Lion Tattoo Betekenis

De leeuw staat bijna universeel bekend als een prachtig dier, dus het is niet verwonderlijk dat het een van de meest populaire dierentattoos is die er zijn. Naast het feit dat het er fantastisch uitziet in tattoo-vorm, zijn er ook tal van geweldige leeuwentattoo-betekenissen die voor veel mensen werken. Op deze pagina zullen we enkele van die leeuwentattoo-betekenissen bekijken, zodat u zeker weet of de leeuwentattoo geschikt voor u is of niet.

De leeuw is een bekend dier en wordt vaak “koning van de jungle” genoemd. Deze grote, majestueuze katachtigen trekken de aandacht met hun woeste gebrul en extravagante manen. Hoewel we aanraden om een leeuwentattoo te vinden, wat betekent dat je trots op kunt zijn, zouden we het je niet kwalijk nemen dat je de leeuw tat krijgt, simpelweg omdat je van het uiterlijk van het dier houdt. In feite lijkt het erop dat een groot aantal mensen met leeuwentattoos ze precies om die reden hebben gekregen. Als het goed wordt gedaan, kan een tatoeage van leeuwenkop of een volle leeuw er uitstekend uitzien op de huid.

Leeuwen worden gezien als blijk van moed. Dit is een kwaliteit die veel mensen willen hebben, dus ze kunnen de leeuwentattoo krijgen om zichzelf eraan te herinneren moedig te zijn, zelfs als hun instinct hen vertelt dat niet te doen. Natuurlijk kan iemand die trots is op zijn vermogen om moedig te zijn ook perfecte kandidaten zijn voor een leeuwentattoo. De leeuwentattoo is om deze redenen een veel voorkomende militaire tatoeage.

Op dezelfde manier kan de leeuw ook de kracht van een persoon vertegenwoordigen. Deze “kracht” kan iets te maken hebben met je vermogen om moeilijke tijden in je leven achter je te laten. Het kan ook betekenen dat je er trots op bent dat je fysiek sterk bent. In beide gevallen zullen de meeste mensen “kracht” herkennen wanneer ze een leeuw op je huid zien getekend.

Het is niet verwonderlijk dat de leeuw ook royalty kan symboliseren. Het staat immers bekend als de ‘koning van de jungle’. Hoewel het waar is dat de meeste mensen geen royalty zijn en ook niet afstammen van royalty’s, kan deze leeuwtattoo-betekenis voor veel mensen echt werken. Als je het gevoel hebt dat je het verdient om als royalty te worden behandeld omdat je je belang in de wereld erkent, dan kan deze leeuw tattoo-betekenis eigenlijk de juiste voor je zijn om te gebruiken.

Een andere zeer populaire leeuwentattoo die mensen graag gebruiken, is trots. Of je nu trots bent op je prestaties in het leven of gewoon een trots persoon bent, je kunt dat laten zien met een leeuwentattoo.
Je kunt deze betekenis ook gebruiken om jezelf te inspireren om dingen te doen waar je trots op kunt zijn. Om deze betekenissen echt duidelijk te maken, zou je zelfs een “trots” van leeuwen kunnen krijgen voor de dubbele betekenis!

In verschillende delen van de wereld worden deze nobele katten afgebeeld op beelden en in kunstwerken op en nabij heilige plaatsen als symbool van voogdij of bescherming. Dit is een van de redenen waarom mensen besluiten om kunstzinnige leeuwen te krijgen in plaats van alleen het klassieke leeuwenportret te krijgen. Er zijn honderden ontwerpkeuzes die je moet doorlopen, maar het feit blijft dat leeuwen er geweldig uitzien als portrettattoos of zelfs getekend als schilderij of standbeelden.

In de Chinese cultuur wordt de leeuw gebruikt om de dualiteit van het leven en de natuur te vertegenwoordigen. Een manier om dit in je leeuwentattoo te laten zien, is door de contouren van het dier te krijgen en het in te vullen met een soort natuurontwerp. Je kunt eigenlijk heel creatief zijn als je probeert de dualiteit leeuw tattoo betekenis te laten zien. Het is misschien geen duidelijke betekenis, hoe goed het ontwerp ook is, dus verwacht het uit te leggen aan de mensen die er lang en hard naar kijken.

Er zijn ook enkele religies die de leeuw symbolisch gebruiken. In het boeddhisme worden zowel Boeddha als Krishna vergeleken met de leeuw vanwege hun gouden aura’s en verhoogde wijsheid op spiritueel niveau. Leeuwen worden in het christendom ook afgebeeld als een symbool voor God. Dit wordt het best aangetoond door het personage Aslan in de Kronieken van Narnia. Als je de leeuw als symbool als dit wilt gebruiken, gaat het meer om het ontwerp dat je kiest, zodat je niet te hard hoeft na te denken over het maken van een leeuwentattoo die ermee moet werken; sommige mensen geven hier de voorkeur aan omdat het meer ontwerpopties opent.

Leeuwentattoos zijn een geweldige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een tatoeage die macht symboliseert. Net als bij kracht hoeft deze leeuwtattoo-betekenis niet aan de meeste mensen te worden uitgelegd, omdat de meesten erkennen dat de leeuw een van de krachtigste diersoorten op aarde is. Als je ervoor wilt zorgen dat mensen herkennen dat je leeuw macht vertegenwoordigt, dan wil je misschien een grotere leeuwentruc krijgen.

