Lotus Bloem Tattoo Betekenis

In de meeste culturen zal de bloementattoo veel betekenis hebben, afhankelijk van het soort bloem dat je kiest om op je lichaam te laten tatoeëren. In de Amerikaanse cultuur hebben bloemen zoals de roos of de tulp veel betekenis. Deze twee tatoeages lijken enkele van de meer populaire opties te zijn die er zijn, maar wanneer je naar het verre oosten reist, zul je merken dat andere bloemen enkele van de meer populaire zijn om getatoeëerd te worden en de lotus is er een van.

In Irezumi, of traditionele Japanse tatoeages, is de lotusbloem een zeer krachtig symbool en wordt gebruikt in allerlei traditionele tatoeages. Het is niet alleen mooi, maar het biedt de persoon met de tatoeage een symbool vol betekenis. De lotusbloem is een zeer populair ontwerp voor moderne tatoeages. Het is een prachtige bloem en er zijn nogal wat lotusbloem tattoo betekenissen om uit te kiezen wanneer je het krijgt. Het is ook het type tatoeage dat geweldig is voor zowel mannen als vrouwen, omdat er veel ontwerpen zijn die je kunt krijgen, en je kunt een kleine middelgrote of grote tatoeage krijgen op basis van je behoeften.

In deze post gaan we het hebben over de lotusbloem en waarom zoveel mensen ervoor kiezen om deze tatoeage te krijgen. We zullen het hebben over de betekenis van de lotusbloemtattoo en wat het symboliseert voor degenen die deze tatoeage voorgoed op hun lichaam krijgen. We hopen dat we je kunnen helpen een beter begrip te krijgen van de betekenis van deze prachtige bloem tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van dit bericht. Het kan je zelfs het zetje geven dat je nodig hebt om je eigen lotusbloemtattoo te gaan halen.

Over de Lotusbloem

Van het geslacht Nelumbo is de lotus een prachtige waterplant. Naast dat het populair is in Azië, is het ook enorm populair in andere oosterse landen. In feite is de lotus de nationale bloem van India. Het komt oorspronkelijk uit zuidelijke delen van Australië en Azië, maar je kunt deze schoonheid tegenwoordig in bijna alle delen van de wereld vinden. Je kunt de lotusbloem vinden in troebele, ondiepe meren en vijvers die toevallig worden aangeraakt door direct zonlicht. De lotus zal het niet overleven bij koud weer. We zullen ingaan op de onderstaande betekenis, maar over het algemeen symboliseert de lotus zuiverheid, gratie, sereniteit en schoonheid.

De lotus is geen hoge plant, maar spreidt wel zijn vleugels. Het kan slechts 49 inch hoog worden, maar het kan zich verspreiden tot meer dan 10 voet breed. Elke bloem op de lotus kan uitgroeien tot een diameter van acht centimeter. Hun bloemblaadjes hebben de vorm van een dolk en je zult deze bloemen meestal in wit of roze zien. Een van de mooiste dingen aan de lotus zijn hun lagen. De bloem zelf steekt vele centimeters boven het water uit. Hun bladeren hebben de vorm van peddels en kunnen zo lang zijn als 20 inch. Sommige van deze bladeren onder water en sommige zijn eronder, maar alle bladeren hebben luchtzakken in het blad waardoor de bloem op water blijft drijven.

Een van de koele dingen aan de lotus is de opening in de ochtend en het sluiten ’s nachts, dus het is geen verrassing dat het een weergave is van de zon of de schepping en wedergeboorte. De Egyptenaren geloofden dat het gedrag van de lotus het begin en einde van de dag vertegenwoordigt.

De lotusbloem hecht zich aan de grond door het gebruik van wortelstokken. Wortelstok zal zichzelf in het vuil plaatsen en de lotus aan de grond verankeren.

