13 Tattoo Betekenis, Ontwerpen &Ideeën

Het getal dertien is lang gezien als een voorteken van ongeluk en pech. Bijgelovig wordt 13 geassocieerd met de dood en de angst om te sterven en wordt vaak vermeden waar mogelijk, zoals de afwezigheid van een dertiende verdieping in veel hotels en wolkenkrabbers.

13 Tattoo Betekenis 1

Sommige bedrijven vermijden zelfs het gebruik van 13, geschreven met letters of cijfers, vanwege de associatie met pech. Wanneer de dertiende dag van de maand op een vrijdag landt, wordt die dag gezien als een teken van kwaadaardigheid voor het komende weekend en worden er door sommige mensen extra voorzorgsmaatregelen genomen. De angst voor het getal komt zo vaak voor dat het een eigen term nodig heeft, triskaidekafobie. Deze angst is te vinden in verschillende culturen over de hele wereld en het aantal is al eeuwenlang in de geschiedenis vastgelegd als een symbool van pech.

Er zijn veel verschillende redenen, voornamelijk religieus, dat dit zo is. Bijvoorbeeld; er waren dertien aanwezigen bij het Laatste Avondmaal voordat Jezus Christus werd veroordeeld, sommige geleerden hebben de kruisiging van Jezus afgestemd op de dertiende maand van de Joodse kalender, men geloofde dat een groep heksen dertien leden bevatte en Loki, een Noorse god van vernietiging, werd de dertiende god in het pantheon genoemd. Integendeel, 13 wordt in sommige landen zoals Italië als gelukkig beschouwd. Hoewel er veel populaire ideeën zijn over het getal 13 en het verband met ongeluk, staat dertien open voor interpretatie en kan het door elk individu op talloze manieren worden gebruikt.

Afgezien van alle ongelukkige associaties, kan het getal 13 een speciale datum of volgorde betekenen. Op deze manier dient een “13” -tatoeage als een eerbetoon aan een specifieke herinnering die het individu dierbaar kan zijn. De afwezigheid van andere symbolen, woorden, cijfers of afbeeldingen zorgt ervoor dat de betekenis van het ontwerp privé wordt gehouden en alleen aan anderen wordt bekendgemaakt door de discretie van degene die de tatoeage heeft ontvangen.

13 Tattoo Betekenis 6

Veel nummer 13 tattoo-ontwerpen zijn voorzien van versieringen zoals lijnwerk op de achtergrond om meer detail of een interessante lettertypestijl toe te voegen. Banners worden soms ook toegevoegd voor degenen die ervoor kiezen om zinnen of woorden aan het ontwerp toe te voegen om de betekenis ervan te verduidelijken. “Vrijdag” wordt soms samen met “13” getatoeëerd om vrijdag de dertiende aan te duiden en de negatieve connotaties die met die dag worden geassocieerd. Of het woord “gelukkig” is in sommige ontwerpen geïntegreerd om het populaire idee van dertien als een ongelukkig getal tegen te gaan, waardoor een gevoel van tegencultuur ontstaat. Hoefijzers, klavers van vier bladeren of andere gelukssymbolen zijn ook in het ontwerp geïntegreerd. Voor een traditionele, “Sailor Jerry” -stijl van tatoeage, worden klassieke tatoeagesymbolen toegevoegd zoals nautische sterren, ankers, rozen, enz.

Afhankelijk van het lettertype dat voor het nummer is gekozen, kunnen 13 worden ingevuld met kleuren of patronen die helpen bij het individualiseren van een relatief eenvoudig ontwerp. Vaak wordt de “1” getatoeëerd als een bliksemschicht, waardoor het ontwerp een “flash tattoo” -stijl krijgt. Het getal dertien kan worden weergegeven in Romeinse cijfers, waarbij het nummer wordt geschreven als “XIII”.

Hoewel het getal 13 wordt geassocieerd met pech, is het nogal het tegenovergestelde van tattoo-enthousiastelingen. Sommige winkels hebben zelfs een ‘Friday the 13th’-special waarbij ze Friday the 13th of de nummer 13-tatoeages uitdelen voor 13 dollar of gewoon een goedkopere tatoeage die normaal gesproken meer zou kosten dan de voorgestelde prijs. Je nummer 13 tattoo hoeft geen 13 dollar te zijn, maar er wordt gesuggereerd dat als je dit als een serieus lichaamskunstwerk wilt, je ruim boven de 13 dollar betaalt. Dit is wat zo geweldig is aan de nummer 13-tatoeage, je kunt het als een serieus stuk beschouwen, of je kunt een kleine versie krijgen als iets leuks om te doen op een vrijdag de 13e dag.

Het maakt niet uit wat de redenering is dat je hebt besloten om de nummer 13 tattoo te laten zetten, één ding is zeker, jullie hebben allemaal dezelfde liefde voor de wereld van bijgeloof. Hieronder staan verdere voorbeelden van deze specifieke tatoeage die het nummer heeft dat de meeste mensen verbieden om te worden genoemd.

Klassiek 13

Het klassieke 13-symbool is het getal op zichzelf. Het enige verschil tussen je 13 tattoo en de 13 tattoo van iemand anders is de manier waarop de 13 is geschreven. Het kiezen van het beste lettertype voor jezelf is het belangrijkste aspect bij het krijgen van de 13 tattoo. Omdat 13 een bijgelovig getal is dat wordt geassocieerd met pech, zullen veel mensen de 13 krijgen in een lettertype dat donkerder is of een gotische stijl heeft. Afhankelijk van hoe groot of klein je deze tatoeage wilt, kun je deze vrijwel overal op je lichaam laten tatoeëren dat je zou willen. Ook afhankelijk van hoe groot of klein het is, hoe groter je de tatoeage krijgt, hoe groter de kans dat je extra geld in rekening wordt gebracht voor de inkt die de artiest levert. Je zou zelfs deze t kunnen krijgenattoo zo klein als je duim, een nette plek om het te krijgen is de webbing tussen je vinger en je duim. De pols is een andere geweldige plek om deze tatoeage te laten plaatsen.

