Hannya Masker Tattoo Betekenis

Bij het debatteren over het krijgen van een tatoeage, zijn er veel opties die er zijn. Een van de oudste en meest symbolische stijl van tatoeëren komt echter van de Japanners. Tatoeëren in Japan is een lange reis geweest. Van geaccepteerd worden, naar vogelvrij verklaard worden, weer geaccepteerd worden. Van draken tot kersenbloesems, er is een overvloed aan verschillende symbolen uit de Japanse overlevering. Er zijn veel afbeeldingen in het Japanse tatoeëren die kunnen worden verkregen, maar degene waar we het vandaag over hebben, is het Hannya-masker.

In deze post zullen we het hebben over het Hannya-masker en waar het vandaan komt. We zullen het ook hebben over de symboliek achter de Hannya-maskertattoo en wat het betekent voor degenen die ervoor kiezen om deze historische tatoeage te krijgen. Ten slotte zullen we enkele van de variaties van de Hannya-tatoeage bespreken en praten over welke veranderingen, indien aanwezig, de extra symbolen toevoegen aan de betekenis van de Hannya-tatoeage. We hopen dat je aan het einde van dit bericht een beter idee hebt van de betekenis van de Hannya-tatoeage en je die kleine boost geeft waarnaar je misschien op zoek bent, zodat je je eigen kunt krijgen.

Wat is een Hannya Masker?

Het Hannya-masker is een traditioneel Japans masker dat wordt gebruikt in Noh-theatervoorstellingen, kyogentheater en Shinto kagura-dansen. Het is een voorstelling van een jaloerse vrouw die gek wordt gemaakt en verandert in een afschuwelijke demon. In zekere zin lijkt ze op Medusa, maar ze heeft haar eigen achtergrondverhaal en de wortels liggen heel erg in de Japanse cultuur.

Over de Hannya Mask Tattoo

Waarom is de Hannya masker tattoo zo populair? Het is eigenlijk vrij eenvoudig: het ziet er geweldig uit! Het is meestal een grotere tatoeage, maar sommige mensen krijgen een kleiner Hannya-masker met andere ontwerpen eromheen. Sommige mensen zien het als een behoorlijk griezelig beeld, terwijl anderen het gewoon mooi vinden. Hoe dan ook, het is een opvallend beeld dat een aantal verschillende betekenissen heeft. Het Hannya-masker betekent dat elke eigenaar afhankelijk is van wie ze zijn en het type Hannya-maskertattoo dat ze besluiten te krijgen.

Het masker heeft twee scherpe puntige hoorns, zware, droevige ogen en een brede, schreeuwende mond. Er zijn ook vaak puntige tanden, wat bijdraagt aan de terreur. Het beeld is meestal bedoeld om angst en afschuw te gebruiken, waardoor het publiek bang is voor de woedende jaloezie van de gemartelde demonenvrouw. Iemand die een Hannya-maskertattoo krijgt, probeert misschien een “wow” te krijgen van mensen die het zien, of ze denken dat het beeld een deel van zichzelf vertegenwoordigt.

Er zijn drie graden van Hannya-maskers, die de afdaling van een gekwelde vrouw in de waanzin van jaloezie en obsessief gedrag vertegenwoordigen. De verwrongen passies van de liefde worden getoond als de vrouw geleidelijk wordt getransformeerd in een demon terwijl haar obsessie voor haar minnaar haar overweldigt. Sommige Hannya-maskertattoos hebben meerdere delen van dit proces in hun Hannya-masker, terwijl anderen gewoon een van de afbeeldingen kiezen.

Het eerste type masker is het lichtst gekleurd en het verst verwijderd van de ware demon. De hoorns zijn kleiner en minder dreigend, maar nog steeds onmenselijk. Wanneer iemand besluit om dit Hannya-maskerbeeld te gebruiken, drukken ze meestal uit dat ze op dit moment nog steeds normaal (of gezond) zijn, maar er is gevaar en chaos net onder de oppervlakte. Een persoon met angst of diepe woede kan merken dat deze versie van het Hannya-masker perfect voor hen is.

