Hamsa Tattoo Betekenis

Er zijn veel symbolen om uit te kiezen wanneer u beslist over een tatoeage. Tussen onderwerpen die er gewoon mooi uitzien of iets met betekenis, heb je oneindig veel dingen om uit te kiezen. De vraag wordt, hoe beslis je? Iedereen heeft een stijl, maar naast de looks moet je op zoek gaan naar iets dat iets voor je betekent. In veel gevallen moet je iets kunnen vinden dat zowel zinvol als geweldig is wanneer het wordt getatoeëerd.

Het doel van onze gewenste tatoeage is de hamsa vandaag. De hamsa is een prachtig en uniek symbool met veel betekenis dat vele culturen omspant. Je zou geen fout maken als je ervoor koos om deze tatoeage te laten zetten. Die hamsa heeft zowel gewaagde lijnen als ingewikkelde. Het is een zeer opvallende tatoeage, dus als iemand het ziet, verwacht dan een gesprek te hebben.

In dit bericht gaan we het hebben over het hamsa tattoo-symbool en praten we over de betekenis die eraan verbonden is. De betekenis kan veranderen afhankelijk van de cultuur en het deel van de wereld dat u dit ontwerp laat tatoeëren. We zullen ook praten over enkele van de verschillende variaties van de hamsa-tatoeage en of er verschillende betekenissen in deze variaties zijn. Je moet een paar dingen leren tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van dit.

Wat is een Hamsa?

Het hamsa-symbool is een prachtig ontwerp dat wordt ondersteund door traditionele en culturele waarden. Het wordt afgebeeld als een hand met een oog, of een ander symbool in de handpalm. Als het gaat om de hamsa-tatoeage, kan het deze betekenissen (of vele anderen) bevatten, maar het kan in tal van ontwerpen voorkomen. Tegenwoordig krijgen mensen graag een unieke hamsa-tatoeage en zullen ze een of meer betekenissen gebruiken die inkapselen wie ze zijn.

Hamsa betekent “vijf” in de Hebreeuwse en Arabische taal. Deze vijf symboliseert de vijf vingers op een hand en de vijf zintuigen die mensen hebben. In zekere zin kan een hamsa-tatoeage de mensheid als geheel vertegenwoordigen wanneer deze betekenissen worden gegeven. Wanneer iemand de vijf vingers en vijf betekenissen gebruikt, kunnen ze het gevoel hebben dat de hamsa-tatoeage zowat elke betekenis heeft die ze er op een bepaalde dag aan willen geven.

Hamsa Tattoo Betekenis

Velen geloven dat het hamsa-symbool bescherming, moed, vertrouwen, kalmte of al het bovenstaande vertegenwoordigt. Iemand die zowel geduldig als beschermend is, kan vinden dat de hamsa-tatoeage het beste ontwerp voor hen is, omdat er niet te veel andere tattoo-ontwerpen zijn die beide betekenissen tegelijkertijd kunnen vasthouden. Deze mensen zijn meestal degenen die wat rustiger zijn dan anderen, maar bereid zijn om uit hun schulp te komen wanneer ze nodig zijn.

De hamsa-hand kan op twee manieren worden afgebeeld; met de vingers uit elkaar, wat de kracht symboliseert om het kwaad af te weren; of met de vingers bij elkaar, wat een symbool is van geluk. Wanneer iemand zijn hamsa-tatoeage met de vingers uit elkaar krijgt, gebruiken ze het meestal als een religieus symbool of willen ze gewoon te veel ontberingen in hun leven voorkomen. Als de vingers bij elkaar zijn, kijken ze ernaar om hen geluk te brengen.

De opname van een oog in een hamsa tattoo ontwerp is bedoeld om bescherming te symboliseren. Het wordt vaak het oog van Horus genoemd, wat betekent dat je altijd in de gaten wordt gehouden door een alwetende aanwezigheid en niet aan je eigen geweten kunt ontsnappen. Het oog kan een religieus symbool zijn of het kan betekenen dat de eigenaar voor de mensen wil zorgen van wie ze houden. Vaak wordt dit ontwerp gedaan in zwart en grijs met het oog als het enige deel dat kleur heeft. Dit is een van de meest klassieke hamsa-ontwerpen, dus sommige mensen zullen het alleen vanwege de unieke uitstraling krijgen.

In de islam vertegenwoordigen de vijf vingers de vijf zuilen van de islam: Shahadah, Salat, Zakat, Sawm en Hajj. In de islam wordt de hamsa ook wel de Hand van Fatima genoemd, ter nagedachtenis aan Mohammeds dochter Fatima Zahra. Meestal is het moeilijk om deze hamsa-tatoeage te onderscheiden van de andere hamsa-ontwerpen, daarom zullen sommige moslims andere religieuze afbeeldingen of geschriften toevoegen om de betekenis duidelijker te maken.

In het Jodendom vertegenwoordigt de hamsa Gods aanwezigheid in alle dingen in de wereld. De vijf vingers herinneren de drager eraan om alle vijf de zintuigen in gebed te gebruiken. Velen geloven ook dat het de vijf boeken van de Thora afbeeldt, wat de tatoeage nog meer betekenis geeft aan de eigenaar. Het wordt ook wel de Hand van Mirjam genoemd, die de oudste zus van Mozes was. Hoewel er veel hamsa tattoo betekenissen zijn, zien mensen van Joods geloof de tatoeage als een van de meest betekenisvolle wanneer het deze dingen vertegenwoordigt.

