Kun je borstvoeding geven met tepelpiercings?

Tepelpiercings komen steeds vaker voor bij vrouwen en mannen, zowel in Newmarket, ON als over de hele wereld. Na de bevalling is het gebruikelijk om je af te vragen of borstvoeding mogelijk is met tepelpiercings.

Feit is dat velen in staat zijn om met succes borstvoeding te geven nadat hun tepels zijn doorboord. Hoewel de meesten helemaal geen problemen hebben gehad, waren er nog steeds sommigen die last hadden van geblokkeerde kanalen, lage melktoevoer, infecties of melk die uit de piercingplaats is gelekt.

Zoals bij elke piercing zijn tepelpiercings niet zonder risico’s en problemen. Deze korte gids helpt je die potentiële risico’s beter te begrijpen en gemakkelijk borstvoeding te navigeren met tepelpiercings.

Mogelijke voorzorgsmaatregelen om te overwegen

  • Tepelpiercings worden vaak geassocieerd met borstvoedingsproblemen
  • Piercingplaatsen moeten volledig worden genezen voordat u begint met borstvoeding
  • Kies altijd een gerenommeerde beoefenaar om complicaties te minimaliseren
  • Alle sieraden moeten worden gereinigd en vastgezet om het risico op verstikking te verminderen

Hebben tepelpiercings invloed op borstvoeding?

In sommige gevallen zal het werken met een lactatiekundige mensen met piercings helpen de beste manier te vinden om hun baby te positioneren en hen ook helpen zich vast te klampen aan de tepel.

Enkele kleine problemen die in verband zijn gebracht met tepelpiercings, omvatten echter geblokkeerde kanalen, mastitis, veranderingen in de melkstroom, verminderde melktoevoer, verhoogd risico op bacteriële infecties, veranderingen in tepelgevoeligheid en problemen met voortgezette melkproductie nadat de baby is gespeend.

Mastitis/geblokkeerde kanalen

Soms veroorzaken piercings schade aan de melkkanalen die helpen om de melk in de tepel te dragen. Omdat er een groot aantal poriën in een tepel zitten, is het zeer onwaarschijnlijk dat ze allemaal kunnen worden beschadigd door een enkele, geïsoleerde piercing. Littekens in de tepel kunnen echter mogelijk obstructie in het kanaal veroorzaken, wat een echt probleem is.

Als melk niet vrij uit borst en tepels kan stromen, kunnen zich geblokkeerde kanalen, mastitis of een abces vormen en, indien onbehandeld, de melktoevoer in die borst verminderen. Houd er rekening mee dat meerdere piercings in een enkele tepel de kans op littekens vergroten.

Wat als u een lage melkproductie ervaart?

Als een tepelpiercing een lage of verminderde melkstroom veroorzaakt, kan dit resulteren in een baby met ondergewicht die mogelijk niet de juiste voeding krijgt die nodig is voor een adequate ontwikkeling. Het wordt daarom geadviseerd om advies in te winnen bij een IBCLC-lactatiekundige om de hoeveelheid melk die beschikbaar is voor de baby te maximaliseren. Een lactatiekundige zal ook regelmatig gewichtscontroles uitvoeren om ervoor te zorgen dat de baby voldoende melk krijgt.

Als er problemen ontstaan door een enkele doorboorde tepel, is er de mogelijkheid van eenzijdige borstvoeding vanuit de borst die geen problemen ondervindt. Omdat de meeste, zo niet alle, voedingen aan de ene kant zullen plaatsvinden, zal de borst op natuurlijke wijze de melkproductie verhogen om te compenseren voor de andere borst die niet presteert.

Zijn melkstroomproblemen een probleem?

Door de piercing die het weefsel van de tepel zelf doorboort, is het mogelijk dat melk lekt op de plaats van de punctie, wat mogelijk problemen veroorzaakt met de algehele melkstroom in het algemeen. Dit kan ook een snellere stroom veroorzaken, waardoor sommige baby’s moeite kunnen hebben tijdens het voeden.

Omdat er wat littekens kunnen optreden in het tepelweefsel met piercings, is er ook het potentieel voor schade of verstoppingen aan een of meer van de melkkanalen, waardoor de melkstroom vertraagt en de baby vervolgens gefrustreerd raakt.

Is er een risico op infectie?

Omdat mastitis veel voorkomt bij borstvoeding met tepelpiercings, is de kans op infecties dat ook. Daarom is het belangrijk om waakzaam te zijn voor tekenen van infectie of pijn uit het tepelgebied, waaronder gevoeligheid, roodheid, pijn of stuwing. Als de gebieden inderdaad geïnfecteerd zijn, wordt borstvoeding niet aanbevolen totdat het gebied is genezen en wordt geadviseerd om verder advies in te winnen bij uw huisarts.

Heb ik gevoeligheidsproblemen?

Sommigen hebben een verlies van gevoeligheid in de tepels gemeld kort nadat ze waren doorboord, terwijl anderen zeggen dat het gebied zeer gevoelig werd. Bij mensen met een afname of een verlies van gevoeligheid werd soms de melkafname beïnvloed. Omgekeerd kan borstvoeding pijnlijk worden bij mensen met een verhoogde gevoeligheid.

Afsluitende gedachten: zijn tepelpiercings slecht voor borstvoeding?

Net als elk type piercing kunnen tepelpiercings een risico op infectie met zich meebrengen. Tepelpiercings kunnen echter ook autory een risico op bacteriële infectie, mastitis, geblokkeerde kanalen, abces, littekenweefsel, tetanus, HIV-overdracht en hoge prolactinespiegels.

Over het algemeen zijn tepelpiercings niet slecht voor borstvoeding als u gerenommeerde erkende beoefenaars kiest en alle nazorgadviezen tot op de letter volgt. En het inwinnen van het advies van een ervaren lactatiekundige zal ook zorgen voor een succesvolle, veilige en comfortabele borstvoedingservaring.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft en zich in Newmarket, Ontario bevindt, neem dan contact op met de professionals van Piercing.co voor advies en ondersteuning. Het Pierced.co team is zeer ervaren met tepelpiercings en kan ervoor zorgen dat u uw opties begrijpt.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.