dragon Tattoo 51
Draak Tattoo 52
Draak Tattoo 53