De complete gids voor Helix Piercing Sieraden

Voor het eerst gepopulariseerd in de jaren 1990, hebben helixpiercings het afgelopen decennium een enorme comeback gemaakt. Helix piercings zijn een geweldige volgende stap als je al een of meer lobpiercings hebt, maar geïnteresseerd bent in het krijgen van meer piercings in je oren.

Helix piercings zijn steeds meer sociaal geaccepteerd dan een paar jaar geleden. Nu wordt een helixpiercing vaak bewonderd door jonge mensen die enthousiast zijn om er zelf een te krijgen als ze oud genoeg zijn. Klik hier om uw toekomstige helix piercing te boeken in onze Mississauga Studio.

Helix piercings hebben meer aandacht gekregen in de media omdat veel millennial beroemdheden, waaronder Miley Cyrus, Lucy Hale en Bella Thorne, ze in openbare omgevingen hebben gedragen. Door een snelle online zoekopdracht uit te voeren, kunt u zien dat deze celebs enkele van de vele helix piercing-stijlen weergeven die merken aanbieden.

Helix piercings zijn ook een favoriete body piercing optie voor die van alle genderidentiteiten, terwijl het vroeger meer de voorkeur kreeg van vrouwen. Wij geloven dat hoe meer mensen er zijn met kraakbeenpiercings waar ze van houden, hoe beter!

Lees verder voor meer informatie over het helix piercing proces en populaire helix sieraden opties.

Wat is een Helix Piercing?

De helix is de gebogen buitenrand van het kraakbeen van het buitenoor. Een helixpiercing kan zich overal tussen de bovenkant van de curve bevinden tot waar de oorlel begint. Er zijn ook subcategorieën van helix piercings.

Piercings tussen de bovenkant van de curve en de tragus zijn voorwaartse helix piercings. Sommige mensen krijgen zelfs meerdere helix piercings dicht bij elkaar, bekend als dubbele of drievoudige helix piercings.

Helix Piercing

Is een Helix Piercing hetzelfde als een Kraakbeenpiercing?

Het is mogelijk dat je in het verleden de term kraakbeenpiercing hebt gehoord wanneer je verwijst naar wat we een helixpiercing noemen. De term kraakbeenpiercing is niet onnauwkeurig.

Echter de helix is slechts een klein deel van het kraakbeen, omdat het kraakbeen een groot deel van het binnen- en buitenoor uitmaakt. Andere voorbeelden van kraakbeenpiercings zijn traguspiercings, rookpiercings, conch piercings en daith piercings.

Wat is het beste materiaal voor Helix Piercing Sieraden?

Wanneer u uw helix laat doorboren, moeten de piercingjuwelen 14k goud of titanium van implantaatkwaliteit zijn. Dit zijn de hoogste kwaliteit metalen voor oorbellen. Vooral echt gouden oorbellen zijn gemakkelijker grondig schoon te maken en hebben minder kans op infecties.

Sommige mensen zijn ook allergisch voor de metalen die worden aangetroffen in oorbellen van lagere kwaliteit, vooral nikkel; 14k gouden oorbellen zijn een veilige gok omdat ze twijfelachtig zijn om een allergische reactie te veroorzaken.

Tenzij u allergisch bent voor andere materialen, kunt u overschakelen naar helixjuwelen gemaakt van verschillende materialen nadat de wond volledig is genezen. Een ontmoeting met een professionele piercer kan u helpen bevestigen dat de piercing klaar is om voor de eerste keer te worden vervangen.

Is een hoepel of stud beter voor kraakbeenpiercings?

Het is altijd beter om een kraakbeenpiercing in eerste instantie te laten doen met een stud. Het is gemakkelijker voor de piercing om te genezen op een lange, rechte paal in plaats van een gebogen paal. Het laat ook ruimte voor de ontsteking en zwelling die onmiddellijk volgt op de piercing, wat gebruikelijk is, zelfs wanneer een professional de piercing doet, en u de nazorginstructies correct opvolgt.

Eenmaal genezen, kun je de stud van de piercing vervangen door een hoepel of een andere stijl die bij je stemming past. Blijf lezen om meer te weten te komen over de soorten oorbellen die het beste werken voor een helix piercing.

Zodra u uw eerste stud voor uw verse helixpiercing hebt gekozen, moet u de nazorgroutine bijhouden die door uw piercer is voorgeschreven.  Zorg er ook voor dat u uw piercing reinigt met de juiste producten om infectie te voorkomen.  Klik hier om alle Pierced nazorg producten te shoppen.

Heb je speciale sieraden nodig voor een Helix Piercing?

Hoewel je geen specifieke sieraden nodig hebt voor een helix piercing, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de oorbellen die je wel gebruikt de juiste maat hebben. De standaardmeters voor helixpiercings zijn 16-gauge en 18-gauge, en de standaardlengtes zijn 3/16″, 1/4″, 5/16″ en 4/8″.

We raden aan dat een getrainde piercer je helpt bij het meten van je piercing om ervoor te zorgen dat je de juiste maat draagt.

Als u thuis wilt proberen uw sieradengrootte te bepalen, klik dan hier om “De complete gids voor het meten van uw lichaamssieraden” te lezen.

Helix Piercing Sieraden

Wat voor soort oorbel gebruik je voor een Helix Piercing?

Er zijn tal van opties die er zijn voor helix piercing sieraden. Wals het gaat om helix oorbellen, gaan de meeste mensen voor captive kralenringen, naadloze ringen of labret studs.

Captive kralenringen zijn een geweldige optie vanwege hun unieke combinatie van stijl en functie. De kleine kraal of edelsteen die de decoratie op de helix sieraden biedt, kan ook helpen om de oorbel op zijn plaats te houden. De kralen kunnen supereenvoudig of zeer uitgebreid zijn – het is allemaal naar wens.

Veel piercers raden naadringen aan omdat ze niet het clickersegment van oorbellen bevatten dat aanwezig is op de overgrote meerderheid van de lobbenringen. Door het naadloze ontwerp kunnen de twee delen van de hoepel gemakkelijk naar elkaar schuiven. Naadloze ringen zijn geweldig als u op zoek bent naar kleinere en delicatere kraakbeenpiercing sieraden.

Labret studs zijn relatief vergelijkbaar met traditionele lobe studs. Het grote verschil is dat labret studs langere palen hebben met een plat uiteinde aan één kant in plaats van een oorbelrug.

Labret studs worden vaak gebruikt met kraakbeenpiercings, vooral in het begin, om het oor voldoende ruimte te geven om te genezen. Afhankelijk van de dikte van het kraakbeengebied, blijven veel mensen labret studs gebruiken als hun favoriete helix sieraden.

Onze favoriete Helix sieraden

Waar kan ik Helix sieraden vinden?

Hier bij pierced.co houden we van piercing sieradenmerken die betaalbaar zijn, maar toch geen stijl of kwaliteit opofferen. Drie van onze favorieten zijn Junipurr Jewelry, BVLA en Buddha Jewelry Organics. We raden je ook aan om de inventaris in onze online shop te bekijken!

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.