Als loyaliteit een van je meest trotse eigenschappen is of als je een loyaler persoon wilt zijn, dan kun je niet veel beter doen dan de leeuwentattoo om dat te laten zien. Degenen die hun vrienden hun hele leven om zich heen hebben kunnen houden of willen laten zien dat ze er altijd zullen zijn voor degenen van wie ze houden, vinden deze leeuwentattoo misschien een goede keuze. Dit is niet een van de most voor de hand liggende leeuw tattoo betekenis, dus je zou andere afbeeldingen kunnen krijgen die loyaliteit vertegenwoordigen om de betekenis duidelijker te maken. In feite zou je zelfs het eigenlijke woord “loyaliteit” boven of onder de leeuwafbeelding kunnen krijgen.

Er zijn niet veel betere tatoeages voor mannen dan de mannelijke leeuw, omdat het eigenlijk mannelijkheid symboliseert. Wat geweldig is aan deze leeuwentattoo, is dat je het nooit aan iemand hoeft uit te leggen. De mannelijke leeuw staat altijd bekend als een zeer “mannelijk” symbool. Deze leeuw tattoo betekenis stelt je ook in staat om een beetje creatiever te zijn met je ontwerp, omdat de betekenis niet te gehecht is aan het algehele uiterlijk van de leeuw in het ontwerp.

Enkele andere populaire leeuwentattoo-betekenissen zijn viriliteit, zuiverheid en adel. U kunt slechts één van deze betekenissen gebruiken of een of twee combineren met andere betekenissen die we op deze pagina hebben genoemd. Als je leeuwentattoo-betekenissen mengt om het zo uniek mogelijk voor je te maken, heb je een keuze te maken: houd het als een persoonlijke tatoeage en maak je niet zoveel zorgen over het invullen van extra details, of voeg wat extra ontwerpelementen toe om de betekenis duidelijker te maken.

Leeuwen kunnen ook het dierenriemsymbool voor Leeuw afbeelden. Het teken Leeuw is het 5e in de dierenriem en kan worden gekarakteriseerd als energieke, avontuurlijke, intelligente en natuurlijke leiders, net zoals het dier het vroeger vertegenwoordigde. Wanneer mensen besluiten om deze leeuwentattoo-betekenissen te gebruiken, krijgen ze vaak gewoon het dierenriemsymbool of krijgen ze een leeuwafbeelding samen met het symbool.

Leeuwen worden ook beschouwd als zonne- of ‘vuurteken’-dieren. Dit betekent dat ze het vermogen oproepen om iemands leven te verlichten en de ontsteking kunnen bieden om plannen in gang te zetten. Deze symboliek kan ook worden gebruikt in een tattoo-ontwerp voor iemand die een pad moet verlichten, “het pad wil effenen” of stralend vertrouwen wil uitstralen.

Verdere uiting aan deze zonnesymboliek is de leeuwenplaats in de alchemie. Ze worden in de hoogste achting gehouden en er wordt gezegd dat ze goud en de hoogste niveaus van verlichting symboliseren. In dezelfde geest worden leeuwen gezien als de hoeders van de onderwereld.

Ongeacht het pad dat u kiest om te nemen met uw tatoeage, de leeuw is een sterke en zeer aantrekkelijke keuze. Er zijn nogal wat geweldige leeuwentattoo-betekenissen om uit te kiezen, en daarna is het aan jou om te beslissen hoe je die betekenissen wilt laten zien door je leeuwen tat. Dit is een van die geweldige dierentattoos waar mensen zelden spijt van hebben. De leeuw is cool, is altijd cool geweest en zal waarschijnlijk voor altijd een van de coolste dieren ter wereld zijn. De leeuwentattoo is iets waar je trots op moet zijn om de rest van je leven te hebben, ongeacht het ontwerp.

Leeuw Tattoo 1
Leeuw Tattoo 2
Leeuw Tattoo 3
Leeuw Tattoo 4
Leeuw Tattoo 5
Leeuw Tattoo 6
Leeuw Tattoo 7
Leeuw Tattoo 8
Leeuw Tattoo 9
Leeuw Tattoo 10
Leeuw Tattoo 11
Leeuw Tattoo 12
Leeuw Tattoo 13
Leeuw Tattoo 14
Leeuw Tattoo 15
Leeuw Tattoo 16
Leeuw Tattoo 17
Leeuw Tattoo 18
Leeuw Tattoo 19
Leeuw Tattoo 20
Leeuw Tattoo 21
Leeuw Tattoo 22
Leeuw Tattoo 23
Leeuw Tattoo 24
Leeuw Tattoo 25
Leeuw Tattoo 26
Leeuw Tattoo 27
Leeuw Tattoo 28
Leeuw Tattoo 29
Leeuw Tattoo 30
Leeuw Tattoo 31
Leeuw Tattoo 32
Leeuw Tattoo 33
Leeuw Tattoo 34
Leeuw Tattoo 35
Leeuw Tattoo 36
Leeuw Tattoo 37
Leeuw Tattoo 38
Leeuw Tattoo 39
Leeuw Tattoo 40
Leeuw Tattoo 41
Leeuw Tattoo 42
Leeuw Tattoo 43
Leeuw Tattoo 44
Leeuw Tattoo 45
Leeuw Tattoo 46
Leeuw Tattoo 47
Leeuw Tattoo 48
Leeuw Tattoo 49
Leeuw Tattoo 50