Hoe kies je de beste Body Piercing Shops?

Onderzoek naar een winkel

Kijken naar de verschillende aspecten en gebieden van wat een goede winkel maakt, kan in het begin moeilijk lijken, en je hebt misschien niet de steun van vrienden die eerder een piercing hebben gehad. Hoe dan ook, er is veel dat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je piercingervaring goed is; waar je veilig, comfortabel en met veel plezier bent.

Het meeste onderzoek begint online, via lokale bedrijfsrecensies of sociale mediapagina’s. Let op hoe en wanneer de winkel hun pagina’s bijwerkt, of ze een website hebben of dat ze bekend zijn in de community. Je zult in staat zijn om veel meer relevante informatie te krijgen als ze al een tijdje actief zijn en als iemand in de stad op de een of andere manier over hen praat.

Je moet altijd proberen om zoveel mogelijk onderzoek te doen naar een winkel voordat je stopt, tenzij je toevallig in de buurt bent. Vaak kun je de slechte elimineren door gewoon wat online te graven, of zelfs lokaal mond-tot-mondreclame.

Winkel opzetten

Als je de plek al hebt gevonden waar je je piercing wilt laten doen, stopt je werk daar niet altijd. Voor je eerste keer moet je de kunstenaars en hun werk leren kennen. Soms is er een groep piercers in een winkel die gespecialiseerd zijn in een bepaalde vorm van body piercing, dus vraag de medewerkers hiernaar als je binnenkomt.

Sommige artiesten kunnen ook bepaalde piercings hebben waar ze meer ervaring mee hebben, dus je moet van tevoren kijken naar het portfolio van de kunstenaar met wie je wilt werken. Gedurende dit hele proces moet je je comfortabel en verzorgd voelen, ongeacht welke vragen je stelt.

Vragen om te stellen

Afgezien van de algemene vragen over je piercing, moet je kennis nemen van enkele specifieke vragen die je zullen helpen om beter te begrijpen wat je precies gedaan krijgt:

  • Hoe steriliseer je je apparatuur?
  • Wat moet ik wel en niet doen nadat mijn piercing is gedaan?
  • Hoe lang duurt deze piercing?
  • Welke vergunningen heeft uw bedrijf voor de soorten piercings die u doet?
  • Welke materialen voor sieraden gebruik je en welke raad je aan?

Houd er rekening mee dat elke professionele winkel deze vragen en meer zal verwelkomen, dus wees niet bang om naar buiten te gaan en weg te vragen. Sommige winkels hebben misschien zelfs online veelgestelde vragen met deze vragen die u kunt bekijken voordat u binnenkomt, maar u moet nog steeds contact opnemen met de werknemers en artiesten over wat u precies wilt weten.

Inzicht in de apparatuur

Professionele piercers zullen een holle naald gebruiken om de huid of het kraakbeen van het gebied waar u sieraden aan wilt bevestigen te doorboren. Dit is vergelijkbaar met een hypodermische naald die wordt gebruikt om bloed af te nemen. Je verliest op die manier geen huid, in plaats daarvan wordt het omgeduwd om de naald de kans te geven om door de oppervlakkige huidlagen te komen. Piercingnaalden doen hetzelfde, maar de sieraden worden in plaats daarvan door het gebied geduwd.

Daarnaast zullen ze gesteriliseerde handschoenen en andere apparatuur gebruiken die je lichaam raakt. Dit alles moet na elk gebruik of een eenmalige wegwerpsituatie worden schoongemaakt om de verspreiding van ziekte en infectie te voorkomen.

Tegenwoordig gebruiken bijna geen professionele kunstenaars geweren om de oren of andere delen van het lichaam te doorboren, omdat ze een veel hogere infectiegraad en de verspreiding van door bloed overgedragen ziekten hebben. Zorg ervoor dat het bedrijf waar je je piercing laat zetten deze regel volgt, anders breng je jezelf in gevaar.

De piercingprocedure

Of je nu een tongring of een marinepiercing wilt, je kunstenaar moet je door elke stap van het proces begeleiden om het minder eng voor je te maken.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verwijdert de holle piercingnaald geen weefsel uit je lichaam. In plaats daarvan “duwt” het het een beetje terug en weg van het gebied waar je sieraden zullen zijn. Dit is de reden waarom sommige piercings te allen tijde sieraden nodig hebben, omdat ze na verloop van tijd zullen verzegelen en genezen, soms met littekenweefsel dat het moeilijk kan maken om opnieuw te doorboren.

Hoewel je misschien wat ongemak voelt tijdens je piercing, is de meeste van de werkelijke pijn ongelooflijk snel en gemakkelijk om mee om te gaan, ongeacht je tolerantie.

Alles over nazorg

Elke artiest zal je vertellen dat nazorg het allerbelangrijkste is wat je kunt doen met betrekking tot de gezondheid en levensduur van je piercing. Omdat piercing een unieke intieme vorm van lichaamsmodificatie is, zijn er veel unieke dingen om op te letten als je er eenmaal een hebt gedaan.

De meeste nazorg houdt in dat het gebied schoon wordt gehouden, vrij van schadelijk vuil dat kan hprieelbacteriën en veroorzaken een infectie. Dit betekent dat je je piercing de eerste weken in de gaten moet houden om te zien hoe het geneest.

Daarnaast moet u een antibacteriële zeep of niet-irriterende oplossing gebruiken om het gebied regelmatig te spoelen, vooral als u hebt gezweet of vuil in het gebied opmerkt. Het voorkomen van infecties is meestal veel gemakkelijker dan het genezen ervan, dus zorg ervoor dat wanneer u uw piercing krijgt, u alle aanwijzingen opvolgt die u wordt gegeven.

Steriliseren van uw sieraden

Je kunt je lichaamssieraden op een aantal manieren steriliseren, namelijk door kokend water of met een chemische formule. Water koken en de sieraden er minstens vijf minuten in bewaren is een beproefde manier om schadelijke bacteriën te vernietigen.

Als u chemicaliën gebruikt, zorg er dan voor dat ze vrij zijn van bleekmiddel of andere irriterende stoffen die allergische reacties op de huid kunnen veroorzaken. Leg de sieraden minstens een minuut in een week om het goed te desinfecteren.

Door je aan deze stappen te houden, zorg je ervoor dat je piercingervaring veilig en gelukkig is, genoeg om je misschien zelfs eerder dan later terug te brengen voor een andere!

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.