In de christelijke religie geloven ze dat de hamsa de hand van de Maagd Maria is. In dit opzicht symboliseert het kracht, kracht en vrouwelijkheid. Christelijke mannen kunnen ook de hamsa-tatoeage krijgen, maar het heeft net iets meer betekenis als een christelijke vrouw er een krijgt. Vaak tatoeages van de hamsa op een Christieen drager zal het Jezus-vissymbool opnemen in de buitenste bekleding van het oog.

Ongeacht de religieuze achtergrond, veel dragers van een hamsa-tatoeage geloven dat het veiligheid biedt en bescherming tegen alle kwaad en kwaadwillenden. Velen kiezen er ook voor om zichzelf te versieren met deze tatoeage als een teken van geluk of geluk.

Hoewel de hamsa een klassieke religieuze tatoeage is, krijgen mensen tegenwoordig een hamsa-tatoeage om een aantal verschillende redenen. Ze vinden het misschien leuk dat het meerdere religieuze betekenissen heeft, maar ze kunnen uiteindelijk beslissen over een van de vele hamsa-tatoeageontwerpen op basis van de andere betekenissen die ze hebben. Het kan geen kwaad dat het een tattoo-ontwerp is dat kan worden opgenomen in een grotere tatoeage of dat het meerdere andere ontwerpen erin kan hebben.

Wat kleur betreft, kan de eigenaar van een hamsa-tatoeage zowat elke tint kiezen die ze leuk vinden. Er is geen betekenis verloren, ongeacht de kleur, dus dit is gewoon een andere manier waarop de hamsa-tatoeage kan worden gepersonaliseerd om aan de smaak van de eigenaar te voldoen. In feite zijn zwarte en grijze hamsa-tatoeages op dit moment extreem populair, net als hamsa-tatoeages met slechts een klein beetje kleur aan de randen.

Hamsa Tattoo Variaties

De hamsa tattoo is bekend, maar het kan worden veranderd om gewoon een andere look te hebben. Bovendien zullen mensen andere symbolen rond de hamsa toevoegen om de betekenis die ze eruit willen halen te versterken. Hieronder een paar voorbeelden.

Hamsa met Bloem Tattoo

De hamsa tattoo met een bloem in het midden is een andere manier om deze tattoo er nog beter uit te laten zien. Het toevoegen van een bloemenpatroon aan een tatoeage kan bijdragen aan de betekenis die er al is. Alle bloemen zijn erg symbolisch, dus wanneer je je bloem kiest om toe te voegen, zorg er dan voor dat het er een is die voor jou logisch is.

Tribal Hamsa Tatoeage

De tribal hamsa tattoo is een andere populaire manier om deze tatoeage te krijgen, de vaste lijnen van de hamsa werken goed wanneer ze worden omgezet in de tribale stijl van tatoeëren. Het ziet er geweldig uit en de betekenis is er nog steeds, want de tribale stijl van tatoeëren is zo oud als de hamsa. Als u op zoek bent naar een andere manier om de hamsa te laten tatoeëren, is dit een geweldige optie.

Traditionele Hamsa Tattoo

De traditionele hamsa-tatoeage is gewoon een andere stijl van tatoeëren. Je kunt nog steeds de betekenis van de hamsa-tatoeage hebben terwijl je een tatoeage krijgt die past bij de stijl van de tatoeages die je al hebt. We hebben nautische tekens toegevoegd aan deze tatoeage die kunnen bijdragen aan het geluk van de hamsa op het open water.

Hamsa met Davidster Tattoo

De hamsa-tatoeage met de Davidster is een geweldige manier om terug te keren naar die Hebreeuwse wortels. Het is gewoon een andere manier om de symboliek van het hamsa-beeld te versterken door iets toe te voegen dat heel goed bij het thema past.

Als je denkt dat je een hamsa-tatoeage wilt laten zetten en er creatief mee wilt worden, zoek en kunstenaar waar je je prettig bij voelt. Je kunstenaar zal met je gaan zitten en je helpen je visie te creëren en deze vervolgens op de huid te zetten. Als je problemen hebt met het vinden van de juiste artiest, laat het ons dan weten. We begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is om de juiste tatoeëerder te vinden, dus laat ons helpen door een aanbeveling te doen.

Hamsa Tattoo Betekenis 1
Hamsa Tattoo Betekenis 2
Hamsa Tattoo Betekenis 3
Hamsa Tattoo Betekenis 4
Hamsa Tattoo Betekenis 5
Hamsa Tattoo Betekenis 6
Hamsa Tattoo Betekenis 7
Hamsa Tattoo Betekenis 8
Hamsa Tattoo Betekenis 9
Hamsa Tattoo Betekenis 10
Hamsa Tattoo Betekenis 11
Hamsa Tattoo Betekenis 12
Hamsa Tattoo Betekenis 13
Hamsa Tattoo Betekenis 14
Hamsa Tattoo Betekenis 15
Hamsa Tattoo Betekenis 16
Hamsa Tattoo Betekenis 17
Hamsa Tattoo Betekenis 18