De beste Conch Ear Sieraden

Piercings zijn in opkomst en schelppiercings lopen voorop. Volgens de American Academy of Pediatrics krijgen meer jongeren piercings dan ooit. Experts verwachten dat dat aantal zal blijven stijgen, met beroemdheden als Rihanna, Ashley Benson, Keke Palmer en Dakota Fanning met schelppiercings.

Binnenste, buitenste en bovenste schelppiercings omvatten het perforeren van de oorschelp, ook bekend als de schelp. De stijlvolle en gedurfde toevoeging zorgt voor visuele flair, vooral voor mensen met meerdere oorpiercings. Hier leest u hoe u een schelppiercing strategisch kunt plaatsen en versieren.

Welke maat moet een schelppiercing hebben?

De meeste piercers volgen een standaard richtlijn bij het bepalen van piercingmaten. De meeste schelppiercings worden geleverd in 16G of 18G, hoewel uw specifieke meter in grootte kan variëren. Een 16G-piercing vertaalt zich naar 0,40 inch (1,01 cm) in breedte, terwijl 18G correleert met 0,50 inch (1,27 cm).

Ieders lichaam is uniek, dus piercers moeten geen one-size-fits-all benadering volgen. Het variëren van de lichaamssieraden op basis van uw lichaam zorgt ervoor dat u de best mogelijke pasvorm krijgt. Als je vragen hebt over de grootte van je schelppiercing, neem dan contact op met je piercer en vraag naar hun praktijken.

conch oor sieraden

Wat voor soort oorbel gaat er in een schelp?

Een van de belangrijkste redenen om van een schelppiercing te houden, is de veelzijdigheid. Je hebt verschillende schelpen oor sieraden opties die variëren van klassiek tot modern tot avant-garde. Hier zijn enkele van de beste opties voor uw oren:

Schelpen Studs

De schelpenbout biedt de perfecte combinatie van nuance en klasse. Het compacte oppervlak dient als decoratief opzetstuk voor binnen- en buitenste schelppiercings. De meeste mensen voelen zich aangetrokken tot de labret stud, ook bekend als de flat-backed stud, met een eenvoudige charme aan het einde.

Kies je voor een schelpenbout, zorg er dan voor dat je investeert in draadloze stukken. De threading gaat niet door de schelppiercing. Dit ontwerp betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het in- of uitschroeven van de bovenkanten. Met threadless-opties kunt u ook het uiterlijk binnen enkele seconden wijzigen voor extra veelzijdigheid.

Schelpen Studs

Halters

Til je piercing sieraden naar een hoger niveau met een halter. Je kunt niet fout gaan met een 14K gouden hoefijzer van Junipurr Jewelry, dat opvalt door zijn gepolijste afwerking en aanslagvrije gloed. Hoefijzervormige halters kunnen dubbel dienst doen als piercing sieraden voor orbitale, lip-, tragus-, daith-, septum- en slangenbeetperforaties.

Halters hoeven niet op een hoefijzer te lijken; je kunt zowel gebogen als rechte stukken aantrekkelijke piercing sieraden vinden. Beide opties bieden ultiem comfort voor de drager en zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Rechte halters weerspiegelen de noppen met platte rug, met als belangrijkste verschil de afgeronde bal op de rug.

Ringen

Captive kralen- en clickerringen bieden aantrekkelijke alternatieven voor traditionele schelpenoorjuwelen. Het heeft een hoepel met een enkele kraal op zijn plaats gehouden met spanning van beide zijden van de ring. U kunt de kraal verwijderen om de spanning los te laten voordat u de sieraden inbrengt. Clickerringen bieden een eenvoudig te gebruiken accessoire met een scharnierende sluiting voor het ultieme gemak.

Weet u niet zeker welke schelpenoorjuwelen geschikt zijn voor u? Bezoek uw lokale body jewelry professional voor meer informatie over uw juiste pasvorm. Met het persoonlijke bezoek kunnen piercers de juiste maten en meters voor uw lichaam bepalen. U kunt ook een compleet assortiment schelpen oor sieraden producten vinden bij Pierced.co.

Onze favoriete schelpen sieraden

Kun je AirPods met een schelppiercing dragen?

Voordat u zich verbindt aan een schelppiercing, moet u vertrouwd raken met het piercing- en herstelproces. Schelpen zijn geschikt voor de meeste oortypen en veroorzaken, net als de meeste oorpiercings, een zekere mate van pijn. Het is onmogelijk om een getal op de pijnbeoordeling te zetten omdat iedereen een andere tolerantie heeft. Hoewel de piercing op het kraakbeen plaatsvindt in plaats van op de kwab, moet deze vergelijkbaar zijn met andere perforaties.

De sleutel, vooral als het gaat om het dragen van AirPods, ligt in het genezingsproces. Schelppiercings hebben tot negen maanden nodig om volledig te genezen. Het bereik hangt af van hoe goed u het kraakbeen onderhoudt en uw algehele gezondheid.

Zodra je oor volledig is genezen, zou je geen probleem moeten hebben om AirPods of andere in-ear hoofdtelefoons te dragen. Zorg ervoor dat de oordopjes comfortabel in het oor zitten wanneer je ze gebruikt. U kunt klein ongemak of irritatie ervaren als de hoofdtelefoon tegen de lichaamssieraden wrijft.

Een manier om het probleem te omzeilen, zelfs terwijl je oor geneest, is door een over-ear hoofdtelefoon aan te schaffen. Ze cupen de buitenkant van het oor, wat het risico op ongewenste wrijving elimineert. Over-ear hoofdtelefoons variëren in prijs overal van een paar doenllars naar een paar honderd.

Hoe lang duurt het voordat een schelppiercing geneest?

De gemiddelde schelppiercing heeft drie tot negen maanden nodig om te genezen. De exacte duur is afhankelijk van je gezondheid en hoe goed je de piercing verzorgt na de ingreep. Ter vergelijking: kraakbeenpiercings hebben meer tijd nodig om te genezen dan lobpiercings, die gemiddeld 1,5 tot 2,5 maand duren.

De reden dat een schelppiercing er langer over doet om te genezen, is de locatie. Je kraakbeen is een vorm van avasculair bindweefsel, wat betekent dat het gebied geen bloedtoevoer ontvangt. Hoewel dit deel van het oor spanning en stress kan verdragen, duurt het langer om door het ontwerp te genezen.

Meestal, nadat je een schelppiercing hebt gekregen, werken je rode bloedcellen en bloedplaatjes om het bloeden te stoppen. Je lichaam begint collageenvezels te ontwikkelen om een nieuwe barrière te vormen die voorkomt dat ongewenste bacteriën of ziekteverwekkers het lichaam binnendringen. Deze reactie is de reden waarom uw andere piercing na de ingreep een klein korstje vormt.

Kraakbeen bevat geen bloedvaten, dus je lichaam kan niet direct rode bloedcellen en bloedplaatjes naar binnen sturen. Het gebied vertrouwt op aangrenzend bindweefsel om de opening te herstellen. Het genezingsproces kost tijd, maar je kunt het versnellen met de juiste nazorg.

De beste nazorg verkleint de kans op ontstekingen en infecties. Bij Pierced raden we aan om het gebied twee keer per dag af te vegen met een steriele zoutoplossing. Je oor zal je ook dankbaar zijn als je tijdens het genezingsproces niet verandert of rommelt met de schelpenoorsieraden.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.