Geluksvogel 13

Het Lucky 13 tattoo ontwerp en afbeelding is anders dan de normale 13 tattoo in de zin dat het een soort mock is voor het bijgeloof van het nummer. 13 wordt altijd geassocieerd met het publiek als zijnde een nummer dat pech heeft of u op de een of andere manier schade kan berokkenen. Zoals eerder vermeld, zal de 13e verdieping van sommige hotels volledig afwezig zijn, in plaats van naar de 13e verdieping in de lift te gaan, slaat het een nummer over en zal het gewoon de 14e verdieping zeggen. Het krijgen van een ‘Lucky 13’-tatoeage zegt dat in plaats van dat het nummer slecht is, waarom zou je niet zeggen dat het een geluksgetal is? Voor degenen die echt geloven in het hebben van een geluksgetal, zal een gokker meestal een geluksgetal hebben, dat nummer kan heel goed het nummer 13 zijn. Voorbeelden van een ‘Lucky 13’-tatoeage zijn een hand kaarten verspreid in een ventilator met de woorden ‘Lucky 13’ misschien zelfs met 13 op de bovenkant van de kaarten met schedels in plaats van de gewone schoppen.

4 Klaverblad

De 4 blad klaver nummer 13 tattoo is een andere populaire tattoo om te krijgen die ook een leuk spel heeft met nummers en afbeeldingen. Het is ook geweldig als je een liefde hebt voor St. Patrick’s Day of als je wat Iers in je bloed hebt. Het 4-blad klaverbeeld zelf is een symbool van geluk en fortuin. Het getal 13 is echter zoals we allemaal weten een getal dat geassocieerd wordt met pech. Dit concept is net als het gelukkige 13-beeld in de zin dat het een beetje de spot drijft met het bijgeloof dat 13 een kwaadaardig getal is. Misschien is je geluksgetal echt 13, dit is een geweldige manier om dat uit te drukken. Meestal is dit een tatoeage die ergens wordt gedaan, zoals de pols of misschien zelfs de bovenarm, zo groot of klein als je wilt de tatoeage, het toevoegen van kleur is een andere optie. Een groene schaduw of tint op de klaver kan de tatoeage echt naar buiten brengen.

Hoefijzer 13

Dit is nog een van de gelukkige 13 tattoo-concepten. Een hoefijzer is een ander symbool dat wordt geassocieerd met geluk. Meestal hebben degenen die deze tatoeage hebben een liefde voor paarden, ze houden van gokken op paardenraces, of beide, dit is een coole tatoeage om te krijgen als je iemand bent die over de sporen of de stallen loopt. Deze tatoeage kan worden weergegeven als het hoefijzer met de 13 gegraveerd in het ontwerp van de hoefijzer zelf. Je zou zelfs het hoefijzer kunnen hebben met een spandoek eroverheen met de tekst ‘Lucky 13’ erop.

Jason Masker 13

Een van de meer populaire tatoeages onder de tattoo-gemeenschap is de vrijdag de 13e Jason Mask-tatoeage. Dit is een basistattoo die soms gezien kan worden als een speciale Vrijdag de 13e tattoo voor 13 dollar bij een tattooshop. Dit is meer een cartoonesk spel op de 13-tatoeage in de zin dat het gewoon het basishockeymasker uit de horrorfilm Friday the 13th is, samen met het nummer 13 dat bovenaan het masker is geëtst. Als je echter ingewikkelder wilt worden met deze afbeelding, kan dat ook worden gedaan. Veel mensen die superfans zijn van de horrorfilm Friday the 13th krijgen een tatoeage van Jason met zijn hockeymasker met grimmige details. 13 is altijd betrokken als het gaat om dit soort tatoeages om de pure reden dat 13 het getal is dat wordt geassocieerd met kwaad en pech. Jason slaat toe op vrijdag de 13e, waardoor dit een perfecte aanvulling is op je nummer 13 tattoo.

Plaatsing

Bij elke tatoeage is plaatsing misschien wel een van de meest cruciale onderdelen van het starten van het proces van het krijgen van een tatoeage. Met dit gezegd zijnde, is het belangrijk om een plek op je lichaam te kiezen waar je genoeg ruimte hebt om meer tatoeages toe te voegen of ruimte te hebben om ermee te doen wat je wilt. Je wilt ook een plek op je huid hebben waar het er niet disproportioneel uitziet. Als je je tatoeëerder vraagt waar een goede plek is voor de tatoeage die je hebt besloten om te laten plaatsen, zullen ze je zeker laten weten wat er goed uitziet en welke gebieden je moet vasthouden.

13 Tattoo Betekenis 2
13 Tattoo Betekenis 3
13 Tattoo Betekenis 4
13 Tattoo Betekenis 5
13 Tattoo Betekenis 7
13 Tattoo Betekenis 8
13 Tattoo Betekenis 9
13 Tattoo Betekenis 10
13 Tattoo Betekenis 11
13 Tattoo Betekenis 12
13 Tattoo Betekenis 13
13 Tattoo Betekenis 14
13 Tattoo Betekenis 15
13 Tattoo Betekenis 16
13 Tattoo Betekenis 17
13 Tattoo Betekenis 18
13 Tattoo Betekenis 19
13 Tattoo Betekenis 20
13 Tattoo Betekenis 21