Gypsy Tattoo Betekenis

Velen van ons hebben de term “zigeuner” in ons leven gehoord. We wisten misschien precies wat het betekende, maar via tv en films hebben we een specifiek idee in gedachten. We kunnen je vertellen dat je idee van een zigeuner waarschijnlijk niet helemaal klopt. Dit betekent echter niet dat ze geen populair onderwerp zijn voor tatoeages.

Zigeuners worden al lang geassocieerd met het exotische en mysterieuze. Het komt vooral omdat we niet veel weten over deze mensen. Zigeuners zijn gezegd tegen mensen zonder echt thuis of een ras van nomaden.

Zigeunenattoos kunnen symbolen bevatten die belangrijk zijn voor de mensen die zich identificeren als zigeuners of het kunnen foto’s zijn van wat we denken dat een zigeuner is. Het belangrijkste is dat we meer begrijpen over de mensen over wie we het hebben, zodat we ze niet beledigen of iets op ons lichaam laten tatoeëren dat niet klopt. Je zou niet willen dat iemand naar je toe loopt en een lijst doorneemt waarom je zigeunertattoo verkeerd is.

In deze post gaan we het hebben over wat een zigeuner is en de geschiedenis van de mensen. We zullen ook praten over de betekenis van de Gypsy tattoo en wat het betekent voor degenen die het hebben. We zullen ook een paar variaties van de Gypsy-tatoeage bespreken en of de betekenis verandert wanneer andere symbolen aan het tattoo-stuk worden toegevoegd. We hopen dat je je meer geïnformeerd voelt over het onderwerp van de Gypsy tattoo betekenis tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van dit.

Wat is een zigeuner

Zigeuner is een term die een aantal etnische groepen door de geschiedenis heen definieert die vaak manieren hebben gevonden om buiten conventionele middelen te leven. Gezien dat, zou het geen verrassing moeten zijn dat de Gypsy-tatoeage in veel ontwerpen en met veel betekenissen voorkomt. De meerderheid van de zigeunertattoos heeft een vrouwelijk karakter, maar het wordt beschouwd als een uniseks tatoeage vanwege de verschillende betekenissen die aan deze tatoeages kunnen worden gegeven.

De oorsprong van zigeuners ligt in India en verspreidde zich uiteindelijk naar West-Azië en Europa. Het woord ‘zigeuner’ is terug te vinden in de wortels van tientallen talen. Dit betekent dat je zigeunertattoos kunt vinden op mensen uit alle delen van de wereld, omdat ze vrijwel overal speciale betekenissen hebben. De ontwerpen en de betekenissen zullen enigszins verschillen, afhankelijk van waar de persoon vandaan komt en het type zigeunertattoo dat ze krijgen.

Zigeuners, het Roma-volk, hebben een rijke geschiedenis en tientallen subgroepen die erfgoed uit bijna alle delen van Europa hebben. Mensen met een Roma-afkomst hebben vaak zigeunertattoos met iconische foto’s uit de geschiedenis van hun familie. Ze kunnen een foto van een familielid hebben, of ze kunnen meerdere afbeeldingen hebben van items of plaatsen die op de een of andere manier speciaal zijn voor hun familie. Dit zijn meestal zeer persoonlijke tatoeages die geen duidelijke betekenissen hebben.

Zigeuners is een term die vaak synoniem is met reiziger vanwege hun nomadische levensstijl. Op deze manier zullen sommige mensen hun zigeunertatoeages krijgen om te laten zien dat ze van de nomadische manier van leven houden. Ze leiden misschien niet dat soort levensstijl, maar de tatoeage kan laten zien dat ze dingen graag op hun eigen manier doen en ze waarderen de tijd die ze met zichzelf hebben. Mensen hoeven geen zigeunerbloed in zich te hebben om een van deze tatoeages te krijgen.

Bovendien leidde “Gypsy” tot de term bohemien vanwege de vele Franse zigeuners afkomstig uit de lang geleden geannexeerde provincie Bohemen. Bohemiens worden vaak gezien als excentrieke individuen, dus sommige mensen zullen een zigeunertattoo krijgen om te laten zien dat ze genieten van een onconventionele levensstijl. Het is niet noodzakelijk dat ze “de regels niet volgen”, maar ze zijn het gelukkigst als ze in hun eigen element zijn en doen wat hen gelukkig maakt.

