Dagger Tattoo Betekenis

Symbolisch en scherp genoeg om echte schade aan te richten, is de dolk een symbool dat eeuwen teruggaat met veel betekenis. De meeste krijgers in de geschiedenis droegen een soort zwaard of dolk ter bescherming en afhankelijk van het soort dolk dat je hebt, kan het gebruik ervan veranderen. Sommige werden gebruikt voor bescherming en sommige voor meer praktische doeleinden. De dolk is klein maar effectief, wat ons tot enige symboliek kan leiden.

De dolk is ook een populaire tatoeage in vele stijlen. De Amerikaanse traditionele stijl is er namelijk een die vaak de dolk in de vorm van een tatoeage afbeeldt of aan andere afbeeldingen toevoegt om de beeldtaal van een tatoeage te veranderen. De betekenis van de dolktattoo kan veranderen afhankelijk van hoe de afbeelding wordt gebruikt en de manier waarop deze is getatoeëerd, maar toch zit deze boordevol symboliek.

In dit bericht gaan we het hebben over de dolk en geven we je een beetje geschiedenis erachter, zodat je kunt begrijpen waar het vandaan kwam en wat het betekende voor de mensen die er een bezaten. Het zal ons leiden naar enkele van de redenen waarom mensen tegenwoordig dolktattoos krijgen en het zal ons ook laten praten over de symboliek achter de dolktattoo. Er zijn tal van verschillende betekenissen om over te praten, net zoals er tal van variaties zijn voor de dolktattoo en we zullen het hebben over wat ze betekenen, afhankelijk van wat de tatoeage bevat. We hopen een deel van deze kennis te delen, zodat je verder kunt gaan en je eigen dolktattoo kunt krijgen en weet wat het betekent.

Dagger Tattoo Betekenis

Een dolk is over het algemeen een symbool van bescherming van het zelf of anderen. Het korte wapen met scherpe bladen kan gemakkelijk worden verborgen, wat duidt op de stealth en sluwheid van de eigenaar van het wapen. Dolken zijn oude wapens die sinds het begin van de mensheid zijn gesmeed en werden gebruikt voor nauwe gevechten met anderen. Omdat de dolken zo kort zijn, kunnen ze niet worden gebruikt voor de jacht en zijn ze meestal alleen effectief tegen mensen. Dit geeft het wapen een clandestiene kwaliteit, hoewel ze te vinden zijn tussen relikwieën van bijna elke oude beschaving.

Dolken zijn bekend gemaakt van tientallen materialen, waaronder bot, ijzer, brons, koper en goud, vaak gereserveerd voor royalty’s. Een afbeelding van een eenvoudige ijzeren dolk geeft een ander beeld weer dan een dolk van goud of ontworpen met een sierlijke, marmeren hilt. Hoe duurder het materiaal, hoe belangrijker het individu. Dit geeft aan dat een dolktattoo met een met juwelen versierde hilt vorstelijkheid en status overbrengt, terwijl een met een houten hilt of een van goedkoop metaal nederigheid of een bescheiden status kan vertegenwoordigen.

De jambiya of janbiya (wat dolk betekent in het Arabisch) is een korte dolk met een gebogen mes dat vaak als accessoire wordt gebruikt. Een gemaakt met een ivoren handvat is een symbool van grote rijkdom en statuur in verschillende gemeenschappen in het Midden-Oosten. Dit soort dolk tattoo-ontwerpen kunnen Arabische of Afrikaanse taalzinnen bevatten die de cultuur verduidelijken waarmee de drager zich identificeert. Het kan afkomst en erfgoed overbrengen waar het individu trots op is en daarom wordt de dolk een symbool van trots en patriottisme.

Een dolk is ook een schaamteloos symbool van mannelijkheid en volwassen worden vanwege zijn fallische vorm en de associatie tussen mannelijkheid en krijgerschap. Dolk worden gebruikt als gevechtswapens in nauw contact in verschillende landen over de hele wereld. De dolk is ook een embleem dat wordt gebruikt door de U.S Army Airborne Special Ops en door degenen die de British All Army Commando Course hebben voltooid. Dit wordt over het algemeen gesymboliseerd door een moderne dolk met een kort, dik lemmet en een handvat met een rubberen greep. Ongeacht man of vrouw, de kracht en autoriteit die verbonden is met de dolk is een geschikt symbool voor elke sterke geest.

