Kraakbeenpiercings: alles wat je ooit hebt willen weten

WAT IS EEN KRAAKBEENPIERCING?

Terwijl de meeste body piercings alleen door de huid gaan, gaan kraakbeenpiercings ook door een stuk hard bindweefsel dat, zoals je misschien hebt voorspeld, bekend staat als kraakbeen. Wat een kraakbeenpiercing onderscheidt van een piercing zoals een oorlel- of wenkbrauwpiercing is dat het doorboren van je kraakbeen wat meer betrokken is.

Een kraakbeenpiercing gebeurt in twee stappen:

  • Stap één is de daadwerkelijke piercing met de naald
  • Stap twee omvat de plaatsing van de gewenste sieraden

SOORTEN KRAAKBEENPIERCINGS

Er zijn verschillende soorten kraakbeenpiercings die je kunt krijgen, maar laten we de drie meest populaire soorten bespreken:

TRAGUS PIERCING
De tragus piercing zit in het gedeelte dat zich boven je oorlel aan de binnenkant van je oor bevindt.
HELIX PIERCING
De helix piercing is de meest voorkomende vorm van kraakbeenpiercing en is een eenvoudige piercing aan de buitenkant van het bovenste deel van je oor.
INDUSTRIËLE PIERCING
Dit is vergelijkbaar met de Helix piercing, behalve dat een industriële piercing twee of meer gaatjes heeft die door je kraakbeen gaan die verbonden zijn door hetzelfde sieraad.

Kraakbeenpiercing

DOET HET KRIJGEN VAN EEN KRAAKBEENPIERCING PIJN?

Als je toevallig geen fan bent van naalden, dan heb je eigenlijk geluk! Of de eerste piercing pijn doet, en in welke mate, hangt voor een groot deel af van hoe hoog je pijntolerantie is, maar de eerste piercing is meestal niet wat pijn doet, en wanneer het gebeurt, is het in een oogwenk voorbij.

De beste manier om te beschrijven hoe een kraakbeenpiercing voelt om je voor te stellen dat je onverwacht in het oor wordt geknepen door een jongere, vervelende broer of zus. Zo’n beetje hoe het voelt, wat achteraf gezien helemaal niet zo erg is.

Dat gezegd hebbende, de feitelijke handeling om het te laten piercen is meestal niet het pijnlijke deel; de pijnfactor (hoewel mild) gaat meer over de komende weken.

Kraakbeenpiercings hebben minimaal 4-6 maanden nodig om te genezen. De eerste zwelling kan binnen 2 weken verdwijnen, hoewel het vaker voorkomt dat het ongeveer 2-6 weken duurt.

Dus als je nerveus bent over naalden, dan zal de anticipatie van de naald veel meer pijn doen dan wanneer deze wordt gebruikt. Anders dan dat, kan uw oor heter aanvoelen dan normaal, vergezeld van een licht ongemak wanneer u het schoonmaakt.

Kraakbeenpiercings zijn hooguit enigszins ongemakkelijk totdat de piercing volledig is genezen. Met andere woorden, ze zijn niet zo pijnlijk als je zou denken dat ze zijn!

Schelp Piercing

HOE LANG DUURT HET VOORDAT EEN KRAAKBEENPIERCING GENEEST?

Zoals eerder vermeld, ligt het belangrijkste tijdsbestek voor genezing tussen 4-6 maanden. Maar kraakbeenpiercings kunnen bedrieglijk zijn, alleen omdat je het niet meer kunt voelen, betekent niet dat de piercing klaar is met het genezingsproces.

Het duurt ongeveer negen volle maanden voordat een kraakbeenpiercing geneest. In die tijd, na de eerste twee weken van ongemak, kunt u korstigheid achter uw oorbel voelen, evenals een licht nat gevoel. Deze symptomen zijn typisch en niets bijzonders als het gaat om kraakbeen dat probeert te genezen. Zolang de piercing schoon wordt gehouden, kan een eventuele infectie gemakkelijk worden voorkomen.

NAZORG EN REINIGING

Je originele sieraden moeten erin blijven totdat je klaar bent om te downsizen, wat voor een standaard helixpiercing en de meeste kraakbeenpiercings 12 weken is. Het verwijderen van de oorbel voor zelfs een dag brengt het risico op sluiting, dus zorg ervoor dat het sieraad dat je kiest iets is waar je iets minder dan een jaar mee kunt leven.

