Irezumi Tattoo Betekenissen

Wanneer u op zoek bent naar uw volgende tatoeage, zijn er veel stijlen en ontwerpen waaruit u kunt kiezen. Het grootste deel hiervan zal afhangen van wat je voelt dat bij je persoonlijkheid past. Om erachter te komen wat het beste bij je past, moet je weten welke tattoo-stijlen een optie zijn. Een stijl die misschien wel een van de oudste aller tijden is, is de Japanse tatoeagestijl van Irezumi.

In deze post gaan we het hebben over de geschiedenis van Irezumi en de vele symbolen binnen deze tatoeagestijl. Deze stijl heeft een lange en interessante geschiedenis, dus we denken dat het belangrijk is voor iemand die Irezumi tattoo overweegt om een beetje te weten over de geschiedenis achter de stijl en symbolen. Tegen het einde van dit bericht hopen we dat je je meer op je gemak voelt bij het krijgen van de Irezumi-tatoeage waar je van hebt gedroomd.

Bekijk enkele van deze tatoeages voordat we er te ver in gaan. Door hiernaar te kijken, bent u beter voorbereid op onze discussies over de verschillende ontwerpen in deze stijl.

Geschiedenis van Irezumi

De geschiedenis van Irezumi tatoeëren gaat ver terug en kan worden omschreven als fascinerend. Vooral gezien de negatieve verbindingen met tatoeëren in het oude Japan.

Tijdens de Edo-periode in Japan begonnen ze met het ontwikkelen van de decoratieve tatoeage in plaats van de markeringen gedaan met symboliek en markeringen van de oudere tijden. Deze stijl is getransformeerd in wat we vandaag kennen als Irezumi.

Deze stijl van tatoeëren wordt gedaan door het lichaam te versieren met mythische beesten, bladeren, bloemen en meer afbeeldingen uit mythen, verhalen en verhalen. De motivatie voor de ontwikkeling van Irezumi was de progressie en verbetering van houtblokprints. Het creëerde de behoefte aan deze Irezumi-tatoeages omdat het dragen van Irezumi betekende dat je ernaar streefde je levensdoelen te bereiken.

De kunstenaars die de houtblokprints maakten, waren ook degenen die begonnen met tatoeëren. Ze gebruikten dezelfde gereedschappen die ze gebruikten om deze houtblokken te snijden, waaronder gutsen, beitels en een specifieke inkt genaamd Nara black of Nara inkt. Deze inkt kleurt blauwachtig groen onder de huid, zoals de originele tatoeages eruit zagen.

Er is nog steeds discussie over wie de decoratieve tatoeages droeg. Velen zeggen dat het de hogere klasse was die niet met hun geld mocht pronken, dus ze zouden lichamen vol met Irezumi krijgen. Anderen zeggen dat het de lagere klasse was die deze tatoeages droeg. Er wordt gezegd dat Irezumi al snel werd geassocieerd met brandweermannen en ze droegen ze voor bescherming en spirituele hulp.

In het moderne Japan rond de Meiji-periode (1869) probeerde Japan zijn imago op te schonen en een goed gezicht voor het Westen op te zetten, dus verboden ze tatoeages. Op dit punt werd tatoeëren en Irezumi alleen door criminelen en gangsters gedaan. Dit weerhield buitenlanders er echter niet van om naar Japan te komen op zoek naar de artiesten die in deze stijl tatoeëerden. Er wordt ook gezegd dat koning Edward VII van het Verenigd Koninkrijk een Irezumi-tatoeëerder naar hem toe liet brengen en dat hij draken op zijn onderarmen liet tatoeëren. Er wordt gezegd dat hij dezelfde artiest naar American stuurde om enkele van zijn vrienden te laten tatoeëren als een teken van vriendschap.

In 1945 werd tatoeëren gelegaliseerd door de bezettingstroepen, maar het werd nog steeds geassocieerd met criminelen. Gedurende vele jaren werd Irezumi geassocieerd met de Yakuza, ook al was het gelegaliseerd.