De vermengde melange van rondtrekkende geschiedenissen heeft de zigeuner afgeschilderd als een reizende vrije geest, onbegrensd door de conventies van de massasamenleving. Er zijn genoeg mensen die nog steeds van de hippie-levensstijl houden, en een van de beste tats om dat te laten zien is de Gypsy-tatoeage. Wanneer een vreemdeling de Gypsy-tatoeage ziet, zullen ze meestal bij zichzelf denken dat de persoon die de tatoeage bezit iemand is die marcheert op het ritme van hun eigen drum.

De zwervende en zwervende manier van leven geeft de zigeuner een avontuurlijke kwaliteit die zowel onverschrokken als gedurfd is. Hoewel er veel “avontuurlijke” tatoeages zijn, is de betekenis een beetje duidelijker wanneer je naar een zigeunertattoo kijkt. Meteen weet je dat de eigenaar of de tatoeage het type persoon is dat geen saai leven leidt. Of op zijn minst willen ze een avontuurlijk persoon zijn.

Het beeld van een zigeuner in tatoeagevorm omvat meestal verschillende patronen en kleuren om de stoornis en het aanpassingsvermogen van de levensstijl aan te geven. Een veel voorkomend portret is er een van een vrouw met een soort hoofdtooi, die bloemen en / of kralen van veel verschillende kleuren kan bevatten. De vrouw zal ook meestal grote sieraden aan hebben, waaronder kettingen en grote hoepel oorbellen.

Vanwege hun Indiase wortels zijn het haar en de kenmerken van zigeuners meestal vrij donker en verbeelden ze hun oude erfgoed. Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat de huid donker zal zijn, omdat veel mensen ervoor kiezen om hun zigeunertattoos met make-up op het gezicht te krijgen of ze vullen het gezicht helemaal niet in. Het haar en de gelaatstrekken zullen echter meestal duidelijk maken waar de persoon vandaan komt.

Er is een vertrouwen in de zigeuner waardoor ze aan de rand van de traditionele verwachtingen kunnen blijven. Hierdoor is de zigeuner ook een wilde, oncontroleerbare geest geworden met een rusteloosheid die alleen wordt getemd door een ongeremd leven.

In de literatuur wordt de zigeuner vaak negatief afgeschilderd als crimineel en egoïstisch vanwege hun minachting voor traditionele gebruiken. Hoewel de meeste mensen deze zigeunertattoo-betekenis niet zouden willen gebruiken, zijn er sommigen die deze tat precies zullen krijgen om te laten zien dat ze te vrezen zijn.

De zigeuner is een vaak onbegrepen reiziger, die snel verder gaat wanneer ontberingskrachten veranderen. Iemand die in zijn leven veel ontberingen heeft meegemaakt, wil misschien de zigeunertattoo laten zien dat hij de kracht heeft om verder te gaan.

De zigeunerziel is ongebonden en nomadisch met sterke banden met hun eigen clan, maar een felle onafhankelijkheid. Dit is de reden waarom de Gypsy tattoo het perfecte ontwerp kan zijn voor iemand met zigeunerwortels die erg trots is op hun erfgoed.

Gypsy Tattoo Variaties

De meeste mensen denken aan zigeunertattoos en denken aan het beeld van een vrouw in de Amerikaanse traditionele stijl, maar er zijn veel andere symbolen waarmee het Roma-volk zich verbindt en hieronder zijn een paar voorbeelden. Voor degenen die op zoek zijn naar een Gypsy-tatoeage in tegenstelling tot degene die je normaal hebt gezien, zouden deze de truc moeten doen.

De Slogan Tattoo van de Roma

Alleen omdat er geen officiële Roma-staat is, betekent dit niet dat de mensen die zich hiermee identificeren hun slogans en nationale symbolen niet hebben. De Roma-slogan is ‘Opre Roma’ of vertaald naar ‘Arise Roma’. Alle mensen in de Roma-gemeenschap herkennen deze slogan als de hunne.

Romani Vlag Tattoo

De Roma-vlag werd aangenomen door de internationale conferentie genaamd “Verenigde Roma van Europa” in 1933. Het werd georganiseerd door de Algemene Vereniging van de Roma van Roemenië in Boekarest. Je zou de originele vlag kunnen herkennen aan de twee horizontale balken. De bovenste balk was blauw en er was een groene balk aan de onderkant. Blauw was een representatie van eeuwige spirituele waarden en de lucht, terwijl de groene kleur representatief was voor eeuwige aardse waarden, vruchtbaarheid en de groene velden.

