Alles over neuspiercing voor mannen

In het verleden waren neuspiercings een zeldzaamheid voor zowel mannen als vrouwen in de westerse wereld. Mannen hadden rigide normen om zich aan te houden als het ging om uiterlijk, en zelfs kleuren waren geslachtsspecifiek.

Tegenwoordig evolueren de schoonheidsidealen van de samenleving en is neuspiercing voor mannen niet taboe of ongewoon.

In andere landen doorboren mannen hun neus om religieuze, tribale en culturele redenen. Mannen in sommige Australische Aboriginal-stammen hebben septumpiercings. Ook de Papoea-Nieuw-Guinese Bundi-stam omarmt dit type lichaamsmodificatie. In het verleden droegen Azteekse, Maya-, Egyptische en Perzische mannen ook neusringen.

Tegenwoordig is septum piercing gebruikelijk bij zowel mannen als vrouwen. De sieraden en locatie van de piercing variëren, met verschillende stijlen beschikbaar, afhankelijk van uw esthetiek. Met een scala aan verschillende stijlen, kunt u kiezen voor een niet al te voor de hand liggend stuk of een stuk dat een gedurfd statement maakt.

Ongeacht je voorkeur, laat je man zijn je er niet van weerhouden om een neuspiercing te krijgen. Je bent niet de enige.

Neusgat Piercing Man

Onze favoriete neusgat piercing sieraden

Moeten jongens neuspiercings krijgen?

Geslacht mag niet bepalen wat je wel en niet mag dragen.

Neusringen zijn modieuze accessoires waar mannelijke beroemdheden en influencers beroemd mee pronken. Enkele sterren die neusringen dragen zijn Lenny Kravitz, Tupac Shakur, Justin Bieber, Travie McCoy en zelfs de legendarische Guns N’ Roses-gitarist Slash. Blink-182 drummer Travis Barker heeft ook een neusring, net als rapper Wiz Khalifa.

Als je van het uiterlijk van een neusring houdt en flair aan je stijl wilt toevoegen, kun je magnetische neusringen kopen om te zien hoe het eruit ziet voordat je je vastlegt. Als je het leuk vindt, ga je gang en plan je je piercing.

Aan welke kant moeten jongens hun neus laten doorboren?

In sommige culturen, zoals India, krijgen vrouwen piercings op hun linkerneusgat. Deze voorkeur is te wijten aan de overtuiging dat de piercing de baarmoeder versterkt en het voor een vrouw gemakkelijker maakt om te bevallen. Op de meeste andere plaatsen maakt het echter geen verschil welke kant van je neus je doorboort, zolang je maar houdt van de manier waarop het eruit ziet. De meeste mensen hebben een voorkeur, simpelweg omdat ze vinden dat de neuspiercing er aan één kant van hun gezicht beter uitziet.

U kunt fotobewerkingssoftware gebruiken om te zien of de sieraden er beter uitzien op uw linker- of rechterneusgat. Hoe dan ook, je piercinglocatie is een persoonlijke beslissing. Je mening is het belangrijkst als het gaat om waar je je neus doorboort.

Mannelijke Neus Piercing

Wat zijn de meest voorkomende plaatsen om de neus te doorboren?

Een misvatting over neuspiercings is dat er maar een paar stijlen zijn. Neusringen zijn net zo divers als elke piercing en de sieraden kunnen verrassend veel plaatsen versieren. De meest populaire plaatsen om een neuspiercing te krijgen zijn:

Neusgat:
Het neusgat is vrij veelzijdig en is perfect voor hoepels, ringen, kralenringen, L-vorm, neusgatschroeven en neusbotten.
Hoog neusgat:
Deze piercing zit bovenop de vlezige kant van de neus en werkt met neusbotten, schroeven, noppen en L-vormige pinnen.
Tussenschot:
Dit deel bevindt zich tussen het linker- en rechterneusgat. De beste sieradenstijlen hiervoor zijn de ronde halter en de gevangen kralenring.
Brug:
Piercings voor de brug omvatten geen doorboren van bot of kraakbeen en zijn een uitstekende optie voor mannen. De beste stijlen ervoor zijn ronde halterjuwelen en de gebogen halter.
Verticale tip:
Hoewel niet zo populair als de andere opties, zijn verticale tips uniek en stijlvol en omvatten ze een gebogen halter die begint bij het puntje van de neus naar de bodem.
Neuslang:
Deze gecompliceerde stijl omvat drie penetratiepunten – beide zijden van de neusgaten en het septum.

Onze favoriete septum piercing sieraden

Het plaatsen van je neusring is aan jou. De meeste van deze stijlen hebben een standaard genezingstijd van drie tot zes weken en vereisen geen uitgebreide zorg. We raden ook aan om te gaan met draadloze sieraden, die zich aanpassen aan je neus in plaats van de push-on stijl die losjes past.

Wat voor soort neuspiercing sieraden moet ik dragen?

Het type neussieraden dat je kiest, hangt af van waar je piercing is en het materiaal dat je kiest. Wat er bijvoorbeeld goed uitziet op een neusgat, werkt misschien niet zo goed op je septum of brug. Koop altijd sieraden van een bron die je vertrouwt.

Bij Pierced werken we alleen met ethische merken die hoogwaardige sieraden produceren, zoals Junipurr Jewelry, Buddha Jewelry Organics en BVLA. Indien mogelijk raden we gouden lichaamssieraden aan die 14k en hoger zijn. Goud heeft minder kans om infecties veroorzaken of de huid irriteren, vooral als deze geen onzuiverheden bevat.

Mannelijke Septum Piercing

Onze professionele piercers kunnen u helpen bij het kiezen van het type sieraden dat het beste bij uw gezichtsvorm en levensstijl past. Als je al een piercing hebt en nieuwe sieraden nodig hebt, bekijk dan onze online shop. Met zoveel stijlen en materialen om uit te kiezen, vindt u zeker perfecte neussieraden voor uw behoeften.

Piercing Studio’s bij jou in de buurt

Een ervaren piercer nodig in Mississauga?

Werken met een ervaren piercer kan het verschil maken als het gaat om je piercing ervaring. Als u zich in de
Mississauga, Ontario en heb vragen over oorpiercing, body piercing of sieraden, bel ons of kom vandaag nog langs bij onze piercings studio. We helpen u graag bij het vinden van wat u kunt verwachten en helpen u bij het kiezen van de juiste optie.