Daruma Doll Tattoo Betekenis

In de Japanse cultuur zijn er veel objecten en symbolen die veel betekenis hebben. Er is een allure aan deze mysterieuze geschiedenis die de Japanse cultuur niet alleen populair maakt in Japan, maar ook over de hele wereld. De weg van de samoerai of de rust van de kersenbloesem zijn fascinerende onderwerpen. Bovendien werkt de overlevering van draken, slangen en vissen allemaal hun weg naar de cultuur van Japan. Een ander populair symbool is de Daruma-pop (ook bekend als de Dharma-pop).

De Daruma-pop is een interessant poppetje dat toevallig ook een populair onderwerp is bij het tatoeëren. De meesten denken aan de draken en koivissen als ze denken aan Japans tatoeëren, maar de Daruma-pop is een onderwerp van de Japanse cultuur dat ook erg symbolisch is en er geweldig uitziet in de vorm van een tatoeage. De poppen zijn over het algemeen gemaakt van papier-maché en hebben een afgeronde vorm met gewicht aan de onderkant zodat ze altijd weer rechtop komen te staan. Veel huishoudens hebben de Daruma-pop en we zullen het hebben over waarom. De meeste aandacht zal uitgaan naar de symboliek.

In deze post gaan we het hebben over de Daruma-poppentattoo en wat deze symboliseert. Wanneer een persoon deze tatoeage krijgt, krijgen ze het omdat het iets voor hen betekent en we gaan in die betekenis duiken, zodat je een beter begrip krijgt van de geschiedenis en symboliek achter deze tatoeage. We zullen het ook hebben over enkele van de verschillende manieren waarop mensen deze tatoeage krijgen, zodat je een echt solide basis krijgt bij het begrijpen van dit iconische symbool.

Over de Daruma Doll

De Daruma, of Dharma, pop is een traditionele Japanse pop die sinds het midden van de 18e eeuw heeft gediend als een geluksbrenger en een motiverend hulpmiddel. In reguliere vorm zijn deze poppen rond, hol en gemaakt van papier-maché, maar zijn ook gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, waaronder keramiek en glas. Ze zijn er in verschillende felle kleuren, maar de meest populaire Daruma-poppen zijn rood om na te bootsen.

Het gezicht in de Daruma-pop is gemodelleerd naar een beroemde boeddhist genaamd Bodhidharma, die in de 5e eeuw in heel China en Japan bekend was. Bodhidharma betekent “kosmisch ontwaken” in het Sanskriet en is een man die de staat van Verlichting op aarde personifieert en dient als een representatie van de Boeddha en zijn leringen. De Bodhidharma was ook bekend in China als de schepper van het Chan-boeddhisme, terwijl hij in Japan de grondlegger is van het zenboeddhisme.

In tegenstelling tot de beroemdste monniken uit die periode, stond Bodhidharma bekend om zijn meer extreme praktijken, zoals een heel decennium doorbrengen met zijn ogen wijd open gehouden. Dit wordt weerspiegeld in het uiterlijk van de pop en wordt een weergave van waakzaamheid en bewustzijn. Het is gebruikelijk dat de eerste Daruma-poptattoo slechts één oog heeft dat is geschilderd met een iris, of dat het twee lege, witte ogen heeft. Deze poppen worden in sommige regio’s gemaakt als speelgoed, maar in andere zijn de poppen gemaakt om een wens van de eigenaar te bevatten. Traditioneel wordt een iris (of pupil) later op de lege ruimtes geschilderd wanneer een wens in vervulling is gegaan. Op deze manier is de darumapop een weergave van die wens en een herinnering of motivator voor de eigenaar om naar zijn doelen te streven.

Bodhidharma is niet alleen beroemd om zijn vroege boeddhistische leer en zijn excentriciteiten, hij creëerde ook Shaolin Kung Fu, dat al eeuwenlang een van de meest populaire vormen van vechtsporten is. Bodhidharma vormde de oude kunst toen hij de slechte gezondheid observeerde die werd tentoongesteld door de monniken van het Shaolin-klooster. Hierdoor wordt de Daruma ook geassocieerd met gezondheid en discipline. Hij is een man waarvan veel mensen geloven dat hij vastberadenheid en verlichting belichaamde, wat ertoe heeft geleid dat de Daruma-pop ook deze kenmerken vertegenwoordigt.

De meeste Daruma-poppen zijn rood omdat Bodhidharma naar verluidt alleen rode gewaden droeg. Het is ook de kleur die Japanners traditioneel zien als de meest energieke en spirituele kleur die er bestaat. Ze vertegenwoordigen respectievelijk de kraanvogel en de schildpad, die beide een lang leven betekenen, evenals de wijsheid van Bodhidharma. De meeste Daruma-poppentattoos hebben de levendige rode kleur, evenals de lange, afgezwakte wenkbrauwen en snor. De uitdrukking van het gezicht is over het algemeen erg sober, peinzend en kan zelfs gloeiend of verblindend worden weergegeven.

Een misvatting over Daruma-poppen is dat ze een soort van goed wensen. In werkelijkheid vertegenwoordigen ze wilskracht, daarom is het gezicht op deze poppen er een van vastberadenheid en standvastigheid. In plaats van wensen in te willigen, is de pop er om te dienen als een herinnering dat mensen in staat zijn om hun dromen zelf te realiseren. Het tattoo-ontwerp is een symbool van vastberadenheid, kracht en doorzettingsvermogen in plaats van een geluksbrenger.

