Dove Tattoo Betekenis

De duiftattoo is de afgelopen jaren een van de meer populaire vogeltattoos geworden dankzij zijn unieke uiterlijk en zijn vele grote betekenissen. De duiftattoo is een fantastische tat voor zowel mannen als vrouwen, omdat de betekenissen door absoluut iedereen kunnen worden gebruikt en het feit dat de vogel geen overdreven vrouwelijke of mannelijke uitstraling heeft. Blijf lezen om erachter te komen waarom de duif zo’n populaire vogeltattoo is en alle grote duiftattoo-betekenissen die mensen graag gebruiken.

De duif is in de eerste plaats een symbool van vrede. Er zijn niet veel mensen die naar een duif kijken en zich voorstellen dat deze hen aanvalt, en daar is een reden voor. De duif is het type vogel dat bijna in zijn eigen wereld lijkt, ongeacht wat er om hem heen gebeurt. Ze lijken ook te allen tijde in vrede te zijn, waardoor anderen bijna een gevoel van vrede krijgen. Dit is absoluut een van de beste tatoeages die je kunt krijgen als je een ontwerp wilt dat zegt dat je een vredig persoon bent of dat je vrede in de wereld wilt.

Als je bekend staat om je kalmte, dan is de duiftattoo misschien wel de beste vogeltattoo voor jou. De duif is zowel geduldig als kalm schijnbaar te allen tijde, dus het is een geweldige dierentattoo als je die kwaliteiten deelt. Wat het ontwerp betreft voor deze duiftattoo, is het waarschijnlijk het beste om hem te laten zitten in plaats van te vliegen, omdat hij gemakkelijk een zeer kalme vogel zal overbrengen. Natuurlijk kun je de duif ook in een boom laten slapen om de betekenis echt thuis te laten raken.

Hoewel de witte duif een van de meest populaire is, zijn er wereldwijd honderden verschillende soorten duiven en duiven (die soorten zijn binnen dezelfde familie) die allemaal verschillend gekleurd zijn. De kleur van je duif zal niet noodzakelijkerwijs de betekenis van je tatoeage veranderen, maar het kan een effect hebben op de omliggende ontwerpen, mocht je er een opnemen. Het is een goed idee om zoveel mogelijk duifsoorten te bekijken voordat je een kleur instelt, zodat je later geen spijt krijgt van je keuze. Je kunt zelfs je eigen kleuren bedenken zolang het beeld nog op een duif lijkt.

De witte duif is beroemd door de geschiedenis heen en dient als een symbool in de literatuur en historische contexten, meestal die van het christelijk geloof, maar ook andere culturen. Eeuwenlang is de christelijke duif afgebeeld met een olijftak om de menselijke harmonie te vertegenwoordigen. Dit is misschien wel de beste manier om te laten zien dat je duif vrede symboliseert, hoewel mensen buiten het christelijk geloof misschien liever een ander duifontwerp gebruiken.

In het christelijke bijbelse hoofdstuk Genesis stuurt Noach een duif uit de mythologische Ark om land te zoeken. De duif keert terug naar Noach met een olijftak, wat aangeeft dat Gods toorn is verdwenen en droog land kan worden gevonden. Hiervan is de witte duif het ultieme teken van vrede en kalmte geworden, vaak afgebeeld met een olijftak in zijn snavel.

Verderop in de bijbel wordt de duif gebruikt als een antropomorfisch symbool van God die naar de aarde komt tijdens het doopsel van Jezus Christus. Dit maakt deze duiftattoos zeer spiritueel, en dat is precies waar sommige mensen naar op zoek zijn. Je kunt dit duif tattoo-ontwerp zelf krijgen, of een paar andere religieuze tatoeageafbeeldingen mengen om de betekenis duidelijker te maken voor degenen die dit verhaal niet kennen.

Tortelduiven zijn ook een bekend symbool van het christendom, omdat ze te vinden zijn in het Hooglied, een boek van het Oude Testament dat liefde en geliefden beschrijft. De duif is in deze zin een symbool van eeuwige binding en toewijding binnen relaties en liefde, omdat duiven van nature één partner voor het leven kozen. Het is deze sterke paarband die ook hun vertegenwoordiging van vrede en liefde benadrukt.

De duif wordt ook gezien als boodschapper, zowel binnen als buiten het christelijk geloof. Vroeger werd de duif gebruikt om boodschappen voor mensen te dragen, en het was ook de vogel waarvan bekend was dat hij boodschappen van God droeg. Of je nu een religieus persoon bent of niet, deze betekenis van “boodschapper” kan goed voor je werken als je het type persoon bent dat vreugde vindt in het verspreiden van je boodschap. Nogmaals, dit kan worden gebruikt als een religieuze duif tattoo betekenis of gewoon als een “boodschapper” betekenis.

Rotsduiven, nauw verwant aan homingduiven, worden gebruikt als een symbool van heimelijke communicatie binnen de Royal Air Force, omdat ze werden gebruikt om berichten over lange afstanden te verzenden en terug te keren naar waar het vandaan werd gestuurd. Ze worden al eeuwenlang door mensen voor dit doel gebruikt. Er zijn genoeg mensen die deze duif tattoo betekenis graag zouden willen gebruiken. Degenen in de luchtmacht kunnen een duiftattoo krijgen om hun trots op hun militaire tak te tonen, terwijl anderen het misschien krijgen om hun bereidheid te vertegenwoordigen om lange afstanden te gaan om hun berichten te delen.

