Zandloper Tattoo Betekenis

Wanneer u op zoek bent naar een symbool dat veel betekenis heeft om op het lichaam te worden getatoeëerd, zijn er veel richtingen die u kunt opgaan. Dieren en bloemen zitten allemaal boordevol symboliek en zorgen voor geweldige tatoeages. Als u echter op zoek bent naar iets met een mysterieuze betekenis, maar toch een bericht verzendt, is de zandlopertattoo een goede keuze.

De zandloper ziet er misschien uit als een eenvoudig genoeg object, maar er zijn tal van geweldige tattoo-ontwerpen om uit te kiezen en veel zandloper tattoo-betekenissen. Op deze pagina zullen we de geschiedenis van de zandloper zelf bespreken en enkele van de meest populaire betekenissen die mensen aan hun tatoeages hechten. Zoals je zult ontdekken, is er vaak veel meer dan op het eerste gezicht lijkt bij het kijken naar een zandlopertattoo.

Wat is een Zandloper?

De zandloper is een uurwerk dat grotendeels achterhaald is met de 16e-eeuwse uitvinding van de veeraangedreven mechanische klok. Hierdoor is de zandloper een overblijfsel uit de oude of de premoderne periode die vertrouwde op meer natuurlijke tijdswijzen. Sommige mensen houden gewoon van het uiterlijk van de zandloper en het feit dat het een relikwie is.

Oorspronkelijk, voordat er klokken waren die mechanisch werkten, gebruikten mensen eenvoudige meetapparatuur of de beweging van de zon om de tijd bij te houden. Een van de bekendste hulpmiddelen die mensen gebruikten om de tijd bij te houden, was de zonnewijzer. Mensen kopen nog steeds zonnewijzers ter decoratie, maar deze zijn al lang vervangen en om voor de hand liggende redenen. Zonnewijzers kunnen niet ’s nachts, binnenshuis of op bewolkte dagen worden gebruikt.

Er waren ook andere apparaten die werden gebruikt om tijden te meten. De kaarsenklok was lang geleden een populaire manier om de tijd bij te houden. De kaarsklok meet de tijd door lijnen rond de kaars zelf te markeren, wat meestal markeringen zijn die het uur vertegenwoordigen. Je kon naar de kaars kijken en zien hoeveel er in een uur brandde. Je had kaarsen gemarkeerd in verschillende intervallen. Er was een acht uur durende kaars die liet zien wanneer er vier uur waren verstreken toen deze vier marken was gedaald. Het voor de hand liggende probleem met de kaarsenklok is een tocht. De Chinezen voegden een interessante functie toe aan de kaars door draden toe te voegen met metalen ballen eraan, zodat wanneer een uur verstreek, het metaal het oppervlak zou raken en je kon horen naarmate de tijd verstreek.

Van olieklokken tot waterklokken, nieuwe uitvindingen bleven ontstaan tot de moderne klok. De zandloper is echter het meest populaire uurwerk dat buiten de moderne klokken is getatoeëerd.

Zandloper Tattoo Betekenis

Een soort zandloper, de Marine Sandglass is een veel voorkomend tijdstuk dat al honderden jaren door zeelieden wordt gebruikt. Op deze manier is het beeld van de zandloper een meting van iemands tijd doorgebracht op zee. Zeilers zijn echter niet de enigen die tegenwoordig de zandlopertattoo krijgen. Zelfs mensen die gewoon van de zee houden, zullen hun zandlopertattoo krijgen om zich dichter bij zowel de zee te voelen als degenen die hun liefde delen om uit te gaan op het open water.

Meer in het algemeen is de zandloper een symbool van geduld en sterfelijkheid. Deze twee zandloper tattoo betekenissen kunnen samen worden gebruikt, of mensen kunnen ervoor kiezen om er slechts één te gebruiken. Iemand die het type persoon is dat niet angstig wordt onder druk, kan de zandlopertattoo perfect voor hem vinden. Evenzo kan iemand die zich er altijd goed van bewust is dat ze een beperkte tijd op deze planeet hebben, de zandlopertattoo krijgen om te dienen als een herinnering om elke dag ten volle te leven.

Omdat de zandloper in twee rijken is verdeeld, vertegenwoordigt de bovenste helft vol zand het heden, terwijl de lege onderste helft de toekomst aanduidt. Op deze manier kan de zandlopertattoo worden gezien als duizenden betekenissen in één afbeelding. Je zou ernaar kunnen kijken om degenen te herinneren die je hebt verloren, of je kunt het gebruiken als een bron van motivatie om je dromen na te jagen.

Zandloper Tattoo Variaties

Er zijn veel manieren waarop we de zandloper getatoeëerd hebben gezien. Het mooie van tatoeages is dat het hebben van enkele kleine veranderingen in de afbeelding de betekenis van de tatoeage volledig kan veranderen. Gebruik je ideeën of werk samen met je tatoeëerder aan iets fris en nieuws. Wat je ook besluit, het moet betekenis voor je hebben. Hieronder staan een paar voorbeelden van het veranderen van de zandlopertattoo.

Halve en halve zandloper Tattoo

Een halfvolle/halflege zandloper kan iets heel anders voorstellen dan een zandloper die klaar is met het gieten van zijn zand. Wanneer iemand een halfvolle zandlopertattoo heeft, kan hij het type persoon zijn dat kalm blijft, ongeacht de situatie. Ze raken niet in paniek als de tijden moeilijk worden en ze zijn voorzichtig om te dolgelukkig te zijn als er iets goeds met hen gebeurt.

