Jaguar Tattoo Betekenis

De jaguar is een zeer populair symbool over de hele wereld, en met goede reden. Het is niet alleen een prachtige kat, het is toevallig ook een van de meest inspirerende dieren die er bestaan. Dat gezegd hebbende, zou het geen verrassing moeten zijn dat de jaguar tattoo extreem populair is.

Jaguars waren goden voor veel indianenstammen. De Azteken, Inca’s en Maya’s bewonderden het dier zozeer dat ze jaguartempels en totems bouwden. Het was helemaal niet ongewoon om volwassenen en kinderen jaguarjuwelen te zien dragen om het dier te eren. In feite was de enige dierlijke god die meer betekenis had voor die indianenstammen de slang.

Gewoon kijken naar hoe de jaguars door de eeuwen heen hebben doorgezet, zou je moeten vertellen waarom ze tegenwoordig een van de meest populaire dierentattoo-ontwerpen zijn. Terwijl andere grote wilddieren zijn uitgestorven, heeft de jaguar ongestoord kunnen blijven in zijn favoriete jungles in Amerika.
In dit bericht zijn we van plan om te praten over wat voor soort kat de jaguar is en de symboliek achter de jaguartattoo. Omdat het zo populair is als het is, zou je vermoeden dat de jaguar-tatoeage een krachtige betekenis heeft. Ze zouden gelijk hebben. We zullen het hebben over de symboliek van de jaguar tattoo en wat het betekent in verschillende culturen.

Over de Jaguar

De jaguar is een lid van het geslacht Panthera en is inheems in Amerika. Je vindt deze majestueuze dieren variërend van Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten, door een groot deel van Midden-Amerika, helemaal naar het zuiden tot noord-Argentinië en Paraguay. Hoewel je hier en daar in de Verenigde Staten een jaguar zou kunnen zien, zijn ze in wezen uitgeroeid.

Na de leeuw en tijger is de jaguar de grootste van de kattensoorten en de grootste in Amerika. Als je denkt dat je een luipaard ziet, maar het ziet er groter en steviger uit, kijk je waarschijnlijk naar een jaguar. De jaguar is een solitair dier en wat habitats betreft, geniet hij van moerassen, beboste gebieden en tropisch bos. Ze vinden het water helemaal niet erg in tegenstelling tot hun grotere neven en nichten, waardoor ze nog gevaarlijker zijn op jacht. Geen enkel terrein kan hen stoppen als ze je op hun sites hebben.

De jaguar heeft een krachtige beet, zelfs in vergelijking met andere grote katten. Wat dit doet, is een verwoestende doodsteek toestaan aan zijn prooi, ongeacht of ze worden beschoten of niet. De jaguar staat erom bekend dat hij direct door de schedel bijt om snel werk te maken van elke prooi in zijn vizier.

Het trieste is dat de jaguar nog steeds vaak wordt gedood voor zijn vacht en andere lichaamsdelen. Het maakt geen verschil dat dit universeel verboden is.

Midden-Amerikaanse Jaguar Aanbidding

De Azteken, Inca’s en Maya’s toonden allemaal respect voor de jaguar. Ze bouwden zelfs tempels ter ere van de jaguar en er werden offers gebracht om te proberen dit dier te sussen en hun dorpen te beschermen. Het jaguarmotief werd gebruikt als decoratie in alles van potten en keramiek tot sieraden en muren. De jaguar werd gezien als een god van de onderwereld. De overtuiging was dat als de jaguar niet blij was met je familie, de overleden familieleden ook de eeuwigheid ongelukkig zouden doorbrengen. Daarom was het zo belangrijk om de jaguar te sussen. Dit bloedt ook in slechte oogsten en pech. In die zin werd de jaguar een symbool van welvaart en vruchtbaarheid.

Jaguar Symboliek

De jaguar heeft altijd gestaan voor kracht en kracht. Het is een dier dat zijn territorium kan regeren door simpelweg te zijn wat het is. Om die reden willen mensen die jaguar tatoeages krijgen dat soort kracht overal voelen waar ze gaan. Ze willen grote dingen in hun leven bereiken en het dier op hun huid kan een constante herinnering zijn om niet van koers af te wijken.

De jaguar tattoo staat ook voor geduld. Het dier is bereid om te zitten en te wachten op de optimale tijd om naar zijn doelen te gaan, wat een eigenschap is die de meeste mensen willen hebben. Wanneer iemand zijn jaguartattoo gebruikt om hem eraan te herinneren geduldig te zijn, zullen ze hun vaardigheden meer waarde geven en alleen het beste voor zichzelf en degenen van wie ze houden accepteren.

Het lijkt misschien vreemd, maar de jaguar staat ook voor agressiviteit. Hoe kan het zowel geduld als agressiviteit vertegenwoordigen? Nou, het is alleen agressief als het absoluut moet. Vergeet niet dat de jaguar slim is, dus hij zal niet agressief zijn als hij niet in zijn belang is. Het zal agressief zijn wanneer het dat wil en zal gemotiveerd blijven totdat het zijn doelen heeft bereikt.

De jaguar symboliseert ook het onder ogen zien van je angsten, omdat de kat een onverschrokken dier is. Het zal het leven niet aan zich voorbij laten gaan, simpelweg omdat het te bang is om vooruit te gaan. Het zal ook niet toestaan dat anderen in de weg staan wanneer het een doel probeert te bereiken. Mensen die jaguar tatoeages laten zetten zullen dit vaak doen omdat ze dingen niet willen missen.omdat ze bang zijn om iets nieuws te proberen.

