Hoe u zich kunt voorbereiden op uw eerste helixpiercing

Een helix piercing is zelden een starter piercing. De meeste mensen beginnen met een lob-, marine- of neusgatpiercing. Doorgaan naar oorkraakbeen betekent langere genezingstijden en een beetje meer pijn. Maar het is niet nodig om geïntimideerd te worden. Of een helix nu je eerste bovenoorpiercing is of nog een in de collectie die je kunt doen, je hoeft alleen maar te weten hoe je je moet voorbereiden.

Schroef

Wat is een Helix Piercing?

Een helixpiercing is een piercing langs het buitenste bovenste kraakbeengedeelte van je oor. De naam komt van een DNA-helix, waar de piercing enige gelijkenis mee vertoont. Het kraakbeen waaruit de DNA-strengen bestaan en de piercing die de verbindende strengen suikers en fosfaten vormen

Het hebben van twee of drie helix piercings zijn respectievelijk dubbele helix piercings en triple helix piercings. Andere populaire varianten zijn:

 • Voorwaartse Helix Piercing: Een voorwaartse helix is naar voren gericht op het bovenste kraakbeen van het oor, direct boven de tragus
 • Anti-Helix Piercing (Knus): De anti-helix wordt geplaatst op de kraakbeenplooi binnenin het buitenste kraakbeen. De exacte plaatsing varieert afhankelijk van de vorm van je oor.

Hoe zich voor te bereiden

Kies een Piercing Shop

Een van de eerste dingen om te doen is om een professionele piercingshop te kiezen. Welke ervaring je ook hebt met andere piercings, een helix is iets geavanceerder. Je wilt je kraakbeenpiercings van een professional krijgen. Onervarenheid kan leiden tot infectie, beschadiging of -snakken- een lelijke piercing.

Daarnaast krijg je het voordeel dat alle piercings krijgen van een professionele winkel. Dat betekent een steriele omgeving en gereedschap. Laat je helix niet doorboren met een priempistool. Evenals ondersteuning en instructie tijdens het genezingsproces.

Onze favoriete Helix sieraden

Zorgbehoeften van tevoren

Als je voor je piercing nazorgproducten inslaat, is er daarna minder om je zorgen over te maken. Naar alle waarschijnlijkheid wil je achteraf alleen maar naar je nieuwe helixpiercing staren, niet de hele stad door voor benodigdheden.

Je piercingstudio kan specifieke producten aanbevelen. De kern van uw piercing nazorgset moet het volgende bevatten:

 • Een antimicrobiële zeep zoals PurSan.
 • Een zoutoplossing wondwas of zout weken, zoals NeilMed. Of de ingrediënten voor je eigen zeezoutweek.
 • Een applicator voor de week, zoals steriele gaasjes of wattenbollen.

Deze paraatheid is een tijdsbesparing en kan u helpen bij het beheersen van pre-piercing kriebels.

Eten!

Je wilt niet tot een piercing op een lege maag komen. Eet een goede, gezonde maaltijd niet meer dan 2 uur voor je helixpiercing. Dit houdt uw bloedsuikerspiegel op peil en voorkomt duizeligheid, duizeligheid of zelfs flauwvallen.

Neem ook een snack mee. Net als nadat je een injectie hebt gekregen bij de dokter, wil je even de tijd nemen om te herstellen en je bloedsuikerspiegel aan te passen na een piercing. Het is het beste om een individueel verpakte snack zoals een sapdoos mee te nemen, om ervoor te zorgen dat deze veilig en steriel is.

Vermijd drugs, pijnstillers en alcohol voor de piercing

Voor een angstige piercer is het verleidelijk om de zenuwen te stabiliseren met een drankje voor de naald. Maar alcohol voor een piercing is een slecht idee. Het verdunt het bloed, wat overmatig bloeden en blauwe plekken kan veroorzaken. Ook het hebben van alcohol in uw systeem verhoogt het risico op zwelling, infectie en pijn. In feite is het het beste om alcohol te vermijden in de eerste paar dagen na een piercing.

Medicijnen en pijnstillers kunnen een vergelijkbaar effect hebben op de piercing. Als zodanig is het het beste om ze ook te vermijden. Als u geneesmiddelen op recept gebruikt, wilt u misschien uw arts en / of piercer raadplegen. Sommige aandoeningen, zoals hemofilie, vereisen een doktersbriefje voordat u een afspraak maakt.

Als u antibiotica gebruikt, kunt u het beste wachten totdat u klaar bent met het recept. Plan je piercing opnieuw in als je ziek bent. Je wilt dat je lichaam in topvorm herstelt van de piercing.

Ontspan/Blijf kalm

Het is gebruikelijk om een beetje angst te hebben voor een piercing, maar het is het beste om te proberen ontspannen te blijven. Kalm blijven ontspant je spieren, waardoor de piercing gemakkelijker wordt voor zowel jou als je piercer.