De Chakra Wheel Tattoo

In 1971 werd de Chakra toegevoegd aan de Roma-vlag en dit is toevallig ook een populaire tatoeage. Dit is een weergave van de chakra uit de hindoeïstische religie en het werd gekozen vanwege het Roma-Indiase erfgoed. De chakra ziet eruit als een wiel waarvan wordt gezegd dat het een symbool is van de reizende familie van Roma.

Een zigeunergeschiedenis

De zigeuners zijn een volk waarvan wordt gezegd dat ze geen huis of nomaden hebben. Ze zijn ook bekend als “reizigers” en hebben eigenlijk hun eigen taal die Romani is. De zigeuners identificeren zich als Roma-mensen en ze kwamen vele jaren geleden vanuit India naar Europa.

De geschiedenis van de zigeuners bleef jarenlang een mysterie en dit vooral omdat er geen geschreven taal was en dus geen documenten of geschriften over wat ze aan het doen waren. Hierdoor waren zigeuners zelfs hun oorsprong vergeten omdat er geen historische documenten waren. Jarenlang beweerden zigeuners dat te doen door Egyptenaren en kregen daarom de naam zigeuners. Naarmate de tijd verstreek, ontdekten de Europeanen dat de Roma-taal verwant was aan sommige Indiase dialecten, en toen dat eenmaal was vastgesteld, werd de oorsprong van de zigeuners langzaam samengevoegd.

De zigeuners waren een Indiaans volk uit het lagere castsysteem en verdienden hun brood als zangers en muzikanten. De Perzische koning Bahram V kreeg in het jaar 430 12.000 zigeunermuzikanten van de indianenstam Jat cadeau. De meesten van hen waren in 855 door de Byzantijnen gevangen genomen in Syrië, waar ze grote jongleurs en acrobaten zouden zijn.

De zigeuners werden in de 12e-eeuwse geschiedenis van Constantinopel geregistreerd als waarzeggers, berenhouders, verkopers van magische amuletten voor geluk en slangenbezweerders. De Grieken werden door Balsamon gewaarschuwd om de zigeuners te vermijden, omdat ze in de clinch lagen met de duivel en ze “tovenaars en buiksprekers” waren.

In de loop van de geschiedenis is bekend dat de zigeuners op veel verschillende plaatsen in Europa leven. In 1323 waren ze op Kreta waar ze door Symon Simeonis werden beschreven als een volk dat nooit langer dan 30 dagen ergens verbleef en altijd op de vlucht leek te zijn. Ze verplaatsten zich in tenten van veld naar veld.

In 1497 zouden de zigeuners die in Modon woonden, deelnemen aan allerlei soorten handel, waaronder cobbling, smederij en schoenmakerij om er maar een paar te noemen. Zigeuners werden opgemerkt in Servië in 1348, in 1362 waren ze in Kroatië en in 1378 werden ze gezien in Roemenië. Veel van de zigeuners werden als slaven gehouden en gemaakt om te werken als bakkers, metselaars, bedienden, kleermakers en kappers.

Tussen 1414 en 1417 werden zigeuners voor het eerst gezien in Hongarije, Spanje, Duitsland en Zwitserland. In deze tijd hadden ze een safe-conduct, wat in wezen een paspoort was dat hen werd gegeven door keizer Sigismund van het Heilige Roomse Rijk. De zigeuners reisden door Europa met brieven over veilig gedrag die de paus hen na het overlijden van Sigismund had gegeven. In die tijd waren de safe-conducts van Sigismund legitiem, maar degenen waarvan werd gezegd dat ze van de paus waren, waren niet echt.

En dit is nog maar het begin van het reizen voor de zigeuners. De zigeuners waren altijd in beweging, maar waren een fascinerend volk.

Gypsy Tattoo Betekenis 2
Gypsy Tattoo Betekenis 3
Gypsy Tattoo Betekenis 7
Gypsy Tattoo Betekenis 8
Gypsy Tattoo Betekenis 10
Gypsy Tattoo Betekenis 11
Gypsy Tattoo Betekenis 13
Gypsy Tattoo Betekenis 15
Gypsy Tattoo Betekenis 19
Gypsy Tattoo Betekenis 29
Gypsy Tattoo Betekenis 36
Gypsy Tattoo Betekenis 38
Gypsy Tattoo Betekenis 43
Gypsy Tattoo Betekenis 44
Gypsy Tattoo Betekenis 46
Gypsy Tattoo Betekenis 50