Hoe te vertellen (en wat te doen) als je lichaam een piercing afwijst?

Wanneer je wordt doorboord, weten je hersenen dat je de piercing wilt, maar het duurt iets langer voordat je lichaam op dezelfde pagina komt.

De onmiddellijke reactie van je lichaam is om de piercing als een open wond te behandelen – want technisch gezien is dat zo. Normaal gesproken geneest je lichaam met de juiste nazorg en past het zich aan de piercing aan. Maar soms begint het lichaam de sieraden uit te duwen voordat de piercing geneest. Dit staat bekend als afwijzing.

Ons team van piercing experts legt uit:

  • Waarom piercings worden afgekeurd
  • Hoe weet je wanneer het gebeurt
  • Wat eraan te doen
  • Hoe afwijzing te voorkomen

Waarom weigeren sommige lichamen piercings?

Piercing afwijzing komt niet vaak voor, maar het gebeurt wel. Afwijzing komt het meest voor in de eerste paar weken tot maanden na het krijgen van een piercing. Het is dus belangrijk om nieuwe piercings in de gaten te houden. Ook zijn er een aantal factoren die de kans op afwijzing kunnen vergroten:

  • Plaats: Sommige locaties zijn meer vatbaar voor afstoting dan andere, vooral vlakke oppervlakken. Gebieden met een strakke huid verhogen ook het risico omdat ze druk uitoefenen op de piercing.
  • Type of Piercing: Sommige piercings, zoals oppervlaktepiercings, hebben een hoger risico op afstoting omdat ze niet zo diep doordringen.
  • Genetica: Niet alle lichamen genezen op dezelfde manier. Als jij of je naaste familie een geschiedenis heeft van piercings die worden afgewezen, moet je extra voorzichtig zijn.
  • Allergieën: Hoogwaardig titanium en 14k goud zijn nikkelvrij, maar sieraden van lage kwaliteit kunnen voldoende nikkel bevatten om een reactie op gang te brengen. Deze reactie kan leiden tot afstoting of zelfs infectie, dus het is belangrijk om sieraden van hoge kwaliteit te kiezen voor nieuwe piercings.
  • Veranderingen in het lichaam: Significante veranderingen in lichaamsgrootte kunnen van invloed zijn op een nieuwe piercing. Snel gewichtsverlies / winst of zwangerschap kan de huid uitrekken, waardoor de piercing wordt beïnvloed.
  • Ziekte of infectie: Wanneer je ziek wordt of geïnfecteerd raakt, voert je immuunsysteem zijn inspanningen op. Dit kan een verhoogde drang voor je lichaam veroorzaken om een piercing af te wijzen.

Hoe te herkennen wanneer een piercing wordt afgewezen

Met een nieuwe piercing kunnen sommige tekenen moeilijk te onderscheiden zijn van natuurlijke genezing. Roodheid en zwelling vallen bijvoorbeeld niet buiten het normale verloop van genezing in de eerste paar dagen. Maar als het steeds erger wordt, of voor een langere periode hetzelfde blijft, kan dat een teken van afwijzing zijn.

Hier zijn een paar andere tekenen om op te letten:

Veranderingen in de huid

Als de huid er dunner of strakker uitziet rond de piercing, of boven de sieraden, is dit een mogelijk teken van afwijzing. Ook de kleur van je huid die rond het gat verandert, is een ander potentieel teken. Een transparante/bijna transparante huid is een zeer waarschijnlijk teken van afwijzing.

Migratie

Als sieraden beginnen te migreren, is er een grote kans op afwijzing. Zelfs als een gemigreerde piercing uiteindelijk niet volledig wordt afgewezen, zal deze er meestal niet uitzien zoals je had gehoopt. Het is het beste om te proberen migratie vroeg te vangen.

Vroege tekenen van migrerende piercingjuwelen zijn verwijdende gaten en striae rond de piercing.

Langdurige ontsteking

Hoewel sommige ontstekingen gewoon zijn als je een nieuwe piercing hebt, moet je deze in de gaten houden. De ontsteking zou na de eerste paar dagen moeten beginnen te verminderen. als het hetzelfde blijft of erger wordt, zoek dan naar andere tekenen van afwijzing. Ook andere tekenen van irritatie zoals eelt, schilferigheid of schilferende huid zijn mogelijk symptomen.

