Gasmasker Tattoo Betekenis

Het gasmasker werd voor het eerst gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog toen chemische oorlogsvoering werd gebruikt. Chemische aanvallen werden gemeengoed. Als we aan het gasmasker denken, denken we aan alle negatieve associaties die aan het beeld kleven. Dit omvat chemische oorlogsvoering en mensen die sterven. Het gasmasker wordt ook gebruikt in enge beelden, of het nu kunst of films zijn, het gasmasker is een griezelig uitziend item.

Mensen houden echter van griezelige dingen. De symboliek van het gasmasker is overgenomen door verschillende subculturen die voortkomen van gothic tot steampunk. Dit gezegd hebbende, het zorgt voor echt coole tatoeages en mensen houden ervan om ze te krijgen. Ze houden er niet alleen van om gasmaskertattoos te krijgen voor de beelden, maar er zijn ook enkele populaire personages die gasmaskers dragen. Dus, als je rekening houdt met alle fans van deze verschillende videogames en tv-programma’s, zijn er veel redenen om een gasmaskertattoo te krijgen.

Hieronder vindt u informatie over het gasmasker en hoe het voor het eerst in gebruik is genomen. Van daaruit zullen we het hebben over de betekenis van de gasmaskertattoo en wat het symboliseert voor degenen die de tatoeage dragen. Er zijn veel variaties en we zullen ze niet allemaal kunnen aanstippen, maar in combinatie met de symboliek van het gasmasker en enkele van de beroemde personages die ze dragen, zou je je behoorlijk geïnformeerd moeten voelen over de redenen waarom iemand een gasmaskertattoo zou willen.

Geschiedenis van het gasmasker

Volgens de publicatie Popular Mechanics gebruikten de Grieken een gewone spons als gasmasker. De bevolking van Irak creëerde in de 9e eeuw een versie van een gasmasker voor degenen die in vervuilde putten werkten.

Het eerste gasmasker werd in 1785 uitgevonden door Jean-François Pilâtre de Rozier. Deze beademingsapparaten werden gebruikt door mijnwerkers. Van daaruit heb je misschien het vreemde vogelsnavelachtige masker gezien dat pestartsen zouden vullen met kruiden tijdens. De leider voor het modernste gasmasker werd in 1847 gecreëerd door Lewis P. Haslett. Zijn creatie stelde de persoon die het droeg in staat om door een neus en mondstuk te ademen. Ze zouden ook lucht kunnen opnemen door middel van een bolvormig filter en uitademen via een ventilatieopening uit het masker.

Gasmasker Tattoo Betekenis

De gasmaskertattoo kan vele betekenissen hebben en veel ervan hangt af van met wie je praat. Veel beroemde personages droegen gasmaskers, wat leidt tot veel fantattoos.

De meest voor de hand liggende betekenis gaat over de dood en het einde van de wereld type thema’s. Ze kunnen een symbool zijn van dood, vernietiging en oorlogvoering. Ze kunnen ook symbool staan voor revolutie. Dit kan een positief of negatief symbool zijn. Het doel van het gasmasker is om je in leven te houden als er giftige dampen in de buurt zijn. Dit helpt niet met de symboliek, maar je kunt in ieder geval een gevoel krijgen van de richting die we opgaan.

Het grootste deel van de symboliek rond het gasmasker wordt uitsluitend overgelaten aan de persoon met de tatoeage. Het kan zoveel verschillende dingen betekenen dat we denken dat het moeilijk voor ons zou zijn om je precies te vertellen wat het symboliseert.

Gasmasker Tattoo Variaties

Hier wordt het verhaal verteld. Afhankelijk van hoe het gasmasker wordt afgebeeld, laat het ons weten wat het betekent voor de persoon die het draagt. Hieronder staan een paar voorbeelden van stijlen en variaties van de gasmaskertattoo en wat het betekent in onze ogen of mensen die veel meer getraind zijn dan wij.

Trash Polka Gas Masker Tattoo

Dit gaat meer over de stijl van afval polka en het gasmasker dat erin wordt gebruikt. De makers van de trash polka stijl zijn Simone Plaff en Volko Merschky in Duitsland. Hun beschrijving van deze stijl zegt dat trash polka een mix is van trash en realisme; het abstracte en de natuur; menselijkheid en technologie. Dit vertelt ons niet veel over de symboliek van de trash polka gasmasker tattoo, maar we zien het zeker veel rond.