Meestal krijg je een oorreinigingsproduct van de originele piercer, maar als ze er geen op voorraad hebben, wordt het schoonmaken van de piercing over het algemeen gedaan met een steriele zoutoplossing zoals Neilmed Neilcleanse.

Meerdere oorpiercings

WAT TE DOEN VOORDAT JE EEN KRAAKBEENPIERCING KRIJGT?

Voordat je een studio binnenloopt, is het het beste om je haar omhoog en uit de buurt van je oren te houden. Het wordt ook aanbevolen om uw oren grondig te reinigen voordat de piercing wordt uitgevoerd, uw piercer zal uw oren reinigen totdat ze geschikt zijn voor piercing.

Ook is het belangrijk dat je vooraf onderzoek doet naar de piercingstudio. Het laatste wat je wilt doen is eindigen met een ongelukkige piercing of probleem. Bij Pierced.co is ons team zeer ervaren en toegewijd aan het leveren van de beste service en zorg. We zijn er om alle vragen die u van tevoren heeft te beantwoorden en om u zich bij elke stap van het proces op uw gemak te laten voelen.

INFECTIES EN RISICO’S

Het is belangrijk dat u blijft weg van vijvers, meren, oceanen, jacuzzi’s en zwembaden, omdat deze waterlichamen veel verschillende soorten bacteriën hebben die de genezing kunnen verstoren en irritatie, infectie en andere problemen kunnen veroorzaken.

Probeer het bovendien niet met je handen aan te raken, want je handen zitten vol met onnodige ziektekiemen die je piercing zullen infecteren. Het wordt ook aanbevolen om je haar uit de buurt van je oren te houden om te voorkomen dat het vast komt te zitten aan de oorbel en om die kant van je gezicht tijdens het slapen te vermijden.

Uw piercer zal nazorginstructies geven voor reiniging en sanitaire voorzieningen. Deze instructies bevelen meestal een enkele reiniging en een enkele irrigatie per dag aan.

Als u zwelling, sijpeling, uitstralende warmte of overmatige pijn opmerkt, neem dan contact op met uw piercer of uw huisarts om te controleren op een piercinginfectie.

In sommige gevallen kan uw lichaam zelfs afwijzen of allergisch zijn voor bepaalde soorten metalen in sieraden. In dergelijke gevallen kan uw piercer uw sieraden misschien ruilen voor iets minder irritant.

Meerdere kraakbeenpiercings

HOEVEEL KOSTEN KRAAKBEENPIERCINGS?

De gemiddelde prijs van een kraakbeenpiercing is ongeveer $ 40 – $ 50, afhankelijk van het type sieraden dat u kiest. Het is meestal duurder om je piercing door een professional te laten doen, omdat ze een licentie hebben en uitstekend zijn in wat ze doen. Dus hoewel het u geld kan besparen om het in een winkelcentrum te doen, is de $ 30 die u bespaart meestal het risico op de lange termijn niet waard.

Onze favoriete oorpiercing sieraden

WAAR KAN IK TERECHT VOOR EEN KRAAKBEENPIERCING?

Het is belangrijk om te onthouden dat een kraakbeenpiercing nooit mag worden gedaan met een piercingpistool. Priemgeweren zorgen ervoor dat je kraakbeen verbrijzelt en voorkomt dat het volledig geneest. Piercingpistolen zijn ook extreem pijnlijk, zowel tijdens het piercingproces als de tijd die nodig is om te genezen, als het ooit echt geneest.

Het is het beste om je kraakbeen te laten doorboren met een holle naald en moet altijd worden uitgevoerd door een erkende tatoeage- of piercingstudio, zoals Pierced in Mississauga of Newmarket.

KLAAR OM JE EIGEN KRAAKBEENPIERCING TE LATEN ZETTEN?

De juiste piercingstudio kan het verschil maken in het hebben van een aangename ervaring en een piercing die vrij is van infecties, perfect geplaatst en klaar om te pronken met vrienden en familie.

Als je in de omgeving van Newmarket, Mississauga of Toronto woont en overweegt om je eigen kraakbeenpiercing te krijgen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ons team van getalenteerde piercingprofessionals wil graag meer weten over hoe ze u kunnen helpen en zal al uw vragen beantwoorden.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.