Vanwege hun associatie met rust, worden duiven vaak afgebeeld tijdens de vlucht om hun vrijheid en gemak over te brengen als dey varen door de lucht. Veel vogeltattoos kunnen vrijheid vertegenwoordigen, maar de duiftattoo is een goede om te krijgen als zelfs een van de andere duiftattoo-betekenissen die op deze pagina worden genoemd voor u werken. De duif is een grotere vogel, dus hij kan er fantastisch uitzien als een borst- of rugstuk met zijn vleugels zo breed mogelijk gespreid. Degenen die de betekenis “vrijheid” gebruiken, zullen vaak andere ontwerpen gebruiken om die betekenis duidelijker te maken, zoals de vlag van hun land of zelfs een boom, die goed werkt met de duif.

Een zon en wolken of een punt van fel licht wordt vaak ook toegevoegd om de welwillende kwaliteiten van de vogel te verlichten. Als mensen je altijd hebben verteld dat je een vriendelijk en attent persoon bent en je daar trots op bent, dan kun je overwegen om een duiftattoo te laten zetten met wat licht eromheen. Deze tats zijn over het algemeen een beetje groter, zodat ze een grote duif kunnen passen die met de zon op de achtergrond vliegt, hoewel het zeker ook kleinere tatoeages kunnen zijn. Het hangt allemaal af van hoeveel detail u in het ontwerp wilt.

Om een meer religieus beeld te creëren, kan de duif samen met een rozenkrans, kruisbeeld, banier met een bijbelse passage of een andere christelijke iconografie worden geplaatst. Dit vergt nogal wat meer planning, omdat je er zeker van wilt zijn dat het stuk niet te druk of afleidend is. Je zult willen werken met een kunstenaar die al deze verschillende afbeeldingen kan laten knallen zonder de aandacht van de duif af te leiden. Nogmaals, dit hoeven geen hele grote tatoeages te zijn, maar de meeste mensen zullen ze een beetje groter krijgen, dus geen van de andere afbeeldingen zijn “verloren” in het stuk.

Ongeacht religieuze of niet-religieuze intentie, de duif is een duidelijk symbool van rust, kalmte en vrede. En dat is belangrijk om in gedachten te houden, omdat sommige van de andere duifbetekenissen misschien niet zo belangrijk voor je zijn. Het maakt niet uit wat voor soort duiftattoo je krijgt, het is vrij belangrijk dat vrede en rust betekenissen zijn waar je blij mee bent. Als je toevallig het uiterlijk van de duif leuk vindt, wil je er misschien een secundaire afbeelding in je ontwerp van maken, omdat de meeste mensen de primaire betekenissen kennen.

Als je eenmaal een of meer duif tattoo betekenissen hebt bedacht die je leuk vindt, dan is het tijd om met het eigenlijke ontwerp te komen. Wil je de duif zonder andere ontwerpen eromheen? Of wil je een grotere vrede met veel verschillende symbolen die een of meer van die betekenissen vertegenwoordigen? Hoe dan ook, je zult willen werken met je tatoeëerder of een externe artiest, zodat je er zeker van kunt zijn dat het past waar je het wilt en er nog jaren goed uitziet. Als je de tijd neemt om duiftattoo-betekenissen te bedenken die je leuk vindt en een ontwerp waar je blij mee bent, is de kans groot dat je erg trots bent op deze tatoeage.

Dove Tattoo 1 Zoekertjes
Duif Tattoo 2
Duif Tattoo 3
Duif Tattoo 4
Duif Tattoo 5
Duif Tattoo 6
Duif Tattoo 7
Duif Tattoo 8
Duif Tattoo 9
Duif Tattoo 10
Duif Tattoo 11
Duif Tattoo 12
Duif Tattoo 13
Duif Tattoo 14
Duif Tattoo 15
Duif Tattoo 16
Duif Tattoo 17
Duif Tattoo 18
Duif Tattoo 19
Duif Tattoo 20
Duif Tattoo 21
Dove Tattoo 22
Duif Tattoo 23
Duif Tattoo 24
Duif Tattoo 25
Duif Tattoo 26
Duif Tattoo 27
Duif Tattoo 28
Duif Tattoo 29
Duif Tattoo 30
Duif Tattoo 31
Duif Tattoo 32
Dove Tattoo 33
Duif Tattoo 34
Duif Tattoo 35
Duif Tattoo 36
Duif Tattoo 37
Duif Tattoo 38
Duif Tattoo 39
Duif Tattoo 40
Duif Tattoo 41
Dove Tattoo 42
Duif Tattoo 43
Duif Tattoo 44
Duif Tattoo 45
Duif Tattoo 46
Duif Tattoo 47
Duif Tattoo 48
Dove Tattoo 49
Duif Tattoo 50
Duif Tattoo 51
Dove Tattoo 52