Hoe een geïnfecteerde oorpiercing te herkennen en te behandelen

Laten we eerlijk zijn, hoe voorzichtig we ook zijn, infecties kunnen gebeuren. Ze gebeuren zelfs in steriele omgevingen zoals ziekenhuiskamers. Bacteriën zijn overal, van de oppervlakken die we aanraken tot het rondzweven op deeltjes in de lucht.

Er is een risico bij bijna elk type lichaamsmodificatie waarbij de huid wordt doorboord of doorboord. Maar deze risico’s zijn meestal klein, vooral omdat het betrekking heeft op oorpiercings, en de meeste problemen zijn te vermijden met de juiste preventieve zorg.

Dat gezegd hebbende, begrijpen hoe de tekenen van infectie vroeg te herkennen, zelfbehandeling begrijpen en weten wanneer je naar een arts moet gaan, zijn belangrijke dingen om te weten.

Deze gids zal u helpen precies dat te begrijpen. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Het team van Pierced is zeer ervaren in het omgaan met piercings en het identificeren van infecties die met zelfzorg kunnen worden verzorgd of die door een arts moeten worden bekeken.

Bel of kom vandaag nog langs bij onze gunstig gelegen piercingsalons in zowel Newmarket als Mississauga. Of je nu hulp nodig hebt met een bestaande piercing of op zoek bent naar je volgende, wij hebben het voor je.

Preventieve maatregelen

De eerste stap is om er alles aan te doen om een infectie in de eerste plaats te voorkomen. Vertrouw ons als we zeggen dat de extra stappen en voorzorgsmaatregelen, hoewel vervelend, de moeite waard zijn. Er is een reden waarom uw piercing professional u voorziet van “nazorg” instructies. Volg ze tot op de letter en bedank ons later.

Wees kieskeurig met je piercer.

Vraag naar het risico op infectie en hoe ze werken om het te verminderen. Uw piercer moet u zijn hygiënepraktijken laten zien. Als ze je geen verzegeld pak holle naalden kunnen laten zien of terughoudend lijken – of als je gewoon een slechte sfeer krijgt – ga dan weg.

Volg een praktische nazorggids.

Je moet je nieuwe piercing voorzichtig spoelen met de juiste zoutoplossing en het gebied opruimen. Als je geen routine volgt wanneer je je oren reinigt, nodig je bacteriën uit – en ze vermenigvuldigen zich snel. Houd er rekening mee dat een nieuwe oorpiercing in feite een open wond is en dezelfde constante zorg vereist.

Onze favoriete piercing nazorgproducten

Je handen wassen.

Onze handen raken elk moment van de dag bedekt met bacteriën, dus we moeten ze desinfecteren voordat we een kwetsbaar gebied aanraken, zoals een nieuwe piercing.

Het opsporen van de oorzaak of het simpelweg voorkomen van infectie kan moeilijk zijn – dat is OK. Infecties zijn normaal, we willen gewoon proberen ze minder te maken.

De tekenen van een geïnfecteerde oorpiercing kennen

Pijn
Zet je schrap: piercings doen pijn. Dat is volkomen normaal, zeker bij het krijgen van een kraakbeenpiercing. Uw nazorggids kan ibuprofen de dag van uw piercing aanbevelen om eventuele pijn te verlichten. Als de pijn blijft toenemen na een mild ongemak tijdens uw nazorg, dan kunt u een infectie hebben.
Zwelling
Een beetje zwelling rond de piercingplaats is normaal. Als je oor er echter uitziet alsof het een ander hoofd groeit, zoek dan medische hulp. Als de zwelling heet aanvoelt, dan is het zeker een infectie.
Roodheid
Merk je het patroon op? Een beetje roodheid is normaal! Als het roder wordt in plaats van vervaagt en combineert met de andere symptomen, begin dan met behandelen.
Overtollige of verkleurde pus
Nieuwe piercings hebben vaak een beetje heldere of witachtige afscheiding die korst overvalt als het droogt. Deze ontlading is een deel van de reden waarom u uw nazorg moet bijhouden; als er iets achterblijft, zal het bacteriën uitnodigen. Tekenen van een zich ontwikkelende infectie zijn onder meer als je pus een vervelende kleur krijgt of begint te reek.
Koorts
Als u koorts krijgt, maak dan direct een doktersafspraak of bezoek het spoedeisende hulpcentrum! Koorts is een systematisch symptoom, d.w.z. het hele lichaam. Deze geven aan dat de infectie zich buiten uw oor heeft verspreid en niet meer thuis kan worden behandeld.

Als je je zorgen maakt over je piercing, is het beter om veilig te zijn dan sorry. Wees niet bang om het advies van uw piercer of een arts in te winnen. Je piercer kan een infectie niet behandelen, maar ze kunnen er zeker een herkennen!

Geïnfecteerde oorpiercing

Zelfzorg

Kleine infecties kunnen thuis worden behandeld, terwijl meer ernstige infecties mogelijk een antibioticumvoorschrift nodig hebben. Veel mensen zullen eerst een behandeling proberen en kijken of dat helpt voordat ze geld uitgeven om naar een arts te gaan.

U kunt de onderstaande stappen gebruiken om thuis een geïnfecteerde oorpiercing te behandelen:

  • Je handen wassen. Je wilt geen nieuwe bacteriën uitnodigen wanneer je probeert van de infectie af te komen.
  • Reinig de piercing met een steriele zoutoplossing of een mix van een kopje gedestilleerd water en een vierde theelepel zeezout.
  • Gebruik je vingers, een medicijndruppel of een Q-tip om de oplossing op de voor- en achterkant van je piercing aan te brengen (zorg ervoor dat er geen vezels achterblijven!)
  • Droog af van de camping, maar gebruik geen badhanddoeken! Ze dragen ziektekiemen en kunnen vezels achterlaten. Gebruik in plaats daarvan schone, droge, schone papieren handdoeken.
  • Herhaal dit twee keer per dag, bij voorkeur één keer ’s ochtends en één keer ’s avonds.

Geïnfecteerde oorkraakbeenpiercing

Wat niet te doen met een geïnfecteerde oorpiercing

In geen geval mag u alcohol, antibiotische zalven of waterstofperoxide gebruiken. Deze zullen meer belemmeren dan helpen bij je genezingsproces.

Vermijd het verwijderen van de oorbel, tenzij uw arts dit heeft voorgeschreven. Dit riskeert dat uw gat sluit en de infectie binnenin opsluit, zonder afgifte voor de afscheiding.

Wanneer een arts inschakelen

  • Als de infectie na een paar dagen niet verdwijnt
  • Als u koorts krijgt
  • Als de infectie zich verspreidt
  • Als je oorbel ingebed raakt in je huid

Blijf kalm en ga door

De drie belangrijkste huurders van oorverzorging zijn Don’t Panic, Clean Daily en Wash Your Hands, Nu u weet waar u op moet letten, kunt u de gezondheid van uw oorpiercing controleren en ervoor zorgen dat deze volledig geneest met de juiste zorg.

Heb je nog meer zorgen over een piercing of kijk je ernaar uit om een andere te krijgen? Neem vandaag nog contact met ons op of kom langs bij een van onze locaties in Newmarket of Mississauga. We willen graag weten hoe we kunnen helpen.

Geïnfecteerde Piercing

Opmerking: dit artikel is bedoeld voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging van het advies van een erkende arts. Als u het gevoel heeft dat uw piercing geïnfecteerd is geraakt, vraag dan advies aan uw arts die antibiotica kan voorstellen.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.