Alles wat u moet weten over Monroe Piercing sieraden

De Monroe-piercing, gevonden aan de linkerkant van de bovenlip, is vernoemd naar actrice Marilyn Monroe. Het ligt op een vergelijkbare locatie als Monroe’s klassieke schoonheidsmerk. Op basis van de piercing sieraden die je kiest, kan de Monroe piercing een spannend statement piece of een subtiele touch zijn.

Wat is een Monroe Piercing?

De Monroe piercing is te zien op de linkerbovenlip, iets links van de philtrum piercing. Vanwege hun associatie met Marilyn Monroe worden ze vaak als vrouwelijker beschouwd en meestal gemarkeerd met een edelsteenknop. Het schoonheidsmerk van het supermodel Cindy Crawford bevindt zich op een vergelijkbare plek, waardoor deze associatie met klassieke vrouwelijke schoonheid wordt vergroot.

Vergelijkbare Lip Piercings

Twee piercingstijlen op vergelijkbare locaties zijn de Madonna piercing en de philtrum piercing. De Madonna piercing is vergelijkbaar met de Monroe, maar is iets naar rechts geplaatst in plaats van links. De filtrumpiercing, ook bekend als de medusa piercing, is gecentreerd in het vlees boven de bovenlip.

Monroe lip piercings worden ook vaak verward met labret piercings. Meestal is een labret piercing in het vlees vlak onder het midden van de onderlip. De term labret piercing kan echter verwijzen naar alle andere piercings rond de mond die geen specifieke titel hebben, zoals de medusa of Monroe piercing.

Je hoort misschien de term labret Monroe-sieraden omdat labret-studs de meest populaire keuze zijn voor veel piercings in het gebied rond de lippen. Dit komt omdat ze langere palen en een platte schijf aan één kant hebben.

Geschiedenis van Lip Piercings

Het bewijs van lippiercings gaat eeuwen terug. Van verschillende inheemse stammen was bekend dat ze lippiercings en andere lichaamsaanpassingen gebruikten als een culturele praktijk.

Body piercings die verder gaan dan eenvoudige oorpiercings, haalden het echter tot relatief recent niet in de hedendaagse westerse samenleving. Lippiercings kwamen op het toneel in de vroege jaren 1990 toen lichaamsaanpassingen in het algemeen populairder werden.

Monroe-piercings hebben de afgelopen twee decennia aan tractie gewonnen. Een keerpunt was toen ze verschenen op beroemdheden zoals Amy Winehouse, voor wie de lippiercing deel uitmaakte van haar kenmerkende soulvolle stijl.

Onze favoriete draadloze Monroe piercing uiteinden

Welke graadmeter zijn Monroe Piercings?

De standaardmeter voor een Monroe-piercing is 16-gauge en de typische lengtes zijn 1/4″, 5/16″ en 3/8″. Nadat het piercinggebied is genezen, ga je over het algemeen over op piercing sieraden met een kleinere paal. Het is van vitaal belang om een langere post te hebben bij het in eerste instantie piercing om ruimte te laten voor eventuele zwelling. Natuurlijk zal de post ook langer zijn voor lippiercings dan veel andere body piercings omdat er dikker vlees in het gebied is.

Welk type sieraden gebruik je voor een Monroe Piercing?

De meest voorkomende Monroe piercing sieraden zijn een labret stud. Het ontwerp van een labret verschilt van een typische oorlelknop doordat het juweel in een paal met een platte achterkant wordt geschroefd. Dit is de beste keuze voor Monroe piercings omdat dan de platte schijf in je bovenste tandvlees zit in plaats van het einde van een puntige paal.

Hoewel labret piercings de beste keuze zijn voor Monroe piercing sieraden, vereisen de sieraden wel specifieke zorg na het piercingproces. Omdat de platte achterkant van de sieraden klein en subtiel is, kan het bacteriën in de huid vangen of erdoor omringd raken. Het is cruciaal om de sieraden schoon te houden. Als u zich zorgen maakt, is het noodzakelijk om hulp te zoeken bij een professionele piercer.

Enkele van de meest populaire berichten voor een Monroe-piercing zijn een kleine geelgouden studs of witgouden studs, edelsteenknopen van verschillende kleuren en maten, of zelfs kleine grafische ontwerpen zoals een hart of een dierlijke vorm.

Welke sieraden moeten worden gebruikt voor de eerste piercing?

Monroe piercings, zoals alle piercings, moeten worden gedaan door een getrainde professional in een hoogwaardige piercingstudio. Meestal zal de piercer uw huid doorboren met een holle naald en vervolgens onmiddellijk de sieraden inbrengen.

De piercing sieraden moeten altijd 14k goud of titanium van chirurgische kwaliteit zijn. Dit zijn de opties die het meest waarschijnlijk infecties voorkomen of irritatie veroorzaken. Sommige mensen zijn ook allergisch voor andere materialen, vooral nikkel, die in metalen van lagere kwaliteit zitten.

Waar kan ik Monroe Piercing Sieraden vinden?

Er zijn veel merken van schattige en hoogwaardige Monroe piercing sieraden. Enkele van onze favorieten zijn BVLA, Buddha Jewelry Organics en Junipurr Jewelry. BVLA, een bedrijf gevestigd in Los Angeles, heeft een breed scala aan labret-opties om het einde van een Monroe-piercing te versieren. Buddha Jewelry Organics heeft ook labret pluggen, die licht stretch out de lip piercing gebied met een uniek ontwerp. Junipurr Jewelry onderscheidt zich met zijn vele 14k gouden lichaamssieraden die tegen betaalbare prijzen worden verkocht.

We raden u aan om onze winkel hier op pierced.co te bekijken. Onze titanium labretposten met platte achterkant zijn perfect voor degenen die nieuw zijn in Monroe-piercings, evenals elke andere vorm van lippiercing. Je kunt onze draadloze labretpalen combineren met noppen van bijna elke stijl.

Om in de meeste online winkels, waaronder de onze, te kopen, moet u uw piercingmaten kennen. We raden ten zeerste aan om deze te laten doen door een professionele piercer bij een gewaardeerde piercingstudio. Als u zich in de omgeving van Ontario bevindt, kunt u een van onze fysieke locaties bezoeken voor het dimensioneren van een nieuwe piercing en de optie om onze collectie persoonlijk te bekijken.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.