Koi Fish Tattoo Betekenis

Qua symbolen die je aan de Japanse cultuur doen denken, zijn er niet veel sterker dan de koivissen. Van het zien van deze in schilderijen tot kleine vijvers rond Aziatisch geïnspireerde restaurants en andere bestemmingen, de koivis is waarschijnlijk een van de meest herkenbare symbolen van de Japanse cultuur. Dit is ook het geval als we het hebben over tatoeages van deze bekende vis.

De koivis is nietje in het Japanse tatoeëren (ook bekend als Irezumi) en is al lang een symbool dat velen aannemen als representaties van zichzelf. Als je grootschalige Japanse tatoeages in je leven ziet, zul je de koi-vis op de een of andere manier in het beeld opgenomen zien. Dit zou je moeten vertellen hoe belangrijk het beeld van de koi is in de Japanse cultuur en waarom zovelen deze tatoeage krijgen.

In deze post gaan we duiken in de overlevering achter de koivis en praten we over de symboliek die eraan verbonden is. We zullen het ook hebben over enkele van de verschillende variaties van de koi-vistattoo en wat deze variaties symboliseren. In veel gevallen zullen de afbeeldingen die verband houden met de koi of de kleuren van de koivis een ander verhaal vertellen over wat de koivistattoo betekent. Je zou een veel beter begrip van de koi-vistattoo moeten hebben tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van dit. We hopen dat het je dichter bij het krijgen van je eigen koi-vistattoo brengt.

Koi Fish Tattoo Betekenis

Koivissen zijn een legendarische vis in de Japanse cultuur. Ze geloven dat de koi (of karper zoals het zich vertaalt naar) het vermogen heeft om de watervallen van de Gele Rivier te beklimmen om een draak te worden. Vanwege deze legende symboliseren koi-vistattoos vaak de doelen en ambities van een persoon om zichzelf te verbeteren. De koi is een veel voorkomend symbool van macht en overgang dat vaak wordt gezien in Irezumi, de traditionele Japanse tatoeagepraktijk. Deze oude praktijk is geworteld in spiritualiteit, maar ook als een marker van status en in sommige perioden werd het gebruikt om criminelen te labelen. In het Japans is koi een woord dat zich ook vertaalt naar “liefde” en “genegenheid”, wat ertoe heeft geleid dat de kleurrijke vis een symbool is geworden van liefde en geliefden, evenals aspiratie.

Ze staan erom bekend stroomopwaarts te zwemmen, ongeacht de watercondities, daarom worden ze vaak gezien als een symbool van doorzettingsvermogen. Stroomopwaarts zwemmen, tegen de stroom in, leidt er ook toe dat velen ze associëren met onafhankelijkheid en non-conformiteit. Ze staan er ook om bekend dat ze geluk en moed vertegenwoordigen. Koi zijn over het algemeen opgenomen in grotere tattoo-stukken die traditionele Japanse ontwerpen volgen. De vis wordt over het algemeen op een lichaam van woest water geplaatst om de beweging van de Koi te laten zien. Lotusbloemen of kersenbloesems worden soms opgenomen om een voller stuk te creëren, maar ook om meer traditionele symbolen te introduceren. De bloemen voegen een gevoel van leven en natuur toe aan het ontwerp, evenals het idee van vernieuwing. Zwarte en grijze golven worden soms weergegeven op de achtergrond van het ontwerp, waardoor dikke stromen water, wind of in sommige gevallen zonnestralen ontstaan. Deze beelden zijn traditioneel voor tatoeagepraktijken in de Japanse cultuur die al eeuwenlang bestaan en worden ook vaak gezien in inktschilderijen.

Van koivissen wordt gezegd dat ze dapperheid symboliseren, omdat wanneer ze uit het water worden gehaald, ze niet slaan of vechten, maar gewoon accepteren wat hen wordt aangedaan. Veel mensen zien dit als moed in het aangezicht van een nederlaag.

Koi-tatoeages worden vaak ontworpen met elegante rondingen en hoeken en felgekleurde schubben. In grotere stukken worden de koi getatoeëerd samen met slangachtige draken of vreselijke demonen om de mythe van de koi te vertegenwoordigen die in een draak wordt getransformeerd. De mythe vertelt over de honderden koi’s die moeite hadden om een waterval op te zwemmen die voortdurend in hoogte toeneemt door de boosaardigheid van de omringende demonen. De koi die erin slaagt de top te bereiken, wordt door de Goden in een gouden draak veranderd als beloning voor zijn doorzettingsvermogen.

Koivissen hebben ook een zeer lange levensduur en kunnen soms tot 200 jaar oud worden. In die zin symboliseert de koi een lang leven en geluk. Iedereen die zo lang leeft, moest onderweg zeker wat geluk hebben, dus om dit in een tatoeage te laten vertegenwoordigen, vertelt ons dat de persoon die de tatoeage draagt op zoek is naar een beetje geluk en gezondheid in hun leven. Wat is een betere manier om dit te doen dan om geweldig uitziende koi-vistattoo te krijgen.

Een koi vis tattoo is een geweldige optie voor iemand die de volgende persoonlijke idealen wil uitbeelden; je hebt grote tegenslagen overwonnen, je bent een vechter, je bent onafhankelijk of dapper, je geeft nooit op of je prijst jezelf als gelukkig. Koi zijn ook een symbool van welvaart vanwege hun lange levensduur. Vanwege de lange levensduur van de koivissen zijn ze bewezen vechters en welvarend. Hieruit zijn ze ook een representatie geworden van wijsheid en geduld, eigenschappen die door tientallen jaren van het leven zijn verworven. en ervaring.

