Navelpiercing – Veelgestelde vragen

Wat is een navelpiercing?

Een navelpiercing, ook wel navelpiercing genoemd, is dat type piercing dat zich in, rond of door de navel bevindt.

De meest voorkomende vorm van navelpiercing is via de bovenste cusp van de navel en is gezien door beroemdheden zoals Beyoncé tot Brittany Spears.

Als je overweegt om je navel te laten piercen, maar nog vragen hebt die nog moeten worden beantwoord over het proces, sieraden, genezing en nazorg over andere onderwerpen, dan is deze gids iets voor jou!

Navel Piercing / Navel Piercing Plaatsing

Pierced zal helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen die je hebt over navelpiercings, maar als er iets is dat we hebben gemist, of iets waar je extra hulp bij nodig hebt, aarzel dan niet om te bellen of langs te komen bij onze lokale Newmarket, ON-winkel om deskundige hulp en advies te krijgen van piercingprofessionals die net zo enthousiast zijn om je te helpen die volgende perfecte piercing- en sieradencombinatie te vinden als jij.

Doen navelpiercings pijn?

Het niveau van pijn dat u ervaart wanneer u een piercing krijgt, is subjectief en individueel afhankelijk. Vergeet niet dat iedereen pijn anders ervaart.

Het pijnniveau hangt ook af van waar de daadwerkelijke piercing wordt gemaakt. Een navelpiercing wordt over het algemeen beschouwd als zeer matig op de piercingpijnschaal. Maar je moet kiezen voor een piercer zoals die in Pierced.co die een naald gebruiken in plaats van een piercingpistool, en onthoud dat elke pijn die je voelt slechts een paar seconden zal duren.

Als je nerveus bent over je navelpiercing, probeer je dan niet te concentreren op de piercingprocedure en concentreer je in plaats daarvan op het eindresultaat.

Hoe is het genezingsproces voor navelpiercings?

Het genezingsproces kan variëren en is individueel afhankelijk van de specifieke locatie en de maat van de punctie. Het kan snel genezen, vergelijkbaar met die in het oor, of het kan een tijdje langer duren. Voor sommigen kan volledige genezing maanden duren. Maar zolang het goed wordt schoongemaakt en verzorgd, zal het mooi genezen.

Hoeveel kost een navelpiercing?

De prijs van een navelpiercing kan variëren, afhankelijk van het type lichaamssieraden dat u wilt hebben.

Zorg ervoor dat de persoon die je je navelpiercing geeft, je een comfortabel en zelfverzekerd gevoel geeft en wees niet bang om vragen te stellen over hun ervaring en vaardigheden. Vergeet niet dat je misschien ook een assortiment juweliers voor je piercing wilt kopen.

Als u navelringen of andere sieraden koopt, vergeet dan niet om ervoor te zorgen dat het van goede kwaliteit is. Sieraden van slechte kwaliteit kunnen leiden tot een geïnfecteerde navelpiercing, wat littekens en andere complicaties kan veroorzaken.

Navel Piercing Sieraden - Doorboord Newmarket

Wat gebeurt er met je navelpiercing als je zwanger wordt?

In sommige gevallen is het niet nodig om uw navelpiercing te verwijderen wanneer u zwanger bent, maar het kan comfortabeler zijn om dit te doen. Je kunt ook sieraden kopen die uitzetten met je buik naarmate deze groter wordt tijdens je zwangerschap. Zorg ervoor dat je je piercing in de gaten houdt als je maag uitzet en als je je zorgen maakt, praat dan met een piercingprofessional of je arts.

Hoe weet je of je navelpiercing geïnfecteerd is?

Je piercing kan geïnfecteerd zijn als je een van de volgende tekenen opmerkt:

 • Roodheid of zwelling van de huid rond de piercing
 • Pijn of gevoeligheid rond het gebied, of wanneer u het gebied aanraakt
 • Gele of groenachtige afscheiding afkomstig van het piercinggebied
 • Een hoge temperatuur of koorts

Als u zich zorgen maakt dat u mogelijk een geïnfecteerde navelpiercing heeft, neem dan contact op met een piercingprofessional of vraag medisch advies aan uw arts.

Hoe weet je of je navelpiercing afwijst?

De meeste oppervlaktepiercings lopen een matig risico op “afstoting” door je lichaam. De navelpiercing is echter vaak de uitzondering op deze regel en is een van de weinige “oppervlakte” piercings die normaal gesproken niet “afgekeurd” wordt. Dat gezegd hebbende, de kans op afwijzing is groter dan bij andere niet-oppervlaktepiercings, zoals die in het oor.

Tekenen om op te letten:

Meestal is het krijgen van een piercing heel veilig, maar af en toe kunnen er complicaties zijn. Je lichaam kan je piercing afwijzen als je een van de volgende tekenen opmerkt:

Meer van de sieraden worden zichtbaar buiten de piercing

 • Het piercinggebied is pijnlijk, geïrriteerd of rood
 • De sieraden worden steeds zichtbaarder onder de huid
 • Het piercing gat apte vergroten peren
 • De sieraden komen los

Hoe je je navelpiercing kunt rekken

Er zijn verschillende methoden om te stretchen en hoewel er niet één juiste manier is, zijn er zeker een paar manieren die we zouden afraden. Als je overweegt om je navelpiercing uit te rekken, is het altijd het beste om advies in te winnen bij een piercingprofessional voordat je begint. Neem contact op met onze piercing professionals en wij kunnen u helpen.

Hoe maak je je navelpiercing schoon

Het verzorgen van je navelpiercing is eenvoudig als je een paar eenvoudige stappen volgt:

 • Gebruik natuurlijke, huidgevoelige producten om je piercing twee keer per dag zachtjes schoon te maken, vooral als het geneest. Een lauwe zoutoplossing werkt prima aangebracht met een watje of Q-tip
 • Gebruik bij het drogen van je piercing een schone papieren handdoek. Dit voorkomt elke kans of irritatie of infectie
 • Laat je originele sieraden zitten terwijl je piercing geneest
 • Vermijd het aanraken of spelen met je piercing te veel, vooral als je je handen niet eerst grondig hebt gewassen. Dit kan leiden tot irritatie of infectie

Doorboorde Newmarket - Navel piercing met Gem Sieraden

Als je in Newmarket, Ontario of de omliggende gebieden bent en je hebt vragen over een navelpiercing, kom dan vandaag nog langs voor een praatje met een lid van het Pierced-team. We willen graag meer weten over hoe we kunnen helpen.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.