De kunst van traditionele Irezumi is een pijnlijk en tijdrovend proces dat wordt uitgevoerd door gespecialiseerde tatoeëerders. Sommige van deze tatoeages kunnen wel vijf jaar duren met wekelijkse bezoeken als het stuk groot genoeg is. Het was een groot probleem om een groot stuk af te hebben en velen zouden de persoon die getatoeëerd werd respecteren op basis van zijn follow-through en geduld.

Irezumi Tattoo Variaties

In Irezumi zijn er veel symbolen die zijn getatoeëerd en elk van hen heeft zijn eigen betekenis en symboliek. In de onderstaande informatie zullen we veel van de afbeeldingen bespreken die mensen op hun lichaam hebben getatoeëerd in de Irezumi-stijl.

Ryu of Dragon Tattoo

In de Japanse cultuur is de draak vol wijsheid en bewoont hij de lucht en het water. Het westen portretteert draken als hebzuchtige, grotbewonende dieren die hun rijkdommen bewaken en nooit vertrekken, tenzij het is om een stad af te branden. Het oosterse symbool van de draak is een veel gerespecteerder dier. De draak belichaamt kracht, wijsheid en het vermogen om krachten in het universum te manipuleren voor menselijk voordeel.

Het uiterlijk van dit symbool kan variëren van draak tot draak. Er wordt gezegd dat de Japanse draak het uiterlijk aanneemt van de levende wezens die hij in zijn leven is tegengekomen. Het kan de oren van een konijn hebben, de ogen van een demon en hoorns van een stier. Elke draak tattoo heeft zijn eigen persoonlijkheid en kan daarom perfect passen bij de persoon die het draagt.

Degenen die de drakentattoo krijgen, proberen kwaliteiten van positiviteit en kracht op te roepen.

Hasu Tatoeage

De Hasu tattoo is de lotusbloem. Deze prachtige bloemen hebben een grote symboliek en sterke banden met veel van de Aziatische religies. In India is de lotusbloem een symbool voor een ontwaken om de betekenis van het leven te begrijpen. De betekenis zal differentiëren afhankelijk van welke mythe we het hebben, je kunt erop rekenen dat de lotus religieuze implicaties heeft.

In de moderne tijd heeft de lotus de neiging om het leven als geheel te symboliseren. De lotus ontspruit uit de modder om een prachtige bloem te creëren en dat zou de strijd van het leven moeten vertegenwoordigen. Het vertegenwoordigt nog steeds religieuze overtuigingen voor veel mensen, maar het is geëvolueerd tot een symbool van groei in het leven.

Fujin Tatoeage

Fujin was de God van de wind in de Japanse overlevering. De Fujin-tatoeage wordt meestal afgebeeld in de vorm van een demon of oni-afbeelding met zijn huid een blauwe of groene gloeiende kleur. Er wordt aangenomen dat hij magische krachten heeft en met zijn tapijt achter zich kan hij de windstromen beheersen.

Tengu Tatoeage

Tengu zijn een vorm van Aziatische geesten of wezens van de bovennatuurlijke soort. De Tengu-tatoeage wordt geassocieerd met oorlog of vernietiging. Vanwege hun geschiedenis van het vertegenwoordigen van roofvogels, neemt het Tengu-beeld vogelachtige kenmerken aan zoals lange neuzen die op snavels lijken. Tegenwoordig vertegenwoordigen de Tengu-tatoeages meer een humanoïde look. Wanneer Tengu-tatoeage op het lichaam is geïnkt, zul je de neiging hebben om blikken van wraak en woede te zien.

