Alles wat u moet weten over septumpiercings

Septum piercings hebben een groot moment in modescènes, zowel in Newmarket als over de hele wereld. Sterren van alle strepen, komen aan de beurt in de piercingsalon om de rode loper in hun eigen metaal te rocken.

Als je serieus bent over het krijgen van een septum piercing, lees dan hieronder verder om meer te weten te komen over alle basisprincipes die je moet begrijpen voordat je binnenkomt.

En als we een vraag hebben gemist of als je meer hulp nodig hebt, aarzel dan nooit om contact op te nemen met ons lokale Newmarket-team van zeer ervaren piercingprofessionals bij Pierced.co. We willen graag leren hoe we kunnen helpen.

Septum Piercing

Wat is een Septum Piercing?

Een septumpiercing, in de meest medisch klinkende definities, is “een piercing die door het neustussenschot gaat, dat de linker- en rechterneusgaten scheidt. Hoewel sommige mensen dit een “neuspiercing” of een “bull ring piercing” noemen, zijn beide technisch onjuist.

Een “neuspiercing” kan verwijzen naar verschillende soorten piercings, waaronder zowel neusgatpiercings als septumpiercings, en de term “bull ring piercing” is zowel onnauwkeurig als een beetje beledigend.

Doen septum piercings pijn?

Kortom, ja – maar heel weinig. De meeste mensen melden het pijnniveau voor een septumpiercing, variërend van een 1 of een 2 op een 10-puntsschaal. Het is echter belangrijk op te merken dat iedereen pijn anders ervaart en dat elke persoon zijn eigen unieke niveau van pijntolerantie heeft.

Voor de meeste mensen wordt een septumpiercing gedaan door het zachte weefsel vlak voor het kraakbeen van het septum. Het doorboren van dit zachte weefsel is vergelijkbaar met het doorboren van een oorlel – een klein kneepje voor een seconde, en de pijn is verdwenen.

De echte pijn, die nog steeds licht tot matig is, begint over het algemeen na een paar uur in te zetten, wanneer je lichaam probeert het genezingsproces rond je nieuwe sieraden te starten. Gelukkig is een Tylenol of Advil meestal voldoende om de pijn terug te brengen naar een redelijk niveau, of volledig te elimineren.

Mannelijke Septum Piercing met Septum Clicker

Hoe weet ik of Septum Piercing geschikt is voor mij?

Hoewel de beslissing om een septumpiercing aan je look toe te voegen er vooral een is van mode en persoonlijke voorkeur, moeten mensen met een afwijkend septum voorzichtig zijn. Het doorboren van een afwijkend septum kan niet alleen het effect hebben dat uw sieraden er scheef en minder aantrekkelijk uitzien, het kan ook de pijnfactor verhogen tot voorbij het niveau dat men normaal gesproken van een septumpiercing zou verwachten.

Een professional die bekwaam is in septumpiercings kan zien of u een goede kandidaat bent of niet, en kan u helpen uw opties te verkennen. Wat je ook doet, luister naar hun advies: niemand heeft een gezwollen, misvormde, kromme piercing nodig die zijn uiterlijk afwerpt.

Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met het lokale Newmarket-team van Pierced.co voor eerlijk, medelevend en deskundig advies over alles wat piercings betreft.

Soorten lichaamssieraden voor uw septumpiercing

Zodra de eerste piercing is genezen, kun je die originele sieraden verwisselen met een breed scala naar keuze, van strak en stijlvol tot uitgebreid en gedetailleerd, de opties zijn eindeloos.

Wanneer kan ik mijn septum piercing sieraden veranderen?

Houd je paarden hierop vast – zorg ervoor dat je een sieraad kiest waar je mee kunt leven – en hopelijk liefde – gedurende 6 tot 8 weken na de eerste piercing. Tijdens deze fase van de genezingsfase moet je het zo min mogelijk aanraken en zeker je sieraden niet veranderen.

Sommige mensen hebben mogelijk een langere genezingstijd nodig, zoals 3-5 maanden, maar het is volledig afhankelijk van de natuurlijke genezingssnelheid van uw lichaam.

Hoe moet ik voor mijn septum piercing zorgen?

Regel nummer één: niet aanraken! Hoe schoon je ook denkt dat je handen zijn, het is altijd beter, en eerlijk gezegd sneller en grondiger, om je piercing schoon te maken met een wattenstaafje. Dit is vooral belangrijk wanneer je piercing vers is, maar dit geldt voor de hele levensduur van de piercing – gewoon niet aanraken!

Ten tweede, doe zeezout weken, twee keer per dag. Week een watje in een geconcentreerde oplossing van zeezout, geen keukenzout en water en houd het vijf minuten vast aan de piercing. Dit is de gouden regel van het verzorgen van nieuwe piercings om infectie te voorkomen.

Ten slotte, verplaats uw sieraden zo min mogelijk tijdens de genezingsperiode om verdere irritatie te voorkomen en raadpleeg uw piercer of een arts als u tekenen van infectie opmerkt, zoals groene of gele afscheiding of een vervelende geur.

Kan een septumpiercing een sinusinfectie veroorzaken?

Kortom, ja, maar niet het soort sinusinfectie waar je misschien aan denkt. Terwijl kleine infecties van een piercingplaats ongemakkelijk zijn, maar soms is het soort sinusinfectie dat u naar de dokter zou moeten laten rennen een septumhematoom.

Deze zijn uiterst zeldzaam en treffen slechts een klein deel van de bevolking. In het zeldzame geval dat u dramatische zwelling ervaart, overbelast bent, ook al heeft u geen verkoudheid of allergieën, of u merkt ongemakkelijke druk in uw septum, moet u meteen hulp zoeken.

Septum Piercing met Septum Clicker Sieraden

Klaar om een Septum Piercing te krijgen?

Of je het nu doet om in de voetsporen van je favoriete celeb te treden of je persoonlijke stijl uit te drukken, het ervaren team van Pierced.co is er om je te helpen.

Met de juiste zorg, een goede piercer en de juiste sieraden kan het een fashion statement zijn waar je nog jaren plezier van zult hebben. En als u klaar bent om de volgende stap te zetten, bel of kom dan vandaag nog langs op onze lokale Newmarket-locatie om aan de slag te gaan.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.