Er is veel dat je kunt doen, te beginnen met wat je nu doet. Het onderzoeken van je piercing helpt om je zenuwen te kalmeren. Je kunt naar binnen gaan met het vertrouwen en de kennis over wat er staat te gebeuren. Het is een geweldige manier om mentaal de controle te nemen.

Er zijn tal van andere ontspanningstechnieken voor piercings. Enkele tips zijn:

 • Neem een vriend mee
 • Luister naar kalmerende muziek of podcasts
 • Meditatie
 • Ademhalingsoefeningen
 • Positief denken

Helix sieraden

Kies uw Helix sieraden

Natuurlijk heb je sieraden nodig voor je eerste helixpiercing. Maar het is de moeite waard om na te denken over naar welke lichaamssieraden je misschien wilt overschakelen zodra de piercing geneest. Er is een groot verschil tussen het kiezen van sieraden voor een nieuwe versus een genezen piercing.

Voor je eerste helix sieraden draait het allemaal om genezing. Je wilt een piercing die de piercing niet irriteert. Dat betekent kiezen voor niet-allergene materialen zoals goud (14k-18k) en titanium van implantaatkwaliteit. Je wilt ook sieraden die niet gemakkelijk vangen of verschuiven. Een ring is bijvoorbeeld over het algemeen een slechte keuze voor eerste sieraden omdat het de neiging heeft om veel te bewegen, een frisse piercing irriteert en het gemakkelijk op een haarborstel wordt gevangen.

Zodra je piercing echter volledig is genezen, openen je opties zich. Je kunt liberaler worden met je sieradenkeuze. Dit is wanneer je je halter of stud kunt vervangen door een ring.

Het is goed om naar binnen te gaan, niet alleen met de sieraden die je van plan bent om die dag de piercer insert te hebben, maar ook een idee te hebben van wat voor soort piercing sieraden je later wilt hebben. Hierdoor weet de piercer hoe je wilt dat de piercing eruit ziet.

Er zijn 3 veel voorkomende soorten helix piercing sieraden:

 • Captive Kraal Ringen
 • Labret Studs
 • Halters

Veelgestelde vragen over Helix Piercing

Hoe lang duurt het voordat een Helix Piercing geneest?

De helix is ongeveer in het midden voor hoe lang oorpiercings nodig hebben om te genezen. De gemiddelde genezingstijd is ongeveer 6 tot 9 maanden. Je zult meestal minstens 2 maanden willen wachten voordat je de sieraden verwisselt, omdat het veranderen van sieraden voordat je geneest traumatisch is voor de piercing. Overleg met je piercer om te bepalen of de piercing voldoende genezen is.

Helix Piercings

Hoeveel doen Helix Piercings pijn?

Mensen willen altijd weten hoeveel piercings pijn doen. Het is een terechte vraag, al is de eerste pijn snel voorbij. Een helixpiercing zit ongeveer in het midden, meestal een 5 uit 10 op de pijnschaal. Het is iets minder pijnlijk dan de meeste andere kraakbeenpiercings.

Wat zijn de risico’s van helixpiercings?

De helixpiercing zelf is vrij laag risico – als je de juiste nazorg volgt en naar een professionele piercingwinkel gaat. Toch is het de moeite waard om de risico’s te begrijpen om het belang van deze factoren te benadrukken.

Naar een professionele piercer gaan is essentieel, zeker voor een kraakbeenpiercing. Dit gebied is gevoelig voor overmatig bloeden, dus een goede plaatsing is belangrijk. Ook de vorm van je oor bepaalt de plaatsing, dus je wilt iemand met veel ervaring en kennis. Piercings op de verkeerde plek zorgen ook voor een groter risico op littekens.

Je nazorg is iets anders dat je niet lichtvaardig moet nemen. Infecties komen niet vaak voor, maar ze gebeuren wel als de piercing niet wordt verzorgd. Een ernstige helixpiercinginfectie kan leiden tot keloïden, grote gezwollen littekens die littekens achterlaten en mogelijk medische behandeling vereisen. In het ergste geval kan een infectie leiden tot perichondritis, die de structuur van het oor kan verslechteren. Als u tekenen van infectie of allergische reactie ziet, neem dan onmiddellijk contact op met uw piercer en onderneem actie om te voorkomen dat deze aandoeningen optreden.

Koop een Helix Piercing in Newmarket

Wanneer je een helix piercing krijgt is het essentieel om een professionele piercing artiest te bezoeken. Ze zorgen ervoor dat je piercing veilig en mooi is, met al je vragen beantwoord en coachen je door middel van nazorgtechnieken.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken of bezoek onze professionele Newmarket piercing shop in de Upper Canada Mall.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.