Navel (navel) Piercing: vragen, antwoorden en meer

Of je nu een piercingveteraan bent met overvloedige hoeveelheden metaal, of een complete nieuwkomer in piercings, een navelpiercing kan een geweldige aanvulling zijn op je persoonlijke stijl.

Marine sieraden stijlen variëren van sierlijk tot edgy, inclusief studs, bungelen, uitgebreide kettingen en meer, waardoor deze piercing een veelzijdige en zeer gepersonaliseerde optie is voor inwoners van Newmarket of Mississauga.

Vaak willen onze klanten weten hoe een navelpiercing past bij hun levensstijl: Kun je zwemmen met een navelpiercing? Wat als je zwanger wordt? Hoe ziet het genezingsproces eruit – en doet een navelpiercing pijn?

Als je een navelpiercing overweegt, lees dan verder. We beantwoorden je grootste vragen en geven hieronder onze beste navelpiercingtips.

En als je nog steeds vragen hebt of klaar bent om de volgende stap te zetten, neem dan vandaag nog contact met ons op of kom langs bij een van onze gunstig gelegen piercingwinkels in zowel Newmarket als Mississauga.

Waar zit een navelpiercing?

Buikpiercings, ook bekend als navelpiercings, strekken zich over het algemeen uit door het bovenste of onderste deel van je navel. Afhankelijk van uw anatomie kan uw piercer u advies geven over wat meer geschikt is met betrekking tot uw anatomie en het type sieraden dat u wilt versieren.

Doet een navelpiercing pijn?

Alle piercings knijpen een beetje, maar deze marinepiercing mag niet te veel pijn doen. Omdat de navelpiercing alleen door weefsel gaat – geen kraakbeen – doet het minder pijn dan veel andere soorten piercings.

Wat voor soort piercing nazorg moet ik oefenen tijdens het genezingsproces voor mijn buikpiercing?

Navelpiercings hebben tussen de 9 – 12 maanden nodig om volledig te genezen. Gedurende deze tijd moet u uw originele piercingjuwelen op hun plaats houden en de richtlijnen voor piercinghygiëne volgen zoals verstrekt door de winkel waar u het laat doen. Het vermijden van infectie voor een navelpiercing is vergelijkbaar met het vermijden van infectie voor andere soorten piercings.

Er zijn een paar belangrijke elementen om voor je piercing te zorgen:

  • Vermijd onderdompeling (zwembaden, hot tubs, meren, rivieren,)
  • Was met zeep van medische kwaliteit in de douches en was regelmatig met zoutoplossing
  • Voorkom irritatie (vermijd nauwsluitende kleding, vermijd slapen op de buik)

Ten eerste, als u uit de buurt wilt blijven van navelpiercinginfecties, is het belangrijk om de site schoon te houden. Was altijd je handen voordat je je navelpiercing hanteert (en laat niemand anders het afhandelen). Blijf uit de buurt van openbare zwembaden, bubbelbaden of baden totdat het volledig is genezen, anders kan er kans zijn op ernstige infecties

Zelfs mensen die hun knooppiercings uit de buurt van zwembaden en bubbelbaden houden, kunnen kwetsbaar zijn voor infecties. Daarom is het belangrijk om je piercing onder de douche te wassen met zeep van medische kwaliteit, en twee keer per dag met een zoutoplossing: meng gewoon zeezout en gedestilleerd water en spuit het vervolgens op de piercingplaats.

Tot slot, blijf bij loszittende kleding vroeg in het genezingsproces. Je lichaamssieraden kunnen verstrikt raken in sommige soorten kleding. Anderen kunnen de piercingplaats irriteren of vocht tegen je huid vasthouden. Door je navelpiercing te laten ademen, geef je hem de beste kans op een soepel herstel.

Kunnen alle navels worden doorboord?

Navelpiercings zijn een soort oppervlaktepiercing – dit betekent dat veel van uw piercingjuwelen onder het oppervlak van uw huid liggen, met twee uitgangen aan dezelfde kant (in plaats van van piercings van de ene kant naar de andere kant van een flap weefsel of kraakbeen). Oppervlaktepiercings kunnen bijna overal worden gevonden: heupen, wenkbrauwen, schouders, rug, borst of bijna overal waar u maar wilt. Gebieden die als een gebied met hoge beweging worden beschouwd, zullen moeilijk te genezen zijn en vatbaar voor haken en ogen en problemen.

