Hawaiian Tattoo Betekenis

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, is er meer dan slechts één Hawaiiaanse tatoeage betekenis. Maak je echter geen zorgen, want we zullen alle meest populaire betekenissen op deze pagina behandelen. We zullen de oorsprong van veel Hawaiiaanse tatoeages bespreken, evenals enkele van de ontwerpen die aan de tatoeages kunnen worden toegevoegd om ze een beetje meer betekenis te geven.

De Hawaiiaanse tatoeage gaat vele jaren terug en er is veel symboliek verbonden aan deze afbeeldingen. Als je nieuw was in het krijgen van tatoeages en een Hawaiiaanse tatoeage wilde krijgen, zou je een beetje overweldigd kunnen raken bij het vooruitzicht om te beslissen welke goed voor je is. Er zijn zoveel opties met veel betekenis, dus ons doel bij het schrijven van dit voor u is om u te helpen ontspannen in de wereld van Hawaiiaanse tatoeages en de betekenis achter deze tatoeages, zodat u een beter geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Tegen het einde van dit bericht zou je je veel comfortabeler moeten voelen over het idee om je eigen Hawaiiaanse tatoeage uit te kiezen, omdat je veel opties zult zien en meer te weten zult komen over de verschillende betekenissen achter de afbeeldingen. Als je uiteindelijk je Hawaiiaanse tatoeage krijgt, schiet hem dan naar ons toe, want we zouden het graag zien.

Over Hawaiiaanse Tatoeages

De Hawaiiaanse tatoeage is een van de oudste soorten tatoeages die er zijn, maar het heeft de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen buiten de Hawaiiaanse eilanden. De reden daarvoor is dat de meeste ontwerpen er geweldig uitzien op de huid, ongeacht de toon. Als je erover denkt om een Hawaiiaanse tatoeage te krijgen, bekijk dan enkele van de onderstaande betekenissen om te zien welke voor jou zinvol zijn.

De Hawaiiaanse eilanden werden honderden jaren bewoond door Polynesische mensen voordat ze door de Verenigde Staten werden opgeëist. De mythologie van deze mensen is rijk, legendarisch en vol iconografie. De beelden van deze mythen worden weergegeven met behulp van een combinatie van geometrische vormen en wervelingen die lijken op het land en de golven. Tatoeëren is een gewoonte die al duizenden jaren binnen de Hawaiiaanse cultuur wordt beoefend en gebruik heeft gemaakt van deze afbeeldingen.

Deze belangrijke symbolen zijn ingewikkeld gemaakt of kunnen heel eenvoudig worden ontworpen, met slechts een paar lijnen. Dit komt neer op de smaak van de eigenaar. Een eenvoudig ontwerp kan beter werken voor diegenen die een subtiele tatoeage willen, hoewel die tat een belangrijke betekenis kan hebben. Anderen willen misschien een meer gedetailleerde Hawaiiaanse tatoeage met meerdere afbeeldingen en twee of meer kleuren.

Traditioneel werden de tatoeages van de inheemse Hawaiianen alleen in het zwart gedaan, maar kleur is toegevoegd aan de afbeeldingen in de moderne tijd, met name die van prachtige bloemen. Hoewel elke Hawaiiaanse tatoeage een betekenis heeft, kunnen de bloemen nog meer toevoegen. Het kunnen bloemen zijn die slechts op één plaats in Hawaï te vinden zijn, of het kunnen gewoon bloemen zijn die hun eigen betekenis hebben. Dit is een voorbeeld van een Hawaiiaanse tatoeage met meerdere betekenissen, waardoor deze unieker is voor het individu.

Hawaiiaanse Tattoo Plaatsing

Omdat de Polynesische stijl zo gangbaar is in Hawaiiaanse lichaamskunst, zijn er enkele regels of overtuigingen over waar deze moeten worden geplaatst. Het speelt een belangrijke rol en de plaatsing kan van invloed zijn op de betekenis van de tatoeage.

Van mensen wordt gezegd dat ze de kinderen of afstammelingen zijn van Papa, dat is de Aarde, en Rangi, dat is de hemel. Deze twee krachten waren ooit verenigd en het is de zoektocht van de mens om deze twee krachten te herenigen volgens de Polynesische overlevering. Het bovenste deel van het lichaam is verbonden met de hemel en de geestenwereld, terwijl de onderste helft van je lichaam verbonden is met de Aarde en de wereld.

Het hoofd is een contactpunt waar Rangi wordt bereikt. Dit wordt vertegenwoordigd door eigenschappen van kennis, intuïtie, spiritualiteit en wijsheid

De bovenste romp van de borst tot aan de navel heeft kenmerken van verzoening, oprechtheid, eer en vrijgevigheid. Het ligt precies in het midden van Papa en Rangi en om harmonie te hebben, moet er evenwicht zijn tussen deze twee gebieden.