Koi Vis Tattoo

De koi vis tattoo is een vorm van Irezumi waar veel symboliek aan verbonden is. Hun verhoogde status en mythen die deze vis omringen, hebben het tot een van de meer populaire afbeeldingen gemaakt om te laten tatoeëren. In tegenstelling tot wat veel westerlingen denken, is de koivis niet alleen een kleurrijke vis, maar het is een van de meest getatoeëerde en legendarische afbeeldingen in de Japanse cultuur. Hoewel de koi zijn oorsprong in China heeft, hebben de Japanners het beeld overgenomen vanwege de mannelijke kwaliteiten die het vertegenwoordigt. Er wordt gezegd dat de koi dapper watervallen zal beklimmen en als hij wordt gevangen, zal hij op de snijplank zitten wachten op zijn lot zonder aarzeling. Dit lijkt veel op de krijger die de dood tegemoet gaat in de strijd.

Na verloop van tijd werd de koi geassocieerd met deze mannelijke kwaliteiten waar we het over hadden en was zelfs het symbool van het “Boys Day Festival” dat jaarlijks in Japan plaatsvindt.

Bakoe Tattoo |

Volgens de Japanse legende zijn de Bakoe mythewezens die helpen bij het verslinden van de nachtmerries die je hebt. Je ziet nog steeds Bakoe-symbolen bij de bedden van mensen in Japan. Ze zijn de Japanse vorm van een dromenvanger en de Baku-tatoeage kan om dezelfde reden worden gebruikt. Je zult Bakoe waarschijnlijk zien met het lichaam van een beer, het hoofd van een olifant, de staart van een os en de klauwen van een tijger.

Raijin Tatoeage

Raijin is de andere helft van Fujin. Raijin is de rivaliserende broer van Fujin en is de god van de donder. Je zult vaak deze tatoeage zien waarop Raijin op trommels slaat terwijl hij door de lucht vliegt en bliksem van zijn lichaam rolt. Volgens de Japanse overlevering zijn Raijin en Fujin constant in gevecht, wat zorgt voor het stormachtige weer dat we zien.

Boton Tatoeage

De boton tattoo is een andere manier om de pioenen tattoo te zeggen. De pioenroos wordt beschouwd als de koning van de bloemen. Het verdiende deze titel voor het vertegenwoordigen van rijkdom en elegantie. Het wordt ook wel de “roos zonder doornen” genoemd vanwege de manier waarop de breed uitspreidende bloemblaadjes aan de randen opkrullen. Hoewel je de pioen vaak in rood getatoeëerd zult zien, wordt deze in verschillende kleuren gekweekt.

Je ziet misschien veel vulmiddel in Irezumi met wat op de achtergrond een bloementuin lijkt te zijn, maar er zijn niet zoveel verschillende bloemen als je zou denken. Traditioneel is de pioenroos de overweldigende favoriet voor filler in Irezumi vanwege de verbinding met rijkdom, welvaart en geluk.

Foo Hond Tattoo

Ook bekend als de Leeuw van Boeddha, is de foo-hondentattoo bekend in het Japanse tatoeëren. De beschrijving van de Leeuw van Boeddha vertegenwoordigt dit beeld veel beter omdat het een leeuw is en geen hond. De foo hond wordt veel gebruikt in Aziatische tatoeages, sculpturen en kunst.

De Shinto-religie in Japan heeft een oorsprong die dateert van vóór het boeddhisme en het had ook een leeuw met een rode kop als beschermer. De foo hond symboliseert moed, kracht en de ziel van een beschermer. Er is zelfs gezegd dat moeder foo honden hun jongen van kliffen gooien om te zien welke overleven en welke de sterkste zullen zijn. In Irezumi en andere kunstvormen zie je de foo-hond in paren worden weergegeven en bij de ingangen van gebouwen en huizen worden geplaatst. Je ziet vaak een mannetje aan de ene kant en een vrouwtje aan de andere kant. Het mannetje zal vaak zijn mond open hebben (om het kwaad te laten vertrekken) en één poot zittend op een bol die zowel de totaliteit van de boeddhistische wet als de hemel vertegenwoordigt. Aan de andere kant zit de vrouwelijke foo hond met haar mond dicht om het kwaad buiten te houden en haar poot rustend op een klein welpje. Het kleine welpje zal op zijn rug worden afgebeeld en de aarde vertegenwoordigen.