Het tweede masker is donkerder, een dieper rood, dat een vrouw portretteert die op het punt staat te worden ingehaald door haar jaloezie als gevolg van onbeantwoorde liefde. Een persoon die een zeer problematische relatie heeft doorgemaakt en het er moeilijk mee heeft, kan dit type Hannya-masker kiezen. Het kan ook een tat zijn voor een vrouw die is bedrogen en de littekens moeten nog genezen.

Het derde masker is levendig rood en vertegenwoordigt een ware demon, een gekwelde en woedende ziel die onvoorspelbaar is. De demonen moeten zwaar gevreesd worden met hun scherpe, lange hoorns en tanden. Hun extreme ellende leidt hen tot moorddadige en wrede acties. Dit is de Hannya masker tattoo die de meeste mensen kiezen, zelfs als ze op geen enkele manier gek zijn. Het is een iconische afbeelding die op zichzelf een enorme tatoeage kan zijn of gemengd met andere tattoo-ontwerpen.

Hannya Masker Symboliek

Het Hannya-masker is een symbool van jaloezie en onvoorspelbaar gedrag. De gekwelde vrouwelijke geest is niet te vertrouwen en kan haar minnaar vermoorden als ze niet tevreden kan zijn. De demon moet worden verdreven en verbannen uit de materiële wereld om vrede te brengen aan haar slachtoffer. Wanneer dit Hannya-masker wordt gebruikt, probeert de eigenaar vaak voorbij een moeilijk moment in hun leven te komen (vaak een slechte relatie) en gebruiken ze de tatoeage om zichzelf eraan te herinneren vooruit te blijven kijken.

Het masker is een weergave van een spookverleden. Het portretteert de onterecht geplaatste obsessie van een verwrongen en ellendige ziel die niet verzadigd kan worden. Het beeld van het masker herdenkt het doden van deze demon en dee markering van zijn plaats die in het verleden is achtergelaten. Deze Hannya masker tattoo betekenis is even populair bij zowel mannen als vrouwen. Het masker kan zowat elk donker moment in iemands verleden vertegenwoordigen en de eigenaar kan de Hannya zien als een manier om te voorkomen dat deze terug naar de oppervlakte komt.

Hannya Masker Tattoo Variaties

Het Hannya-masker is een veel voorkomend ontwerp in het Japanse tatoeëren en is een krachtig beeld op zichzelf. Sommige mensen kiezen er echter voor om wat andere symboliek of afbeeldingen toe te voegen met de Hannya-maskertattoo om de symboliek te versterken of enigszins te veranderen. Hieronder staan een paar voorbeelden van de Hannya masker tattoo.

Hannya Masker en Cherry Blossom Tattoo

De Hannya masker en kersenbloesem tattoo is een veel voorkomende mix van symbolen in een tatoeage. De kersenbloesem is een symbool van het leven dat mooi is en tegelijkertijd vluchtig. Omdat kersenbloesems ontzettend mooi zijn maar snel sterven, symboliseren ze dat het leven kort en mooi is. Het mengen van deze twee lijkt misschien niet logisch, maar het kan een manier zijn om je jaloerse neigingen te helpen kalmeren wanneer je begrijpt dat je geen tijd hebt om je zo te voelen.

Hannya Masker en Snake Tattoo

De Japanse slang symboliseert het goddelijke vrouwelijke of attributen van het vrouwtje dat heilig zou kunnen zijn. Dit past precies in de dualiteit van het vrouwtje. De jaloerse en onvoorspelbare kant van de vrouw versus het mooie vrouwelijke deel van een vrouw. Deze tatoeage is een prachtig beeld van de verschillende geesten van een vrouw en lijkt een populaire keuze te zijn voor Japanse tattoo-enthousiastelingen.