Je kunt deze tatoeage ook nemen als een symbool van yin en yang. Zonder het een zou het ander niet compleet zijn. Dus, terwijl er de helft van het zand in zit de zandloper in het ene deel van het object, het andere mist dat zand. Dit kan symbool staan voor de balans in je leven.

Lege Zandloper Tattoo

Het beeld van een zandloper leeg zand zal iets heel anders betekenen, hoogstwaarschijnlijk een veronachtzaming van de traditionele passage of opvatting van tijd. Dit is een interessante zandloper tattoo betekenis, omdat het vrijwel betekent dat de eigenaar denkt dat ze op hun eigen golflengte leven. De regels hebben geen betrekking op hen en ze laten de tijd niet in de weg staan. Je kunt er zeker van zijn dat iemand die een zandlopertattoo bezit zonder zand erin op zijn zachtst gezegd een interessant persoon is.

Een andere manier om naar deze tatoeage te kijken, is dat de persoon ermee niet in het lot gelooft. Als je ziet dat het zand het ene deel van de zandloper verlaat naar het andere, vertelt het ons dat we het niet kunnen beheersen. De tijd verstrijkt en jullie lot is aan de tijd. Deze tatoeage is een protest tegen het idee dat we geen controle hebben over ons leven.

Gebroken Zandloper Tattoo

Evenzo kan een gebroken zandloper een soortgelijke boodschap symboliseren of een dood of persoonlijke tragedie doorgeven. Wanneer de zandloper geen zand meer heeft, wordt het idee van sterfte in twijfel getrokken. De afwezigheid van stromend zand duidt op het einde van een periode en kan worden toegepast op het leven van zichzelf of een geliefde. Iedereen die een goede vriend of familielid heeft verloren, kent de vele gevoelens die daarmee gepaard gaan. De gebroken zandloper tattoo is een uitstekende afbeelding om te laten zien dat je het vreselijk vindt dat je die tijd niet terug kunt krijgen.

Zandloper met schedel en klok

De zandlopertattoo met een schedel en klok die in het stuk is verwerkt, vertegenwoordigt het idee van vluchtig leven. De schedel is over het algemeen een teken van de dood of het einde van het leven. In combinatie met de zandloper en klok is het een boodschap dat we een eindige hoeveelheid tijd op deze planeet hebben. In de meeste gevallen is deze tatoeage een herinnering om eruit te komen en het leven ten volle te ervaren. Laat de tijd niet aan je voorbij gaan, want de klok beweegt altijd en het zand valt. Elke dag is een dag dichter bij onze laatste dag in dit leven, dus we moeten profiteren van onze tijd.

De zandloper is een herinnering aan de beperkte tijd die aan elk individu wordt toegewezen en moedigt daarom een ‘carpe diem’-perspectief op het leven aan. Er zijn tientallen geweldige motiverende tatoeages waaruit je kunt kiezen, maar de zandlopertattoo brengt echt de “haal het meeste uit je leven” betekenis die een beetje harder thuiskomt dan sommige van de anderen. Je kunt er altijd naar kijken en eraan herinnerd worden dat je het meeste uit elke dag moet halen en niet te veel op een zijspoor moet raken.

Ongeacht hoe de zandloper wordt afgebeeld of hoe het zand, of gebrek aan zand, verschijnt, het is een constant symbool van de stroom van de tijd. Het kan een positief of negatief beeld zijn, beide of geen van beide, afhankelijk van de betekenis van de bedoelde boodschap. Dit is geweldig nieuws voor mensen die een tattoo-ontwerp willen vinden dat een heleboel positieve en negatieve betekenissen in één afbeelding kan opnemen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om slechts één van die betekenissen fulltime te gebruiken, maar de kans is groot dat het je anders zal beïnvloeden, afhankelijk van wanneer je ernaar kijkt.

Zandloper Tattoo 1
Zandloper Tattoo 2
Zandloper Tattoo 3
Zandloper Tattoo 4
Zandloper Tattoo 5
Zandloper Tattoo 6
Zandloper Tattoo 7
Zandloper Tattoo 8
Zandloper Tattoo 9
Zandloper Tattoo 10
Zandloper Tattoo 11
Zandloper Tattoo 12
Zandloper Tattoo 13
Zandloper Tattoo 14
Zandloper Tattoo 16
Zandloper Tattoo 17
Zandloper Tattoo 19
Zandloper Tattoo 20
Zandloper Tattoo 21
Zandloper Tattoo 22
Zandloper Tattoo 23
Zandloper Tattoo 24
Zandloper Tattoo 25
Zandloper Tattoo 26
Zandloper Tattoo 29
Zandloper Tattoo 30
Zandloper Tattoo 32
Zandloper Tattoo 33
Zandloper Tattoo 34
Zandloper Tattoo 35
Zandloper Tattoo 36
Zandloper Tattoo 37
Zandloper Tattoo 38
Zandloper Tattoo 39
Zandloper Tattoo 40
Zandloper Tattoo 41
Zandloper Tattoo 44
Zandloper Tattoo 45
Zandloper Tattoo 46
Zandloper Tattoo 47
Zandloper Tattoo 50