De complete gids voor body piercings

De geschiedenis van Body Piercing

Permanente lichaamskunst zoals tatoeages en piercings bestaan al letterlijk duizenden jaren, over de hele wereld. Door de tijd heen, culturen en mensen, is body art al lang een bepalende factor in de esthetiek van veel verschillende demografieën op verschillende continenten. In feite was het oudste gemummificeerde lichaam dat ooit met een piercing is geregistreerd meer dan 5000 jaar oud.

In het recente verleden werd body art gezien als een taboe of anderszins lelijk aspect van cultuur dat werd achtergelaten voor landlopers en zwervers, of mensen zonder enige culturele waarde. Helaas hielden veel delen van de moderne wereld deze opvatting jarenlang vast.

Gelukkig veranderen media en cultuur in de loop van de decennia, en mensen beginnen de aantrekkingskracht en toewijding te begrijpen die nodig is om zichzelf te versieren met permanente kunst. Een nieuwe subset van cultuur is gecreëerd om deze esthetiek te laten zien en een omgeving waar geïnteresseerde individuen professionele kunstenaars kunnen vinden om het werk voor hen te doen.

Moderne lichaamskunst en hedendaags design

Hoewel het al duizenden jaren bestaat, is de moderne lichaamskunst niet veel veranderd, afgezien van een paar culturele betekenissen en technologische vooruitgang, zijn de dingen grotendeels hetzelfde gebleven. Sieradensoorten en materialen zijn nu veel veiliger, evenals de procedure zelf.

Wat zit er in Body Jewelry?

U vindt er veel verschillende soorten metalen die worden gebruikt in lichaamssieraden, die allemaal hun eigen unieke voor- of nadelen hebben met betrekking tot huidallergieën en kosten. Het kiezen van het juiste sieraadtype voor je piercing zal wonderen doen om ervoor te zorgen dat je een gezonde tijd hebt om te genezen en een geweldige look te hebben.

Goud

Goud is altijd een traditioneel populair metaal geweest dat wordt gebruikt bij piercings, omdat het zeer allergeenvriendelijk is. Goud is echter natuurlijk ook veel duurder dan andere metalen. Als u op zoek bent naar gouden sieraden zonder de bank te breken, kies dan voor karaatgewichten die minder dan 24k zijn, wat massief goud is.

Andere metalen zullen worden gebruikt in plaats van goud met de minder karaats, zodat u de look krijgt zonder zoveel geld te investeren.

Titaan

Titanium is snel de go-to metaal en legering bij uitstek geworden voor vrijwel elk type lichaamssieraden. Het is hypoallergeen en stijlvol en relatief betaalbaar in vergelijking met meer edelmetalen. Als je niet zeker weet welk metaal je moet kiezen, blijf dan zeker bij titanium.

Gelegeerde metalen

Zilver en andere metalen uitgelijnd met legeringscomponenten helpen om lichaamssieraden goedkoper te maken dan andere alternatieven die onveilig kunnen zijn. Deze worden meestal gebruikt voor puur esthetische doeleinden en kunnen allergierisico’s hebben, dus zorg ervoor dat u de verschillen tussen hen kent en begrijpt als u iets gedaan wilt krijgen.

Een woord van waarschuwing: prik jezelf nooit door of gebruik nooit plastic tijdens een procedure van welke aard dan ook, omdat het type holle naald dat nodig is om door dikker kraakbeen te komen ook voorkomt dat bacteriële infecties in de nieuwe ruimte worden geduwd, en dat eventuele allergieën die je hebt veel erger worden.

Welke delen van je lichaam kun je laten piercen?

Er zijn veel verschillende soorten piercings over het hele lichaam, die allemaal hun eigen unieke esthetiek en sieradenontwerpen dragen. Het kiezen van de plaats waar u wilt worden doorboord is eenvoudig, zorg er alleen voor dat u uw pijntolerantie kent en de nazorgcomponenten na de procedure begrijpt voordat u aan de slag gaat.

Genitale piercing

Hoewel het misschien ongemakkelijk is om over te praten, besluiten veel mensen om hun geslachtsdelen om de een of andere reden te doorboren, meestal om te pronken met hun pijntolerantie of om gewoon iets anders te hebben dan iedereen.

Cultureel gezien hebben veel mensen genitale piercings gebruikt als een overgangsritueel naar volwassenheid, omdat het kunnen omgaan met de pijn van de piercing zelf vergelijkbaar is met de veranderingen die we ervaren na het doorlopen van de puberteit naar de echte wereld.

