Lichaamssieraden Care 101

Wanneer u uw collectie lichaamssieraden opbouwt, is het belangrijk om regelmatig wat zorg in gedachten te houden om het na verloop van tijd mooi en glanzend te houden. Onze sieradencollecties variëren van massief 14k goud in gele, roze en witte kleuren tot andere hypoallergene materialen zoals titanium van implantaatkwaliteit. Pierced biedt hoogwaardige lichaamssieraden in verschillende metalen (altijd lichaamsveilig en perfect voor de gevoelige huid).

Om je sieraden lang mee te laten gaan, wil je ervoor zorgen – net zoals je zou zorgen voor al het andere waar je van houdt in het leven. We hebben een gids samengesteld met alles wat u hebt gevraagd over sieradenverzorging – en wat u moet weten om uw sieraden er jarenlang glanzend uit te laten zien ✨

Het is belangrijk om te weten wat er in je sieraden zit, omdat het in je lichaam gaat en je het langdurig zult dragen. Alle lichaamssieraden die bij Pierced worden verkocht, zowel voor verse piercings als piercing upgrades zijn hypoallergeen en perfect voor mensen met een gevoelige huid. Dit zijn de materialen van de lichaamssieraden die u online kunt kopen:

Massief 14k Goud: Onze massieve 14k gouden lijn is precies hoe het klinkt – massief 14k goud en verkrijgbaar in 3 kleuren: geelgoud, roségoud en witgoud.

Titaan: Onze platte oorbellen en een deel van onze sieraden selectie is gemaakt van ASTM F-136 implantaat kwaliteit titanium – dezelfde soort gebruikt in chirurgische implantaten.

Massief gouden sieraden kunnen 24/7 worden gedragen , maar u wilt nog steeds het oppervlak van uw sieraden reinigen om opgehoopt vuil en oliën te verwijderen. Vooral bij oorsieraden is het het beste om je lichaamssieraden ongeveer één keer per week schoon te maken voor een goede gezondheid van het oor, vooral als je je oorbellen de hele tijd draagt.

Hoe massief gouden sieraden te reinigen:

 1. Zorg ervoor dat u uw sieraden reinigt op een oppervlak of container die veilig is. Lichaamssieraden kunnen heel klein zijn en het laatste wat je wilt tijdens het schoonmaken van je sieraden is om het te verliezen of te kijken hoe het door de gootsteenafvoer gaat. We raden niet aan om sieraden in de gootsteen te reinigen, maar als dat je enige optie is, zorg er dan voor dat je een betrouwbare afvoerstop gebruikt.
 2. Maak een milde zeepoplossing om je sieraden schoon te maken. Meng gewoon een kleine hoeveelheid mild reinigingsmiddel op basis van zeep in warm water.
 3. Doe de sieraden in de zeep- en wateroplossing en laat het daar een tot twee minuten weken.
 4. Gebruik een tandenborstel om de sieraden voorzichtig te schrobben, uit het water te halen en af te spoelen.
 5. Dep je sieraden droog met een zachte poetsdoek.

Wat te vermijden bij het schoonmaken van uw sieraden:

 • Zoals met de meeste hoogwaardige lichaamssieraden, gaan 14k massief gouden sieraden langer mee wanneer u het uit de buurt van agressieve chemicaliën kunt houden.
 • Zorg ervoor dat de zachte doek vrij is van chemicaliën (vermijd sieradenpolijstdoeken, die chemicaliën kunnen bevatten die het sieraad kunnen beschadigen).

Hoe massief gouden sieraden op te slaan:

De beste manier om voor uw sieraden te zorgen wanneer u deze niet draagt, is door ze individueel op te slaan. Massief goud bezoedelt niet, maar het is een zacht metaal en kan gemakkelijk krassen – dus voorkom dat het tegen je andere sieraden schuurt.

Onze platte achterstijlen en sommige lichaamssieraden zijn gemaakt van titanium van implantaatkwaliteit – het soort dat wordt gebruikt in chirurgische implantaten (ASTM F136). Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, zijn hypoallergeen en gaan een leven lang mee.