Geschiedenis van de Lotusbloem

Er zijn fossielen van de lotusbloem die vele jaren teruggaan en sommigen zeggen dat ze ergens tussen 145 miljoen jaar geleden en 66 miljoen jaar geleden bestonden. In die tijd waren zowel het zuidelijk als het noordelijk halfrond plaatsen waar de lotusbloem groeide. Toen de aarde in de loop der jaren begon te drogen en af te koelen, verdween de habitat van de lotusbloem langzaam en dit was namelijk vanwege de ijstijden die tussen 2 miljoen en 10.000 jaar geleden plaatsvonden. Je kunt remanence van deze bloem vinden van Japan tot Iran. Zijn habitat ging ook van Australië naar Inia, dus er waren niet veel plaatsen waar de lotus niet groeide.

Lotus Bloem Tattoo Betekenis

De lotusbloem komt veel voor in oosterse culturen, vooral omdat het zoveel betekenissen heeft voor die culturen. In Azië, Egypte en India is de lotusbloem net zo populair als de roos in de Verenigde Staten, maar hij is de afgelopen decennia zeker opgeklommen in de gelederen in de VS.

In termen van bloemsymboliek vertegenwoordigt de lotus een nieuw begin en vervreemde liefde. Hoewel dit twee verschillende betekenissen zijn, zullen sommige mensen ervoor kiezen om beide te gebruiken. Het type persoon dat de “nieuwe begin” lotusbloem tattoo betekenis wil gebruiken, is iemand die een enorm nieuw hoofdstuk in hun leven wil beginnen. Iemand die de betekenis “vervreemde liefde” kiest, zal de tatoeage willen gebruiken als een herinnering om fouten uit het verleden niet te herhalen.

De lotusbloem is genoemd in mythologie en legendes, evenals enkele religieuze teksten. Mensen die graag minder bekende tattoo betekenissen gebruiken, zullen like het feit dat ze een lotus kunnen kiezen uit een van deze teksten, het exacte ontwerp kunnen krijgen en die betekenissen kunnen gebruiken. Dit zijn meestal veel persoonlijkere tattoo-betekenissen, dus de lotusbloem tat zal worden geplaatst op een deel van het lichaam dat verborgen is voor het publiek.

In de hindoeïstische religie wordt de lotus de Padma genoemd. Deze bloem heeft een speciale betekenis omdat het wordt geassocieerd met nogal wat van hun goden, waaronder Vishnu en Brahama. De hindoes hielden ervan dat deze bloem goddelijke zuiverheid en schoonheid symboliseerde en de uitgestrektheid van de bladeren vertegenwoordigt de uitbreiding van de ziel, of een spiritueel ontwaken. De lotus wordt meestal afgebeeld met een aantal bloemblaadjes, omdat wordt aangenomen dat de Padma er 1.000 bevatte.

In het boeddhisme hebben ze een zeer sterke band met de lotusbloem. Voor hen vertegenwoordigt het de zuiverheid van lichaam, geest en geest. Ze worden voornamelijk getoond met acht bloemblaadjes die het Achtvoudige Pad vertegenwoordigen, wat een kernprincipe is in de boeddhistische religie. Het is duidelijk dat iemand die het boeddhisme beoefent, de lotustattoo een geweldige keuze voor hen zal vinden, maar anderen die gewoon van deze betekenissen houden, kunnen dit type lotusbloemtattoo ook krijgen. Om de betekenis wat duidelijker te maken, zou je andere boeddhistische beelden rond of in de lotusbloemtattoo kunnen krijgen.

In Sri Lanka beschouwen oude geschriften de lotus als symbolisch voor deugd en discipline. Dit zijn belangrijke kwaliteiten voor veel mensen over de hele wereld, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat ze beide populaire lotusbloem tattoo betekenissen zijn. Iemand die het moeilijk heeft gehad om zelfbeheersing te oefenen tijdens zijn leven, kan de lotusbloemtattoo de perfecte inspirerende tat vinden. Het kan ook een geweldige lotusbloemtattoo zijn, wat betekent voor iemand die discipline onderwijst, zoals een hooggeplaatste militaire officier.