Oni Tatoeage

De oni of demon tattoo is een andere van de meer populaire tatoeages van Irezumi. Er is bijna altijd kwaadaardig met de demon die hoorns heeft en de beelden die laten zien dat ze wreed en gewelddadig zijn. Dit zou juist zijn omdat in de Japanse overlevering de oni angstaanjagende bovennatuurlijke wezens zijn. Er wordt ook gezegd dat ze de bewakers van de boeddhistische hel zijn en martelingen uitvoeren op de ongelukkige zielen die daar voor eeuwig waren geplaatst.

In de Japanse overlevering werden zowel Fujin als Raijin afgebeeld als oni. Dit vertelt ons dat de oni niet inherent slecht is, maar het voert de daden uit van anderen die krachtiger zijn dan het. Fujin en Raijin worden niet altijd afgebeeld als oni, maar in veel gevallen wel.

Er is één oni waarvan wordt gezegd dat hij de koning van allen is en zijn naam is Onijin. Onijin is almachtig en wordt omschreven als zelfingenomen en toch krachtig. Onijin kan echter worden overmeesterd door rechtvaardige goden of krachten als dat nodig is om het evenwicht in de samenleving te bewaren.

Er zijn echter oudere verhalen die zeggen dat oni uiteindelijk beschermers kunnen worden. Dit gebeurt in gevallen waarin monniken overlijden en oni worden om de tempels te beschermen.

Hou-ou of Phoenix Tattoo

De Irezumi phoenix tattoo vertegenwoordigt een van de belangrijkste vogels van alle mythen. Niet alleen is het uit de as herrezen om het onsterfelijk te maken, het is ook een schepsel van grote pracht en schoonheid.

De naam is afgeleid van het woord “rood” in het Grieks. Dit is de kleur van vuur. Er wordt gezegd dat het eens in de 500 jaar komt en heeft een oorsprong die verbonden is met Ethiopië. Dit symbool werd in het oude Rome op munten gestempeld en werd gebruikt om het uithoudingsvermogen van het rijk te symboliseren. Er werd ook gezegd dat het in staat was om ying en yang samen te brengen als een symbool van het huwelijk in de Chinese overlevering.

Fudo Myoo Tatoeage

De Fudo Myoo tattoo betekent “Wijze Koning Acala” in het Japans. Het is echter een godheid uit de boeddhistische religie die populair werd voor Irezumi. Fudo Myoo wordt op vele manieren geïnterpreteerd, maar het grootste deel van de symboliek draait om het zijn van een beschermer met een toornige kant. Hij overwint alles wat de spirituele reis van degenen die gelovig zijn belemmert, zodat ze uiteindelijk volledige verlichting kunnen bereiken. Veel voorkomende afbeeldingen van Fudo Myoo zijn een boze gezichtsuitdrukking met een gerimpelde wenkbrauw. Je ziet ook loensende ogen en puntige hoektanden. Het is alsof hij klaar is voor de strijd. Bovendien heeft hij veel verschillende symbolische items, afhankelijk van wie en waar de tatoeage is gedaan.

Hebi of Snake Tattoo

Het is waarschijnlijk dat de slang het meest symbolische dier is dat ooit heeft bestaan. In elke cultuur zul je ongetwijfeld symboliek achter de slang vinden. Dit geldt voor goede eigenschappen en slechte eigenschappen, maar je kunt er zeker van zijn dat het symbolisch is. Van slangen wordt gezegd dat ze vermogens van het bovennatuurlijke soort hebben. Deze zouden bescherming tegen pech, rampen en ziekte omvatten. Net zoals de draak de regen kan toveren, heeft de slang een gevoel van wanneer er iets niet klopt en weet hij wanneer hij moet vertrekken. In veel Irezumi tattoo-gevallen heeft de slang het vermogen om in een menselijke vorm te veranderen en je zou dit kunnen zien in de vorm van een verachte of verongelijkte vrouw. Aan de andere kant is slangensymboliek niet altijd verbonden aan negatieve betekenissen. Slangen vertegenwoordigen ook welvaart en geluk als ze correct worden afgebeeld.