Hoe titanium sieraden te reinigen:

Het is volkomen normaal dat opbouw van nature optreedt in de loop van de tijd rond uw titanium platte achterpaal, en na een tijdje kan het uw oren beginnen te irriteren. Voor een goede gezondheid van het oor is het het beste om ze ongeveer één keer per week schoon te maken – op die manier minimaliseer je de kans op infectie.

Titanium sieraden kunnen op dezelfde manier worden gereinigd als massief gouden lichaamssieraden. Het verzorgen van je sieraden zorgt ervoor dat het het langst glanzend blijft.

Aanslag is volledig natuurlijk voor sommige metalen die vaak worden gebruikt in traditionele sieraden (vlinderruggen), zoals sterling zilver en vergulde sieraden, en het is het resultaat van het oppervlak van de sieraden dat reageert op lucht (oxidatie). Aanslag wordt versneld wanneer de sieraden worden blootgesteld aan water of chemicaliën zoals shampoos en zeep – maar er zijn verschillende factoren in het spel:

 • Zweet: Er zitten veel chemicaliën in je zweet – wat volkomen normaal is. Als u uw sieraden draagt tijdens intensieve trainingen, moet u na verloop van tijd een lichte aanslag verwachten, wat ook normaal is.
 • Lichaamschemie: We hebben allemaal verschillende hormonen, dus de chemicaliën die vrijkomen uit onze poriën variëren van persoon tot persoon. Afhankelijk van je lichaamschemie kunnen je juwelen sneller bezoedelen dan voor iemand anders.
 • Producten voor persoonlijke verzorging: Zonnebrandcrème, parfum, shampoo, lotion, schoonmaakmiddelen met bleekmiddel, nagellak remover en haarlak kunnen allemaal bezoedeling en schade versnellen.
 • Zwembaden en hot tubs: De chemicaliën die worden gebruikt om zwembaden en bubbelbaden schoon te maken, kunnen superhard zijn voor sieraden.

Zullen mijn massief gouden sieraden of titanium sieraden bezoedelen?

Puur goud, zoals 24 karaats goud, kan niet bezoedelen omdat het niet gemakkelijk combineert met zuurstof. Het is uiterst zeldzaam om puur gouden lichaamssieraden te vinden, omdat goud zeer kneedbaar is, sommige basismetalen naast het goud worden gelegeerd om een sterker en harder sieraad te creëren. De gebruikte onedele metalen worden blootgesteld aan zuurstof en zwavel en kunnen uiteindelijk leiden tot lichte aantasting van gouden lichaamssieraden.

14 karaat gouden lichaamssieraden of meer zullen heel weinig of helemaal geen aanslag zien. Gouden oorbellen die minder dan 14 karaat zijn, hebben minder puur goud en zullen hoogstwaarschijnlijk in de loop van de tijd worden aangetast. Hoe hoger het karaat goud betekent, hoe minder basismetalen worden gebruikt en hoe minder kans op aanslag. Bij Pierced vind je 14k massief goud en 18k massief gouden lichaamssieraden.

We raden massief gouden of titanium sieraden en flatback post oorbellen aan voor 24/7 dragen. Als je je oorbellen niet wilt vervangen als je slaapt en doucht, is massief goud echt de juiste keuze – het bezoedelt niet en het heeft gewoon een poetsbeurt nodig om het af en toe schoon te maken.

Het maakt niet uit waar je oorbellen van gemaakt zijn, je zult ze er regelmatig uit willen halen om ze schoon te maken. Opbouw komt van nature in de loop van de tijd voor en na een tijdje kan het je oren gaan irriteren. Voor een goede gezondheid van het oor is het het beste om ze ongeveer één keer per week schoon te maken – op die manier minimaliseert u de kans op infectie.

Flatback-palen zijn ook meerdere malen comfortabeler om te dragen dan vlinderruggen en vangen niet gemakkelijk op handdoeken of kleding.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.