Soorten genitale piercings

Voor vrouwen kan genitale piercing betrekking hebben op delen van de vagina die aan het zicht zijn onttrokken en alleen in privésituaties worden gezien. Sommige soorten zijn in wezen lagere marinepiercings, allemaal afhankelijk van de keuze van de drager.

Mannen opties omvatten de traditioneel erkende Prins Albert, dat is een piercing die door de eikel en frenulum van de penis gaat.

Het pijnniveau voor een genitale piercing is over het algemeen veel hoger dan enig ander deel van het lichaam, dus zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt als je erover denkt om iets gedaan te krijgen. Het is ook belangrijk om met een professional te gaan om eventuele complicaties te verminderen die kunnen optreden bij het omgaan met deze bijzonder gevoelige gebieden.

Orale piercing

Tongpiercings zijn altijd erg populair geweest, en de laatste jaren vooral onder vrouwen. Minder mannen hebben over het algemeen orale piercings gehad, tenzij je lipringen telt. Tegenwoordig zien orale piercings van alle soorten een opleving onder een nieuwe demografie van individuen die niet per se 24/7 met hun piercing willen pronken, maar in plaats daarvan iets hebben dat veel persoonlijker is.

Tong piercing

De tong is waarschijnlijk een van de meer populaire en herkenbare orale piercings, met een kleine stud of halter die meestal als sieraad staat. Je moet voorkomen dat je je tanden schraapt met je tongpiercing, omdat dit glazuurslijtage en krassen kan veroorzaken.

De gevoelige, bloedrijke delen van de mond maken ze een gebied dat pijnlijk kan zijn om te doorboren en een hogere mate van complicatie of infectie kan dragen. Als u overweegt om een orale piercing te krijgen, zijn ontsmetting en professionele procedurele technieken van het grootste belang, dus houd hier rekening mee tijdens het onderzoeksproces.

De Neus

Als je iets meer “in je gezicht” wilt met betrekking tot body piercing, is de neus een goede plek om te beginnen. Septum piercing is een van de meest populaire manieren om dit te doen, en omvat het doorboren van het middengebied van de neus, net als een stierenring.

Je kunt ook slechts één piercing in een bepaald neusgat hebben, of zelfs beide voor een veel uniekere look. De toepassingen zijn bijna grenzeloos en altijd spannend om uit te proberen.

Met betrekking tot pijn is de neus absoluut voor iedereen anders, meer dan andere delen van het lichaam. Sommige mensen hebben misschien meer gevoeligheid en ervaren dus meer pijn dan anderen, of helemaal niets.

Oorpiercings

We weten waarschijnlijk allemaal hoeveel mensen over de hele wereld, over geslachten en culturen heen, hun oren laten doorboren. In Amerika hebben veel meisjes hun oren doorboord vanaf de leeftijd van vijf jaar, en voor veel mensen is het de eerste en enige piercing die ze ooit krijgen.

Alleen omdat het gemeengoed is, betekent niet dat je oren geen leuke esthetische body art-toepassingen hebben. Omdat de meeste sieraden zijn ontworpen voor gebruik op of rond de oren, vindt u een nog grotere verscheidenheid om uit te kiezen wanneer u besluit te kijken.

Tragus, Helix en meer

Het heersende kraakbeen dat de constructie van je oor vormt, maakt het bij uitstek geschikt voor piercings. Sommige delen van het oor, zoals de tragus, hebben een dikkere concentratie kraakbeen, waardoor het doorboren ervan ongemakkelijker kan worden dan een eenvoudige oorlelpiercing.

De helix, het bovenste, binnenste deel van het oor, is ook populair bij mensen die op zoek zijn naar een breed scala aan piercings. Omdat het kraakbeen hier dunner is, is de procedure niet zo pijnlijk of ongemakkelijk.

Oorpiercing hoeft niet saai te zijn, dus bekijk enkele ontwerpen die misschien passen bij je eigen persoonlijke flair en smaak van body art.

Hoe worden piercings gedaan?

Moderne ontwikkelingen in piercingtechnologie hebben het proces veel veiliger en minder gevaarlijk gemaakt in termen van complicaties en infecties. De meeste piercingkunstenaars hebben veel ervaring in alle disciplines en begrijpen het niveau van professionaliteit dat vereist is bij het omgaan met deze procedure.

Instrumenten van de handel

Een holle naald wordt gebruikt om de gebieden te doorboren om ruimte te bieden voor het gewenste type sieraden. De grootte en vorm van de naaldmeter kunnen worden aangepast aan verschillende smaken, die door uw kunstenaar met u worden besproken voordat u iets gedaan krijgt.