In de loop van de tijd heeft de slang de grootste hoop en angsten van de mensheid vertegenwoordigd. In de oudheid in Azië werd gezegd dat slangen mensen beloonden met juwelen. Ze verschijnen vaak als bewakers van schatten en heiligdommen. Sommigen zeggen dat het speeksel van een slang zelf juwelen kan maken. Slangen zijn zelfs een voorteken van geluk en bescherming als ze in sommige culturen in je huis worden gevonden. Het laat je alleen maar zien dat de slang niet altijd negatieve betekenissen vertegenwoordigt.

Een ander voorbeeld van de slang met positieve symboliek is in de Chinese dierenriem. Degenen die onder de Slang zijn geboren, zijn meestal raadselachtig, maar lijken ook wijs te zijn na hun jaren. Het is logisch dat slangen mysterieus zijn, omdat hun symboliek verbanden heeft met zowel positieve als negatieve eigenschappen.

Kitsune of Fox Tattoo

Kitsune (of vossen) staan bekend als echt intelligente dieren. Er wordt gezegd dat ze de sleutel tot onsterfelijkheid in handen hebben. Volgens de legende worden Kitsune oud door het leven totdat ze oud genoeg zijn om hemelse vossen (Tenko) te zijn en naar de hemel te stijgen. De folklore achter de vos is enorm. Er wordt gezegd dat de vos magisch is en kan vliegen, vuur en bliksem uit hun mond kan schieten en in staat is om de dromen van anderen binnen te gaan. Van deze magische dieren wordt gezegd dat ze in staat zijn om in menselijke vorm te transformeren en de levenskracht van mensen te nemen of liefde te vinden.

De vos tattoo is een popular een in Irezumi tatoeëren en alle symboliek betekent dat de mensen met deze tatoeage zullen proberen een aantal van die krachten te erven.

Heikegani Tatoeage

In Irezumi-tatoeages vertegenwoordigen de Heikegani de geesten van krijgers die in de strijd zijn gevallen. Er wordt ook gezegd dat ze reïncarnaties zijn van de krijgers die de Slag bij Dan-no-ura wonnen. In feite bestaat dit wezen echt. Deze krab is inheems in Japan en wordt ook wel de Samurai Crab genoemd omdat hun schelpen op een boze samoerai lijken.

Hoewel de meeste Irezumi-symbolen magisch zijn en wezens uit de folklore, wordt de Heikegani in veel gevallen gebruikt als het hoofdthema van een tatoeage of vuller.

Tora Tatoeage

De tora wordt ook wel de tijger genoemd. Dit is een belangrijk thema in Irezumi tatoeëren en je zult dit bij veel mensen zien. De Chinezen beschouwen de tijger als de koning van alle landdieren. Ze vertegenwoordigen een lang leven, moed en kracht en voor degenen die de tora op hun lichaam hebben getatoeëerd, willen ze een aantal van deze eigenschappen aannemen. Tijgers zijn ook in staat om demonen, pech en ziekte af te weren. In oude beelden zie je tijgers vechten tegen oni (demonen) terwijl ze aan de zijde staan van de demon queller, Shoki. Bovendien zijn tijgers een heilig dier en een van de vier. Elk heilig dier vertegenwoordigt een richting en de tijger is het symbool van het Noorden. Het vertegenwoordigt ook de controle over de wind en de herfst.