De onderste romp gaat van de navel naar de dijen. Dit deel van het menselijk lichaam is verbonden met moed, seksualiteit, voortplanting, levensenergie en onafhankelijkheid. De dijen vertegenwoordigen een sterk huwelijk in het bijzonder, terwijl de maag het gebied van het lichaam is dat symbolisch representatief is voor het doorsnijden van de navelstreng.

In de Polynesische samenleving wordt onafhankelijkheid zeer gewaardeerd, maar het idee van individualisme is niet zo geaccepteerd. Je moet altijd onafhankelijk zijn, maar familie moet altijd een groot deel van het leven zijn. Dit betekent niet alleen je directe familie, maar de mensen om je heen, inclusief je vrienden, buren en iedereen die dichtbij is. Ze spelen allemaal een belangrijke rol.

De schouders en bovenarmen zijn verbonden met moed en kracht en veel krijgers en chiefs zullen daar tatoeages hebben.

Hawaiiaanse Bloem Tattoo

De orchidee en hibiscusbloemen zijn beide inheems op Hawaï en worden vaak verwerkt in Hawaiiaanse themastukken. De orchidee vertegenwoordigt vaak kracht en schoonheid, terwijl de hibiscus wordt gezien als een vrouwelijke bloem die perfectie vertegenwoordigt. Geloof het of niet, zelfs deze Hawaiiaanse tatoeages kunnen alleen zwart zijn, maar veel mensen besluiten om de bloemen in te kleuren terwijl ze de rest van de tatoeage zwart laten.

Zeeschildpad Tattoo

Een dier dat je vaak zult zien in een Hawaiiaanse tatoeage is de zeeschildpad. De zeeschildpad is een gemeenschappelijk symbool van welvaart en vruchtbaarheid, twee heel verschillende betekenissen, maar degenen die kunnen worden gecombineerd voor de juiste persoon. De zeeschildpad wordt ook geassocieerd met afkomst en de geesten van de wereld van de voorouders.

Haai Tattoo

De haai is een ander vaak vereerd symbool dat de nadruk legt op spirituele bescherming. Wanneer opgenomen in een Hawaiiaanse tatoeage, kan de eigenaar het gebruiken voor hun eigen spirituele bescherming of het kan hun bescherming over hun familie en vrienden symboliseren. De haai wordt meestal gevonden bij mannen, maar het is niet ongebruikelijk dat een vrouw ergens in hun Hawaiiaanse tatoeage een haai heeft.

Oceaan Tatoeages

Schelpen, golven en eenvoudige vormen zoals cirkels zijn andere veel voorkomende symbolen onder traditionele Hawaiiaanse tatoeages. Schelpen werden vaak gebruikt als betaalmiddel en andere hulpmiddelen en verbeelden oude welvaart. Golven en cirkels zijn veel voorkomende beelden die worden gebruikt om een lang leven en de eenheid van de natuur te symboliseren. Deze ontwerpen zijn allemaal te vinden in dezelfde Hawaiiaanse tatoeage, of eigenaren kunnen besluiten om er een of twee te kiezen die bij hun persoonlijkheden passen.

Tiki Tatoeage

De Tiki, een humanoïde-achtige figuur, is een representatie van de eerste mens en dus de Hawaiiaanse scheppingsmythe. Hij is een veel voorkomend beeld in de Hawaiiaanse mythologie, omdat hij plaats heeft gemaakt voor de rest van de mensheid. Zelfs degenen die niet van mythologie houden, kunnen de Tiki in hun tatoeage krijgen, simpelweg omdat het nu een klassieke weergave is van de Hawaiiaanse cultuur. Zelfs niet-Hawaiianen zijn dol geworden op het uiterlijk van de Tiki, dus ze kunnen het in hun tat krijgen, zelfs als het geen significante betekenis voor hen heeft.

Marquesan Kruis Tattoo

Het Marquesan-kruis is een ander veel voorkomend symbool dat in bijna alle Hawaiiaanse tribale tatoeages voorkomt. De oorspronkelijke bewoners van Hawaï zouden afkomstig zijn van de Marquesan-eilanden in de buurt van Hawaï. Het kruis is een combinatie van vier wuivende lijnen die elkaar kruisen. Het is een beeld van evenwicht en harmonie, omdat de lijnen allemaal symmetrisch zijn.

Regenboog Tattoo

De regenboog is een sterk symbool in Hawaï en zorgt daarom voor een populaire tatoeage bij het krijgen van een Hawaiiaanse thematattoo. Er zijn verschillende betekenissen voor de regenboog. Een daarvan is om het pad weer te geven dat de Hawaiiaanse goden zouden nemen wanneer ze naar de aarde zouden komen. Er wordt ook gezegd dat de regenboog een pad is voor de doden om te volgen naar het hiernamaals. De regenboogtattoo is ook een symbool van transformatie. Het kan ook overvloedige levens vertegenwoordigen voor degenen die in staat zijn om zich te verbinden met de geestenwereld.

