Lizard Tattoo Betekenis

Hagedissen zijn enkele van de meest interessante diersoorten ter wereld. Met meer dan 6.000 verschillende soorten hagedissen vallen ze in de categorie ‘squamate reptielen’. Squamate reptielen variëren van dieren zoals slangen en gekko’s, kameleons, hagedissen en Komodovaranen. Deze reptielen kunnen variëren van 3 centimeter tot 3 meter lang. Hagedissen zijn vleesetende dieren, ze zitten vaak te wachten tot hun prooi dicht bij hen komt en dan vallen ze aan. Hagedissen eten kleine insecten, terwijl de grotere leden van de hagedisfamilie zoals de Komodovaraan alles eten dat zo groot is als een waterbuffel.

De hagedis is een symbool en belangrijk onderdeel van de menselijke geschiedenis sinds het begin der tijden, over de hele wereld. In plaatsen zoals Egypte en Griekenland wordt het beeld van een hagedis geassocieerd met geluk en geluk. De hagedis is een slim dier zoals het is, wordt ook bekeken met grote wijsheid en kennis. Rijkdom en overvloed zijn andere woorden die worden gebruikt om het beeld van een hagedis in vele delen van de wereld te beschrijven.

Afbeeldingen van hagedissen worden vaak getekend op bepaalde delen van huizen en andere gebieden. Dit is om te fungeren als een soort talisman, of een manier om boze geesten af te weren. Met zoveel attributen van de hagedis is het geen wonder waarom deze prachtige wezens zo hoog worden bekeken. Omdat de hagedis zulke unieke talenten en vaardigheden met zich meedraagt, zorgt het voor het perfecte beeld voor een tatoeage. Hieronder staan voorbeelden van de hagedistattoo, samen met de symboliek en verschillende ontwerp- en plaatsingsideeën.

Symbolisme

In veel culturen is de hagedis een symbool dat positieve energie uitstraalt. Niet alleen produceert het beeld van een hagedis dergelijke energie, de hagedis zelf heeft kwaliteiten die wij als mensen benijden en bewonderen. Hoewel een tatoeage van iets het ene voor de ene persoon kan betekenen en iets anders voor de andere, is de afbeelding van een hagedis iets dat nooit negatief wordt genomen. De hagedis is een veelzijdig dier met veel unieke en interessante eigenschappen. Dit zijn een paar ideeën over wat je hagedistattoo mogelijk zou kunnen betekenen.

Flexibiliteit

De hagedis is een zeer flexibel en buigzaam dier. Omdat hij in staat is om in zowat elke scheur te knijpen en zijn lichaam op vrijwel elke mogelijke manier te buigen, is de hagedis een perfecte weergave van flexibel zijn, of als het niet fysiek flexibel is, toont het onze flexibiliteitspersoonlijkheid. Fysiek flexibel zijn is één ding, flexibel zijn met je tijd en andere aspecten van het leven is iets anders. Een flexibel persoon zijn laat zien dat je in staat bent om dingen te laten lukken, ongeacht de omstandigheden. Het laat zien dat je je doelen stelt en niet opgeeft, of je nu aanpassingen moet maken om die doelen te bereiken of niet, de eigenschap van flexibel zijn wordt zeer goed bewonderd, de hagedis is daar een perfecte weergave van.

Snelheid

Afhankelijk van de grootte en het ras van de hagedis, zijn ze allemaal vrij snel als het gaat om bewegen. Als je een persoon bent die behoefte heeft aan snelheid en behendigheid is een belangrijke eigenschap voor jou, kan een hagedis precies dat uitbeelden. Het eerste waar je aan kunt denken als het gaat om een hagedis is waarschijnlijk niet hoe snel ze zijn, ze zijn echter erg snel en bewegen op zo’n manier dat het anders is dan elk ander dier dat er is. Sommige vormen van hagedissen en reptielen hebben niet eens poten, maar glibberen eerder op zo’n manier dat ze erg moeilijk te vangen en te grijpen zijn. De ‘groene basilisk’ hagedis kan bijvoorbeeld tot 1,5 meter per seconde afdekken en over water lopen. Deze specifieke hagedis staat ook bekend als de ‘Jezus-hagedis’ vanwege zijn vermogen om over water te rennen.

Regeneratie

Misschien is een van de meest verbijsterende kwaliteiten en vaardigheden die een hagedis kan hebben, het ongelooflijke vermogen om ledematen opnieuw te laten groeien. Hagedissen hebben de neiging om lange staarten te hebben, deze staarten en andere delen van hun lichaam kunnen soms verstrikt raken in iets zoals een rots. Door de hagedis te vangen om te ontsnappen, kan de hagedis zijn eigen staart offeren en afsnijden om te ontsnappen. Dit komt vooral van pas wanneer er op wordt gejaagd. Als een roofdier erop uit is om een hagedis te doden, maar het roofdier bijt de staart van de hagedis af en de hagedis ontsnapt, is het slechts een kwestie van tijd voordat de staart van de hagedis teruggroeit in plaats van zijn oude; soms groeien de staart of ledematen nog sterker terug.

