Ben je een minimalist? Dit is wat u moet weten voordat u wordt geïnkt

De nieuwe trend in minimalistische tatoeages lijkt niet te vervagen. In feite is het aan populariteit gewonnen sinds Dua Lipa, Selena Gomez, Hailey Bieber en Kylie Jenner en andere beroemdheden onlangs kleine tatoeages hebben gedragen. Body art puristen houden het liever bij meer gigantische kunstwerken en sommigen weigeren minimalistische ontwerpen te maken. De kleinere maten van minimalistische ontwerpen zijn een voordeel voor veel modellen en actrices omdat ze gemakkelijker te verbergen zijn voor shoots en scènes.

Minimalisme werkt volgens het principe dat minder meer is. Als het gaat om tatoeages, gebruiken kunstenaars de techniek van het tekenen van dunne zwarte lijnen, minder kleuren en eenvoudige ontwerpen. Het gebruik van eenvoudige contouren en alleen de essentiële elementen van een ontwerp zorgen voor een duidelijk helder beeld dat een verhaal vertelt. Er is minder of geen schaduw en minder gedetailleerde ingewikkelde ontwerpen in een kleine tatoeage.

Eenvoud en creativiteit

Vaak hebben simplistische ontwerpen meer gebruik van creativiteit nodig. Als iets groot en flitsend is, kan het gemakkelijker te conceptualiseren zijn, maar loopt het ook het risico opzichtig te zijn en kan het er goedkoop uitzien.

Het maakt niet uit of dit je eerste of tiende tatoeage is, geïnkt worden betekent niet noodzakelijkerwijs dat je de meest flitsende ontwerpen kiest. Het is immers de betekenis van de tatoeage die het belangrijkst is. En deze theorie kan gemakkelijk worden toegepast op andere aspecten waar creativiteit een rol speelt. Elke persoon met een artistieke flair zal bevestigen dat minder soms echt meer is. Neem bijvoorbeeld webontwerpers, zij zullen de eersten zijn om te bevestigen dat hoewel het ontwerp van een site boeiend moet zijn, het ook niet overdreven moet zijn. Dit geldt met name voor online casinosites – natuurlijk, felle, sprankelende lichten kunnen heel goed spelers aantrekken om zich aan te melden en te spelen – maar ostentatief zijn is niet de beste route om te gaan bij het overwegen van UX.

User Experience Design (UXD of UED) is een ontwerpproces waarbij het belangrijkste doel van het ontwerp is om een praktische en gebruiksvriendelijke interface voor de gebruiker te bieden. Het moet nuttig en plezierig zijn, waarde toevoegen en de gebruiker in staat stellen om met het product te communiceren.

Plaatsing

Kleine tatoeages kunnen bijna overal op het lichaam worden geplaatst vanwege hun grootte, maar het is waarschijnlijk verstandig om bepaalde gebieden te vermijden. De huid aan de bovenkant van je handen en voeten heeft de neiging om te bewegen en tatoeages aan de onderkant van je handen en voeten vervagen gemakkelijker. Dit komt door het ruwe gebruik van deze gebieden.

Als je later een grotere tatoeage wilt laten zetten, laat dan liever geen kleine tatoeage op een groot spiergebied zetten, want de kleine zit in de weg.

Goede gebieden voor minimalistische tatoeages zijn de pols, onderarmen, achter de nek, schouders, sleutelbeenderen, biceps en bekken. Onderbenen en enkels zijn ook goed omdat de huidkwaliteit goed is, zodat de tatoeages niet zo gemakkelijk vervagen.

Grootte

Veroudering kan ervoor zorgen dat kleinere tatoeages inkt in elkaar laten overlopen, waardoor het ontwerp wordt verpest, dus uw kunstenaar moet ervoor zorgen dat de lijnen niet te dicht bij elkaar liggen en dat er voldoende afstand tussen zit. Eenvoudige ontwerpen zijn ook beter bij het krijgen van kleine tatoeages. Kleinere ontwerpen moeten preciezer en fouten zijn zichtbaarder.

Fading

Tatoeages op de vingers, voeten, knieën en ellebogen vervagen sneller als de huid sneller regenereert in die gebieden. Grijze tatoeages vervagen sneller dan zwarte tatoeages en zien er meestal sneller ouder uit. UV-stralen en laser zorgen ervoor dat tatoeages vervagen. Vaak breekt het immuunsysteem van het lichaam de inkt op de tatoeage af omdat de witte bloedcellen de inkt proberen te verwijderen.

Gezondheid

Mensen kunnen allergische reacties op tatoeages ervaren omdat de inkt vreemd is aan je lichaam. Soms gebeurt het zelfs jaren nadat de tatoeage is genezen. De kleurstof in blauw, geel, groen en rood bevat bepaalde chemicaliën die jeuk op de huid en verhoogde bulten kunnen veroorzaken. Bij zwarte inkt is er minder kans op een allergische reactie.

Als de apparatuur niet steriel is, kan een persoon Staphylococcus, Hepatitis A of C, HIV of andere bloedziekten krijgen.

Als de naalden te diep in de huid gaan, kan dit littekens en keloïden veroorzaken, die een verhoogde overgroei van littekenweefsel zijn.

Tatoeages kunnen soms complicaties veroorzaken tijdens een MRI -Magnetic Resonance Imaging. Tatoeages kunnen gezwollen raken tijdens de MRI en de tatoeagepigmenten kunnen de beeldkwaliteit verstoren.

Het is essentieel om naar een schone, gerenommeerde plek te gaan om een tatoeage te krijgen. Tatoeages moeten worden gedaan door mensen met een vergunning en de juiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen nemen. Controleer of u ziet dat uw tatoeëerder de gesteriliseerde apparatuur uit een verzegelde verpakking haalt. Handschoenen moeten worden gedragen voor zowel uw veiligheid als die van hen.

Hygiëne

Bij het krijgen van een tatoeage doorboren de naalden je regeturfd om druppels inkt in je huid te injecteren. Dit kan een infectie veroorzaken, dus zorg voor je tatoeage in het genezingsproces. Zorg ervoor dat het schoon en droog wordt gehouden.

Kleine tatoeages zijn discreter, doen minder pijn en zijn minder tijdrovend. De gemiddelde tijd ligt tussen de 15 minuten en 3 uur. Ze kosten meestal minder, maar tattooshops houden nog steeds rekening met de kosten van zaken, dus een kleinere tatoeage is niet altijd goedkoper.

Tatoeages kunnen een vorm van artistieke expressie zijn, een gedenkteken voor een geliefde of een persoonlijke en sentimentele betekenis hebben. Met minimalistische tatoeages kan een kleine foto een hint zijn naar iets van een grote impact op het leven van de persoon.