Door al die andere jaguar tattoo betekenissen samen te vatten, vertegenwoordigt de jaguar vertrouwen. Het kent zijn eigen kracht, het is geduldig en het is agressief wanneer het nodig is. In combinatie zou het geen verrassing moeten zijn dat de jaguar vertrouwen symboliseert. Iedereen wil vertrouwen hebben in alles wat ze doen, dus sommige mensen krijgen de jaguar tattoo om zichzelf eraan te herinneren dat zij de enigen zijn die hun dromen in de weg kunnen staan.

Jaguars als Totem

Wanneer gebruikt als een totem, is de jaguar ook een zeer krachtig symbool. Het bezit een opmerkelijke verscheidenheid aan vaardigheden en krachten. Als je bedenkt dat de jaguar naar verluidt meer dan 500 vrijwillige spieren in gebruik heeft, is het geen verrassing dat dit dier de fysieke aard in je vertegenwoordigt. Maar de spier kan ook verwijzen naar de hersenen en de geest, omdat de jaguar een sluw dier is dat zijn verstand gebruikt tijdens de jacht.

Jaguar Tattoo Variaties

Zoals in de meeste gevallen heeft de symboliek van de tatoeage te maken met de manier waarop de tatoeage wordt afgebeeld. In het geval van de jaguar tattoo, als de jaguar is getatoeëerd met andere afbeeldingen, kan dit leiden tot verschillende betekenissen en verschillende betekenissen hebben voor jaguar tatoeages geïnkt in een andere stijl. Hieronder staan een paar manieren waarop we de jaguar tegenwoordig getatoeëerd zien.

Realistische Jaguar Tattoo

De jaguar is een prachtig dier. Slank en dodelijk, de jaguar jaagt ’s nachts en neemt zijn prooi neer in een uiterst efficiënte zaak. Dit is de reden waarom sommige mensen het gevoel hebben dat het krijgen van de jaguar tattoo in een andere stijl dan realisme een slechte dienst is aan dit geweldige dier. De realismestijl is een mooie manier om een tatoeage te krijgen, omdat het de jaguar in zijn natuurlijke staat afbeeldt (als de kunstenaar goed werk levert). Je kunt bijna voelen dat de ogen je binnendringen als ze goed getatoeëerd zijn.

Amerikaanse Traditionele Jaguar Tattoo

De Amerikaanse traditionele jaguar tattoo is een hoofdbestanddeel van de traditionele flash art. Vaak zul je deze tatoeage op etalages zien, maar het betekent niet dat het geen geweldige tatoeage is. Amerikaanse traditionele tatoeages hebben veel geschiedenis achter zich. Als dit de stijl is waar je van geniet, zeggen we ga ervoor en koop een traditionele jaguar tattoo.

Ongeacht uw reden om de jaguar tattoo te krijgen, raden wij u aan uw onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat dit het juiste stuk voor u is. Velen van ons springen op het geweer en krijgen een tatoeage die we cool vinden, maar we steken er niet de tijd in om ervoor te zorgen dat het een stuk is dat we voor altijd willen.

Aan de andere kant, als u klaar bent om uw jaguar tattoo te krijgen, raden we u aan uw huiswerk te doen in een winkel of artiest die geweldig werk voor u zal doen. Zorg ervoor dat u praat met de mensen die u overweegt en controleer hun portfolio’s om ervoor te zorgen dat ze in staat zijn om het werk te doen waar u op hoopte. Als u echter problemen ondervindt bij het nemen van een beslissing over wie u moet zien, neem dan contact met ons op via Tattoo SEO. Wij zijn de leiders in het helpen matchen van klanten aan artiesten. We willen de beste match voor u maken, zodat we kunnen zien dat uw visie in inkt wordt gestopt.

Jaguar Tattoo Betekenis 1
Jaguar Tattoo Betekenis 2
Jaguar Tattoo Betekenis 3
Jaguar Tattoo Betekenis 4
Jaguar Tattoo Betekenis 5
Jaguar Tattoo Betekenis 6
Jaguar Tattoo Betekenis 7
Jaguar Tattoo Betekenis 8
Jaguar Tattoo Betekenis 9
Jaguar Tattoo Betekenis 10
Jaguar Tattoo Betekenis 11
Jaguar Tattoo Betekenis 12
Jaguar Tattoo Betekenis 13
Jaguar Tattoo Betekenis 14
Jaguar Tattoo Betekenis 15
Jaguar Tattoo Betekenis 16
Jaguar Tattoo Betekenis 17
Jaguar Tattoo Betekenis 18
Jaguar Tattoo Betekenis 19
Jaguar Tattoo Betekenis 20
Jaguar Tattoo Betekenis 21
Jaguar Tattoo Betekenis 22
Jaguar Tattoo Betekenis 23
Jaguar Tattoo Betekenis 24
Jaguar Tattoo Betekenis 25
Jaguar Tattoo Betekenis 26
Jaguar Tattoo Betekenis 27
Jaguar Tattoo Betekenis 28
Jaguar Tattoo Betekenis 29
Jaguar Tattoo Betekenis 30
Jaguar Tattoo Betekenis 31
Jaguar Tattoo Betekenis 32
Jaguar Tattoo Betekenis 33
Jaguar Tattoo Betekenis 34
Jaguar Tattoo Betekenis 35
Jaguar Tattoo Betekenis 36
Jaguar Tattoo Betekenis 37
Jaguar Tattoo Betekenis 38
Jaguar Tattoo Betekenis 39
Jaguar Tattoo Betekenis 40