Je kunstenaar duwt de naald door het gebied dat je hebt geselecteerd en vervolgens volgen de sieraden die je draagt. Op deze manier is er geen extra ruimte om littekens op te wekken of een infectie te veroorzaken.

Zijn piercings schadelijk voor het lichaam?

Piercings zijn niet inherent schadelijk voor het lichaam zolang het proces correct wordt uitgevoerd. Het risico op complicaties en infecties is vooral gebaseerd op hoe goed je het gebied schoon houdt na de piercing in plaats van een daadwerkelijk risico.

Wat zijn de namen van alle populaire piercings?

Enkele van de meer populaire piercings van vandaag zijn de volgende:

  • Schelp, helix en andere delen van het oor
  • Septum en neuspiercings
  • Marine/buikpiercings
  • Slangenbeet/lippiercing
  • Tepelpiercings

Elk heeft zijn eigen unieke voordelen esthetisch, evenals pijntolerantie. Onderzoek naar ontwerpen en sieradentypen voordat u beslist welke u wilt gebruiken.

Waarom zijn Gun Piercings Slecht?

Terwijl de meeste jonge meisjes hun oren laten doorboren met een piercingpistool, hebben nieuwe studies aangetoond dat ze niet effectief zijn en meer problemen kunnen veroorzaken dan naaldmethoden, zelfs voor het oor.een.

Keloïden, een gevaarlijke ontwikkeling van littekenweefsel, kunnen zich vormen bij het gebruik van een piercingpistool op de oren. Dit zijn niet-verwijderbare gezwellen die in ernstige gevallen ernstige pijn en gewicht op het oor kunnen veroorzaken, evenals infectie als ze worden gesneden of gekrabd.

Vrijwel elke professionele kunstenaar wijst tegenwoordig wapens af, dus wees op je hoede als jij of iemand die je kent erover denkt om er een te gebruiken tijdens een piercingafspraak. Holle naalden zullen altijd veiliger en effectiever zijn dan goedkopere, plakkerige pistolen.

Een winkel kiezen

Wanneer u op zoek bent naar een kunstenaar en een winkel om naartoe te gaan, vergeet dan niet om de netheid, sterilisatietechnieken en algemene klantenservice te controleren van iedereen die daar werkt. Je moet je zowel welkom als gewaardeerd voelen, ongeacht je verzoek, en je artiest moet de tijd nemen om je door het proces te begeleiden, of het nu je eerste piercing is of een van de vele.

Als je vragen hebt, vraag het dan aan je artiest. Je kunt een kijkje nemen in hun portfolio van stukken die ze in het verleden hebben gedaan, die ook als inspiratie kunnen dienen voor je eigen piercing- of sieradentype. Neem de tijd om dit te doen, zodat je weet dat je iets krijgt dat je nog jaren kunt waarderen.

Pre-Piercing Checklist

Als je eenmaal een plek hebt gevonden om doorboord te worden, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden bij het boeken van je afspraak.

In sommige gebieden kan ouderlijke toestemming vereist zijn voor personen jonger dan 18 jaar voordat ze een piercing krijgen, zoals bij de meeste andere volwassen beslissingen, en elke winkel zal dit tot op de letter volgen.

Zorg er daarnaast voor dat je de juiste kleding draagt voor het type piercing dat je krijgt, zodat je je comfortabel voelt tijdens de procedure en de artiest toegang heeft tot de plek.

Nazorg

De genezingstijd van je piercings zal variëren, niet alleen afhankelijk van het type piercing, maar ook van hoe goed je ervoor zorgt en het schoon houdt. Als je onder de douche staat, gebruik dan antibacteriële zeep, bij voorkeur iets ongeparfumeerds tijdens de eerste dagen na de ingreep.

Zorg er ook voor dat u op zoek gaat naar mogelijke tekenen van infectie, zoals rode strepen of ernstige pijn die na een paar dagen niet verdwijnt. Als dit het geval is, praat dan met uw persoonlijke arts over de volgende stappen die u moet nemen, omdat u mogelijk een bacteriële infectie of ernstige allergie heeft.

Voordat u vertrekt

Uiteindelijk is het beste wat je voor jezelf kunt doen voordat je een piercing krijgt, het begrijpen van alle verschillende soorten en delen van het lichaam die kunnen worden gebruikt, evenals de metalen die te vinden zijn in de sieraden die je verwacht te dragen.

Door alles van tevoren te onderzoeken, heb je een beter, veiliger begrip van de piercinggemeenschap, evenals een hernieuwd respect voor het type lichaamskunst dat het ultieme in artistieke expressie vertegenwoordigt.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.