Neuspiercing 101: wat u moet weten

Je hebt de grote beslissing genomen en je bent klaar voor een neuspiercing. Maar als dit je eerste keer is, heb je misschien wat vragen, en terecht.

Neuspiercings (net als elk ander type piercing) moeten zorgvuldig worden overwogen en onderzocht om ervoor te zorgen dat je eindigt met een piercing- en sieradencombinatie waar je trots op zult zijn om mee te pronken.

Begrijp ons niet verkeerd, neuspiercings zijn erg leuk en expressief, vertegenwoordigen je persoonlijke stijl, persoonlijkheid en accentueren je gezicht, maar het is altijd verstandig om ervoor te zorgen dat je de basis begrijpt voordat je in de piercingstoel springt.

Als het gaat om neuspiercings, zijn je opties vrijwel eindeloos, van een veelheid aan neusringstijlen tot studs en alles daartussenin. Voor een deel is dit de reden waarom het maken van je huiswerk zo belangrijk is. Je weet niet wat je niet weet, en er kan een specifiek type neuspiercing of sieraad zijn dat echt opvalt als iets unieks voor jou.

Deze gids leidt je door de meest voorkomende vragen die we tegenkomen van diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van neuspiercings. Als je meer vragen hebt of klaar bent om de volgende stap te zetten, bel ons dan of kom langs bij een van onze zeer gewaardeerde piercingsalons in Newmarket of Mississauga. Ons team is getalenteerd, professioneel en vriendelijk. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we een uitgebreide line-up van geweldige sieraden hebben die veilig zijn en lang meegaan.

Veelgestelde vragen over neuspiercings

Gaat het pijn doen?

Misschien wel de meest voorkomende vraag die we horen, is bezorgdheid over de pijn. Deze vraag is een beetje subjectief, omdat iedereen een ander niveau van pijntolerantie heeft. Het ding om in gedachten te houden is dat elke piercing pijn zal doen, maar meestal aanvoelt als een snelle knijp en voorbij is voordat je het weet. Het duurt slechts enkele seconden of minder om de daadwerkelijke piercing te voltooien zodra alles is voorbereid. Dus de eerste pijn van de eigenlijke punctie komt en gaat in een oogwenk. Het gebied zal echter pijnlijk en gevoelig zijn na en tijdens de genezing.

Investeer in een veilig metaal

Sommige mensen zijn gevoelig voor bepaalde sieradenmetalen, wat verhoogde irritatie en zelfs milde allergische reacties op de plaats van de piercing veroorzaakt.

Hieronder hebben we twee over het algemeen veilige metalen voor elke neuspiercing opgesomd:

 • Chirurgisch roestvrij staal – Dit is een goedkoper metaal waar de meeste mensen geen probleem mee hebben. Mensen met een gevoelige huid willen misschien in plaats daarvan investeren in titanium.
 • Titanium – Titanium van implantaatkwaliteit om specifiek te zijn. Van alle metalen opties is deze de veiligste. Het is een veel voorkomend metaal dat wordt gebruikt in sieraden en zelfs mensen met een gevoelige huid kunnen het gebruiken.

Er is ook een lijst met metalen die moeten worden vermeden of op zijn minst met voorzichtigheid moeten worden benaderd:

 • Goud – Goud voor initiële piercing is geschikt als het stuk 14k of hoger is, nikkelvrij en gelegeerd voor biocompatibiliteit. Goud hoger dan 18k is te zacht voor lichaamssieraden. Vergulde, met goud gevulde of gouden overlay / vermeil sieraden zijn niet acceptabel voor verse piercings. Dit alles omvat het coaten van een onedele metaal met een laag goud. Het gouden oppervlak (dat zeer dun is, gemeten in miljoensten van een inch) kan slijten of afbrokkelen en ingebed zijn in wonden.
 • Nikkel – Blootstelling aan nikkel kan rahses veroorzaken. Alle metalen / sieraden die nikkel bevatten, zoals chirurgisch staal en roestvrij staal.
 • Zilver – Zilver is een allergierisico en kan gemakkelijk verkleuren. Zwarte vlekken waar de piercing zich bevindt, is een effect van het hebben van zilveren sieraden vlekken op de huid.