Koi Fish Tattoo Variaties

Er zijn verschillende betekenissen voor koi vis tatoeages die kunnen variëren op basis van de kleur van de vis. De bekende oranje kleur komt niet vaak voor in de natuur omdat ze het product zijn van een fokplan dat bedoeld is om een meer verhandelbare vis te produceren. Koivissen worden gefokt om een regenboog van kleuren te ontwikkelen en zelden weerspiegelen de schubben op koi slechts één kleur. De schubben zijn meestal een mix van rood, wit en zwart met vlekken en strepen van elke kleur die dominanter zijn op verschillende variëteiten van de vis. Een moderne variëteit, de Ogon, is echter meestal slechts één tint van een metaalkleur zoals goud, koper, zilver of zeer zelden crème.

Enkel gekleurde vissen gebruiken een specifieke kleur om verschillende kwaliteiten te symboliseren. Voorbeelden hiervan zijn:

Rode Koi Vis Tattoo

Koi in deze kleur vertegenwoordigen over het algemeen liefde en worden ook beschouwd als energiek en worden beschouwd als een van de sterkste koi-tatoeages. Rode koi hebben vaak witte strepen met of zonder zwarte vlekken.

Zwarte Koi Vis Tattoo

Zwart kan het overwinnen van tegenslag of pijn symboliseren met een positief, succesvol resultaat. Zwarte koi met strepen wit staat bekend als de “getatoeëerde draak” koi en is een symbool van de mythologische draak en traditionele inktschilderijen.

Blauwe Koi Vis Tattoo

Blauwe koi worden over het algemeen gezien als zeer mannelijk, maar kunnen ook voortplanting vertegenwoordigen. Als een blauwe koi is ontworpen om omhoog te zwemmen, kan dit betekenen dat een persoonlijke hindernis wordt overwonnen, terwijl het zwemmen naar beneden kan aangeven dat de hindernis al is overwonnen. Blauwtinten kunnen variëren van metallic tot een helder, hemelsblauw.

Crème Koi Vis Tattoo

Crèmekleurige koi zijn uiterst zeldzaam en worden vereerd als een opvallend en speciaal ras. Ervoor zorgen dat de schubben van de vis worden gefokt om op deze manier te verschijnen, is uiterst moeilijk en dus is het een symbool van individualiteit en uniciteit geworden.

Halve Koi en Dragon Tattoo

De halve koi en drakentattoo staan symbool voor de strijd van de koivis als deze de gele rivier tegen de stroom in klimt. Zoals we eerder hebben besproken, vertelt de strijd en vastberadenheid van de koi om de rivier op te zwemmen om in een draak te veranderen ons een verhaal van streven om beter te worden. Daarom is dit beeld een representatie van de overgang in het leven.

Zorg ervoor dat u op zoek bent naar een Japanse tatoeëerder voordat u naar uw lokale winkel gaat. De tattoo art van Irezumi is een specifieke skill set die niet elke tatoeëerder heeft. Gelukkig kun je het werk van de meeste tattoo-artiesten online vinden voordat je naar binnen gaat en met ze praat. Als je hebt gekeken en nog steeds problemen hebt met het vinden van een artiest die de klus zal klaren, laat het ons dan weten, want we willen graag een aanbeveling voor je doen.

Koi Fish Tattoo Betekenis 1
Koi Fish Tattoo Betekenis 2
Koi Fish Tattoo Betekenis 3
Koi Fish Tattoo Betekenis 4
Koi Fish Tattoo Betekenis 5
Koi Fish Tattoo Betekenis 6
Koi Fish Tattoo Betekenis 7
Koi Fish Tattoo Betekenis 8
Koi Fish Tattoo Betekenis 9
Koi Fish Tattoo Betekenis 10
Koi Fish Tattoo Betekenis 11
Koi Fish Tattoo Betekenis 12
Koi Fish Tattoo Betekenis 13
Koi Fish Tattoo Betekenis 14
Koi Fish Tattoo Betekenis 15
Koi Fish Tattoo Betekenis 16
Koi Fish Tattoo Betekenis 17
Koi Fish Tattoo Betekenis 18
Koi Fish Tattoo Betekenis 19
Koi Fish Tattoo Betekenis 20
Koi Fish Tattoo Betekenis 21
Koi Fish Tattoo Betekenis 22
Koi Fish Tattoo Betekenis 23
Koi Fish Tattoo Betekenis 24
Koi Fish Tattoo Betekenis 25
Koi Fish Tattoo Betekenis 26
Koi Fish Tattoo Betekenis 27
Koi Fish Tattoo Betekenis 28
Koi Fish Tattoo Betekenis 29
Koi Fish Tattoo Betekenis 30
Koi Fish Tattoo Betekenis 31
Koi Fish Tattoo Betekenis 32
Koi Fish Tattoo Betekenis 33
Koi Fish Tattoo Betekenis 34
Koi Fish Tattoo Betekenis 35
Koi Fish Tattoo Betekenis 36
Koi Fish Tattoo Betekenis 37
Koi Fish Tattoo Betekenis 38
Koi Fish Tattoo Betekenis 39