De dolk is een veel voorkomend symbool onder veel religieuze culturen. Het wordt meestal gebruikt als een symbool van bescherming en, moderner, een overblijfsel van traditionele kleding. Sikhisme, een religie van Zuid-Azië, vereist dat al zijn volgelingen een kirpan dragen, een sierlijke dolk die moed symboliseert. De kilaya is een ander type dolk en wordt gebruikt in Tibetaans boeddhistische rituelen om een verbinding tot stand te brengen tussen de eigenaar en de aarde. Bovendien is Sgian-dubh de traditionele dolk die door de Schotse Hooglanders wordt gedragen als onderdeel van hun traditionele kleding. Het werd gewoon gebruikt als een hulpmiddel vóór de moderne tijd en is sindsdien een symbool van de geschiedenis van Schotland geworden.

De dolk is vaak een ongelooflijk persoonlijk item en wordt routinematig gedragen voor bescherming of overleving. Wanneer het beeld van een dolk wordt gedragen, brengt het een waarschuwing over aan anderen dat de drager in het defensief is. Zwaaien met een dolk verbeeldt de bereidheid om bescherming te bieden in een onzekere situatie. Op deze manier is de dolk een symbool van moed, kracht en autoriteit.

Dagger Tattoo Variaties

Er zijn many variaties van de dolk tattoo en we houden ervan dat mensen in staat zijn om creatief te worden met de verschillende manieren om dit beeld af te beelden. Hieronder staan enkele voorbeelden van verschillende dolktattoos en wat ze symboliseren. Met deze uitleg en enkele van de foto’s onderaan het bericht, zou je een vrij goed idee moeten krijgen van een aantal verschillende manieren waarop je de dolk kunt laten tatoeëren.

Dolk en Bloemen Tattoo

Dolk tattoo-ontwerpen worden vaak ontworpen met rozen of andere bloemen om zowel meer esthetische aantrekkingskracht te creëren als de geschiedenis van de specifieke dolk te onthullen. Arabische dolken die zijn gemaakt, bevatten flora uit het Midden-Oosten om de regio te helpen verduidelijken waarin de dolk afkomstig is. Zonnen en manen kunnen ook worden opgenomen of andere religieuze symbolen.

Traditionele Dolk Tattoo

Traditionele dolktattoos die doen denken aan de “Sailor Jerry” -stijl staan bekend als Old School-tatoeages en worden relatief eenvoudig gedaan met heldere en eendimensionale kleuren. Deze dolken zijn vaak ontworpen als piercing door verschillende objecten zoals harten, lichaamsdelen, bloemen, dieren en andere dingen. Dolken die door woeste dieren priemen, gebruiken het dier als een symbool van ontbering die het individu heeft overwonnen of overtroffen. Een dolk die door een hand priemt, vaak vastgehouden door de andere hand, is een weergave van zelfbeschadiging en zelfdestructief gedrag. Traditionele dolkontwerpen kunnen ook een slang bevatten die rond het blad kronkelt en staat bekend als een Caduceus, een Grieks of Romeins symbool dat wordt geassocieerd met genezing.

Steek dolken Tattoo

Dolken die door lichaamsdelen steken, met name harten, kunnen symbolisch zijn voor het individu zelf en een ziekte of andere intieme strijd. Een dolk door een hart kan ook dienen als een symbool van liefdesverdriet of het verlies van een geliefde. De dolk en het hart op deze manier is een eerbetoon tattoo en bevat vaak geboorte- of sterfdata en spandoeken met namen of berichten die de geliefde vertegenwoordigen.

In sommige ontwerpen wordt een dolk weergegeven als een doorboring door het lichaam van het individu om verraad over te brengen. Veel mensen ontvangen dit type ontwerp als een persoonlijke herinnering om zichzelf te beschermen en voorzorgsmaatregelen te nemen in de toekomst.

Geschiedenis van de Dolk

De dolk is een van de vroegst gebruikte wapens in de middeleeuwen. Dit wapen is een tweesnijdend mes dat kort genoeg is om te verbergen, maar lang genoeg om grote lichamelijke schade aan te richten. Het wordt beschouwd als een van de beroemdste wapens aller tijden en wordt al eeuwenlang gebruikt in close combat-scenario’s. Je gebruikt dit wapen door het mes in het gewenste object of persoon te snijden of te duwen.