Leer al uw opties

Neuspiercings zijn er in veel verschillende soorten en maten. Piercing opties omvatten:

 • Neusgatpiercing – Neusgatpiercings zijn de meest voorkomende vorm van piercing. Je kunt er een subtiele stud in doen, of je kunt gaan voor een statement piece. Ringen moeten worden vermeden voor de eerste piercing en pas worden aangebracht nadat de genezing is voltooid.
 • Bridge Piercing – Voor deze piercing wordt een halter in de neusbrug geplaatst, tussen je ogen. Het nadeel van een brugpiercing is dat het alleen oppervlakteniveau kan zijn. Met de juiste anatomie en nazorgroutine kan de brugpiercing er prachtig uitzien!
 • Septum Piercing – Tussen de onderkant van de neus en het kraakbeen is een plaats die wordt aangeduid als de “sweet spot”. Hoepels zijn de meest voorkomende ringkeuze voor dit gebied. Deze piercings zijn gemakkelijk te verbergen en onmogelijk voor het lichaam om af te stoten, maar het kan een ongemak zijn als je een loopneus hebt.
 • Neuspiercing – Als je door zowel het neusgat als het septum gaat, ziet deze piercing er misschien uit als twee afzonderlijke, maar het is echt een tri-nasale piercing uit één stuk.
 • Hoge neusgatpiercing – Deze zijn hoger dan traditionele neusgatpiercings en het is het beste om gewoon st te gebruikenuds op dit gebied.
 • Verticale neuspuntpiercing – Ook wel een “neushoornpiercing” genoemd, deze methode maakt gebruik van een gebogen halter, waarbij beide uiteinden van de halter zichtbaar zijn.
 • Septril Piercing – Dit is een ander type piercing dat een gebogen halter gebruikt. Deze moeilijke, pijnlijke piercing steekt het stuk half verticaal in de onderkant van de neus aan de punt. Het proces kan tijd kosten en deze piercing is het beste voor mensen met een plus size en genezen septum piercing.

Welk neusgat om te doorboren

Moet het rechterneusgat of het linkerneusgat worden doorboord? Hier zijn een paar vragen om jezelf te stellen.

 1. Naar welke kant scheid je je haar? Als je een piercing krijgt, wil je deze niet verdoezelen!
 2. Aan welke kant slaap je het liefst?
 3. Waar bevinden je andere piercings zich?
 4. Als je absoluut geen beslissing kunt nemen, kun je altijd beide neusgaten doorboren!

In tegenstelling tot andere lichaamsaanpassingen hoeven neuspiercings niet permanent te zijn, dus als je je piercing niet leuk vindt, probeer dan iets nieuws!

Piercing Nazorg

Als het gaat om neuspiercings, moet u ze goed verzorgen om het risico op irritatie of infectie te minimaliseren.

Hoe zorg je voor je nieuwe piercing

De eerste stap is schoonmaken.

We definiëren schoonmaken als de fysieke handeling van het reinigen van onze piercing, onze sieraden en de omliggende huid. Dit doen we nadat we de rest van onszelf hebben schoongemaakt, onder de douche!

Zorg ervoor dat je handen vers gewassen zijn voor alle nazorg!

Neem een hoeveelheid zeep ter grootte van een erwt en schuim in je vers gereinigde handen. Je kunt dan voorzichtig het gebied van je nieuwe piercing wassen, waarbij je voorzichtig bent om je sieraden niet te verplaatsen of te draaien. Je moet geen zeep in de wond zelf forceren.

Dit is de laatste stap in je douche om eventuele resten uit je haar en lichaam te verwijderen.