De symboliek kan hier sterk zijn met deze. Niet alleen wakkert het beeld van een hagedis alle kwaliteiten en vaardigheden van de hagedissen aan, het vertaalt zich ook in hoe we als mens zijn. Omdat de hagedis in staat is om zijn ledematen te regenereren en terug te laten groeien, kan dit ook de groei van ons als individuen symboliseren. Soms moeten we in het leven iets opofferen om een langer en beter leven te leiden. Net zoals de hagedis zijn staart opoffert om te overleven, doen wij als mensen hetzelfde. We nemen een slechte situatie en ons best doen om er voorbij te streven, sterker te worden dan voorheen.

Ontwerpen

Omdat er zoveel verschillende reptielen zijn die zijn gecategoriseerd als onderdeel van de hagedisfamilie, kun je op verschillende manieren het beeld van een hagedis krijgen. Hagedissen zijn er in alle soorten en kleuren, het meest populaire beeld van een hagedis is er echter een waarbij het lijkt alsof het op de persoon kruipt. Een tatoeage van een hagedis kan worden gevuld met kleuren of zo eenvoudig worden gehouden als alleen zwarte inkt. Veel mensen zullen een hagedis krijgen die een soort gekkovorm vertegenwoordigt met een klein lichaam en een lange staart. Vaak worden deze beelden ergens geplaatst zodat ze het kunnen zien.

Tribale Hagedis

Als je een fan bent van de tribal tattoo en je houdt van hagedissen, dan is dit het perfecte ontwerp voor jou. De tribale hagedis bevat zowel de stijl van tribale tatoeages als het beeld van een hagedis. Zoals veel tribale tatoeages is het patroon precies dat, een patroon. Het plaatsen van een tribal-achtig patroon in de vorm van een hagedis geeft de tatoeage echter meer een gevoel van creativiteit en uniciteit. Een tribale hagedistattoo ziet er geweldig uit op gebieden zoals de borstspieren op de borst en de schouders of rug. De tribale hagedis past ook mooi in andere tribale kunstwerken.

Vechtende hagedissen

Hagedissen zijn zeer territoriale reptielen. Zoals veel reptielen kunnen de mannetjes niet per se goed met elkaar overweg. Mannelijke hagedissen worden vaak gezien terwijl ze elkaar bevechten en zelfs vechten over wie met wie mag paren. Een tatoeage van twee hagedissen die zich voorbereiden om elkaar aan te vallen, zorgt voor een interessant kunstwerk. Houd er echter rekening mee dat de mannetjes die tegen elkaar vechten meestal zowel erg kleurrijk als levendig zijn. Hoe levendiger en kleurrijker de kleuren op de mannelijke hagedissen, hoe groter de kans dat ze een partner vinden. Het is ook zeer waarschijnlijk dat de felgekleurde hagedissen gevechten met elkaar zullen hebben, vechtend over wie mag paren. Hagedissen die niet zo felgekleurd zijn, zijn minder aantrekkelijk voor de vrouwelijke hagedissen, dit komt omdat een saai gekleurde hagedis gevuld kan zijn met ziekten en infecties die schadelijk kunnen zijn voor andere hagedissen eromheen.

Lizard Tattoo Betekenis 1
Lizard Tattoo Betekenis 2
Lizard Tattoo Betekenis 3
Lizard Tattoo Betekenis 4
Lizard Tattoo Betekenis 5
Lizard Tattoo Betekenis 6
Lizard Tattoo Betekenis 7
Lizard Tattoo Betekenis 8
Lizard Tattoo Betekenis 9
Lizard Tattoo Betekenis 10
Lizard Tattoo Betekenis 11
Lizard Tattoo Betekenis 12
Lizard Tattoo Betekenis 13
Lizard Tattoo Betekenis 14
Lizard Tattoo Betekenis 15
Lizard Tattoo Betekenis 16
Lizard Tattoo Betekenis 17
Lizard Tattoo Betekenis 18
Lizard Tattoo Betekenis 19
Lizard Tattoo Betekenis 20
Lizard Tattoo Betekenis 21
Lizard Tattoo Betekenis 22
Lizard Tattoo Betekenis 23
Lizard Tattoo Betekenis 24
Lizard Tattoo Betekenis 25
Lizard Tattoo Betekenis 26
Lizard Tattoo Betekenis 27
Lizard Tattoo Betekenis 28
Lizard Tattoo Betekenis 29
Lizard Tattoo Betekenis 30
Lizard Tattoo Betekenis 31
Lizard Tattoo Betekenis 32
Lizard Tattoo Betekenis 33
Lizard Tattoo Betekenis 34
Lizard Tattoo Betekenis 35
Lizard Tattoo Betekenis 36
Hagedis Tattoo Betekenis 37
Lizard Tattoo Betekenis 38
Lizard Tattoo Betekenis 39
Lizard Tattoo Betekenis 40
Lizard Tattoo Betekenis 41
Lizard Tattoo Betekenis 42
Lizard Tattoo Betekenis 43
Lizard Tattoo Betekenis 44
Lizard Tattoo Betekenis 45