Hoe maak je een tatoeage minder pijn

Pijn wordt over het algemeen geassocieerd met het krijgen van een tatoeage. Hoewel het waar is dat het krijgen van een tatoeage geen pijnloze procedure zal zijn, hebben verschillende individuen verschillende pijndrempels en het zal daarom voor elk individu anders aanvoelen. Het niveau van pijn kan ook variëren als gevolg van:

  • De tatoeageplaatsing op het lichaam
  • De techniek van de kunstenaar
  • Tattoo stijl en grootte

Hoe groter en ingewikkelder een tatoeage is, hoe pijnlijker deze zal zijn. Het kan echter onmogelijk zijn om de pijn te elimineren. Er zijn een paar essentiële dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw tatoeagesessie niet resulteert in meer pijn dan het zou moeten zijn. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om een tatoeage minder pijn te laten doen:

Tattoo Proces 1

1. Blijf minstens 24 uur voor de sessie nuchter

Het lijkt misschien alsof het drinken van alcohol of onder invloed zijn van drugs een gemakkelijke manier is om de pijn te verminderen. Dit kan echter een slecht idee zijn. Het kan de tatoeage zelfs pijnlijker maken. Alcohol maakt het bloed ook dunner, wat resulteert in meer bloedingen, en de inkt kan niet goed worden ingenomen en de tatoeage zal er niet netjes uitkomen. Het verhoogt ook je pijngevoeligheid en droogt je lichaam uit.

2. Blijf gehydrateerd

Het zou helpen als je ervoor zorgt dat je goed gehydrateerd bent voor, tijdens en na de tatoeagesessie. Tatoeëren op een droge huid kan een pijnlijkere ervaring zijn. Goed gehydrateerde huid is essentieel voor het proces omdat de huid gemakkelijker te bewerken is. Het zorgt er ook voor dat het proces sneller verloopt, waardoor de tijd die nodig is voor de sessie wordt verkort.

3. Draag losse kleding

Het zou het beste zijn om je te kleden in comfortabele kleding die niet te strak op de huid zit. Probeer extra kleding te vermijden en ga voor losse en dunne kleding. Het zorgt ervoor dat u zich comfortabeler voelt en het nieuw getatoeëerde gebied onbedekt blijft. De kledingkeuze moet afhangen van het gebied waar u de tatoeage krijgt. Een korte broek kan bijvoorbeeld geschikt zijn als u een dijbeentattoo krijgt.

4. Gebruik een verdovingsmiddel

Om de pijn tijdens de tatoeagesessie te verminderen, kunt u een verdovingsmiddel gebruiken. Er zijn anesthetica beschikbaar die zijn ontworpen om de pijn die gepaard gaat met tatoeëren te verlichten en te verdoven. U kunt verschillende opties gebruiken, waaronder verdovende crème, gels, sprays en schuimende zeep. Deze opties helpen de pijn te verdoven tijdens en na het krijgen van een tatoeage. Het zou echter het beste zijn om raadpleeg uw tatoeëerder voordat u een verdovingsmiddel gebruikt.

5. Kies een gelicentieerde tatoeëerder

Een ervaren tatoeëerder biedt betere diensten en neemt minder tijd om de tatoeage af te maken. Het is het beste om de artiest te ontmoeten vóór uw geplande tatoeageafspraak om de artiest en hun stijl beter te begrijpen. U zult in staat zijn om te zien of ze geschikt om de taak uit te voeren terwijl de algemene hygiëne van de tattooshop wordt beoordeeld. Een ervaren kunstenaar is vaardiger en beter thuis in de praktijk. Ze zijn daardoor beter geplaatst om beter werk te leveren en de pijn te minimaliseren.

6. Blijf stil

Te veel beweging tijdens het laten tatoeëren zal hoogstwaarschijnlijk het werk van de kunstenaar verstoren. Het zou het beste zijn om stil te blijven en bewegingen te vermijden. Te veel activiteit zal de artiest waarschijnlijk afleiden en de duur van de sessie verlengen, wat leidt tot meer pijn. Stilzitten biedt een uitstekend canvas voor de kunstenaar om het ontwerp te voltooien.

7. Eet goed voor uw afspraak

Met een volle maag je tattoo-sessie ingaan is cruciaal. Het helpt om vergroot je uithoudingsvermogen terwijl je de pijn verdraagt. Hoe meer glucose je in je lichaam hebt, hoe meer je de pijn zult nemen. Een lage bloedsuikerspiegel verhoogt uw pijngevoeligheid. U kunt zich zelfs duizelig voelen als gevolg van de pijn en honger. Het zou daarom het beste zijn om ervoor te zorgen dat je goed eet voordat je naar binnen gaat voor een tatoeage.

8. Zorg voor voldoende slaap voor de sessie

Tattoing Doet Pijn

Je lichaam zal beter in staat zijn om met de pijn om te gaan als je genoeg slaap en rust hebt gehad. Het kost ook veel energie om de sessie door te nemen. Meer rust de avond ervoor zorgt ervoor dat je de pijn kunt vasthouden. Uitgeput zijn kan de ervaring pijnlijker maken en je kunt de sessie misschien niet aan.

De pijn van het krijgen van een tatoeage lijkt misschien onbeduidend voor de vreugde van het hebben van de inkt die je op je lichaam wenst. Het is moeilijk om te bepalen hoe pijnlijk een tatoeage voor een individu zal zijn, omdat elk individu een andere pijndrempel heeft. Het gebied waar je besluit om de tattoo al te laten zettenheeft dus invloed op de pijn omdat vlezige delen minder gevoelig zijn voor pijn. Het is ook essentieel dat u eventuele zorgen over het proces met de kunstenaar bespreekt.