Je hoeft het ook niet bij oppervlaktepiercings te houden. Veel van onze klanten houden van het uiterlijk van lippiercings, septumpiercings, uitgerekte lobben of andere stijlen. Hoewel je een outie navel niet kunt doorboren, heb je veel andere piercingopties beschikbaar!

Wat als ik zwanger word?

Als je piercing al volledig genezen is, kun je hem laten zitten voor de duur van je zwangerschap. Het kan echter ongemakkelijk worden. Als u uw piercing wilt verwijderen, als een navelpiercing volledig is genezen, is het onwaarschijnlijk dat deze sluit, er kan een verstopping optreden die kan worden opgeheven zodra sieraden opnieuw zijn geplaatst.

Als je zwanger wordt voordat je piercing is genezen, moet je de sieraden verwijderen. Het genezen van een piercing legt stress op je immuunsysteem. Proberen om een piercing te genezen tijdens de zwangerschap brengt jezelf en je baby op het risicok voor infectie. Om deze reden raden we ook niet aan om tijdens de zwangerschap te worden doorboord (maar je bent van harte welkom om terug te komen nadat je je baby hebt afgeleverd!).

Welke lichaamssieraden kan ik gebruiken in een navelpiercing?

Er is een breed scala aan lichaamssieraden beschikbaar voor navelpiercings. Voordat u sieraden inslaat, moet u echter rekening houden met de soorten metaal die u comfortabel kunt dragen.

Enkele populaire opties voor naveljuwelen zijn chirurgisch staal, roestvrij staal en gouden navelringen en lichaamssieraden. Elk van deze heeft zijn eigen voor- en nadelen:

Chirurgisch staal mag je lichaam niet irriteren. Het is echter niet altijd zuiver; veel chirurgische stalen navelringen bevatten nikkel. Als je gevoelig bent voor nikkel, kun je dit metaal het beste vermijden.

Edelstaal is een van de meest voorkomende opties voor goedkopere sieraden, maar heeft de neiging om van lage kwaliteit en irritant te zijn.

Goud is de go-to-optie van veel mensen voor hypoallergene sieraden. Voor velen is het extreem veilig. Helaas wordt goud altijd gemengd met andere metalen, dus af en toe treden allergische reacties op gouden sieraden op.

Als je een extreem gevoelige huid hebt, raden we aan om titanium sieraden te gebruiken , die meestal comfortabel, veilig, puur en hypoallergeen zijn.

Voor je piercing zal je piercer waarschijnlijk een gebogen halter in je piercing steken. Deze is gevormd met een lichte curve en heeft over het algemeen een edelsteen of metalen bal aan beide uiteinden.

Zodra je piercing is genezen, kun je deze vervangen door kraalringen en navelringen. Deze ringen kunnen eenvoudig of sierlijk zijn. Captive kraalringen, zoals hun naam al aangeeft, hebben een enkele kraal die door druk op de ring wordt vastgehouden.

Variaties op gebogen halters en navelringen zijn er in alle soorten en maten. Velen omvatten charmes, kettingen en sierlijke ontwerpen. Sommige hebben zelfs sterrenbeelden, kostbare edelstenen of sportlogo’s! Winkel rond en vind sieraden die je aanspreken.

Afsluitende gedachten over navelpiercings

Navelringen en andere sieraden vertegenwoordigen een stijlvolle, unieke manier om je persoonlijkheid te laten zien en je lichaamsbouw en kleding te complimenteren. Ze kunnen subtiel en ingetogen zijn of glamoureus en opvallend. Met zorgvuldige reiniging en verzorging kan het piercing- en genezingsproces relatief pijnvrij zijn. Bovendien, als je in een kantoorbaan werkt, hoef je de goedkeuring van je manager voor deze piercing niet te vragen!

Als je een navelpiercing overweegt, praat dan vandaag nog met een van onze lokale piercers op basis van Newmarket of Mississauga. Wij helpen je graag om te beslissen of deze piercing geschikt is voor jou.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.