Hoe maak ik mijn piercing schoon?

Er zijn weinig dingen die een piercingkunstenaar meer cringe-waardig is dan een slecht verzorgde piercing. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen het schoonmaken van hun piercings verwaarlozen, is een gebrek aan opleiding van hun piercers. Daarom bieden onze piercers altijd een nazorgplan en instructies over het reinigen van piercings.

Zelfs met de juiste kennis valt de zorg soms aan de kant. We zijn er allemaal geweest, de eerste dagen is piercing nazorg een topprioriteit. Maar naarmate de aanvankelijke opwinding afneemt, begint het meer als een karwei te voelen. Hoe dan ook, goede nazorg is belangrijk gedurende de hele genezingsperiode.

Regelmatig schoonmaken is niet alleen om infecties te voorkomen. Het helpt je piercing sneller te genezen en goed te genezen, zodat je de look krijgt die je wilt. Ook minimaliseert het ongemak tijdens het genezingsproces.

Dit is wat je moet weten om je piercings goed te reinigen:

Hoe piercings te reinigen

Je handen wassen!

Handen wassenDe eerste stap bij het reinigen van piercings is het wassen van je handen. Het klinkt simpel, en dat is het ook. Maar het is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken.

Zelfs als je handen er schoon uitzien, kunnen ze bacteriën dragen en overbrengen naar je piercing. Dit kan leiden tot infectie of irritatie. De meeste bacteriën worden effectief verwijderd door je handen te wassen met zeep en warm water.

Reinigen met zeep

Eenmaal per dag moet je je piercing reinigen met een milde zeep. Zepen die het ingrediënt bevatten Triclosan moet worden vermeden. Onze aanbeveling is PurSan, een antimicrobiële zeep van medische kwaliteit die speciaal is ontworpen voor piercings. U kunt ook heldere, ongeparfumeerde glycerinezeep kopen bij een apotheek.

Breng voorzichtig een kleine hoeveelheid zeep aan op de in- en uitgangsgaten van de piercing en reinig alle zichtbare delen van het sieraad. Duw of verplaats de sieraden niet.

Spoel alle zeep en resten na 30 seconden reinigen grondig weg. Aan de lucht drogen of voorzichtig droogdeppen met een papieren handdoek. Vermijd doeken en herbruikbare handdoeken omdat ze bacteriën kunnen dragen.

Naast het reinigen met zeep, moet u dagelijks zout weken gebruiken om de genezing te verbeteren.

Gebruik een salt soak

Je moet een zoutweek één tot twee keer per dag gebruiken. Naast het reinigen van de piercing, helpt het om zwelling of ongemak te verlichten. Je kunt zelf een zoutweek mengen, maar het is belangrijk om de instructies goed op te volgen.

Voorbereiding:

 • 1 kop gekookt of gedestilleerd warm water
 • 1/4 Theelepel niet-gejodeerd zeezout
 • Schoon papieren handdoekje of gaasje

Aanwijzingen:

 • Zout wekenLos het zeezout op in het water.
 • Als je gekookt water gebruikt, laat het dan voldoende afkoelen dat het je huid niet irriteert of verbrandt (hoewel je nog steeds wilt dat het warm is).
 • Week het gaasje in de oplossing.
 • Breng de pad voorzichtig aan op beide zijden van je piercing.
 • Laat 5-10 minuten op zijn plaats.
 • Spoel voorzichtig af met warm water om zout te verwijderen.
 • Gooi de resterende zoutoplossing weg.

Notities:

 • Keukenzout is geen adequate vervanging voor zeezout.
 • Het gebruik van gekookt of gedestilleerd water is belangrijk om te voorkomen dat bacteriën door de week worden overgebracht.
 • Houd het bij de zoutverhouding. Het gebruik van te veel zeezout kan irritatie veroorzaken.
 • Voorverpakte steriele zoutoplossingen kunnen worden gebruikt voor weken. We raden NeilMed aan. Als u een zoutoplossing bij een apotheek koopt, zorg er dan voor dat de enige ingrediënten natriumchloride en water zijn en dat het is geëtiketteerd als een zoutoplossing wondwas.

Hoe vaak moet ik mijn piercing schoonmaken?

De zeepreiniging moet eenmaal per dag worden gedaan en zout weekt één tot twee keer per dag. Hoe belangrijk het ook is om piercings schoon te maken, je wilt het niet overdrijven.

Het reinigen van je piercing betekent het aanraken van je piercing, en te veel aanraken zal het irriteren. Dit geldt vooral tijdens de eerste paar weken van genezing.

Sommige piercers raden zelfs zeezoutsprays aan, zodat u kunt voorkomen dat u de piercing aanraakt tijdens het reinigen. Het onderwerp heeft echter enige discussie. Sommigen zeggen dat sprays moeten worden gebruikt naast zoute weken, en anderen raden ze volledig af. Vraag je piercer om een aanbeveling.

Piercing reinigingsproducten om te vermijden

Als je het kunt benoemen, heeft iemand geprobeerd het te gebruiken om hun piercings schoon te maken. Zowat alles is geprobeerd en we hebben ontdekt dat eenvoudig het beste is. Over het algemeen geldt dat hoe meer ingrediënten een product heeft, hoe groter de kans dat het irriterend is. Enkele veel voorkomende piercingreinigingsproducten die u moet vermijden, zijn onder meer:

 • Ontsmettingsalcohol
 • Peroxide
 • Antibacteriële zeep

Deze producten klinken op het eerste gezicht als een goed idee. Ze doden immers alle schadelijke bacteriën. Maar ze zijn willekeurig, ze doden ook de goede bacteriën die je piercing nodig heeft om goed te genezen. Ook zijn dit agressieve producten die het gevoelige gebied in en rond een verse piercing kunnen beschadigen of irriteren.

Vraag het de piercingexperts

Wanneer u wordt doorboord in onze Newmarket-studio, geven onze experts u een duidelijk plan en instructies voor het reinigen en verzorgen van uw piercing. Zij stellen graag al je vragen tijdens de piercing of tijdens de nazorg.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.