Zoals je kunt zien, zijn er een paar verschillende dingen die we kunnen zeggen over de regenboogtattoo die betekenis heeft in termen van Hawaiiaanse overlevering. Het is de mascotte en het symbool van de Universiteit van Hawaï.

Makau Tatoeage

Je kunt waarschijnlijk zien dat er een oceaanthema is in veel van deze tatoeages en dat komt omdat de Hawaiianen een diepe verbinding met de zee hebben. De Makau is een hanger gemaakt van een vishaak en werd vele jaren geleden gebruikt om voedsel te vinden. Hawaiianen zouden deze vishaken maken van vele materialen, waaronder steen, koraal, botten en hout om er maar een paar te noemen. Je kunt deze vishaak op een hanger voor je laten zetten of een Makau-tatoeage laten zetten. De Makau-tatoeage staat voor geluk, welvaart en kracht.

Guardian Spirits Tatoeage

Beschermgeesten zijn erg belangrijk voor de Hawaiiaanse cultuur en ze komen in dierlijke of natuurlijke vorm. Ze zijn ook bekend als “Aumakua”, of met andere woorden, een spirituele gids. Een spirituele gids is een familie een voorouder die is overleden en de vorm van iets anders heeft aangenomen om terug te komen en je door het leven te leiden. Je zult vaak veel locals zien met een of al hun beschermgeesten op hun lichaam getatoeëerd. De gekko, uil en haai zijn zeer populaire afbeeldingen om getatoeëerd te zien als een beschermende geest. De haai zou een beschermer zijn, terwijl de uil een van de oudste symbolen is en naar verluidt over de Hawaiiaanse landen is gevlogen voordat het land zelfs maar was gevestigd. Ten slotte wordt de gekko gezegd tegen de bewaker van huizen en is hij in staat om met de goden te communiceren

Cirkel Tattoo

De cirkel is een afbeelding die vaak wordt gezien in Hawaiiaanse sieraden, rotstekeningen en kunstwerken. De Hawaiiaanse bevolking gelooft dat een cirkel die is afgesloten een symbool is van het hebben van een naadloos leven. Het is een leven dat geen einde of begin heeft, dus die cirkel van het leven overheerst. Er wordt gezegd dat de cirkel verbonden is met de sterren en planeten en daarom heilige kennis bevat. De Koru is een varen die zuiverheid en nieuw leven symboliseert en in combinatie met de cirkel symboliseert het kunstwerk liefde, het begin van de cirkel van het leven of nieuw leven.

Hawaiiaanse tatoeages brengen een ontspannen en gemakkelijke houding over, evenals een toewijding aan familie en traditie. De tribale beelden communiceren onmiddellijk een verbinding met het oceaan- en eilandleven, dingen die veel mensen graag zouden uitdrukken door middel van hun tatoeages.

Al deze dingen zouden duidelijk moeten maken waarom Hawaiiaanse tatoeages al zo lang zo populair zijn. Ze zien er geweldig uit op de huid, er zijn zoveel ontwerpen om uit te kiezen en ze variëren van eenvoudig tot extreem gedetailleerd.

Welke symbolen je ook kiest, zorg ervoor dat je een artiest vindt die ervaren is in dit soort tatoeages. Neem de tijd, want je zult deze tatoeage nog lang hebben.

Hawaiiaanse Tattoo 1
Hawaiiaanse Tattoo 2
Hawaiiaanse Tattoo 3
Hawaiiaanse Tattoo 6
Hawaiiaanse Tattoo 7
Hawaiiaanse Tattoo 8
Hawaiiaanse Tattoo 9
Hawaiiaanse Tattoo 10
Hawaiiaanse Tattoo 11
Hawaiiaanse Tattoo 12
Hawaiiaanse Tattoo 17
Hawaiiaanse Tattoo 18
Hawaiiaanse Tattoo 19
Hawaiiaanse Tattoo 20
Hawaiiaanse Tattoo 21
Hawaiiaanse Tattoo 23
Hawaiiaanse Tattoo 24
Hawaiiaanse Tattoo 25
Hawaiiaanse Tattoo 26
Hawaiiaanse Tattoo 28
Hawaiiaanse Tattoo 29
Hawaiiaanse Tattoo 30
Hawaiiaanse Tattoo 31
Hawaiiaanse Tattoo 32
Hawaiiaanse Tattoo 34
Hawaiiaanse Tattoo 35
Hawaiiaanse Tattoo 36
Hawaiiaanse Tattoo 37
Hawaiiaanse Tattoo 38
Hawaiiaanse Tattoo 39
Hawaiiaanse Tattoo 43
Hawaiiaanse Tattoo 46
Hawaiiaanse Tattoo 47
Hawaiiaanse Tattoo 48
Hawaiiaanse Tattoo 49
Hawaiiaanse Tattoo 50