Alles over lichaamssieraden: van metalen tot onderhoud

Neusringen, kettingen, halters – als u op zoek bent naar accessoires, bieden lichaamssieraden tal van keuzes.

Maar welke metalen zijn het beste? Welke soorten sieraden zijn er beschikbaar? En hoe weet je dat je piercer je nieuwe bling heeft ontsmet voordat je hem in je huid stopt?

Lees dan verder. We staan op het punt om al uw vragen over lichaamssieraden te beantwoorden en u te helpen de volgende stap te zetten naar het krijgen van de body piercing en sieraden combo waar u op hebt gewacht.

Soorten lichaamssieraden om te overwegen

Captive kralenringen en hoepels

Captive kralenringen en hoepels zijn enkele van de meest veelzijdige vormen van lichaamssieraden. Hoepels zijn slechts een cirkel van fijn metaal, terwijl gevangen kralenringen een kraal of juweel bevatten dat door druk op de hoepel wordt vastgehouden. Deze kunnen tegelijkertijd edgy en elegant zijn.

Captive kralenringen en hoepels kunnen worden gedragen in bijna elke genezen piercing.

Halters, noppen, botten en schroeven

Halters, platruggen, botten en schroeven bereiken allemaal hetzelfde effect, hoewel we botten niet aanbevelen of verkopen, omdat bekend is dat ze zeer schadelijk zijn voor zowel genezen als verse piercings. Ze hebben elk een edelsteen of een bal aan een of beide uiteinden en laten de staaf door de piercing gaan. De bar “verdwijnt”, waardoor alleen het juweel zichtbaar blijft.

Halters kunnen in bijna elke piercing worden gedragen. Flatbacks worden over het algemeen alleen gebruikt in oorpiercings.

Ketens

Kettingen tillen lichaamssieraden naar een hoger niveau. Kettingen draperen verleidelijk over je piercing en geven een interessante twist aan elke outfit. Sommige kettingen sluiten aan op navelpiercings en lopen over de maag.

Hoe maak je lichaamssieraden schoon?

Het is belangrijk dat uw piercer uw lichaamssieraden volledig ontsmet en ervoor zorgt dat naalden naalden voor eenmalig gebruik zijn voordat ze worden doorboord. Met de juiste en veilige procedures zal het elk risico op hepatitis en door bloed overgedragen ziekten vermijden.

Bij Pierced gebruiken we een apparaat dat bekend staat als een “autoclaaf” om ervoor te zorgen dat uw piercings hygiënisch zijn.

Wat is autoclaveren?

Autoclaveren is een hoogwaardige sanitatiemethode die alle bacteriën en schadelijke organismen uit uw lichaamssieraden vernietigt.

Een autoclaaf is een doosachtige of cilindrische machine. Nadat sieraden in de autoclaaf zijn geplaatst, vult deze zich gedurende een bepaalde tijd met stoom op hoge temperatuur. Dit doodt volledig elk levend organisme dat u zou kunnen schaden op het oppervlak van uw sieraden en elimineert het risico op infectieziekten.

Hoe kan ik mijn lichaam reinigen juwelen Thuis?

Als je geen autoclaaf hebt, maak je geen zorgen. De meeste mensen hebben thuis geen autoclaaf; ze kosten duizenden dollars en vereisen speciale training om te werken.

Als u zich geen zorgen maakt over hepatitis of andere levensveranderende ziekten – gewoon in de hoop kleinere infecties te voorkomen – kunt u ontsmettingsalcohol, alcoholvrij mondwater of zelfs antibacteriële zeep gebruiken om uw sieraden schoon te maken.

Wat is het beste materiaal voor lichaamssieraden?

Sieraden kunnen van bijna elk materiaal worden gemaakt. Een paar materialen zijn echter bijzonder gemakkelijk schoon te houden (terwijl ze hypoallergeen blijven).

Goud

Goud is een van de meest populaire hypoallergene metalen, omdat verschillende sieraden echter een verschillend karaatgewicht hebben – je zult nergens puur gouden sieraden vinden. Puur goud is te zacht om een bepaalde vorm te behouden. Hierdoor zijn alle gouden sieraden een mix van goud en ‘andere metalen’. Je kunt allergisch zijn voor sommige van de “andere metalen” in je gouden sieraden, dus als je irritatie in je piercing opmerkt, wees dan niet verbaasd.

Titaan

Ons favoriete piercingmateriaal is titanium. Titanium gaat schijnbaar voor altijd mee (Sia zong “Ik ben titanium”, niet “Ik ben fijn porselein”, dus dat zou je eerste aanwijzing moeten zijn). Er is ASTM-codering voor de juiste sieraden van implantaatkwaliteit om het te onderscheiden van andere niet-goede titaniums die er zijn. Met de juiste implantaatkwaliteit titanium is het duurzaam, zuiver en hypoallergeen.

Glas

Zelden geven onze klanten de voorkeur aan glazen sieraden. Glas is mooi, elegant en veilig. Het kan worden gereinigd in een autoclaaf en het is hypoallergeen; helaas is het ook fragiel. Om deze reden adviseren wij klanten om selectief te zijn in het dragen van glazen oorbellen.

Edelstaal

Roestvrij staal is een veel voorkomend, betaalbaar, aantrekkelijk metaal voor piercings. Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en behoudt zijn kleur na verloop van tijd. Helaas worden roestvrijstalen sieraden soms gemengd met een veel voorkomend metaalallergeen: nikkel. Als je allergisch bent voor nikkel, blijf dan te allen tijde uit de buurt van roestvrijstalen sieraden totdat je piercing is genezen, vooral als je nikkelgevoeligheid hebt, het is unwise om ooit sieraden te dragen die nikkel bevatten.

Samenvatting

Lichaamssieraden zijn een fantastische manier om je look te personaliseren. Van eenvoudige flatbacks tot mooie kettingen, er zijn net zoveel opties als je stemmingen op een dag hebt.

Nu je de beste manieren kent om je sieraden te bewaren, weet je ook iets meer over waar je op moet letten bij lichaamssieraden van goede kwaliteit en vermijd je bepaalde soorten sieraden. De enige vraag die overblijft: Wat ga je nu doorboren? En wie ga je het laten doen?