Het is echter gebruikelijk dat dolken zijn geëvolueerd uit prehistorische gereedschappen en daarom is niemand helemaal zeker wie de dolk heeft uitgevonden. Toen dolken voor het eerst werden gemaakt, werden ze gemaakt van scherpe botten, rotsen of vuurstenen en werden sindsdien als wapen gebruikt.

Ze werden uiteindelijk gemaakt van metalen en een cool feit over de dolk is dat in 1924 twee van hen werden gevonden bij het openen van het graf van Toetanchamon. Een van deze dolken was gemaakt met gesmolten ijzer, terwijl de andere van goud was gemaakt.

De term seax of hewing knife nam in de vroege middeleeuwen de plaats in van de naam voor de dolk en in de 12e eeuw of de late middeleeuwen maakte de term “dolk” een comeback. Het was in deze tijden dat de dolk werd gemaakt als een gemeenschappelijk hulpmiddel voor mensen om te gebruiken.

In de strijd werd de dolk vaak gebruikt als back-up vorm van bescherming. De krijger zou de strijd aangaan met een primair wapen zoals een broadsword of foelie en als ze op de een of andere manier ontwapend waren, zouden ze hun dolk uit zijn schede trekken en deze op de vijand gebruiken.

De dolk is het soort wapen dat in de middeleeuwen werd gebruikt door feodale legers. Tijdens deze dagen werd van alle mannen verwacht dat ze leerden en wisten hoe ze moesten vechten. Er werd ook van hen verwacht dat ze beschikbaar waren en voorbereid om op elk moment te worden opgeroepen, zodat ze op korte termijn de strijd konden aangaan. In feite draaide het leven van jonge mannen om militaire training en het werd opgenomen in bijna elk facet van hun leven.

Begrijpen hoe de dolk te gebruiken was cruciaal in tijden als deze. Oorlogvoering was een veel voorkomend thema en om te kunnen weten en begrijpen hoe je een dolk moet gebruiken, kan het verschil zijn tussen je leven redden of sterven.

Moderne Dolken

In de tijd van de Eerste Wereldoorlog maakte de dolk nog een comeback omdat er veel gevechten van dichtbij waren. De dolk verving ook officierssabels die te onhandig waren en verlangden naar gevechten in de loopgraven. In deze tijd was de dolk een symbool van het dienen aan de frontlinie in de strijd en daarom werd de dolk met veel trots gehad.

Qua culturele symboliek is de dolk dubbelzinnig. We gingen over zoik van de betekenissen en symboliek eerder in dit bericht. Ze worden ook gebruikt in de insignes ontwerpen voor veel elite special forces of militaire eenheden. De Commando Dagger patch wordt gedragen door Britse soldaten die de All Arms Commando Course hebben voltooid en het is ook verwerkt in de insignes van de US Army Airborne Special Operations. De dolk kan een weergave zijn van verraad vanwege hoe gemakkelijk ze te verbergen, stealth en misleiding zijn. Dit is logisch omdat veel moorden in de wereld zijn uitgevoerd met behulp van een dolk. Julius Caesar werd zelfs vermoord met een dolk. Sommige militaire organisaties en culturen gebruiken de dolk om durf en moed in de strijd te vertegenwoordigen.

Dit zijn echter slechts suggesties over wat de dolk symboliseert en verschillende manieren waarop je deze tatoeage kunt krijgen. Het maakt niet uit wat het voor je betekent, het is een geweldig uitziende afbeelding waarbij mensen je vragen waar het allemaal over gaat.

Dolk Tattoo Betekenis 3
Dolk Tattoo Betekenis 4
Dolk Tattoo Betekenis 13
Dolk Tattoo Betekenis 15
Dolk Tattoo Betekenis 19
Dolk Tattoo Betekenis 20
Dolk Tattoo Betekenis 31
Dolk Tattoo Betekenis 34
Dolk Tattoo Betekenis 35
Dolk Tattoo Betekenis 44
Dolk Tattoo Betekenis 45
Dolk Tattoo Betekenis 47
Dolk Tattoo Betekenis 49