In Aziatische en Indiase culturen kan de lotus worden gezien als het goddelijke vrouwelijke en wordt vaak gebruikt als metafoor voor de vrouwelijke anatomie. Sommige vrouwen zien de lotusbloem als een van de beste objecten om te gebruiken om hun trots op het feit dat ze een vrouw zijn te tonen. Het is niet ongebruikelijk dat een vrouw een lotusbloemtattoo krijgt met andere populaire “vrouwelijke” afbeeldingen om hun trots op hun geslacht te tonen.

De betekenis van lotusbloemtattoos kan variëren op basis van de kleur van de geselecteerde lotusbloem. Hieronder staan enkele van de meest populaire kleuren die in deze tatoeages worden gebruikt.

Witte Lotus Bloem Tattoo

Dit staat symbool voor verlichting, zuiverheid en perfectie. Het wordt beschouwd als het hoogtepunt van prestatie in het boeddhisme en wordt afgeschilderd als een doel waarnaar men moet streven op zijn spirituele reis. Nogmaals, iedereen kan deze boeddhistische betekenissen gebruiken, ongeacht welke religie ze volgen. Of je kunt slechts één van de drie betekenissen gebruiken als die specifieke betekenis belangrijk voor je is.

Blauwe Lotus Bloem Tattoo

De lotus in deze tint vertegenwoordigt “geest over materie”, of de controle van de geest over iemands zintuig of dwanghandelingen. Het symboliseert wijsheid, intelligentie en kennis. Blauwe lotussen worden meestal als gedeeltelijk open getekend, waarbij hun centrum nooit wordt onthuld, waardoor wordt overgebracht dat iemands groei van geest en geest over lichaam nooit helemaal af is. In de Egyptische mythologie associëren ze de blauwe lotus met de viering van het leven en een ritueel van overgang naar het hiernamaals.

Zoals je kunt zien, heb je veel lotusbloem tattoo betekenissen om uit te kiezen en nog meer ontwerpopties. Dit is precies de reden waarom de lotus een van de meest populaire bloemtattoos is die er vandaag de dag is en dat in de nabije toekomst zal blijven. Vergeet niet dat je in eerste instantie altijd de lotustattoo kunt krijgen “omdat het mooi is” en dan onderweg wat betekenissen kunt toevoegen.

We raden aan om een kunstenaar te vinden die ervaring heeft met het maken van bloementatoeages, omdat het niet de kracht van elke kunstenaar is. Ga zitten met je potentiële artiest en heb een consult. Bekijk hun portfolio en zorg ervoor dat het werk en de persoonlijkheid bij je passen. Als je al een tijdje op zoek bent en nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met het team van Tattoo SEO, want we helpen je graag om een match te vinden.

Lotusbloem Tattoo 1
Lotusbloem Tattoo 2
Lotusbloem Tattoo 3
Lotusbloem Tattoo 4
Lotusbloem Tattoo 5
Lotusbloem Tattoo 6
Lotusbloem Tattoo 7
Lotusbloem Tattoo 8
Lotusbloem Tattoo 9
Lotusbloem Tattoo 10
Lotusbloem Tattoo 11
Lotusbloem Tattoo 12
Lotusbloem Tattoo 13
Lotusbloem Tattoo 14
Lotusbloem Tattoo 15
Lotusbloem Tattoo 16
Lotusbloem Tattoo 17
Lotusbloem Tattoo 18
Lotusbloem Tattoo 19
Lotusbloem Tattoo 20
Lotusbloem Tattoo 21
Lotusbloem Tattoo 22
Lotusbloem Tattoo 23
Lotusbloem Tattoo 24
Lotusbloem Tattoo 25
Lotusbloem Tattoo 26
Lotusbloem Tattoo 27
Lotusbloem Tattoo 28
Lotusbloem Tattoo 29
Lotusbloem Tattoo 30
Lotusbloem Tattoo 31
Lotusbloem Tattoo 32
Lotusbloem Tattoo 33
Lotusbloem Tattoo 34
Lotusbloem Tattoo 35
Lotusbloem Tattoo 36
Lotusbloem Tattoo 37
Lotusbloem Tattoo 38
Lotusbloem Tattoo 39
Lotusbloem Tattoo 40