Zugaikotsu of Schedel Tattoo

De schedeltattoo vertegenwoordigt meer dan wat je denkt dat het doet. De meesten van ons associëren het met dood, verval en gevaar. De schedel werd echter oorspronkelijk nooit geassocieerd met deze betekenissen. Oorspronkelijk was de schedel bedoeld om de viering van een groot leven of een grote verandering te vertegenwoordigen. De dood is immers de grootste verandering die ieder van ons ooit zal ervaren.

Toen we echt in de betekenis van de schedel groeven, was het voor ons bedoeld om onze sterfelijkheid te begrijpen en het leven niet als vanzelfsprekend te beschouwen. We moeten elke gelegenheid aangrijpen om te leven alsof we weten dat er een einde aan komt. Bovendien wordt het symbool van de schedel gebruikt om respect te tonen aan onze voorouders die zijn overleden.

Hannya Tatoeage

Het hannya-masker is er een die bekend is in de Japanse cultuur en Irezumi-tatoeages. Acteurs van het Noh-theater zouden dit masker, evenals anderen, gebruiken in hun uitvoeringen van bekende traditionele verhalen. Deze maskers worden gebruikt om je de stemming of identiteit te vertellen van het personage dat ze uitbeelden. Het hannya-masker wordt specifiek gebruikt om een jaloerse of wraakzuchtige vrouw voor te stellen. De woede en jaloezie hebben deze vrouw veranderd in een demon met stukjes menselijkheid in haar. De ogen van het hannya-masker vertellen een verhaal van verdriet en lijden.

Namakubi of Afgehakte Hoofd Tattoo

De afgehakte hoofdtattoo is een andere die je waarschijnlijk zult zien bij het bekijken van Irezumi-tatoeages. Het wordt op vele manieren gebruikt en kan verschillende betekenissen hebben. Een van de boodschappen die dit symbool uitdraagt is de bereidheid om je lot te accepteren. Het is ook relevant voor de cirkel van het leven.

Nu weten we dat dit veel informatie is om in te nemen over Irezumi en we hebben nauwelijks het oppervlak bekrast over veel van deze onderwerpen, maar je zou een beter idee moeten hebben van wat deze symbolen betekenen.

Irezumi Tatoeages 1
Irezumi Tatoeages 2
Irezumi Tatoeages 3
Irezumi Tatoeages 4
Irezumi Tatoeages 5
Irezumi Tatoeages 6
Irezumi Tatoeages 7
Irezumi Tatoeages 8
Irezumi Tatoeages 9
Irezumi Tatoeages 10
Irezumi Tatoeages 11
Irezumi Tatoeages 12
Irezumi Tatoeages 13
Irezumi Tatoeages 14
Irezumi Tatoeages 15
Irezumi Tatoeages 16
Irezumi Tatoeages 17
Irezumi Tatoeages 18
Irezumi Tatoeages 19
Irezumi Tatoeages 20
Irezumi Tatoeages 21
Irezumi Tatoeages 22
Irezumi Tatoeages 23
Irezumi Tatoeages 24
Irezumi Tatoeages 25
Irezumi Tatoeages 26
Irezumi Tatoeages 27
Irezumi Tatoeages 28
Irezumi Tatoeages 29
Irezumi Tatoeages 30
Irezumi Tatoeages 31
Irezumi Tatoeages 32
Irezumi Tatoeages 33
Irezumi Tatoeages 34
Irezumi Tatoeages 35
Irezumi Tatoeages 36
Irezumi Tatoeages 37
Irezumi Tatoeages 38
Irezumi Tatoeages 39
Irezumi Tatoeages 40
Irezumi Tatoeages 41
Irezumi Tatoeages 42
Irezumi Tatoeages 43
Irezumi Tatoeages 44
Irezumi Tatoeages 45
Irezumi Tatoeages 46
Irezumi Tatoeages 47
Irezumi Tatoeages 48
Irezumi Tatoeages 49
Irezumi Tatoeages 50
Irezumi Tatoeages 51
Irezumi Tatoeages 52