Een van de vele unieke kenmerken van de Daruma-pop is de verzwaarde onderkant. Hierdoor blijft de pop van omvallen en heeft een symbolische betekenis. Boeddhisten beoefenen ongelooflijke volharding en veerkracht die wordt gepersonifieerd met de perfecte balans die de pop vertoont. Harmonie, een belangrijk facet van het boeddhisme, wordt bereikt met evenwicht in het leven en in de kosmos en wordt vertegenwoordigd door de constante rechtopstaande houding van de pop.

Daruma Doll Tattoo Variaties

De Daruma-pop is een uitstekend tattoo-ontwerp voor diegenen die een symbool van standvastigheid en doorzettingsvermogen willen ontvangen. Ongeacht persoonlijk erfgoed of cultuur, de Daruma-pop dient zijn ontvanger goed als een motiverend symbool. Het ontwerp kan andere Chinese of Japanse iconografie bevatten om de specifieke intentie van de tatoeage te veranderen. Koi-vissen worden vaak geïntroduceerd in ontwerpen die de Japanse cultuur proberen te vertegenwoordigen, terwijl Chinese karakters of symbolen een weergave zijn van een Chinese Bodhidharma Daruma-pop.

Vrouwelijke Daruma Doll Tattoo

Hoewel de originele pop een ruw mannelijk symbool is, zijn er ook vrouwelijke voorstellingen van de Daruma-pop genaamd de Prinses Daruma of de Lady Daruma. Deze weergaven van de ronde poppen zijn felroze geverfd om de vrouwelijkheid te benadrukken en kunnen bloemmotieven bevatten. Met deze ontwerpen wordt de pop over het algemeen geschilderd om op een vrouw te lijken in plaats van het strakke uiterlijk van het gebruikelijke gezicht.

Daruma Pop in Vlammen Tattoo

Vlammen kunnen worden afgebeeld die de Daruma-pop overspoelen in sommige ontwerpen om de Daruma-verbranding weer te geven die elk jaar plaatsvindt. Een festival wordt elk jaar gehouden in belangrijke Japanse tempels, vaak na het nieuwe jaar, waar de poppen ritueel worden verbrand en nieuwe worden gekocht. Deze daad is een symbool van dankbaarheid en prestatie. Samen met twee geverfde ogen kunnen vlammen overbrengen dat iemands doel of wens is vervuld en kunnen ze later worden toegevoegd aan tattoo-ontwerpen nadat het doel is bereikt.

Daruma Pop en Golven Tattoo

De Daruma-pop is al een representatie van vastberadenheid en wilskracht, wat betekent dat het perfect past bij de symboliek van de Japanse golf. De Japanse golf vertegenwoordigt eb en vloed van het leven. Net als water moeten we ze uitrijden en zien waar het ons brengt. De stormen kunnen komen en ze kunnen intens zijn, maar als we op koers blijven, zullen we het redden. Net als de Daruma-poppentattoo, vertegenwoordigt het vooruitgaan en het intact houden van je wil en vastberadenheid. Naast het goed samenwerken op een symbolische manier, wordt de Japanse golf of water in veel gevallen gebruikt als vulmiddel. Deze beelden nemen ruimte in beslag op de huid, maar er is over het algemeen wat ruimte tussen dus de golven werken in dit geval goed.

Wanneer u op zoek bent naar de juiste tatoeëerder om uw Daruma-poppentattoo te voltooien, zorg er dan voor dat ze goed thuis zijn in de Japanse stijl van tatoeëren. Velen zullen beweren dat ze het kunnen, maar gelukkig voor ons allemaal staat veel van het werk van deze kunstenaars online. Neem de tijd om al het werk te bekijken dat de kunstenaars in uw omgeving hebben voltooid om te bepalen of ze het soort werk doen waarnaar u op zoek bent. Laat het ons weten als je hulp nodig hebt bij het beslissen naar welke artiest je gaat.

Daruma Doll Tattoo Betekenis 1
Daruma Doll Tattoo Betekenis 2
Daruma Doll Tattoo Betekenis 3
Daruma Doll Tattoo Betekenis 4
Daruma Doll Tattoo Betekenis 5
Daruma Doll Tattoo Betekenis 6
Daruma Doll Tattoo Betekenis 7
Daruma Doll Tattoo Betekenis 8
Daruma Doll Tattoo Betekenis 9
Daruma Doll Tattoo Betekenis 10
Daruma Doll Tattoo Betekenis 11
Daruma Doll Tattoo Betekenis 12
Daruma Doll Tattoo Betekenis 13
Daruma Doll Tattoo Betekenis 14
Daruma Doll Tattoo Betekenis 15
Daruma Doll Tattoo Betekenis 16
Daruma Doll Tattoo Betekenis 17
Daruma Doll Tattoo Betekenis 18
Daruma Doll Tattoo Betekenis 19
Daruma Doll Tattoo Betekenis 20
Daruma Doll Tattoo Betekenening 21
Daruma Doll Tattoo Betekenis 22
Daruma Doll Tattoo Betekenis 23
Daruma Doll Tattoo Betekenis 24
Daruma Doll Tattoo Betekenis 25
Daruma Doll Tattoo Betekenis 26
Daruma Doll Tattoo Betekenis 27
Daruma Doll Tattoo Betekenis 28
Daruma Doll Tattoo Betekenis 29
Daruma Doll Tattoo Betekenis 30
Daruma Doll Tattoo Betekenis 31
Daruma Doll Tattoo Betekenis 32
Daruma Doll Tattoo Betekenis 33
Daruma Doll Tattoo Betekenis 34
Daruma Doll Tattoo Betekenis 35
Daruma Doll Tattoo Betekenis 36
Daruma Doll Tattoo Betekenis 37
Daruma Doll Tattoo Betekenis 38
Daruma Doll Tattoo Betekenis 39
Daruma Doll Tattoo Betekenis 40