Hannya Masker en Water Tattoo

De Hannya masker tattoo en wave tattoo symboliseren de eb en vloed van het leven in al zijn vormen. Dit heeft zelfs betrekking op vrouwen en de gevoelens van jaloezie. Bovendien zijn de Japanse golven een geweldige opvulling voor de meeste Japanse tatoeages wanneer je die gaten tussen de grote afbeeldingen van Japanse Irezumi wilt opvullen.

De Hannya-maskertattoo is een van die tattoo-ontwerpen die geen meerdere betekenissen nodig hebben om een fantastische ontwerptruckeuze te zijn. Het ziet er geweldig uit in zowel kleur als zwart en grijs, dus het is het type ontwerp dat veel mensen graag zouden willen hebben. Ja, het is in eerste instantie een beetje griezelig om naar te kijken, maar het kan ook een zeer krachtige betekenis hebben voor de eigenaar en kan verder worden aangepast om met hun smaak te werken.

Denk je erover om een Hannya masker tattoo te laten zetten? Zorg er dan voor dat u meerdere ontwerpopties bekijkt voordat u zich eraan committeert. Je kunt een grote Hannya-maskertattoo op je rug krijgen, of je kunt het op je arm krijgen met andere afbeeldingen eromheen.

We raden ook aan om de tijd te nemen wanneer je op zoek bent naar een artiest om je Hannya-maskertattoo te voltooien. Wanneer u op zoek bent naar uw artiest, zorg er dan voor dat ze goed thuis zijn in de kunst van het Japanse tatoeëren, want u wilt niet eindigen met iemand die het gaat wingen. Ga op hun sociale media-accounts en bekijk hun portfolio’s wanneer je naar binnen gaat om met de kunstenaar te praten. Als u problemen ondervindt bij het vinden van iemand om uw visie tot leven te brengen, laat het ons dan weten. Het team van Tattoo SEO heeft jarenlange ervaring in het matchen van klanten aan de perfecte tatoeëerder. Veel plezier met jagen!

Hannya Masker Tattoo 1
Hannya Masker Tattoo 2
Hannya Masker Tattoo 3
Hannya Masker Tattoo 4
Hannya Masker Tattoo 5
Hannya Masker Tattoo 6
Hannya Masker Tattoo 7
Hannya Masker Tattoo 8
Hannya Masker Tattoo 9
Hannya Masker Tattoo 10
Hannya Masker Tattoo 11
Hannya Masker Tattoo 12
Hannya Masker Tattoo 13
Hannya Masker Tattoo 14
Hannya Masker Tattoo 15
Hannya Masker Tattoo 16
Hannya Masker Tattoo 17
Hannya Masker Tattoo 18
Hannya Masker Tattoo 19
Hannya Masker Tattoo 20
Hannya Masker Tattoo 21
Hannya Masker Tattoo 22
Hannya Masker Tattoo 23
Hannya Masker Tattoo 24
Hannya Masker TattOO 25
Hannya Masker Tattoo 26
Hannya Masker Tattoo 27
Hannya Masker Tattoo 28
Hannya Masker Tattoo 29
Hannya Masker Tattoo 30
Hannya Masker Tattoo 31
Hannya Masker Tattoo 32
Hannya Masker Tattoo 33
Hannya Masker Tattoo 34
Hannya Masker Tattoo 35
Hannya Masker Tattoo 36
Hannya Masker Tattoo 37
Hannya Masker Tattoo 38
Hannya Masker Tattoo 39
Hannya Masker Tattoo 40
Hannya Masker Tattoo 41
Hannya Masker Tattoo 42
Hannya Masker Tattoo 43
Hannya Masker Tattoo 44
Hannya Masker Tattoo 45
Hannya Masker Tattoo 46
Hannya Masker Tattoo 47
Hannya Masker Tattoo 48
Hannya Masker Tattoo 49
Hannya Masker Tattoo 50
Hannya Masker Tattoo 51