Gasmasker met bloemen Tattoo

De gasmaskertattoo met bloemen is een beeld dat ons in beide richtingen trekt. Terwijl het gasmasker dood en vernietiging symboliseert, symboliseert de bloem vrede en geluk. Dit beeld staat symbool voor de strijd die we allemaal doormaken. We proberen goede mensen te zijn, maar we kunnen overspoeld worden door woede.

Dit symbool kan ook een standpunt tegen oorlog vertegenwoordigen. Veel anti-oorlogskunstenaars zullen beelden van onschuld combineren met de dood als protest tegen geweld. Dit was erg overheersend tijdens de Vietnamoorlog toen de hippiebeweging echt wat tractie begon te krijgen.

Banksy Gasmasker Jongen

Banksy’s Gas Mask Boy stuk werd gemaakt in 2010. Zoals het meeste werk van Banksy draait het om anti-oorlogsthema’s en revolutie. In dit geval toont het kunstwerk een kind met een gasmasker dat een afbeelding van een eiland en palmboom schildert met wat lijkt op een sharpie. Het is een herinnering dat niet alleen soldaten sterven in deze oorlogen, maar ook onschuldige mensen.

H.U.N.K. Gasmasker Tattoo

H.U.N.K. is een personage uit de Resident Evil-serie. Hij is een commando van de Umbrella Security Service die de teamleider was van het Alpha Team dat het G-Virus herstelde. Zijn beeltenis is er een van een soldaat met een helm en gasmasker met gloeiende rode ogen. Voor fans en toeschouwers is dit een coole afbeelding die zorgt voor een geweldige tatoeage.

Psycho Mantis Gas masker Tattoo

Psycho Mantis is een personage dat voorkomt in de Metal Gear Solid videogameserie. Psycho Mantis is lid van de groep FOXHOUND en is een krachtig medium en paragnost. Het baasgevecht tegen Psycho Mantis in Metal Gear Solid zette Hideo Kojima op de kaart als een van de meest creatieve en onconventionele gameontwikkelaars van zijn tijd. De Psycho Mantis-tatoeage is gedenkwaardig en zou een geweldig stuk zijn voor elke fan van de Metal Gear Solid-game.

Gasmasker Tattoo Betekenis 1
Gasmasker Tattoo Betekenis 2
Gasmasker Tattoo Betekenis 3
Gasmasker Tattoo Betekenis 4
Gasmasker Tattoo Betekenis 5
Gasmasker Tattoo Betekenis 6
Gasmasker Tattoo Betekenis 7
Gasmasker Tattoo Betekenis 8
Gasmasker Tattoo Betekenis 9
Gasmasker Tattoo Betekenis 10
Gasmasker Tattoo Betekenis 11
Gasmasker Tattoo Betekenis 12
Gasmasker Tattoo Betekenis 13
Gasmasker Tattoo Betekenis 14
Gasmasker Tattoo Betekenis 15
Gasmasker Tattoo Betekenis 16
Gasmasker Tattoo Betekenis 17
Gasmasker Tattoo Betekenis 18
Gasmasker Tattoo Betekenis 19
Gasmasker Tattoo Betekenis 20
Gasmasker Tattoo Betekenis 21
Gasmasker Tattoo Betekenis 22
Gasmasker Tattoo Betekenis 23
Gasmasker Tattoo Betekenis 24
Gasmasker Tattoo Betekenis 25
Gasmasker Tattoo Betekenis 26
Gasmasker Tattoo Betekenis 27
Gasmasker Tattoo Betekenis 28
Gasmasker Tattoo Betekenis 29
Gasmasker Tattoo Betekenis 30
Gasmasker Tattoo Betekenis 31
Gasmasker Tattoo Betekenis 32
Gasmasker Tattoo Betekenis 33
Gasmasker Tattoo Betekenis 34
Gasmasker Tattoo Betekenis 35
Gasmasker Tattoo Betekenis 36
Gasmasker Tattoo Betekenis 37
Gasmasker Tattoo Betekenis 38
Gasmasker Tattoo Betekenis 39
Gasmasker Tattoo Betekenis 40
Gasmasker Tattoo Betekenis 41
Gasmasker Tattoo Betekenis 42
Gasmasker Tattoo Betekenis 43
Gasmasker Tattoo Betekenis 44
Gasmasker Tattoo Betekenis 45
Gasmasker Tattoo Betekenis 46
Gasmasker Tattoo Betekenis 47