Kun je een piercing redden die wordt afgewezen?

Als je bang bent dat je piercing in het proces van afwijzing is, is het het beste om met je piercer te praten. Als je piercing al aan het migreren is, is de kans groot dat ze zullen aanbevelen om het te verwijderen. Op dit moment is er weinig risico om het te verwijderen, maar het laten zitten kan leiden tot schade aan uw huid en het moeilijk maken om het gebied na genezing opnieuw tepieren.

Niet alle piercings kunnen worden gered, maar als ze vroeg worden gevangen, zijn er dingen die het kunnen redden. Uw piercer kan bijvoorbeeld aanbevelen om de piercingsieraden te veranderen in een veiliger metaal, een andere meter of een groter sieraad.

Als het stuk wordt verwijderd, moet je wachten tot het gebied volledig is genezen om het opnieuw te proberen te doorboren. Het is dus het beste om preventieve maatregelen te nemen om afwijzing te voorkomen:

Hoe piercingafstoting te voorkomen

Hoewel sommige piercings, zoals oppervlaktepiercings, een grotere kans op afstoting hebben, is het nog steeds relatief zeldzaam. En gelukkig zijn er stappen die je kan nemen om het risico verder te verminderen.

Gebruik een professionele piercing artist

Professionals weten wat ze doen. Je wilt je gezondheid niet in handen leggen van een onervaren parttimer met een priempistool. Hun apparatuur en training zijn niet ontworpen om de veiligheid of kwaliteit van uw piercing te maximaliseren.

In plaats daarvan wil je naar een professionele piercingstudio gaan, met deskundige kunstenaars die naalden en de juiste sanitaire technieken gebruiken. Ze hebben niet alleen beter uitziende piercings met veiligere technieken, maar ze bieden ook de ondersteuning die je nodig hebt. Een deskundige piercer kan al uw vragen beantwoorden en voorziet u van een piercing nazorgprogramma dat past bij uw behoeften.

Als u zich in de Greater Toronto Area bevindt, raden we u aan om onze Mississauga Pierced-locatie te bezoeken!  Klik hier om uw piercing afspraak online te boeken.

Houd je piercing schoon

Het volgen van je nazorgplan is essentieel om de juiste genezing van je piercing te garanderen. Ook helpt het om afstoting en infectie te voorkomen. Volg de gids of vraag je piercer hoe je je piercings moet reinigen. Dit helpt ook om je genezingstijd te verkorten.

Onze favoriete Piering Aftercare Producten

Oorbellen

Kies sieraden uit de Piercing Shop

Voor een nieuwe piercing is het meestal het beste om sieraden te kopen in de piercingshop. De piercers daar weten dat de maatmaten nauwkeurig zijn en zullen een praktische kennis hebben van hoe die stukken werken met helende piercings. Ze kunnen zelfs aanbevelingen van stukken voor u hebben om mee te beginnen.

Ook is het voor de piercingkunstenaars gemakkelijker om er zeker van te zijn dat de sieraden die u gebruikt vrij zijn van allergenen.

Onze favoriete lichaamssieraden

Overweeg een grotere metermaat

Laat je piercer weten of jij of je familie een geschiedenis heeft met afgekeurde piercings. Ze kunnen een grotere metermaat aanbevelen om het risico op afstoting te verminderen. Ook kan een groter sieraad minder snel verschuiven.

Wees gezond

Gedurende de hele genezingsperiode is het belangrijk om voor je gezondheid te zorgen. Dat betekent goed eten en goed voor je lichaam zorgen. Dit helpt je lichaam te herstellen. Dit is het belangrijkst op de daadwerkelijke dag van je piercing. Als je je ziek voelt of een infectie hebt, boek dan voor een andere dag.

Een lichaam dat al tegen een ziekte vecht, is al klaar voor afwijzing. Een paar extra dagen wachten kan voorkomen dat je tot een jaar moet wachten om een afgekeurde piercing opnieuw te zetten.

Vind professionele piercing artiesten in Mississauga

Pierced is de nieuwe professionele piercingshop van Mississauga. Piercing artiesten zijn vakkundig opgeleid en maken van uw gezondheid en veiligheid hun topprioriteit. Boek online of bezoek ons in Square One Shopping Centre in Mississauga, Ontario voor uw volgende piercing.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.