Vergeet niet om goed op te letten om de zeep af te spoelen en goed te drogen met gaas of papieren handdoek, gebruik geen doeken handdoeken omdat ze bacteriën bevatten. Het nat laten van het piercinggebied moedigt de wond aan om extra vocht op te nemen en de genezing te verlengen.

We raden aan om Pursan-zeep te gebruiken (die verkrijgbaar is in de studio). Als u de zeep kwijtraakt, gebruik dan elke op glycerine gebaseerde zeep van medische kwaliteit zonder kleurstoffen, geuren of triclosan, omdat deze cellen kunnen beschadigen en de genezing kunnen verlengen.

LET OP: Gebruik geen zeep.

De volgende stap in onze nazorg droomroutine is irrigatie.

Irrigatie is de manier waarop we de dagelijkse crusties afspoelen die zich aan de achterkant en voorkant van onze nieuwe piercing vormen. Deze zijn een normaal bijproduct van ons lichaam, maar we willen elke opbouw vermijden die de genezing kan vertragen en / of complicaties kan veroorzaken.

We raden aan om Neilmed Saline Spray te gebruiken, omdat het is wat onze piercers vertrouwen als nazorg. Een andere optie is het gebruik van een additiefvrije verpakte zoutoplossing. Vermijd het gebruik van zelfgemaakte zoutmengsels, omdat te veel zout in uw mengsel uw nieuwe piercing kan beschadigen.

Spoel de piercing gewoon een paar minuten af en veeg vervolgens eventuele korst en vuil weg met gaas of papieren handdoek. Dit omvat de achterkanten van de sieraden en eventuele instellingen of tanden.

Irrigatie moet aan het andere einde van de dag vanuit uw douche worden gedaan. Zorg ervoor dat u geen korst verwijdert, wat u kunt herkennen aan het feit dat het op de plaats van de wond wordt bevestigd en pijnlijk is om te verwijderen.

Genezingstijd

Het genezingsproces varieert sterk, afhankelijk van het type piercing dat je hebt. Hier zijn een paar genezingstijden:

 • Neusgat: 4-6 maanden
 • Septum: 3-4 maanden
 • Rhino/verticaal: 9-12 maanden
 • Neuslang: 9-12 maanden
 • Brug: 4-6 maanden

Terwijl je piercing geneest:

 • Gebruik geen vochtinbrengende crème of make-up
 • Ga niet zwemmen
 • Speel er niet mee
 • Haal het er niet uit
 • Niet te veel schoonmaken
 • Verander niet voordat u volledig genezen bent

Problemen om op te letten

Ga alsjeblieft eventuele problemen laten controleren, je vertrouwde lokale piercer kan je begeleiden als je problemen hebt met je piercing.  Hier zijn een paar dingen om op te letten:

 • Migratie of inbedding – Ga er niet vanuit dat dit betekent dat de sieraden naar buiten worden geduwd. Je lichaam kan ook proberen het metaal op te nemen, dus houd in de gaten hoe je piercing eruit ziet.
 • Infectie – Zwelling, bloeding of pus kan een teken van infectie zijn. Hobbels zijn geen infecties en worden veroorzaakt door irriterende stoffen, wat het eerste teken is van een verstoring van de genezing.

Dit zijn slechts een paar potentiële problemen om naar te zoeken. Als je ongemak, bloedingen of ongewone symptomen hebt, ga dan naar je piercer, want ze zijn getraind om alles te weten wat er met piercings kan gebeuren en gebeurt. Van daaruit kunnen ze je doorverwijzen naar een arts in de zeldzame kans dat u een infectie heeft.

Geniet van je nieuwe look

Neuspiercings zijn een leuk accessoire. Zorg ervoor dat je goed voor je nieuwe piercing zorgt, en het zal iets zijn waar je nog jaren mee kunt pronken.

Klaar om de volgende stap te zetten? Bel ons vandaag nog of kom vandaag nog langs bij een van onze piercingsalons in Newmarket of Mississauga.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.